...

Top 15 legjobb energiatakarékos fűtőtest: 2021-2022-es rangsor a költséghatékony modellekről otthonra és nyaralóba

A legjobb energiatakarékos fűtőtestek értékelése 2021-2022

Helyszín Név Ár Értékelés
A legjobb energiatakarékos fűtőtestek ár/minőség szerint 2021-2022-re
1 Ballu BEC/EZMR-1500 Ellenőrizze az árat 9.9 / 10
2 Electrolux EIH/AG2-1500E Ellenőrizze az árat 9.7 / 10
3 RESANTA OMPT-12N Tudja meg az árat 9.5 / 10
A legjobb infravörös energiatakarékos fűtőtestek
1 Nikaten NT 300 Nézze meg az árat 9.9 / 10
2 RESANTA ICO-800L Lásd az árat 9.8 / 10
3 Ballu BIH-APL-0.6 Tudja meg az árat 9.7 / 10
A legjobb konvektoros energiatakarékos fűtőtestek
1 Hyundai H-HV15-10-UI617 Ellenőrizze az árat 9.9 / 10
2 Ballu Enzo BEC/EZER-2000 Tudja meg az árat 9.7 / 10
3 Edisson Polo 1500M Ellenőrizze az árat 9.6 / 10
A legjobb energiatakarékos olajfűtőtestek
1 Ballu Classic BOH/CL-07 Ellenőrizze az árat 9.9 / 10
2 Timberk TOR 21.1507 BC/BCL Ellenőrizze az árat 9.8 / 10
3 Általános klíma NY17LF Ellenőrizze az árat 9.6 / 10
A legjobb energiatakarékos fűtőtestek kerámia fűtőtesttel
1 Nikaten NT 200 Tudja meg az árat 9.9 / 10
2 EWT CLIMA 750 WK Ellenőrizze az árat 9.7 / 10
3 Xiaomi Smartmi intelligens fűtőberendezés (ZNNFJ07ZM) Ellenőrizze az árat 9.5 / 10

Tartalomjegyzék:

  • A legjobb energiatakarékos fűtőtestek értékelése 2021-2022
  • Hogyan válasszunk energiatakarékos fűtőberendezést az ár/teljesítmény arányhoz??
  • A legjobb energiatakarékos fűtőtestek ár/minőség szerint 2021-2022-ben
  • 1. Ballu BEC/EZMR-1500
  • 2. Electrolux EIH/AG2-1500E
  • 3. RESANTA OMPT-12N
  • A legjobb energiatakarékos infravörös fűtőtestek
  • 1. Nikaten NT 300
  • 2. RESANTA IKO-800L
  • 3. Ballu BIH-APL-0.6
  • A legjobb konvektoros fűtőtestek
  • 1. Hyundai H-HV15-10-UI617
  • 2. Ballu Enzo BEC/EZER-2000
  • 3. Edisson Polo 1500M
  • A legjobb energiatakarékos olajfűtőtestek
  • 1. Ballu Classic BOH/CL-07
  • 2. Timberk TOR 21.1507 BC/BCL
  • 3. Általános klíma NY17LF
  • Top energiatakarékos fűtőtestek kerámia fűtőelemmel
  • 1. Nicaten NT 200
  • 2. EWT CLIMA 750 WK
  • 3. Xiaomi Smartmi intelligens fűtőberendezés (ZNNFJ07ZM)
  • Melyik márkát válasszam??
  • Következtetés
  • Vásárlói vélemények
  • Hasznos videó

Elektromos fűtőtestek sokfélesége

Olaj

Az olajradiátorok kedvező árúak, t.. a lakosság többsége számára a leginkább megfizethető és a legnépszerűbb elektromos fűtőberendezések modelljei. Kis méretük miatt könnyen szállíthatóak (csak az elektromos vezeték lehet útban, de ez könnyen megoldható egy padlóbetéttel). Külsőleg az olajjal töltött radiátorok hasonlítanak egy közönséges radiátorra, de egy olajjal töltött, zárt fémházzal rendelkeznek. Amikor áramot kapcsolunk be, az olaj elkezd felmelegedni, összekeveredik és eloszlatja a hőt az egész burkolatban.

Az üregbe általában egy termosztát van beépítve, amely fenntartja a normál fűtési sebességet és megakadályozza a túlmelegedést. Egy bizonyos hőmérsékleti küszöbérték elérése után a termosztát kikapcsolja az összes fűtési funkciót, és a fűtőtest készenléti üzemmódban marad, amíg a hőmérséklet nem csökken egy elfogadható szintre. Ugyanez a billenő mechanizmus biztosítja a gyermekek, állatok vagy figyelmetlen tulajdonosok biztonságát.

Az ilyen típusú készülékek olcsók, és ideális ár-minőség arányt képviselnek. A fűtés sebessége azonban sok kívánnivalót hagy maga után: egy átlagos olajradiátor 10-20 perc alatt melegszik fel. És csak a padlóra lehet telepíteni őket.

Konvektor

A konvekciós típusú készülékek kis méretű és lapos egységek, amelyek könnyen integrálhatók a belső térbe. A konvektorok egy csöves fűtőelemmel működnek – a fűtőelem a készülék alján lévő speciális lyukba van beágyazva. Az ebbe az üregbe belépő légtömegeket felmelegítik és a ház felső részén lévő nyílásokon keresztül a környezetbe bocsátják ki (néha ventilátort használnak a légáramláshoz).

A konvektorok között hagyományos osztályozás van. Az eszközök négy osztályba sorolhatók aszerint, hogy milyen módon vannak telepítve:

  • Panelos, függőleges és mennyezetre szerelt, rögzített konvektorok;
  • Mobil típusú panelkonvektorok;
  • lábazati konvektorok;
  • Rejtett (padló alá szerelt).

Különbségeik ellenére minden készülék pontos hőmérséklet-érzékelőkkel van felszerelve, amelyek minden hőmérséklet-különbséget nyomon követnek. Egyetlen modern konvektormodell sem boldogul e technológia nélkül.

Infravörös

Az infrasugárzó a legjobb megoldás a vidéki házak számára. Nagy fűtési sebességgel rendelkezik, szárazon tartja a levegőt, ergonomikus, gyakorlatilag csendes, csökkenti az energiaköltségeket és hosszú élettartamú.

Az ilyen típusú készülékek legmagasabb védelmi osztálya lehetővé teszi a használatukat még gyúlékony anyagokat tartalmazó környezetben is. A tűzbiztonság teljesen kiküszöböli a burkolat felületén való megégés esélyét is (ha minden feltétel teljesül, és a készülék alkalmas a helyiség típusára). Az infravörös panel ionizálja a levegőt és csökkenti a levegő toxicitását, ami szintén terápiás hatású.

A készülék beépített kijelzője mutatja az időzítőt, lehetővé téve a túlmelegedés elleni rendszer beállítását az Ön igényeinek megfelelően. És ha a kézi vezérlés nem tetszik, használhatja a távirányítót is.

Az infravörös fűtőtestek a hosszúhullámú sugárzás (infravörös hullámok) elvén működnek, amelyek a napsugárzáshoz hasonló hősugárzást bocsátanak ki, hogy felmelegítsék a környezetet. Nem magát a levegőt melegíti, hanem a fűtőberendezés hatásterületén belüli területet. Az ilyen készülékekben a sugárzók vagy halogénlámpák, vagy fűtőelemek által fűtött kerámia/szénlemezek.

Az infravörös fűtőberendezések hátrányai a következők:

  1. Nagyon gyorsan felmelegednek, de a hőmérséklet-csökkenés ugyanolyan drámai lesz, ha a fűtőberendezés hirtelen kikapcsol (ami néha előfordulhat áramkimaradások miatt).
  2. Mielőtt vásárol egy eszközt igényel számítás teljesítmény az adott típusú térben. A fűtési hőmérséklet a környezettől függően nagymértékben változhat. A maximális biztonságos teljesítmény 350 watt/m2 – ellenkező esetben a fűtőtesttel való érintkezés égési sérüléseket okozhat.
  3. A levegő állandó párátlanítása bizonyos negatív hatásokat okozhat. Különösen akkor, ha a helyiségben festmények vannak, amelyek túlmelegedése rendkívül káros lenne. Ezért ajánlatos egy párásítót is telepíteni.

Kvarc

Az elektromos kvarcfűtőtestek vagy téglalap alakú monolitikus lemezek, amelyek tömörített kovahomokot és nikrómötvözetet tartalmaznak, amely teljesen szigeteli őket a környezetüktől, vagy pedig acélba burkolt üvegcsövek, infravörös fűtőelemmel. Az előbbi és a legtöbb esetben a „kvarcfűtés” kifejezéssel társul. Az utóbbiakat „csöves fűtőberendezéseknek” nevezik, és teljesen más működési elvük van, és infravörös osztályba tartoznak. Éppen az ilyen eszközökhöz kapcsolódik számos, már mindennapossá vált, a kvarccal kapcsolatos „népi” kérdés, mint például: „Segít-e a kvarcfűtés a penész ellen”..

A kvarcfűtő közvetlenül a hálózatra csatlakozik, és nagyon kevés áramot fogyaszt. A jó hőszigetelés teljesen tűzállóvá teszi, a termosztát pedig lehetővé teszi, hogy a készüléket úgy állítsa be, hogy önálló üzemmódban egy bizonyos hőmérsékletet tartson fenn (például ha a tulajdonosok havonta körülbelül egyszer vagy kétszer látogatják meg a házat, akkor a szoba átlagos hőmérsékletét 10-12°C-on hagyhatják). A fűtőberendezés teljes hőmérsékleti szintje kevesebb, mint 95 °C. A teljesítmény 0,5 kW, és ez bőven elegendő egy legfeljebb 8 m²-es helyiség teljes fűtéséhez. Ez egy teljesen hordozható, nagyon nagyméretű fűtőberendezés (átlagos súlya 12 kilogramm).

A készülék egyik fő hátránya a lassú felmelegedési idő – legalább húsz percig tart, amíg a kvarcfűtő felmelegszik. Előfordulhat, hogy egyetlen készülék nem képes a helyiség fűtésére, ezért valószínű, hogy több készüléket kell párhuzamosan telepíteni.

Kicsi és könnyű, de nem túlságosan erős, ez a kompakt készülék ideális mindazok számára, akik stabil hőmérsékletet szeretnének fenntartani a havonta néhányszor meglátogatott nyaralójukban.

Kerámia

A kerámia lapfűtés egyesíti a konvektor és az infravörös fűtőberendezés tervezési jellemzőit. A kerámia fűtőtest hibrid működési elve az infravörös sugarakat nem csak zónásan osztja el, mint egy hagyományos infravörös panel esetében, hanem a modell konvekciós tulajdonságainak köszönhetően az egész belső teret felmelegíti.

A kerámia, amelyből ennek a készülékosztálynak a teste készül, 85 Celsius-fokig melegszik. Egy kerámiaeszköz átlagos energiafogyasztása pedig 375 watt, ami még egy számítógép energiafogyasztásánál is alacsonyabb. Ezeknek a fűtőberendezéseknek a hatékonysága meghaladja az IR-berendezések mutatóit, és a magánházban történő telepítésük ténylegesen helyettesíti a fűtési rendszert, és nem igényel kazánházat.

Fólia

A filmmelegítő vagy rugalmas fűtőberendezés az infravörös fűtőberendezések egy típusa. Az ilyen fűtőtestek kialakítása a lehető leghasznosabb: a fűtőelemet rugalmas, hőmérsékletálló fóliarétegek közé helyezik, amelyet a falra, a padlóra vagy a mennyezetre lehet akasztani, és gyakran festmény alakú. Ez utóbbi kapcsán ez a lehetőség azok számára lehet érdekes, akiknek kérdései vannak: hogyan illeszthető a fűtőberendezés a belső térbe, hol a legjobb elhelyezni, hol találni megfelelő helyet stb..

Funkcionálisan a készülék minden infravörös sugárzó képességét megismétli: működés közben az elvezetett hő nem közvetlenül a levegőbe kerül, hanem először felmelegíti a környező tárgyakat.

Hogyan válasszunk energiatakarékos fűtőberendezést ár/teljesítmény arányban??

Energiatakarékos fűtőberendezés kiválasztásakor a következő szempontokat kell figyelembe vennie:

  • Készülék típusa. Eladásra talál olajradiátorokat, sugárzó fűtőtesteket, infravörös fűtőtesteket, valamint gáz- és elektromos konvektorokat. Az előbbiek felmelegített olajjal működnek, és minimális zajt keltenek. A második gyorsan felmelegíti a helyiséget, és kis mennyiségű áramot fogyaszt. A harmadik változat nemcsak zárt helyiségekbe, hanem nyitott terekbe is alkalmas. Ez utóbbi ideális lenne egy nyaralóterület számára, és lehetővé teszi, hogy egyszerre több egységet kombináljon.
  • Energiafogyasztás. Ez a tényező közvetlenül befolyásolja, hogy a készülék mekkora területet képes fűteni a helyiségben. Például egy 20 négyzetméteres helyiségben 1500 watt elegendő.
  • Az ellenőrzés típusa. Lehet mechanikus vagy elektronikus, a távirányító használatával. A második opciót tekintik a legkényelmesebbnek és legmegbízhatóbbnak a működés szempontjából.
  • Termosztát elérhető. Amikor a lakás eléri a felhasználó által beállított hőmérsékletet, a készülék automatikusan készenléti üzemmódba kapcsol. Kicsit drágábbak, mint a hagyományos modellek, de ez a különbség a jövőben több mint megtérül.
  • A készülék méretei. Itt fontos, hogy a lakó- vagy munkaterület mérete alapján tájékozódjunk – minél kisebb, annál kompaktabb legyen a fűtőtest (hogy ne zavarjon és ne okozzon kellemetlenségeket egy kis helyiségben), és éppen ellenkezőleg.

Kiegészítő fűtőberendezésként lehetőleg energiatakarékos fűtőberendezést kell használni

A modern elektromos fűtőtestek működési elve

Háromféle hőátadó egység létezik:

  1. Szabad konvekció. A hőcsere a meleg és hideg légáramlatok kölcsönhatásán alapul egy közös térben. A nehezebb hideg levegő lefelé áramlik, a melegebb levegő pedig felfelé emelkedik.
  2. Hosszú hullámú sugárzás. Ezek közé tartoznak például az infravörös sugarak. A lényeg az, hogy az ezen elv szerint működő készülékek felmelegítik a felületeket (falak, mennyezetek) és a tárgyakat, aminek következtében az egész belső tér felmelegszik és megtartja a hőt.
  3. Ventilátoros fűtés. Ez egy olyan rendszer, amely fűtőelemet és ventilátort tartalmaz. Az első felmelegíti a légáramlatokat, majd a második felmelegíti a légáramlatokat kifelé.

A termosztátok típusai

A hőmérséklet-szabályozók olyan eszközök, amelyeket fűtési rendszerekben használnak egy beállított hőmérséklet fenntartására.

Mechanikus termosztát

Kétféle termosztát létezik: mechanikus és elektronikus.

Íme az elektromos termosztát fő előnyei a felhasználók szerint:

Pontos hőmérséklet-szabályozás. A tényleges hőmérséklet legfeljebb 0,1°C-kal tér el a beállított hőmérséklettől. A mechanikus termosztát 1-3 °C-os eltéréssel rendelkezik. Ez utóbbi emiatt energiaigényesebb.

Hosszabb távú pontosság a hőmérséklet-szabályozásban és hosszabb élettartam, mint a mechanikus típusnál.

Csendes, ellentétben a mechanikus termosztáttal, amely be- és kikapcsoláskor „kattanó” hangot adhat.

A mechanikus hőmérséklet-szabályozó fő előnyei:

Nagy ellenállás a hirtelen feszültségingadozásokkal szemben és alacsony ár.

Egyre népszerűbbek a digitális elektronikus hőmérséklet-szabályozók. A vélemények szerint ez a „legokosabb” fajta. Vannak nyitott és zárt logikájú eszközök.

A zárt logikájú eszközöket változatlan működési algoritmus jellemzi. Lehetetlen kiigazítani a működési programjukat. Csak a fő paramétereket módosíthatja. Ezt a típust gyakrabban használják lakások és irodák fűtési rendszereiben.

A nyitott logikai termosztátok fejlett beállításokkal rendelkeznek. A tulajdonos megváltoztathatja a munkája algoritmusát. A módosítások gombok vagy érintőképernyő segítségével végezhetők el. Ezeket az eszközöket gyakrabban használják ipari üzemekben, mivel szakembereknek kell őket átprogramozniuk.

Az alapok áttekintése

Az elektromos kerti fűtőtestek, energiatakarékos házi és lakásfűtőtestek padlóra, falra és mennyezetre szereltekre oszthatók. Léteznek olajos, konvekciós, in-flow és infravörös modellek.

A gyártótól függően mindegyik felszerelhető különböző vezérlő-, beállítási és felügyeleti rendszerekkel, a mechanikus szabályozótól az intelligens programozásig.

A fűtőberendezés kiválasztásakor egy adott alkalmazáshoz fontos figyelembe venni a teljesítményt, a helyiség méretét, a védelmi szintet és a tűzbiztonságot, a beállítási és vezérlési módszereket, valamint a hőmérséklet-érzékelők elérhetőségét.

Energiatakarékos radiátorokra vonatkozó ajánlások

Saját biztonság – az első dolog, amire emlékezni kell a készülék telepítésekor. Bár sok fűtőberendezés tűzbiztos, ezeket az irányelveket nem szabad elfelejteni:

  1. Ne helyezze a radiátort fél méternél közelebb a bútorokhoz és berendezési tárgyakhoz.
  2. Ha a készüléket ablak közelében helyezi el, ügyeljen arra, hogy a redőnyök ne érintkezzenek vele.
  3. Ne hagyja a radiátort felügyelet nélkül.
  4. Ne helyezze a készüléket konnektor közelébe.
  5. Ne szárítson ruhákat, rongyokat stb. a készüléken.
  6. Győződjön meg róla, hogy a szellőzőnyílásokat semmi sem zárja el.
  7. Rendszeresen tisztítsa meg a készüléket a por eltávolítása érdekében. Ne használjon kemény keféket és súrolószereket a tisztításhoz. Egy normál, nedves ruhával is megteszi.

Az elektromos fűtőtestek gyorsan felmelegítik a helyiséget a kívánt hőmérsékletre. Jobb, ha rugalmas teljesítményszabályozással rendelkező eszközöket vásárol.

MEGADOR Light-100

A MEGADOR Light-100 alaplapi fűtőtest kicsi és szinte láthatatlan. Méretei mindössze 1000x60x40 mm-esek. A karcsú fűtőtest jól elfér kis helyiségekben.

A konvektor maximális teljesítménye 400 W. Nincs fokozatmentes szabályozási funkció. A készüléknek csak két teljesítményszintje van: 50% (200W) és 100% (400W).

A fűtőberendezés MEGADOR Light-100

Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a fűtőberendezéséből, kövesse az alábbi tippeket:

  1. Ne helyezze a készüléket 15 cm-nél közelebb a bútorokhoz és belső tárgyakhoz.
  2. A konvektort a padlótól legfeljebb 20 cm távolságra szerelje fel.
  3. A fűtőtesteket csak 15 cm-t meg nem haladó kiállással szabad a falhoz illeszteni.

Teplofon MT 1.5

A falra szerelhető energiatakarékos „Teplophon MT 1,5” helyiségfűtés a konvektor elvén növeli a levegő hőmérsékletét. Kerekes lábak kaphatók, de nem tartoznak a csomagba.

A Teplophon MT 1.5 fűtőberendezés

Az ügyfél a hőmérsékletet a burkolat tetején lévő gombbal állíthatja be.

A konvektor egyéb előnyei:

  • A konzol a szállítás részét képezi;
  • Acélváz;
  • egyszerű, mégis modern design;
  • Túlmelegedés és nedvesség elleni védelem.

A készülék mérete 90x40x9,5 cm. Csak 6 kg súlyú.

A konvektor Oroszországban készült. A gyártó 3 év garanciát vállal.

Hibák a fűtőberendezés kiválasztásakor

Próbálok pénzt megtakarítani

A negatív eredmények gyakran a rosszul átgondolt takarékosság eredménye. Erre példa egy ventilátoros fűtőberendezés, mint a fűtőberendezés olcsó cseréje. A vásárlók örömét a fűtőberendezésen elért egyszeri megtakarításokból származó örömöt idővel beárnyékolja az a tény, hogy a fűtőberendezés időnként meghaladja a fűtőberendezés által felhasznált energia mennyiségét.

A termék helyett a márka megvásárlása

Az előző ponttal ellentétben sok vásárló ahelyett, hogy a termék pozitív tulajdonságairól spekulálna, és mi illik hozzá személyesen, azt gondolja, hogy melyik cég fűtőberendezése jobb, és melyik márka jobb megvásárolni. A legtöbb esetben ez csak felesleges költségekhez vezet.

A tűzbiztonság figyelmen kívül hagyása

Az elektromos fűtőberendezések gyakran okoznak tüzeket, ezért a fűtőmechanizmussal rendelkező készülék kiválasztását komolyan kell venni, és meg kell felelni a tűzvédelmi előírásoknak.

A fűtőberendezés kiválasztása túl zajos

A zajszűrő készülékek aranyat érnek, de a legtöbb fűtőtest egyszerűen nem ad ki zajt. A leghangosabbnak a fűtőtesteket tekintik, de a fémházas modellek is zajosak időnként.

MEGADOR Standard-100

MEGADOR Standard-100 – lábazati fűtőberendezés. A padlóra vagy a falra akasztható.

A fűtőberendezés működési elve a fal temperálásán alapul. Kezd

A fűtőberendezés MEGADOR Standard-100

A készülék teljesítménye 400 W. Így télen 4 m2-t, tavasszal pedig 8 m2-t tud fűteni. Tartalmaz egy szabályozót a testen, amely a kimenet beállítására használható.

Oroszországban gyártott. 10 év garanciát és 25 év bejelentett élettartamot biztosít.

Egyedi működési elvének köszönhetően a fűtőtest bármilyen helyiségben elhelyezhető:

  • iroda;
  • lakás;
  • dacha;
  • erkély;
  • loggia;
  • Shop.

Két színben kapható: fehér és barna. Univerzális árnyalatok bármilyen kialakításhoz.

Videó leírása

Az elektromos fűtőberendezésekről ebben a videóban:
A fűtési radiátor típusának kiválasztásakor a további felhasználás konkrét feltételeiből kell kiindulni. Tehát a kvarc falú energiatakarékos fűtőtestek házakhoz, valamint a fűtőtestek alkalmasak kis területek fűtésére. Kerámia, konvektoros és olajfűtés nagy és közepes méretű helyiségekbe alkalmas. Ha egy teljes fűtési rendszert szeretne létrehozni, akkor jobb, ha különböző típusú eszközök kombinációját választja – a telepítés helye szerint.

Olajradiátor otthonra

Olajradiátor egy házhoz

Termica Comfortline RWO-1.0

Termica Comfortline RWO-1 infravörös fűtőberendezés otthoni használatra.0 1000 wattos hőteljesítményének köszönhetően akár 10 m2-t is felmelegít. Mennyezeti beépítésre tervezve. Bármely helyiségben történő telepítésre alkalmas.

Egyéb jellemzők:

  1. Maximális beépítési magasság: 3,5 m.
  2. Minimális beépítési magasság: 2,4 m.
  3. Méretek: magasság – 11 cm, szélesség – 93,5 cm, mélység – 4,5 cm.
  4. A készülék súlya: 2,1 kg.

A készülék további funkciói közül csak a „Túlmelegedés elleni védelem” van. Ezért a fűtőberendezés biztonságosan használható.

A fűtőberendezést az Orosz Föderációban gyártják. A termék átlagos ára 2300 rubel.

Hyundai H-HC3-08-UI998

Hyundai H-HC3-08-UI998 – Energiatakarékos infravörös fűtőberendezés. 800 W-os teljesítményével egy 8 m2-es helyiséget képes felfűteni.

A készülék „túlmelegedés elleni védelem” funkcióval is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a konvektor automatikusan kikapcsol, amikor a fűtőelem eléri a kritikus hőmérsékletet. Ez akkor fordulhat elő, ha a ventilátor motorja nem működik megfelelően. Ez a funkció biztosítja, hogy a Hyundai fűtőberendezés tűzbiztos legyen.

A készülék padlóra állítható. Kis méret: 36.825.36.8 cm. És a súlya kevesebb, mint 1 kg. A felső ház fogantyúval van ellátva. Ezeknek a paramétereknek köszönhetően a Hyundai könnyen mozgatható egyik helyiségből a másikba.

Termofon ERGH 0,4 Glassar

Egy másik orosz top tízes fűtőberendezés az ERGH 0,4 Glassar. Előnye a korábban említett készülékekkel szemben a kettős fűtési mód (konvektor és infravörös). Ez a működési elv biztosítja az egyenletes hőeloszlást nagyon rövid idő alatt.

Egyéb előnyök:

Alacsony vastagság: 4,2 cm, a konzolokkal együtt;

magas fokú por- és vízállóság, így magas páratartalmú környezetben is használható;

automatikus kikapcsolás túlmelegedés esetén;

A fűtőtest stílusos, lapos fekete burkolattal rendelkezik, amely szépen illeszkedik a modern otthonokba és irodákba;

A karosszéria kétféle változatban gyártható: üveg vagy fém.

Hátrány „ERGN 0,4 Glassar”:

nincs hőmérséklet-szabályozó.

Ezt a problémát egy külső termosztát vásárlásával oldhatja meg.

Termofon ERGH 0,4 Glassar

A készülék jellemzői:

  1. A készülék méretei 70x45x4, 2.
  2. Súly 5,5 kg.
  3. Telepítési mód – falra szerelhető.
  4. Teljesítmény – 400 W.
  5. Tavasszal 8 m2, télen 4 m2 területet fűt.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Roland Sándor

    Kedves olvasó! Szeretném megkérdezni, hogy melyek a legjobban energiatakarékos fűtőtestek a 2021-2022-es időszakra otthon és nyaraló számára? Szem előtt tartva a költséghatékonyságot, mely modelleket ajánlanátek használatra? Kíváncsi vagyok a véleményetekre és tapasztalataitokra ebben a témában. Köszönöm!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása