...

Az év legjobb nedves porszívói 2022

Porszívók mosása
Hogyan válasszuk ki az igényeinknek megfelelő porszívót?

A mosható porszívók legjobb gyártói

A Hoover porszívók a nagy márkák és a jól ismert nevek közül kerülnek ki. A hangos név mellett mindenképpen értékelje a készülék minőségét, a garanciát, a pótalkatrészek, a tartozékok és a fogyóeszközök elérhetőségét. Az Ön városában lévő készülékek szervizelésének képessége. A következő márkák a legmegbízhatóbbak:

  • A Thomas egy német vállalat, amely porszívókat gyárt különböző árkategóriákban. Az 1900-ban alapított vállalkozást ma már a család negyedik generációja vezeti. E porszívók nagy előnye, hogy a gyártóüzemek kizárólag Németországban találhatók.
  • A Bosch egy másik német vállalat, amely több mint 65 éve fejleszt porszívókat.
  • ARNICA – ez a török vállalat a Senur háztartási készülékeket gyártó cégből nőtt ki. Bár több mint 50 éves, az európai piacon nem túl ismert, de a legmagasabb minőségű porszívókat gyárt, amelyeket a felhasználók csak pozitívan értékelnek.
  • Kitfort – egy viszonylag fiatal orosz vállalat, amely 2011-ben kezdte meg működését. Eredetileg indukciós tűzhelyeket gyártottak, de később számos készüléket kezdtek gyártani. A hazai gyártót többek között az akciós árak különböztetik meg.

Vissza a menühöz ↑

Amit a porszűrő rendszerekről tudni kell

A víztartályba kerülve a törmelék megnedvesedik, elnehezül és leülepszik az aljára. De nem mindegyik – a könnyű porszemcsék 5-10%-a biztonságban megússza ezt a sorsot. Ami megmenti őket, az a légbuborékok, amelyek a vízben rekednek. Miután a buborékok a felszínre úsztak, a finom por száraz és sértetlen marad. De vannak finom szűrőrendszerek (ugyanazok, amelyek a száraz porszívókban is megtalálhatók). Ezek általában AFS, S vagy HEPA szűrők. Az Aqua szűrők végzik a legjobban a munkát.

Tökéletesek a vízbe süllyedő nagy szennyeződés- és porszemcsék felfogására. Ez megtisztítja a helyiségbe jutó levegőt. De még az aqua szűrő sem mindenható – és a finom pornak csak 1,5-2%-át engedi be. A HEPA és az S finom szénszűrők a legjobbak a csapdába ejtésére. Legalább egy évig tartanak (egyes modellek több évig), és csak időszakos öblítést igényelnek folyó víz alatt. Az EN 1822 szabvány szerint az alkalmazott HEPA-szűrő a 6 mikronos részecskék 99,5%-át elnyeli. A DIN 24184 szabvány szerinti S szűrők már 3 mikron méretű porszemcséket is eltávolítanak – ez a részecskék 99,7%-a.

Nézzük meg közelebbről a HEPA-szűrők osztályait, amelyek hatékonyságát az EN 1822 szabvány határozza meg.

A következő szűrők állnak rendelkezésre:

Szűrő neve és jelölése A kibocsátott részecskék százalékos aránya, %
HEPA H 10 85
HEPA H 11 95
HEPA H 12 99,5
HEPA H 13 99,95
HEPA H 14 99,995
HEPA (ULPA) H 15 99,9995
HEPA (ULPA) H 16 99,99995

Egyes modellek beépített szeparátorral rendelkeznek, amely a legfinomabb porszemcséket is felfogja. Mert, mint emlékszünk, a légbuborékokban „bújnak meg”. A szeparátor kijavítja ezt a hibát – mivel gyorsan forog, finom vízköd keletkezik, amely még a mikroszkopikus porszemcséket is felfogja. A légtisztítás hatékonysága 99,97%-ra nő.

A rövid vezetékek jelentősen korlátozzák a hepa (ulpa) 15 porszívó hatótávolságát. Mielőtt megvásárolná az Önt érdeklő modellt, tájékozódjon a szűrőrendszerről, különösen az allergiában szenvedők számára.

Mit kell keresni a porszívó kiválasztásakor

Az alábbiakban néhány olyan kulcsfontosságú jellemzőt ismertetünk, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor eldönti, hogy melyik porszívót válassza otthonába:

  1. Energiafogyasztás. Minél nagyobb a HEPA-szűrő kapacitása, annál gyorsabban tisztít a készülék. Otthoni használatra az 1500-2100 wattos teljesítményt tartják előnyösnek, és nagy területek tisztításához megfelelőnek.
  2. Konténer kapacitása. A jól ismert gyártók 2 és 10 liter folyadék befogadására alkalmas modelleket készítenek. A térfogat megválasztása a helyiség méretétől függ: minél nagyobb a helyiség, annál nagyobb a tartály kapacitása.
  3. szűrőrendszer. Ezek a porszívók lehetnek HEPA szűrővel vagy aqua szűrővel felszerelve. Az első típust a legkisebb por- és allergénrészecskék megbízható visszatartása jellemzi. A másodikat pedig úgy tervezték, hogy teljesen kiküszöbölje a környezetszennyezést, elkerülve a porszemcsék visszajutását a levegőbe.
  4. Elektromos kábel hossza. A rövid zsinór nagymértékben korlátozza a porszívó mozgásterjedelmét. Ezért előnyben kell részesíteni a hosszú vezetékkel ellátott berendezéseket, amelyek lehetővé teszik a bútorok és padlóburkolatok könnyű tisztítását, még a konnektor nélküli helyiségekben is.
  5. Zajtermelési szint. A takarítógépek viszonylag hangosak, az átlagos zajszint 85 dB. De nálunk 69-72 dB-es porszívókat is lehet találni. Ezek a modellek nem zavarják a háztartás többi tagját, és nem okoznak kellemetlenséget a felhasználónak.
  6. Teljes készlet. A klasszikus porszívó alapfelszereltségként öt szívófúvókával rendelkezik. Sok modern porszívó azonban további kefékkel van felszerelve, ami a tisztítási folyamatot sokkal könnyebbé teszi.
  7. Állítható szívóteljesítmény. Mivel a porszívó állítógombbal van felszerelve, a szívóerőt az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

vissza a menübe ↑

A nedves porszívók előnyei és hátrányai

Ahhoz, hogy megértsük a nedves porszívó megvásárlásának megfelelőségét, nemcsak a technológia előnyeit és hátrányait kell megtanulnia, hanem a fő különbségeket is az elődjétől – a hagyományos porszívótól.

A kézi porszívóknak tehát két táljuk van, amelyek közül az egyiket vízzel és mosószerrel töltik meg. A csőbe nyomást helyezünk, és egyenletesen a felületre permetezzük. A második tartály a por és a törmelék „felszedésére” szolgál.

A nedves porszívó használatának fő előnyei

  • Különböző műszaki konfigurációjú és árfekvésű modellek széles választéka.
  • Használható eldugult vízvezeték-szerelvények tisztítására.
  • Száraz és nedves szőnyegtisztítás és egyéb burkolatok tisztításának képessége.
  • Tisztítja a beltéri levegőt és szagtalanít.
  • Nagy teljesítmény és teljesítmény.
  • A padlóra kiömlött folyadékok eltakarítása.
  • Ablakok és tükrök tisztításának képessége.
  • Nagyméretű szemét felszedése.

A hátrányok közül a következőket érdemes kiemelni:

  • Nagy súly és méretek, gyakran problémás a készülékek tárolóhelyének megválasztása.
  • Nagy energiafogyasztás.
  • Használati korlátozások: ne tisztítsa a szőnyegeket és parkettákat nedves porszívóval.
  • Ezenkívül tartós anyagokat kell vásárolnia: speciális mosószereket és cserélhető zsákokat.
  • Magas költségek.

Vegye tudomásul! A kézzel mosható porszívók nagyon népszerűek az asztmások és allergiások körében. Magas tisztítási hatékonyságukról ismertek.

Melyik a legjobb porszívó az Ön otthonába?

Kétségtelen, hogy a német Thomas márka ma a legjobb berendezésgyártó. Világszerte emberek milliói részesítették előnyben a Thomas készülékeket, és egyikük sem csalódott a németországi márkában. De sajnos ez a márka nem kínál álló és robotporszívót. Ezért a legjobb mosómodellek értékeléséhez hozzáadtunk néhány más cégek által gyártott kiváló eszközt. A függőleges porszívók esetében nézze meg közelebbről a Bissel 17132-t, a robotok esetében pedig az orosz Kitfort márka jó választás.

Elnyelési teljesítmény és energiafogyasztás – nem összekeverendő

Annak érdekében, hogy Ön elégedett a minőségi tisztítás porszívó szükséges, hogy a minimálisan elfogadható teljesítmény szívó porszívó volt 300 wattos. Ha pedig nagyon gyorsan kell tisztítani, többféle szűrővel, akkor nagyobb szívóteljesítményű készülékre van szükség – 400 wattos teljesítménytől kezdve. Több is lehetséges – sosem árt, ha van még több.

Még ha ritkán is kapcsolja ki teljes teljesítményre, biztos lehet benne, hogy nem fog meghibásodni nagy terhelés alatt t. . Határozott biztonsági tartalékkal fog rendelkezni. Ne feledje, hogy a porszívó kiválasztásakor az erős szívóerő a döntő tényező. Nem tévesztendő össze a tanúsított energiafogyasztással.

Ez egy másik marketingfogás: a porszívógyártók a fogyasztók elcsábítására több ezer wattos számokkal (1000, 2000, 2500) operálnak. Itt azonban a teljesítményfogyasztásról van szó, amelynek növekedése megnövekedett energiafogyasztást eredményez. És a szívóteljesítmény határozza meg a teljesítményt. A legjobb porszívó csak 900 wattos teljesítményt ér el. És lényegesen kevesebb áramot használhat, mint az olcsó, állítólag „szupererős” kínai modellek.

A műszaki adatok megadhatnak egy átlagos (névleges) és egy maximális teljesítményt vagy szívóteljesítményt. A névértéket legfeljebb 15-30 százalékkal haladja meg. Általában csak akkor érhető el, ha a tisztítót bekapcsolják, és még akkor is, ha a körülmények ideálisak.

Ezért a közepes teljesítményt kell megnéznie. Döntés egy üzletben, hogy melyik mosóporszívót válassza, hasonlítsa össze a kedvenc modelljei átlagos és maximális teljesítményét. Ez segít meghatározni a konkrét választást.

Einhell TC-VC 1930 S

Jó tapadás és praktikus hosszabbítók

Einhell VC 1930 S

Nagy teljesítményű német márkájú porszívó mindenféle szennyeződés nedves/száraz porszívózásához. A modell iránti érdeklődést a vonzó ár táplálja – 5 ths. dörzsölje. Az alacsony, 6,8 kg-os súly és az ergonomikus kialakítás megkönnyíti a tisztítást. A fúvókakészlet csak javítja a minőségét.

+ Az Einhell TC-VC 1930 S előnyei

  1. 1,5 kW-os motor 180 mbar szívóerővel
  2. Felszerelve konnektorral az építőszerszámokhoz (kirakósfűrész, gyalugép stb.)..);
  3. Szűrőt és fúvókákat tartalmaz: padló/szőnyeg, réskefe, lapos kefe, keskeny kifolyóval ellátott fúvóka a folyadékok összegyűjtésére;
  4. A portartály kapacitása 30 liter;
  5. rendelkezik légbefúvó funkcióval;
  6. jó érték;
  7. 3 m hosszú szívótömlő.

– Az Einhell TC-VC 1930 S hátrányai

  1. A rezgés zajszintje 80 dB;
  2. nincs teljesítményszabályozó;
  3. Nincs töltésjelző a tartályon;
  4. a zsinór kézzel tekeredik le.

Top 1. Karcher WD 3 P Premium

Értékelés (2021): 4.64

398 értékelés alapján: Otzovik, Yandex.Piac, DNS

Nagy teljesítmény Az 1000 wattos energiafogyasztás mellett a porszívó 200 wattos szívóteljesítményre képes. Az 1400 wattos egységek azonos indexszel rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy beszéljünk a kitűnő .

  • Jellemzők
  • Ország: Németország
  • Teljesítményfogyasztás, W: 1000
  • Szívóteljesítmény: 200 légwatt
  • Porgyűjtő kapacitása, l: 17
  • Tiszta víz tartály kapacitása, liter: nincs

Belépő szintű háztartási készülék bármilyen környezet tisztítására: otthon, raktárban, garázsban vagy műhelyben. A porszívó fő előnye – nagy szívóteljesítmény – a véleményekben, a felhasználók, akik építőiparban vesznek részt, azt állítják, hogy tökéletesen megbirkózik a cement- és vakolatdarabokkal. Sokan hívják a Karcher WD 3 pótolhatatlan technikát, és felsorolnak más előnyöket: a 2 kW-os aljzat jelenléte a schtroborez vagy a perforátor csatlakoztatásához, a tömörség és a könnyű tárolás, a márka megbízhatósága, amely 5 év garanciát ad a készülékre. Ehhez regisztrálnia kell a vállalat hivatalos weboldalán.

előnyök és hátrányok

  • Könnyen használható kialakítás
  • Szállító kerekek
  • Elektromos szerszámokkal kombinálva működik
  • Kapható fogyóeszközök és tartozékok
  • Megbízhatóság
  • Drága fogyóeszközök és fúvókák
  • Rövid zsinór

Vissza a tetejére

Top 3. Bosch GAS 12-25 PL

Értékelés (2021): 4.46

Jelentett 57 értékelés: Yandex.Piac, VseInstrumenti

  • Jellemzők
  • Ország: Németország (made in China)
  • Teljesítményfogyasztás, Watt: 1250 Watt
  • Szívóteljesítmény: 237W
  • Porcsésze kapacitása, l: 25
  • Tiszta víz tartály kapacitása, l: 16

A készülék L osztályú szűréssel rendelkezik, és hatékonyan szívja fel a száraz, nedves, kőpor és finom por, beleértve a körülbelül 0 liter méretű port is.3 mikron. Olyan tisztítószerként kategorizálva, amely folyadékokat is képes felszívni. Ez az első olyan márkamodell, amely szabadalmaztatott automatikus tisztítási technológiát alkalmaz, ami azt jelenti, hogy a H13 HEPA szűrőt nem kell működés közben tisztítani. A por azonnal az előszűrőbe kerül, ahol a készülék kikapcsolásakor aktívan összegyűlik. Ez lehetővé teszi, hogy a porszívó garantálja a megszakítás nélküli és erőteljes működést. Ergonómia szempontjából azonban a készülék alulmarad a versenytársakkal szemben, mivel nem rendelkezik tömlőcsatlakozóval és 3 méteres tápkábellel.

Előnyök és hátrányok

  • L szűrőosztály
  • Automatikus szűrőtisztítás
  • Robusztus előszűrő
  • Nincsenek rögzítések a tömlő és a tápkábel számára

Cserélhető 2in1 szemetesládával

Porszívók cserélhető szűrőzsákokkal – porszívók, amelyeknél a nedves vagy száraz portartályok cseréje szükséges. Kisebb méretűek és könnyen karbantarthatók. Ezért ezek az eszközök a legkeresettebbek a vásárlók körében.

1

Thomas Allergia & Család

A készülék 6 literes szennyeződésgyűjtő zsákokkal, kivehető 1,8 literes mosószer- vagy szívótartállyal és 1 literes aqua szűrővel képes dolgozni.

A legjobb mosóporszívók | TOP 22 Értékelési Vélemények

Jellemzők:

  • Ár – 20 967 RUB;
  • Ügyfelek értékelése – 4.8;
  • Súly – 8,5 kg;
  • Szélesség – 31,8 cm;
  • 325 W szívóteljesítmény – 125 watt.

A porszívó megkönnyíti a porzsákok cseréjét néhány mozdulattal. Gyorsan kihúzhatók, könnyen tisztíthatók és szükség szerint behelyezhetők.

Tartalmaz 6 standard fúvókát minden típusú padlóburkolathoz – parketta, szőnyeg, kárpitozott bútorok. Ha valaki a családban folyadékot öntött ki, gyorsan bedugható és a megfelelő helyre vihető. Mivel a vezeték 8 m hosszú. Ez a teljesítmény elegendő ahhoz, hogy egy akár 25 négyzetméteres helyiség minden sarkát kitakarítsa. .

Előnyök:

  • nem hagy port a levegőben;
  • Könnyű váltani a száraz és nedves tisztítás között;
  • a készlet 6 fúvókát tartalmaz;
  • könnyen mozgatható a padlón.

Hátrányok:

  • Ez egy kényelmetlen és időigényes tisztítószer.

2

Thomas DryBox Amfibia

Második porszívó a cserélhető 2 az 1-ben porszívókkal ellátott szekcióban.

A legjobb porszívók | Top 22 értékelés Vélemények

Jellemzők:

  • Ár – 27,745 RUB;
  • Az ügyfelek értékelése 4.7;
  • A készülék súlya 8,25 kg;
  • Szélesség – 31,8 cm;
  • 350 wattos szívóteljesítmény.

Beépített konténerrel rendelkezik, amelynek funkciója a szemetesben lévő szennyeződések nagy és kis frakciókra történő szétválogatása. A mosószeradagoló 1,8 literes kapacitású.

Egyszer tisztítsa meg, hogy 100%-os felületet kapjon. A készlet 6 fúvókát tartalmaz, amelyek néhány mozdulattal cserélhetők. Egyszerűen csavarja el a fogantyút és húzza ki az egyik egységet, majd tegye be a másikat és rögzítse. A tisztítás során szilárdan tartanak, így a felületeket incidens nélkül lehet tisztítani.

Az előnyök:

  • Az Allergy & Family beépített vízszűrővel rendelkezik;
  • A porgyűjtő funkcióval ellátott szemetesláda;
  • teljesítmény 350 W.

Hátrányok:

  • A vizes doboz kevésbé megbízható, mint a száraz doboz.

Top 2. Nilfisk TW 300 CAR

Értékelés (2021): 4.34

A modell híres a professzionális és háztartási tisztítás széleskörű alkalmazási lehetőségeiről: száraz tisztítás, folyadékok felszedése, szőnyegek és autók belső terének száraz tisztítása. Opcionális tartozékok állnak rendelkezésre a képességek bővítéséhez.

  • Jellemzők
  • Ország: Svájc (Kínában készült)
  • Teljesítményfogyasztás, Watt 1100
  • Szívóteljesítmény 190 mbar
  • A vákuumzsák kapacitása: 20 liter
  • Tiszta víz tartály kapacitása: 8 l

A takarítóegység kompakt mérete és csendes működése ideális a mobil takarító személyzet számára. Ez a porszívó az egyik legsokoldalúbb. Fő funkciója az autók, buszok, repülőgépek stb. belső terének professzionális tisztítása. Az extra tartozékok (opcionálisak) lehetővé teszik, hogy ugyanazt a modellt száraz és nedves porszívózásra, valamint szőnyegek és bútorok tisztítására is használhassa. Az akár 19 KPa szívóerő biztosítja a szennyeződések alapos eltávolítását a száraz tisztítás során, és a szövetek gyorsabb száradását utána. Stabil, robosztus felépítés, hosszú kábel és tömlő (7.5 és 3m), de a szűrő csak kézzel tisztítható.

Előnyök és hátrányok

  • Sokoldalúság
  • Erőteljes gőzsugár
  • Tiszta tartályfedél
  • Kompakt szóróegység
  • Alacsony súly (9.5 kg)
  • Nincs automatikus szűrőtisztítás
  • Minimális felszerelés

Top 3. IPC Portotecnica Mirage Super 1 W1 22P 40034 ASDO

Értékelés (2021): 4.24

Legalacsonyabb karbantartási és javítási költségek. Minden fúvóka alapfelszereltség, így nincs többletköltség. A fogyóeszközök és az eredeti pótalkatrészek lényegesen gazdaságosabbak, mint a versenytársaké.

  • A jellemzők
  • Ország: Olaszország
  • Teljesítményfogyasztás, W: 1000
  • Szívóteljesítmény: 48 watt
  • Porcsésze Kapacitás, l: 20
  • Tiszta víz tartály kapacitása: 6 liter

A Portotecnica Mirage Super porszívó olyan hatékonyan szívja fel a folyadékokat, hogy a Kerher olcsóbb megfelelőjének nevezik. Teljesen vízálló és korróziómentes. A test ütésálló műanyagból készült, vegyi anyagok és hőmérséklet-ingadozások által nem befolyásolt. A motor kétszeresen szigetelt, 2 fokozatú szívóturbinával és még független szellőztető rendszerrel is rendelkezik. A részletekre való aprólékos odafigyelés egy igazán felhasználóbarát modellt fejlesztett ki, amely nélkülözhetetlen segítője a minőségi takarításnak otthonában, lakásában, szállodájában vagy irodájában. Nem sok megjegyzés, de gyakran dicsérik, hogy akár 10 órán keresztül is képes dolgozni egyhuzamban.

Előnyök és hátrányok

  • A Kercher vegytisztító minőségi megfelelője
  • Jó érték
  • Nagyobb szívóteljesítmény
  • Melegvíz-bemenet (60°-ig)
  • Olcsó pótalkatrészek
  • A tényleges munka kevés áttekintése

Következtetés

A teljesítmény, a méret és a funkció a legfontosabb jellemzők, amelyeket figyelembe kell venni, amikor eldöntjük, hogy melyik porszívót válasszuk. Közvetlen hatással van a termék árára. Ha olcsó modelleket keres, akkor a FIRST AUSTRIA 5546-3, Thomas Bravo 20. Kisebb helyiségekhez Thomas TWIN XT, Deerma porszívó TJ200/210. És ha allergiája van a házban, akkor figyeljen a beépített vízszűrővel ellátott készülékre – ARNICA Hydra Rain Plus és Bissell 17132 (Crosswave).

Olvasóink szavazatai:

Melyik porszívó modellt választaná vagy ajánlaná??

KARCHER WD 3 P Premium

0.00 % ( 0 )

AEG AP 300 ELCP

0.00 % ( 0 )

KALIBER SPP-1500/30

0.00 % ( 0 )

Bosch GAS 12-25 PL

0.00 % ( 0 )

Hitachi RP250YE

0.00 % ( 0 )

DeWalt DWV902L-QS

0.00 % ( 0 )

Nilfisk Buddy II 18L T

0.00 % ( 0 )

Meran VC-3/80TR

0.00 % ( 0 )

Metabo ASA 25 L PC

0.00 % ( 0 )

Fubag WD 4SP

0.00 % ( 0 )

KARCHER Puzzi 10/1

66.67 % ( 2 )

Windy Lavor Pro IE FORM kompresszor

0.00 % ( 0 )

Krausen Eco Wash 20

0.00 % ( 0 )

Chibli Power Steam 5.3 MI

33.33 % ( 1 )

Top 3. Ghibli&Wirbel Power Line Power Extra 11

Értékelés (2021): 4.32

  • Jellemzők
  • Ország: Olaszország (Kínában készült)
  • Teljesítményfogyasztás, watt: 1100
  • Szívóteljesítmény: 48W
  • Porgyűjtő doboz kapacitása, l: 12
  • Tiszta víz tartály kapacitása, ltr: 11

A Ghibli&Wirbel egy fiatal olasz márka, amely két professzionális tisztítóberendezés-gyártó egyesüléséből született. A közelmúltban mutatta be a megújult POWER EXTRA termékcsaládot, amelyet úgy terveztek, hogy mindenféle textilfelületet szünet nélkül szárítson, mosson és szárítson. Szerkezetileg két függőleges tartályból álló rendszer, könnyen feltölthető kifolyócsővel. A 11-es modell 48W-os szivattyúval van felszerelve, amelynek áramlási sebessége 1.1 l/min és 7 bar. Ezek egy megbízható berendezés jellemzői, amelyek segítenek Önnek abban, hogy versenyképes maradjon a takarítóiparban. Otthoni használatra a kisebb, a 7-es modellt érdemes megfontolni – ez majdnem egy méter magas.

Előnyök és hátrányok

  • Rendkívül bonyolult kialakítás
  • Rozsdamentes acél ház
  • Automatikus változat a belső tér tisztításához
  • Tágas porgyűjtő tartály
  • Tömör
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Balázs Kovács

    Melyikek a 2022 legjobb nedves porszívói? Hogyan mérhetők a nedves porszívók teljesítményei és melyiket ajánlanád a leginkább? Köszönöm a segítséget!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása