...

Vásárolt egy kínai tollat az iPad számára 1500 rubelért. És tudod, nem rossz

Mi az a Beast Goojodoq

Ez a toll a gyártó 10. generációja. Miközben a csomag úton volt hozzám Kínából, a fejlesztők nem tétlenkedtek, és két további generációt adtak ki kisebb-nagyobb frissítésekkel.

Kezdetben a Goojodoq tartozékok egyszerű kapacitív tapintók voltak, amelyek a legtöbb okostelefonnal és táblagéppel működtek bármilyen operációs rendszeren. Ezután a készülék megváltoztatta a toll hegyét és a kijelzővel való kölcsönhatását. Az eredmény szinte az Apple toll másolata, amely támogatja a különböző iPad modelleket.

A tartozékot a rendszer az eredeti Apple Pencilként ismeri fel, így az iOS jobban elutasítja a hamis érintéseket rajzolás közben. Sok hasonló kínai stilust speciális kesztyűvel árulnak. Nem dolgozhatsz anélkül, különben a kezed, nem a ceruza végzi a rajzolást. Itt nincs ilyen joker.

Emellett a készülék nem használ Bluetooth-kapcsolatot, mint a hasonló modellek, és nem igényel párosítást az iPaddel. Egyszerűen csatlakoztassa a tartozékot és mehet. Ugyanilyen gyorsan át lehet váltani az egyik táblagépen végzett munkáról a másik iPaden történő vázlatkészítésre. Nincs Lightning port párosítási eljárás, mint az első Apple Pencil esetében.

A technológiailag kevésbé fejlett stylus társai nem teszik lehetővé a kesztyű nélküli munkavégzést

Előre látva a fő kérdést a hozzászólásokban, rögtön elmondom, hogy ez a toll nem működik az iPhone egyik modelljével sem. Ez nem a gyártó problémája, hanem az Apple fizikai és szoftveres korlátozása.

Az összes trükközés, amely lehetővé teszi, hogy rajzoljon egy okostelefon képernyőjére, a szokásos „kapacitív pálcikák”, amelyek a kezéről a képernyőre gyakorolt nyomást továbbítják, és technikailag nem különböznek az ujja használatától.

Adobe Photoshop Sketch: a legjobb tollal rajzoló alkalmazás

Az Adobe Photoshop Sketch használható önmagában, az Adobe Photoshop CC vagy az Illustrator CC alkalmazással együtt.

Adobe Photoshop Sketch

Ár: Bejelentésre kerül

A Sketch alkalmazás rétegesen működik, és bármit, amit az alkalmazásban készített, beépíthet egy projektbe az asztali eszközök bármelyikén.

Az Android alkalmazás öt toll- és ecsetválasztási lehetőséggel rendelkezik, és mindegyikhez tartozik egy szín- és méretválasztó eszköz is. Vonalak és alakzatok, valamint más alkalmazásokból származó képek is hozzáadhatók.

Előnyök :

  • Rengeteg rajzoló és festő eszköz.
  • Egyszerű exportálás asztali számítógépre.
  • Ingyenes hozzáférés számos Adobe funkcióhoz.

Hátrányok :

  • Kissé kényelmetlen tanulási görbe

Mely iPad modellekhez lesz alkalmas ez a toll?

Támogatott iPad modellek

Majdnem minden olyan táblagép támogatott, amely az első Apple Pencil ceruzával működik:

▸ a 20. generációs iPad mini 5. generációs 2022 az egyetlen jelenleg elérhető „mini”, amely stylusszal működik

▸ Az iPad 6. generációja 2022 az utolsó 9-es kijelzővel rendelkező iPad.7″, a legjobb érték az Ön idejéért

▸ Az utolsó előtti táblagép az alapcsaládban, otthoni gombbal és 10,5″-os képernyővel

▸ iPad 8. generáció 2022 – a költségvetési táblagépek eddigi legújabb generációja, minimális különbségekkel az elődjéhez képest

▸ iPad Air 3. generáció 2022 – az utolsó, a kijelző alatti fizikai gombbal a régi kialakításban

A toll bármely Apple Pencil 2 támogatással rendelkező iPadhez is illik:

▸ Az iPad Pro 11″ és 12,9″ 2022 a legelső vékony kerettel és Face ID-vel ellátott táblagép;

▸ Az iPad Pro 11″ és 12,9″ 2022 a LiDAR-olvasóval ellátott táblagépek frissített generációja;

▸ a 4. generációs iPad Air 2022 – az első „er” keret nélküli kialakításban és Touch ID az oldalsó gombban, számos különbséggel az elődjéhez képest.

❗️Nem támogatott az iPad Pro 2018 előtti régebbi verziója, amely még mindig működik az Apple Pencil-lel:

○ iPad Pro 9,7 hüvelykes 2016 – meglehetősen ősi „proshka” kis kijelzővel

○ iPad Pro 10,5″ 2022 – az újabb Pro termékcsalád régebbi kivitelben, de 10,5″ képátlóval

○ iPad Pro 12,9 hüvelyk (1. és 2. generáció) 2022 és 2017 – a legújabb nagy „Pro” a régi designban a home gombbal.

Write: a legjobb alkalmazás a kézíráshoz

A Stylus Labs Write alkalmazása csak a következőkre szolgál: írás, pontosabban kézírás.

Írja

Ár: Ingyenes

Az alkalmazás nem alakítja át a firkálmányokat gépelt szöveggé, hanem elmenti azokat. Az alkalmazás számos tollopciót tartalmaz, és a szín, a vonásszélesség és a nyomásérzékenység kiválasztásával létrehozhatja a sajátját.

A Write tartalmazza a szövegszerkesztőkben található eszközök egy részét, így szövegblokkokat illeszthet be, törölhet és mozgathat, valamint mappákat hozhat létre.

Ha hibát követ el, az Írásnak van egy visszavonás/visszavonás készlete, amelyet a gombok megnyomása helyett előre és hátrafelé mozgathat a javításhoz.

Végül, könyvjelzőket is hozzáadhat a szöveghez, így könnyen megtalálhatja a fontos bekezdéseket, és kézzel írt linkeket adhat hozzá a navigációhoz, például az elejére való visszatéréshez vagy a funkciókra való navigáláshoz.

Előnyök :

  • Kézírásodat írott szövegként szerkesztheted.
  • Nagyszerű visszavonó/visszacsináló eszköz.

Hátrányok :

  • Nem tud gépelt szöveget hozzáadni.

Melyek a legolcsóbb iPad toll jellemzői?

1. Hasonló kialakítású és méretű, mint az Apple Pencil. Nem a legkifinomultabb gadgeteer nem valószínű, hogy megkülönbözteti ezt a tollat az eredeti Pencil modellektől. A ceruzaméretek gyakorlatilag milliméteres méretben azonosak.

A tartozékok használatakor a tapintás hasonló, a Goojodoq-nak van egy fazettált éle, mint az Apple második generációs stylusának. A toll kényelmesebb fogást biztosít, és megakadályozza a toll görgetését.

Azt is lehetővé teszi, hogy az iPad végére mágnesezzen. Természetesen nem lesz vezeték nélküli töltés. A stylus jól működik az újabb keret nélküli táblagépekkel, de a régebbi modellekkel nem annyira jól. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az első generációs Apple Pencil sem tudja, hogyan kell mágnesezni az iPadet.

A Goojodoq nem eredeti stylus csatolása inkább hiba, mint funkció. A készülék fém burkolata csak „tapad” a mágnesekhez, amelyek a Smart Cover-t az iPad bordáihoz rögzítik.

2. A tartozék C-típusú csatlakozón keresztül töltődik. Persze nem olyan menő, mint az Apple Pencil 2 mágneses töltője, de biztos, hogy minden iPad és Mac tulajdonosnak tetszeni fog, aki hasonló csatlakozóval rendelkezik. A táblagépet nem kell párosítani egy extra nyaklánccal.

Nem annyira praktikus csak a régebbi Lightning-csatlakozóval rendelkező táblagépek tulajdonosai számára, de még nekik is valószínűleg van már Type-C töltőjük otthon.

Akárhogy is, ez jobb, mint az elavult microUSB.

3. A toll elképesztő autonómiával rendelkezik. Míg az eredeti Apple tartozékok legfeljebb 12 órás akkumulátor-üzemidőt tesznek lehetővé, a harmadik féltől származó ceruza akár 20 órát is kibír aktív használat mellett.

Az akkumulátor készenléti üzemmódban közel egy évig nem merül le (a gyártó szerint).

A teljes töltési idő körülbelül 100 perc, és 15 perc alatt a tartozék 4 óra használatra elegendő töltést biztosít.

4. Cserélhető tollhegyek vannak. A fejlesztők állítása szerint a toll hegye még vékonyabb „tollal” rendelkezik, mint az Apple Pencil, így pontosan és simán rajzolhatsz.

Az eredetihez hasonlóan képes az elhasználódott csúcsot újjal helyettesíteni. Egy tartalék „kupak” van a készletben, ha szükséges, rendelhet egy másik csomagot.

5. Számos színválaszték áll rendelkezésre. A fejlesztők eredetileg fekete és fehér színben kínálták a kiegészítőt, majd az iPad Air színes modelljeinek őszi bemutatása után még néhány színt kiadtak.

Sajnos az AliExpressen rendkívül nehéz raktáron találni őket. Vajon miért nem készítettek másik modellt az Apple kék tabletjéhez?.

6. A toll támogatja az összes iPadOS szoftverfunkciót. Egy nem eredeti tartozékkal dolgozni öröm. Gyors, érzékeny és támogatja eredeti testvérei összes szoftverfunkcióját.

Amikor először használja a ceruzát, a mobil operációs rendszer felismeri az Apple Pencil üzemmódot, és figyelmezteti Önt. Az iPadOS összes trükkjének és funkciójának használata.

▸ támogatja a Scribble módot (rendszerszintű kézírás-felismerés), sajnos csak angol nyelven működik;

▸ gyorsan létrehozhat új jegyzeteket a zárolt képernyőről;

▸ A legtöbb szabványos alkalmazásban sikerül szép, egyenletes formákat rajzolnia;

▸ a bal alsó sarokból húzással gyorsan készíthet képernyőképeket;

▸ és a tartozék minden olyan alkalmazásban jól működik, amely támogatja az Apple Pencil-t.

7. A Goojodoq toll támogatja a különböző mértékű dőlésszögeket. Az eredeti ceruzák egyik legfontosabb jellemzője a ceruza rajzolás közbeni billentésének támogatása. Ez lehetővé teszi, hogy különböző vastagságú vonalakat rajzoljon, attól függően, hogy a toll milyen szögben áll a képernyő síkjához képest.

A majdnem egyenes szög tiszta, finom vonalat ad, a közepes szög merész vonalakat tesz lehetővé, az éles szög pedig erős sraffozáshoz vagy áttetsző átfestéshez jó.

A megfelelő eszközökkel működik mind a standard alkalmazásokban (ahol lehetőség van miniatűrök létrehozására), mind a harmadik féltől származó alkalmazásokban.

8. Az iPad teljes mértékben működtethető oldalkocsis üzemmódban. Így bővítheti Mac asztali gépét az Apple táblagép képernyőjének használatával.

A toll ebben a forgatókönyvben az iPad érintőképernyőjén lévő elemek vezérléséhez szükséges. Enélkül nem lesz képes gombokat megnyomni, objektumokat kiemelni vagy más, az asztali operációs rendszerben megszokott műveleteket végrehajtani. Csak az oldalakat görgeti és gyors műveleteket végez a képernyő alatti gombok segítségével.

Kerülje meg ezt a korlátozást, és tapasztalja meg a macOS-t az iPad érintőképernyőjén.

Az Apple nem nyújt hivatalos támogatást

Cupertino nem kínál hivatalos ceruzatámogatást, így nincs hivatalos Apple tartozék. Ez nem ugyanaz, mint az iPaden, ahol az Apple Pencil az élen jár a tökéletes kombináció létrehozásában.

Ha visszatekintünk, emlékezhetünk Steve Jobs stylusok iránti gyűlöletére. Az iPhone bemutatóiban mindig is ellenezte ennek a kiegészítőnek a használatát a mobilkészüléken, annak ellenére, hogy más cégek is bevezették, mint a Samsung egy jegyzetében. Bár az Apple bevezette az iPadhez, úgy tűnik, Jobs vágya, hogy ne legyen iPhone-kompatibilis az első helyen, még mindig érvényesül.

Mi a kínai toll frusztráló

▹ Nincs támogatott nyomásteljesítmény. Ez egy Apple Pencil chip, amit a kínaiaknak nem sikerült lemásolniuk. Szerencsére nem mindig van rá szükség. Sok tervező, művész és rajzoló sokáig meg tudott birkózni nélküle. Többféle technika létezik arra, hogy az ilyen típusú chipet különböző mértékben az eredeti tartozékkal helyettesítsék.

▹ A toll felső vége az érintés kikapcsoló gombja. A „kalap” véletlen megérintése kikapcsolja a tartozékot, és ezt csak kék diódával lehet megvalósítani. Szerencsére egy másodperc alatt bekapcsol, és nem igényel semmilyen csatlakozási folyamatot, de a gombot fizikailag is meg lehetett volna csinálni.

▹ A kék dióda és a töltőaljzat nem tűnik esztétikusnak. Ezeket az elemeket valamilyen fedezettel lehet fedezni.

▹ Nem lehet tudni a toll töltöttségét. Mivel ez a tartozék nem igényel csatlakozást vagy párosítást a táblagéphez, nem lehet tudni az akkumulátor töltöttségi szintjét. Körülbelül egy órával a toll teljes lemerülése előtt a figyelmeztető lámpa elkezd pirosan villogni. A gyorstöltés itt megmenti a napot, amely 10 perc alatt néhány órányi használatot biztosít, de a szabadtéri festés szerelmeseinek külső akkumulátort kell magukkal vinniük.

▹ Nincs érintőgombos gesztus. Ez a második generációs Apple Pencil funkció a kínai megfelelőben sem került bevezetésre.

A tartozék egyik hátránya sem nevezhető kritikusnak, különösen, ha figyelembe vesszük az árát.

Autodesk Sketchbook: a legjobb sketchbook alkalmazás

Az Autodesk Sketchbook egy ingyenes rajzeszköz, nagy toll- és ecsetkönyvtárral, valamint fröccsenő, maszatoló és egyéb effektekkel.

Sketchbook

Ár: Ingyenes

Több réteget is létrehozhat, akárcsak a Photoshopban. Az alkalmazás hosszú távú használatához fiók szükséges, de hét napig anélkül is kipróbálhatja.

Előnyök :

  • Rengeteg toll, festési és textúrázási lehetőség.
  • Rajzolhat üres vászonról vagy importálhat fényképet.

Hátrányok :

  • Időbe telik, mire az ember beletanul az egészbe.

DocuSign: a legjobb alkalmazás az elektronikus aláírásokhoz

A DocuSign egyike azon alkalmazásoknak, amelyekkel útközben is aláírhatja a dokumentumokat.

DocuSign

Ár: Bejelentésre kerül

Az alkalmazáson keresztül mindig aláírhat dokumentumokat, de legalább havi 10 dollárt kell fizetnie, ha dokumentumokat szeretne küldeni másoknak. A feltöltött dokumentumokhoz mezők adhatók, beleértve az aláírást, a kezdőbetűket, a dátumot, a jelölőnégyzetet és a szöveget.

Ha ezek a mezők már léteznek, a DocuSign felismeri őket, így Ön könnyen láthatja, hogy mit kell kitölteni. A DocuSign számos felhőalapú tárolási szolgáltatásból származó dokumentumot, valamint a telefon kamerájával beolvasott dokumentumokat is elfogadja.

Előnyök :

  • Megkönnyíti a dokumentumokkal való munkát.
  • A dokumentumokat az Ön igényeihez igazíthatja.

Hátrányok :

  • Az aláírást csak az asztali alkalmazással lehet elmenteni vagy megváltoztatni.

Google Keep: jegyzetek és emlékeztetők számára

A Google Keep, a Google feladatkezelő alkalmazása ideális a stylus-használók számára.

Google Keep – jegyzetek és listák

Ár: Ingyenes

Lehetővé teszi, hogy néhány érintéssel gyors jegyzeteket készítsen vagy emlékeztetőt állítson be; az alkalmazás gyorsan és pontosan alakítja át a kézírást szöveggé.

A gyorsabb tervezés érdekében beállíthatja a reggeli, délutáni és esti alapértelmezett időpontokat is, és adott esetben emlékeztető helyet adhat hozzá.

A Google Keep képes átírni a szóbeli jegyzeteket, valamint képeket és rajzokat is hozzáadni. Az „OK Google” hangutasításokra is reagál, és a jegyzetek szinkronizálódnak az összes eszközön, beleértve az intelligens kártyákat is.

Előnyök :

  • A legjobb alkalmazás jegyzetek és emlékeztetők készítéséhez.
  • Pontosan fordítja a kézírást szöveggé.

Hátrányok :

  • Nem rendelkezik szövegformázási funkciókkal, például félkövér vagy dőlt betűvel.

Bambuszpapír: a legjobb notebook Androidhoz

A Bamboo Paper alkalmazás egy papírfüzetet szimulál, amelyet a borító színének és a papírnak (üres, lapos, pöttyös stb.) a megváltoztatásával módosíthat..).

Bambusz papír

Ár: Ingyenes

Kétféle tollal rendelkezik: egy tollal és egy flash tollal, valamint egy Thinker jegyzetfüzettel. Extra tollakat vásárolhatsz $0.99-ért, vagy megveheted a Pro csomagot $5.65-ért, amely tartalmaz egy ceruzát, akvarell ecsetet, ceruzát és három extra jegyzetfüzetet; külön-külön eladva $0.99-ba kerülnek.

Emellett fényképeket is beilleszthet a fényképezőgépéből vagy más alkalmazásokból, és megoszthatja vázlatait és jegyzeteit felhőalapú tárhelyszolgáltatásokkal, más rajzolóalkalmazásokkal és e-mailben.

Előnyök :

  • Az összes prémium funkciót kevesebb, mint 6 dollárért kapja meg
  • Rengeteg lehetőség a notebook testreszabásához.

Hátrányok :

  • Korlátozott tollszínek.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Levente

    de inkább megbízhatóabbat vett volna? Van valami tapasztalatod olcsóbb, de jó minőségű tollakról? Milyen márkát ajánlanál, ami kompatibilis az iPad-del?

    Válasz
  2. László Németh

    Mi a minősége és működése a kínai tollnak az iPad-en?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása