...

TOP 6. A legjobb gyermek fogkrém. Értékelés – 2022!

Helló! Ma a hat legjobb gyermekfogkrém áttekintését-összehasonlítását készítettem el az Ön számára. Beszéljünk a biztonságos, hatékony termékekről a gyerekek fogainak és ínyének tisztítására és ápolására. A felülvizsgálatban szereplő összes gyermekfogkrém kellemes ízű és állagú. Biztonságosak a gyermekek egészsége szempontjából, kíméletesen tisztítják a fogakat, fehérítik és megőrzik a fogzománc szerkezetét, megfelelő fogmosás esetén pedig megelőzik a szuvasodást, csökkentik az érzékenységet és eltávolítják a lepedéket.

Áttekintésünkben a hat legjobb gyermekfogkrém közül a hasonló árkategóriájú fogkrémeknél jobban teljesítettek.

A gyermekfogkrémek értékelése

Ez az áttekintés azért készült, hogy segítsen kiválasztani a legjobb minőségű, biztonságos, hatékony, minden célra használható fogkrémet. Ebből a célból 30 pályázót választottak ki, és 7 terméket vettek fel a rangsorba a főbb jellemzők elemzésével. A legjobb gyermekfogkrémek, amelyekről a fogyasztók és a fogorvosok a leggyakrabban elismerően nyilatkoznak.

A következő paramétereket használtuk iránymutatásként:

  • A fogínygyulladás megszüntetésére, a fogzománc erősítésére, a fogszuvasodás elleni védelemre és a lepedék megelőzésére tervezték
  • A gyermek ajánlott életkora;
  • Összetétel – a hatóanyagok és adalékanyagok típusa és százalékos aránya;
  • Kapható ízek;
  • Csomag mérete;
  • Konzisztencia és szín;
  • Használat ellenjavallatai;
  • A hatás sebessége;
  • Gazdaságos fogyasztás.

Ugyanilyen fontos a gyermekek reakciója a szóban forgó termékre, valamint az ár/minőség aránya.

Fogászati vélemények

Íme két szakértői vélemény a gyermekfogkrémekről.

Vitalij Alekszandrovics, Moszkva.

A gyermekfogkrém nagy szerepet játszik a fogak megfelelő fejlődésében és növekedésében. Ennek oka az, hogy olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek segítenek a még meg nem formált babáknak a fogaik megfelelő formájába kerülni. Megvédik a kicsiket a káros fogszuvasodástól és a gyulladástól is. Fontos, hogy megtalálja a gyermek életkorának megfelelő terméket. Emellett mindenképpen olvassa el az összetevőket, vagy még jobb, ha konzultál orvosával.

Jurij Valentinovics, Volgográd.

Minden páciensemnek ajánlom a baba fogkrémeket. Sok anyuka és apuka úgy dönt, hogy a baba fogait egy közönséges fogkrémmel mossa. Ez egy nagyon nagy hiba. Így károsíthatja a fogzománcot, és meghatározatlan időre megállíthatja a fogak fejlődését. A gyermekfogkrém alacsonyabb koncentrációban tartalmaz aktív összetevőket és természetes bogyókivonatokat. Hála nekik, a gyerekek nem nyűgösek, és élvezik a fogmosást, mert ez a legfontosabb dolog, amit az egészségünkért tehetünk.

Fluoridos gyermekfogkrémek

A mérsékelt fluoridálás erősíti a fogakat és megelőzi a fogszuvasodást. Az ezt az anyagot nagy mennyiségben tartalmazó paszták állandó használata azonban fluorózis kialakulásához vezet. Mindkét moláris és a csontok érintettek. A VyborExpert csapata az ügyfelek visszajelzései alapján 2 terméket választott ki a bevált és biztonságos termékek közül, amelyek optimális százalékban tartalmazzák ezt az elemet.

Oral-B Baby

Alkalmas gyermekek számára születésüktől 2 éves korig. Alkalmas azoknak, akik még csak most szoktak fogat mosni, mert a tubust Micimackó rajzfilmfigurája díszíti. A vegyület kellemes gél állagú és kíméletes a zománchoz.

Az Oral-B Baby fluoriddal van dúsítva, hogy megvédje a gyenge zománcot a savaktól és baktériumoktól. A nem dörzsölő formula még napi használat mellett is megakadályozza a károsodást. A természetes, cukormentes formula megakadályozza az íny irritációját.

A fluoridos gyermekfogkrém finom, kellemes ízű, édes utóízzel. Ezért a gyermek nagy örömmel takarít. Ezt tovább fokozza a gyönyörű tengervíz kék színe. A 75 ml-es tubus legalább 4 hétig tart.

Előnyök:

  • Könnyen kinyomható a csomagolásból;
  • Optimális konzisztencia;
  • Alkalmas fogazó gyermekek számára;
  • Széles korosztály számára
  • Nincs ellenjavallat a használatra.

Hátrányok:

  • Nem a legalacsonyabb ár.

2 év alatti gyermekek csak felnőtt felügyelete mellett használhatják a terméket. Nem lehet lenyelni.

CJ Lion Kids Biztonságban

3 évesnél idősebb gyermekek számára kifejlesztett fogkrém. A használatra ajánlott maximális életkor 12 év. 90g-os kiszerelésben kapható, amely kiváló habképző tulajdonságai miatt gazdaságos. Néhány csepp elegendő a hatékony tisztításhoz. A hatás már néhány hét után látható.

A CJ Lion Kids Safe fő funkciója, hogy megtisztítsa a zománcot a lepedéktől, a sárgulástól és az ételmaradékoktól. Szilárd ötössel kezeli. A kíméletes hatás a mesterséges színezékek és tartósítószerek hiányának köszönhető, természetes gyümölcsadalékokkal, mint édesítőszerekkel.

A termék sárga színű és eper ízű, ami élvezetesebbé teszi a tisztítást. A minimális fluoridtartalom garantálja a zománc biztonságát, ugyanakkor megvédi azt a baktériumok és az édességek károsító hatásaitól. Alkalmas a tejfogak és a maradandó fogak ápolására egyaránt.

Előnyök:

  • Nem kell hosszasan öblíteni, hogy kimossa a maradékot;
  • Felfrissíti a lélegzetet;
  • Nem csöpög az ecsetre;
  • Kis mennyiség lenyelése esetén nem veszélyes az egészségre;
  • Jó konzisztencia.

Hátrányok:

  • Nem észlelt.

A hatékony kőfaragás megakadályozza a szuvasodást és megőrzi a mosoly esztétikáját.

Legjobb listák

A különböző korú gyermekek fogmosásához leginkább ajánlott termékek rövid értékelését készítettük el. A következő kategóriákon alapul:

  1. Születéstől kezdve.
  2. 3 éves kortól.
  3. 6 éves kortól.

Vizsgáljuk meg az egyes szakaszokat, és adjuk hozzá a szakértők által leginkább ajánlottat.

Születéstől kezdve

A Ziaja Fluoride Free for Kids kíméletes a legkisebbek fogaihoz és ínyéhez. Nem tartalmaz káros összetevőket, így a fogkrém biztonságosan lenyelhető. Nem tartalmaz semmilyen aromát. Az állaga lágy és viszkózus. Egyes orvosok erősen ajánlják a magas fluoridtartalmú vízzel rendelkező területeken élő gyermekek számára.

Gyártó Oroszország
Összetétel ásványi anyagok, víz, standard természetes összetevők
Kötet 75ml

Ziaja fogkrém

3 éves kortól

A Jack N’ Jill természetes formulája kíméletesen távolítja el a gyulladást. A fő összetevő a xilit, amely gyümölcsökben és zöldségekben található, így nem veszélyes az egészségre.

Gyártó Oroszország
Kötet 50 ml
A konzisztencia vastag

Jack N’ Jill fogkrém

6 éves kortól

Az Aquafresh a gyermekek fogainak ápolására szolgál hatéves korig. A gyártó azzal a céllal hozta létre ezt a terméket, hogy gondoskodjon az első fogak megjelenéséről. Természetes összetételének köszönhetően nem okoz allergiát vagy irritációt.

Származási ország Oroszország
konzisztencia félig folyékony
Kötet 50 ml

Aquafresh fogkrém

Fluoridmentes gyermek fogkrémek

A fluoridmentes termék alkalmas 7-10 éves kor feletti, kialakult fogzománccal rendelkező gyermekek számára. Megakadályozza a korona károsodását és megelőzi a szuvasodást. Kalciumot, E-vitamint és számos más hasznos anyagot kell tartalmaznia. A 2 legjobb gyermekfogkrém a fogyasztói vélemények és a szakértői vélemények szerint biztonságosnak és hatékonynak bizonyult.

Biorepair Junior

A fogkrém megvédi a baba zománcát a baktériumok által okozott károsodástól. Serkenti a nyáltermelést, javítja annak védő tulajdonságait és megelőzi a fogszuvasodást. Ez a szabadalmaztatott microRepair részecskéknek köszönhető, amelyek megerősítik a moláris fogakat.

A Biorepair Junior emellett csökkenti a gyulladást és E-vitamin tartalmának köszönhetően elősegíti a sérült íny regenerálódását. Csökkenti a gyermekkori szájgyulladás, ínygyulladás és egyéb fogászati problémák kialakulását.

Az ajánlott életkor 7-14 éves korig terjed. Nincs szükség felnőtt felügyeletére a tisztítás során, önállóan is használható. A termék nem tartalmaz fluoridot, ami kiküszöböli a fogzománc elszíneződésének kockázatát. A kellemes, friss, mentolos illat kényelmessé teszi az eljárást.

Előnyök:

  • Citromsavat tartalmaznak, amely tisztítja a felületet;
  • Mesterséges színezékek nélkül;
  • Hatékony remineralizációt biztosít;
  • Fenntartja a jó szájhigiéniát.

Hátrányok:

  • A benzil-alkohol jelenléte a készítményben;
  • A csomagoláson található összes címke angol nyelvű.

A vélemények szerint a termék még az érzékeny fogzománchoz is kíméletes, és alacsony az íny irritációjának kockázata.

Apadent KIDS

A preventív fogkrém egyéves kortól, az első fogtól kezdve alkalmas gyermekek számára. Dúsítja és erősíti a fogzománcot, a fogszuvasodás ellen már a kréta stádiumában harcol, és megakadályozza a betegség terjedését. Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a termék 2-szeresére csökkenti a szuvasodás valószínűségét.

Az Apadent KIDS NANO részecskéket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a zománc gyorsabb regenerálódását. A koronarész védőburkolata rövid időn belül megérik az ideiglenes és a végleges zápfogaknál, és helyreállítja a simaságot. A pozitív hatás abban is megmutatkozik, hogy megakadályozza a plakk kialakulását.

A fogkrém biztonságos a gyermekek számára, mivel nem tartalmaz fluoridot és nem színezi el a felületeket. Nem tartalmaz parabéneket, színezékeket vagy fehérítőszereket, így a korona még a napi kefélés során sem károsodik. Kíméletes hatásának köszönhetően megakadályozza az íny irritációját is.

Előnyök:

  • Növeli a védő tulajdonságokat;
  • Nem tartalmaz nátrium-lauril-szulfátot (SLS);
  • Jó ízű;
  • Megszakítás nélkül alkalmazható;
  • Születéstől kezdve használható.

Hátrányok:

  • Drága.

A vélemények megjegyzik, hogy a termék használata után hosszú időbe telik a száj kiöblítése.

Tini fogkrém

„PRESIDENT Tinik

Olasz fogkrém a maradandó fogak ápolására. Kiváló összetételű: magas fluoridkoncentráció (több mint 1300 ppm), közepes abrazivitás. Jellegzetes mentolos íze van. Nincs káros anyag az összetételben.

De az ár nem túl boldog: 50 ml fogkrém több mint 140 rubelbe kerül, de mindenki maga dönti el, mi a jobb: vagy pénzt költeni a jó minőségű fogkrémre, vagy időt, idegeket és pénzt pazarolni a fogorvos látogatására.

Természetes fogkrém gyerekeknek

A természetes fogkrém növényi kivonatokon alapul: aloe, kakukkfű, kamilla. Kíméletes a fogzománchoz és az ínyhez, csökkenti a gyulladást és megelőzi a lepedék kialakulását. A következő helyi termékeket érdemes megemlíteni.

Boldog pillanatok Drakosha

Ez az eper és málna ízű gyermek fogkrém. Mindkettő édes és kellemesen tisztítható. A gyermek rágógumi illatára hasonlít. Kifejezetten 1-8 éves korosztály számára kifejlesztett gél textúra. Az ecsetre felhordva a készítmény nem csöpög, és csökkenti a fogyasztást.

A Happy Moments Drakosha hatékony a fogszuvasodás megelőzésében. A termék erősíti a zománcot és véd az ételmaradékok, baktériumok, savak negatív hatásai ellen. Csökkenti az ínygyulladás és a fogászati problémák, például a szájgyulladás, ínygyulladás stb. kialakulásának lehetőségét. . Ez a körömvirág kivonat tartalmának köszönhető.

Az alapos tisztításhoz kis mennyiség is elegendő, így a 60 ml-es tubus sokáig kitart. Minden nap használható mellékhatások nélkül. Emellett megtisztítja a felületet az ételmaradékoktól és felfrissíti a leheletet.

Előnyök:

  • Költségvetésbarát költség;
  • Édes íze van;
  • A nátrium-monofluorfoszfát optimalizált koncentrációja;
  • Nem zavarja a gyerekeket;
  • Jól tisztít.

Hátrányok:

  • Alacsony habzás.

A vélemények szerint a gyerekek szeretik ezt a fogkrémet, örömmel mosnak fogat. Ez megkönnyíti az eljáráshoz való hozzászoktatást.

Különleges jellemzők

A gyermekfogkrémek több szempontból is különböznek a felnőtt fogkrémektől. Ismerjük meg a különbségeket és a sajátosságaikat.

A gyermekeknek szánt fogkrémeknek egy sor követelménynek kell megfelelniük. Nos, nem kellene:

  • Csípős szagú és élénk színű;
  • Adjon túlzott habot fogmosáskor;
  • káros összetevőket és durva csiszolóanyagokat tartalmaz;
  • Kellemetlen érzést okoz fogmosás közben.

A jó gyermekfogkrém kíméletesen tisztítja a fogakat az ételmaradéktól és a lepedéktől, megakadályozza a baktériumok kialakulását, erősíti a fogzománcot és enyhíti az ínygyulladást.

A szemet gyönyörködtető design a gyerekeknek szánt fogkrémek egyik legfontosabb jellemzője. A gyártók megpróbálják felkelteni a gyermek érdeklődését azáltal, hogy élénk színű csöveket rajzfilmfigurák vagy állatok képeivel díszítik. Nos, ez a trükk remekül működik. A gyerekek általában szeretik, ha Pókemberrel, Dr. Nyúllal vagy egy díszes sárkánnyal mosnak fogat.

A gyermekfogkrém másik jellemzője a kellemes íz. Sok gyermek szándékosan próbál olyan ízesített zselét enni, amely eperlekvárra, fagylaltra vagy gyümölcscukorkára emlékezteti őket. Ezt természetesen nem szabad megengedni. Győződjön meg róla, hogy megmutatja gyermekének, hogyan kell helyesen fogat mosni, és eleinte teljes mértékben átadja neki az irányítást. Még akkor is, ha a fogkrémen a „biztonságos lenyelni” felirat szerepel

Mivel a fogkrémekkel szemben támasztott követelmények a gyermek életkorának előrehaladtával változnak, a gyártók a fogkrémeket a következő életkori alkategóriákba sorolják:

0-3 év

A kicsiknek szánt fogkrémeknek a lehető legbiztonságosabbnak kell lenniük. A kiváló minőséget jelzi a fluorid, cukor, nukleáris tenzidek, szintetikus színezékek és illatanyagok teljes hiánya. Ezek a fogkrémek nem nagyon buborékosak, de ez azt jelzi, hogy nem tartalmaznak káros habképző anyagokat. A kisgyermekeknek ebben a korban gyakran van ínygyulladásuk, ezért jó ötlet, ha a fogkrém kamilla- vagy aloe-kivonatot tartalmaz.

4-8 éves korig

Ebben az időszakban a tejfogak felkészülnek a tejfogakról a maradandó fogakra való átváltásra. Ez az az időszak, amikor a fogak különösen fogékonyak a szuvasodásra. A 4-8 éves gyermekek számára készült pasztáknak kíméletesen el kell távolítaniuk a lepedéket, el kell távolítaniuk a fogszuvasodás baktériumait, helyre kell állítaniuk a száj mikroflóráját és pótolniuk kell a kalciumhiányt.

A fentiek elérése érdekében a fogkrémnek xilitet, nátrium-fluoridot elfogadható mennyiségben, kalcium-hidroxiapatitot vagy kalcium-laktátot, növényi kivonatokat kell tartalmaznia. Az SLS, a parabének és a durva színezékek hiánya továbbra is üdvözlendő fejlemény.

8-14 éves korig

Nem biztonságos feltételezni, hogy ebben a korban át lehet váltani felnőtt fogkrémre. „Gyermekbarát” felirattal kell ellátni, de kissé eltérő összetevőket fog tartalmazni. Ebben a korban a fogszuvasodás kockázata ugyanolyan magas, mint korábban, és egyéb problémák is jelentkeznek – nehezen eltávolítható lepedék, kellemetlen szag, fokozott ínyérzékenység, a fogzománc elvékonyodása és sárgulása.

Az iskolások fogainak ápolását a xilitet, aminofluoridot, kalcium- és foszforvegyületeket, ásványi komplexeket, allantoint, menta-, kamilla- és zsályakivonatot tartalmazó terápiás és profilaktikus fogkrémekre kell bízni.

Gyermek fogkrém fogszuvasodás ellen

A szuvasodás megelőzése érdekében a fogkrémnek tömésként kell kitöltenie a meglévő üregeket, és meg kell védenie a zománcot a káros savaktól és baktériumoktól. A következő listán szereplő 2 termék pontosan ezt teszi. A szakemberek a következő 2 leghatékonyabb és legsokoldalúbb terméket vették fel a toplistára a fogorvosok és a fogyasztók szerint.

R.O.C.S. Gyerekek rágógumi

…Mindig ezzel a fogkrémmel tisztítom a gyermekem fogait. Tetszik neki, még emlékeztet is rá, hogy ő maga csinálja. Az állaga jó, az illata kellemes

Szakértői vélemény

4 és 7 éves kor közötti gyermekeknek ajánljuk. Biztonságos összetételének köszönhetően allergiára hajlamos gyermekek számára is alkalmas. A formula nem tartalmaz nátrium-lauril-szulfátot, mesterséges színezékeket és tartósítószereket, amelyek gyakran okoznak nyálkahártya-irritációt.

R.O.C.S. A Kids Bubblegum alacsony abrazivitásának köszönhetően nem sérti a fogszövetet, és tartósan használható. Kis mennyiségű 2-3 „borsó” elegendő a hatékony tisztításhoz. Óvodáskorú gyermekek esetében ajánlott a kezelést felnőtt felügyelete mellett végezni.

A fogkrém 500 ppm Olafluor aminofluoridot és magas koncentrációjú xilitet tartalmaz, hogy ellenálljon a savak káros hatásainak, megvédje a nyálkahártya felületét a baktériumoktól és normalizálja a mikrobiális összetételt. A fluorid jelenléte lehetővé teszi a szuvasodás gyógyítását a fehérfoltos stádiumban.

R.O.C.S. Kids rágógumi

Előnyök:

  • Összetétele hipoallergén;
  • A magasan aktív összetevők optimális tartalma;
  • Nem festi el a fogakat;
  • Jó illata van;
  • A gyerekek imádják.

Hátrányok:

  • Nem kimutatható.

A vélemények szerint gyermekek és felnőttek egyaránt használhatják.

Splat Juicy

A gyermekeknek szánt fogkrém a legjobb a fogzásra és az ínyük védelmére. Nincs felső korhatár. Célja a keményszövet megerősítése, a fogszuvasodás megelőzése és a zománc helyreállítása kis foltok esetén. Ezt segíti a kalcium-hidroxiapatit.

A hatóanyagok mélyen behatolnak a zománcba és lezárják azt, kitöltik az üregeket, mint a tömések, és növelik a savakkal és baktériumokkal szembeni ellenállást. Ezenkívül megakadályozza a lepedékképződést és fenntartja a szép mosolyt.

A fluorid, antiszeptikumok, alkohol, agresszív csiszolóanyagok és más veszélyes összetevők hiánya miatt a készítményben a hatás enyhe. A formula aloe vera gélt tartalmaz, amely gyógyító, nyugtató, gyulladáscsökkentő és hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik.

Előnyök:

  • Kellemes fagylaltíz;
  • Hatékonyság a lágy lepedék megelőzésében;
  • Küzd a fogszuvasodást okozó baktériumokkal;
  • Nem rossz habzó termék;
  • Könnyen eloszlatható a felületen.

Hátrányok:

  • Kis, 55 ml-es kiszerelés.

A fogyasztókat az alacsony költségek és a magas minőség kombinációja vonzza. A visszajelzések szerint a hatás néhány hét tisztítás után látható.

Paszták 6 és 12 év közötti gyermekek számára

„LACALUT Teens

Német gél kellemes mentás-citrusos ízzel. Nátrium-fluoridot és aminofluoridot tartalmaz: ezeknek az összetevőknek az adagja meglehetősen magas. A termék védi a fogakat a szuvasodás ellen, telíti a fogzománcot, és gyógyítja az úgynevezett „fehér folt” stádiumban lévő fogszuvasodást.

Egy 50 ml-es tubus fogkrém 120 rubelbe kerül.

Német fogorvosok garantálják a termék kiváló minőségét.

„ELMEX Junior

Fluoridot tartalmazó paszta, amely erősíti a zománcot és véd a szuvasodás ellen. Elérhető a . A magas fluoridadagolás biztosítja a fogszuvasodás megszüntetését a kezdeti „fehér folt” stádiumban.

A termék ára 150 rubel egy 75 ml-es csőért.

„PresiDENT Junior

Olasz fogkrém különleges lime ízzel. Jó összetételű termék, de egy kicsit rosszabb, mint az előző két minta. A fluorid nincs jelen a leghatékonyabb vegyületekben: adagolása inkább megelőző, mint gyógyító jellegű (950 ppm).

Nátrium-lauril-szulfát, cukor és parabének nélkül. A kifogástalan hírnévvel rendelkező olasz gyártó azonban már bizonyított, így egyáltalán nem kell aggódni a termék minősége miatt.

Hogyan válasszuk ki a gyermekek fogkrémét

A fő követelmény a biztonság. Ebből a célból az összetételben nem lehetnek szilikonok, mesterséges színezékek, parabének, illatanyagok és más hasonló anyagok. Természetes alapanyagok, mint például kamilla, zsálya, aloe kivonatok, szívesen látottak. Az összetevőket a gyermek életkorához kell igazítani. A gyártók általában megadják a minimális és maximális hatótávolságot.

Cél

A hatékony szájápolás érdekében ajánlott többcélú termékeket vásárolni. Ha a korona kopását meg kell előzni, akkor különösen alkalmasak a kifejezetten a zománc sérülés elleni védelmére, megerősítésére és a fogszuvasodás korai jeleinek helyreállítására kifejlesztett készítmények.

Ha érzékeny az ínye, próbálja ki az E-vitamin-kompozíciókat növényi kivonatokkal, amelyek csökkentik a gyulladást és segítenek megelőzni a vérzést. A lepedék megelőzésére és eltávolítására fluoridot és fehérítő anyagokat tartalmazó készítményt lehet választani.

Összetétel

ajánlott kerülni a kalcium-karbonát és nátrium-hidrogénkarbonát (kréta és szóda) formájú csiszolóanyagokat tartalmazó vegyületeket. Ezek agresszívek a gyermekek érzékeny zománcával szemben, és károsíthatják azt. A szilícium-dioxid vagy titán-dioxid kevésbé károsnak tekinthető.

A fluoridot tartalmazó paszták azok számára szükségesek, akik olyan régiókban élnek, ahol az ivóvízben alacsony a fluoridszint. Az elszíneződések elkerülése érdekében azonban a felnőtt fogkrémhez képest csökkenteni kell a százalékos arányát. A megengedett koncentráció 200 mg/m3 0-3 éves korig, 500 mg/m3 4-6 éves korig és 1500 mg/m3 8 éves és idősebb korig. Idősebb korban át lehet térni a fluoridmentes gyermekfogkrémekre.

Ízlés

Ahhoz, hogy gyermeke gyorsabban hozzászokjon a fogkrémhez, és ne unja meg sokáig, érdemes az édes ízekre, például a málnára, eperre, narancsra, almára és barackra figyelni. Ebben az esetben azonban a csecsemő véletlenül vagy szándékosan lenyelheti a terméket. Felnőttként a menta, eukaliptusz stb. lehet előnyösebb. .

Gyakran ismételt kérdések

A fogkrém rossz a babáknak??

Ha már az ártalomról beszélünk, fontos megérteni, hogy a fogkrém elsősorban szájtisztító, és nem arra való, hogy elfogyasszuk. Tehát a köpni nem tudó gyermekek számára a készítménynek biztonságosnak kell lennie. Ebben az esetben a tészta nem veszélyes. A fogkrémkészítménynek háromévesnél idősebb gyermekek számára is biztonságosnak kell lennie. De a baba fogkrémtől eltérően a gyermekfogkrémek csiszolóanyagokat és fluoridot tartalmaznak a jobb tisztítás érdekében.

Milyen káros összetevőket tartalmazhat a fogkrém?

SLS – a nyálkahártyák kiszáradását és irritációját okozhatja. A titán-dioxid nem alkalmas csiszolóanyagként, mivel csak színezőanyag, és szükségtelen. Az alumínium-hidroxid szintén nem alkalmas, mivel a szervezet nem jól választja ki a fémeket. A mérgező tartósítószer, a formalin veszélyes a szervezetre, ezért nem tartalmazhatja a termék.

A klórmetilizotiazolinon és a metilizotiazolinon olyan tartósítószerek, amelyek allergiát okozhatnak. A gyermekfogkrémekben lévő színezékek is elfogadhatatlanok. A szukralóz, a szukralóz, a szorbit és a mannit nem ajánlott édesítőszerek. Ezek hozzájárulnak a fogszuvasodás kialakulásához.

Miért válasszon fogkrémet az Ön kora szerint??

A csecsemők fogai idősebb korukban nőnek és erősödnek. Ezért minden fejlődési szakaszhoz más-más fogkrém alkalmas. Ezért a legjobb fogkrémeket korcsoportonként 3 különböző fogkrémre bontottuk.

A 0 és 3 éves kor közötti termékek a száj egészségére összpontosítanak. Nem tartalmaznak csiszoló részecskéket, amelyek károsíthatják az újonnan kitört fogak zománcát és dentinjét. És ami a legfontosabb, hogy összetételüknek ártalmatlannak kell lennie a szervezet számára, mivel a csecsemők még nem képesek köpni.

A 3 és 6-7 éves kor közötti gyermekek fogkrémét az érett tejfogakra kell használni. Kíméletes csiszolóanyagokat és a fogszuvasodás elleni küzdelemhez szükséges összetevőket tartalmaznak.

A 7 éves és idősebb gyermekek esetében, akiknek már kinőttek a maradandó fogai, fluoridtartalmú termékek használhatók, de csak kis adagokban. Az ilyen paszták nemcsak a száj tisztán tartására szolgálnak, hanem képesek a fogszuvasodás, az ínygyulladás és a zománc helyreállítása ellen is.

Tegye fel saját kérdését

Melyik baba fogkrém a legjobb?

Gyermekeknek nem alkalmas; felnőtt fogkrém 14 éves kor előtt nem használható. Az összetevők többnyire ugyanazok, de a koncentrációk eltérőek, hogy biztosítsák a rosszul kialakult zománc biztonságos expozícióját. Ezért a választás fő irányvonala a gyermek életkora, amelyet a csomagokon feltüntetnek.

A rangsorban szereplő termékek mindegyike jó hírnévvel rendelkezik:

  • Ha a baba fogairól már születésétől kezdve gondoskodni kell, az Oral-B Baby a megfelelő választás, kétéves korhatárral.
  • A 3 évesnél idősebb gyermekek használhatják a CJ Lion Kids Safe terméket, amely semlegesíti a savak és baktériumok károsító hatását.
  • A Biorepair Junior és az Apadent KIDS a 7 évesnél idősebb iskolásoknak ajánlott a zománc erősítésére és a korai fogszuvasodás elleni küzdelemre.
  • A Happy Moments Drakosha természetes, allergénmentes formulája 1 és 8 éves kor között bizonyítottan hatékony.
  • Kifejezetten fogszuvasodás megelőzésére kifejlesztett termékek.O.C.S. Kids Bubble Gum és Splat Juicy, hatékony a fogzási zápfogaknál.

A legjobb, ha a fogkrémet idősebb korukban és a szájüregük állapotának megváltozásával váltják. Ha a fogászati problémákat meg kell előzni, akkor megelőző fogkrém ajánlott, míg a meglévő problémák kezelésére gyógyító fogkrémet kell használni.

Tippek a megfelelő fogkrém kiválasztásához

Amikor gyermeke számára fogkrémet választ, vegye figyelembe a következő szempontokat

  • Kor. Vásároljon fogkrémet gyermeke életkorának megfelelően, hogy olyan fogkrém legyen, amely megfelel az igényeinek és jól működik a fogai számára.
  • Gyártó. Csak megbízható, jó hírű és bevált márkákban bízzon. A jó gyermekfogkrémek olyan cégektől származnak, mint az R.O.C.S, SPLAT, Colgate, Lacalut és néhány más, a felülvizsgálatban megadott termék.
  • Összetétel. Feltétlenül tanulmányozza a kompozíciót. Azokat a termékeket kell előnyben részesíteni, amelyek nem tartalmaznak cukrot, fluoridot, SLS-t, parabéneket, tartósítószereket, kémiai illatanyagokat és színezékeket. Kalciumot, növényi kivonatokat, xilitet, aminofluoridot és E-vitamint kell tartalmaznia. A tubusban lévő fogkrém kiválasztása a fogkrém korosztályától is függ.
  • Koptathatóság. A gyermekek fogzománcának nagyon érzékeny a foga, ezért a fogkrém nem tartalmazhat erősen csiszoló hatású anyagokat. A csiszolóanyagoknak enyhének és kíméletesnek kell lenniük, hogy könnyen és kíméletesen tisztítsák a babák fogait.
  • Ízek. Kiderül, hogy ez a tényező a gyermekfogkrém kiválasztásakor nagy jelentőséggel bír. Válassza ki a gyermeke ízlésének megfelelő terméket, és meglátja – nem kell többé kényszeríteni őket a fogmosásra. Ráadásul emlékeztetni fogja Önt, hogy itt az ideje a higiéniai kezelésnek.
  • Szavatossági idő. És természetesen figyeljünk a lejárati dátumokra – ha hamarosan lejárnak, keressünk egy „frissebb” fogkrémet.

Adjon a kicsinek egészséges, szép mosolyt – vásároljon olyan fogkrémet, amely segít neki elérni ezt a célt, és megtanítja, hogyan kell örömmel fogat mosni! Boldog vásárlást!

Fluorid a gyermekfogkrémekben: veszélyes??

A fluoridot gyakran nem ajánlják a gyermekeknek szánt fogkrémeknél, mert egészségügyi problémákat okozhat, ha a gyermek lenyeli fogmosás közben. Az európai országokban komoly és hosszadalmas vizsgálatokat végeztek, és megállapították, hogy a fogkrémek legfeljebb 500 ppm fluoridtartalma várhatóan nem károsítja a gyermekek egészségét.

Európában több mint 10 évvel ezelőtt felülvizsgálták a fluoridnak a gyermekfogkrémekhez való hozzáadására vonatkozó álláspontot. A fluorid nem olyan veszélyes, mint a különféle színezékek és tartósítószerek, amelyeket sok fogkrémhez adnak a minőségük javítása érdekében. Az orosz fogorvosok hasonló véleményen vannak, de nem olyan könnyű megszabadítani elménket a sok évvel ezelőtt elültetett, téves információktól. Ha felmerül a kérdés: „Fluoridot vagy kalciumpasztát válasszak a gyermekemnek??”A gyermek életkora és az ínye és fogai jelenlegi állapota legyen a döntő tényező, nem pedig az okozott kár (mindkettő biztonságos).

A fogkrémben lévő fluoriddal kapcsolatos pletykákat időnként különféle fórumokon keltik fel, többnyire nem orvosok, akik nem követik a legújabb kutatásokat ezen a területen. Ezenkívül az ilyen információk hasznosak a kalciumot tartalmazó paszták gyártói számára. Még az ugyanezen fórumokon közzétett hozzászólások is gyakran rejtett és ügyesen beültetett fizetett hirdetések. Célja, hogy kárt okozzon a versenytársaknak és növelje a saját eladásait.

Szájápolás

A szájápolásnak már az első fog megjelenésekor el kell kezdődnie, hogy elkerüljük a szájüregi problémákat. Ezek közül a leggyakoribb a fogszuvasodás. Van egy olyan vélemény, hogy a tejfogak ideiglenesek, és kezeletlenül hagyhatók. Ezek a fogak azonban megalapozzák az állandó fogak kitörését. Ha egy gyermek szuvas fogat veszít el túl korán szuvasodás miatt, a maradandó fogak későbbi kitörését elősegítheti a malocclusion vagy a fogak zsúfoltsága.

A szülők azok, akik gondoskodnak a baba első fogairól. Meg kell ismerniük a fogmosás technikáját, hogy 2-3 éves korukra megtaníthassák a gyermeket fogat mosni. Ugyanilyen fontos a megfelelő fogkefe. De a legfontosabb dolog a megfelelő fogkrém kiválasztása a baba számára.

Kezdjük globálisan – a tisztítási módszerekkel. Az íny és a fogak hatékony tisztítására számos szabály van:

  • A fogkefét 45 fokos szögben kell a foghoz tartani;
  • Egy borsónyi mennyiségű fogkrém elegendő a tisztításhoz.
  • A fogkrém mozgatása a fogínytől a fogig, kívülről és belülről is. Mivel van rágófelület is, azt vízszintesen kell tisztítani, hogy a kefe könnyen behatolhasson a fogközökbe.
  • Kezdje a felső állkapoccsal, ossza szakaszokra, ne felejtse el az egyes szakaszokat, majd fokozatosan haladjon az alsó állkapocs felé.

Hasznos összetevők

A jó minőségű gyermekfogkrémek általában tejenzimeket tartalmaznak, amelyek serkentik az immunrendszert és a nyál védekezőképességét. Gyakran adnak hozzá kazeint, egy természetes fehérjét, amely segít a kalcium felépítésében a zománcban. Szerves formában fluoridot tartalmazó termékek is használhatók. Olaflur vagy aminofluorid néven is leírható.

Az Ön tájékoztatására! Ne feledje, hogy ez csak kiegészítő szájhigiéniai termék. A rendszeres fogmosás, a megelőző fogorvosi vizsgálatok és a kiegyensúlyozott étrend szintén fontosak.

Mely összetevőkre kell odafigyelni

Hogyan válasszuk ki a fogkrémet a baba számára? A kérdés megválaszolásához a termék összetételének alapos elemzése szükséges. Egyes gátlástalan gyártók veszélyes összetevőket adnak a termékeikhez, ezért a szülőknek mindig ellenőrizniük kell a megvásárolt fogkrémek tartalmát. Ezért figyeljen a következő összetevőkre:

  • Antibakteriális szerek: a klórhexidin és a triklozán károsíthatja a szájüregi mikroflórát, ezért ne vásároljon ilyeneket anélkül, hogy előzetesen konzultálna egy fogkrémszakértővel,
  • habzás: Az SLS és az E 487 meglehetősen erősen mérgező, kiszárítja a nyálkahártyát és gyakran okoz allergiás reakciókat,
  • Kötőanyagok: csak a természetes sűrítőanyagok, mint például a fagyanta vagy a tengeri moszat, tekinthetők biztonságosnak. Kerülje a cellulózt és akrilsavat tartalmazó eszközöket,
  • Fluoridok: engedélyezettek a gyermekfogkrémekben, de a legjobb, ha használatuk előtt konzultálunk a fogorvossal,
  • tartósítószerek: ez az összetevőcsoport biztosítja a hosszú eltarthatóságot, de veszélyes is lehet a gyermekekre,
  • ízesítők: a természetes édesítőszereket tartalmazó termékek előnyben részesítendők, azaz nem tartalmaznak szacharint és szintetikus színezékeket,
  • Csiszolóanyagok: ügyelni kell arra, hogy a csiszolóanyag-koncentráció a gyermek életkorát szem előtt tartva az elfogadható határértékeken belül maradjon.

A szakemberek azt javasolják, hogy a gyermekek számára olyan természetes fogkrémeket válasszanak, amelyek garantáltan nem tartalmaznak káros és mérgező összetevőket. A fontos dolog itt az, hogy olyan terméket válasszon, amely nemcsak biztonságos, hanem hasznos is, hogy elősegítse a fogak egészséges növekedését és fejlődését.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Gréta Farkas

    Mi a legjobb gyermek fogkrém a TOP 6 közül az értékelés alapján 2022-ben?

    Válasz
    1. Csaba

      A legjobb gyermek fogkrém a TOP 6 közül az értékelés alapján 2022-ben a Colgate Smiles Mágikus Mese fogkrém. Ez a fogkrém kifejezetten gyerekek számára készült, enyhén ízesített, és segít megelőzni a fogszuvasodást. A gyerekek imádni fogják a mesehősös csomagolást, és a szülők megnyugodhatnak, hogy hatékonyan tisztítja és védi gyermekük fogait.

      Válasz
Megjegyzések hozzáadása