2022 legjobb akciókamerái a felhasználók és a szakértők szerint: Szerezd meg ezt MOST!

Hogyan válasszam ki a megfelelő akciókamerát?
Hogyan válasszuk ki a megfelelő akciókamerát?
Hogyan forgatnak az akciókamerák?

Az akciókamerák a legkeményebb körülményekhez készültek. A robusztus okostelefonoknál és fényképezőgépeknél sokkal keményebb teszteknek is ellenállnak. És könnyebb a felvételek készítése: az apró készüléket könnyen fel lehet erősíteni a sisakra, a ruházatra vagy akár a csuklóra is. De az akciókamerák költségtartománya meglehetősen nagy: a legalapvetőbb modelleket 4000 rubelért lehet megvásárolni., és a GoPro legújabb verziója már 28.000 rubelre van árazva. Felmerül a logikus kérdés: ha akciókamerát szeretne vásárolni, melyiket válassza??

Miben különböznek ezek az eszközök, és mire kell figyelniük?. Ha túl lusta vagy, hogy kitaláld, választhatsz egy modellt a kész választékunkból.

A cikk tartalma

Az akciókamera fogalma és hasznos funkciói

Az Action Cam egy népszerű, digitális technológián alapuló kézi eszköz. Egy ilyen technikával a zsebében soha nem marad le a legfontosabb pillanatokról, amelyeket meg akar örökíteni. Megjelenésében a készülék egy mini kamera, amely képes ellenséges környezetben (csapadék, szél, víz alatt, stb.)..). Az akciókamerák megkülönböztető jellemzője, hogy képesek a mozgásban lévő tárgyakat torzítás nélkül rögzíteni, ami látványos fényképeket eredményez. A legtöbb modern készülék támogatja a 4K felvételi formátumot A miniatűr készülék könnyen hordozható a táskában, kabátzsebben vagy egy speciális tokban. A készüléket az alkalmazások széles köre jellemzi, nevezetesen:

  • az extrém sportokban;
  • túrázási és kempingezési projektekhez;
  • Alkalmas önéletrajzi riportokhoz;
  • (Ez segíthet a saját videoblogod vagy YouTube-csatornád esetében;
  • DVR szerepet játszik az autókon és más járműveken.

Ahogy szakértőink megfigyelték, jobb, ha nem használnak ilyen eszközöket otthon, mert szinte nem rendelkeznek az amatőr családi filmezéshez használt beállítások megfelelő számával. a gyenge akkumulátorral rendelkező modellek nem alkalmasak hegyvidéki terepen való használatra

HASZNOS INFORMÁCIÓK!

Tudta, hogy néhány évvel ezelőtt a tévések megpróbáltak mozgóképeket forgatni akciókamerákkal, de a vágáshoz szükséges minőségi videó és képek hiánya miatt a filmkészítők feladták ezt a vállalkozást?.

Lehetséges-e a kamerát videorekorderként használni??

Hogyan válasszuk ki a megfelelő akciókamerát?

Videorögzítőként

A videofelvevő használata ma már mindennapossá vált. Az útközben történtek rögzítése többszörösen bizonyította hasznosságát. Sok autós azonban nem elégedett a hagyományos DVR-ek által nyújtott videó minőségével. Felmerül a kérdés: lehet-e akciókamerát használni a kamerarögzítő helyett?? A válasz: igen, megteheti. Egy ilyen megoldásnak számos előnye van:

  • A képminőség sokkal jobb, és eléri a Full HD minőséget;
  • kiterjesztett látószög;
  • nagyszerű lövési sebesség;
  • kényelmes és, ami a legfontosabb, biztonságos rögzítések.

Meg kell azonban érteni, hogy az akciókamera nem videorögzítő. Előfordulhat, hogy nem rendelkezik néhány olyan szükséges funkcióval, amelyek alapértelmezés szerint telepítve vannak a diktafonokban. Vásárlás előtt érdemes megbizonyosodni arról, hogy a készülék rendelkezik-e

  • ciklikusság;
  • Egy extra akkumulátor vagy GSM modul;
  • minőségi mikrofon;
  • Mozgáskövetés;
  • Érintésérzékelők és giroszkóp;

Mindezek a funkciók biztonságérzetet nyújtanak az autó tulajdonosának az utakon, és ha valami, akkor bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy igaza van.

A ciklikusság fontos paraméter. Mi a ciklus az akciókamerán? Ugyanaz, mint egy fekete doboz. A memória automatikus felszabadításának lehetősége, ha az betelt. Nem minden modell rendelkezik ezzel a funkcióval, ezért felelősségteljesen kell kiválasztani a fényképezőgépet.

Az akciókamera videorögzítőként való használatának előnyei mellett vannak hátrányai is. A hátrányok közé tartoznak:

  • Magas ár a videorögzítőkhöz képest;
  • Nincs automatikus rögzítés;
  • kizárólag kézi indítású felvételek készítése;
  • nem minden fényképezőgép tölthető a szivargyújtóról;
  • A készülék nem mutatja a felvétel dátumát és koordinátáit.

Ez egy nagyon komoly korlátozás, de speciális eszközökkel eltávolítható 2 in 1. Ezek az eszközök azok számára alkalmasak, akik a kamerát nem csak az autóban tervezik használni. Egyébként nincs értelme sok pénzt fizetni. Hol van több értelme egy jó DVR beszerzésének.

Hogyan válasszon akciókamerát az egyéni igényeinek megfelelően

Annak ellenére, hogy az 1960-ban kezdődött „apró” lövés hosszú története ellenére az ilyen eszközök ma már szinte az első helyet foglalják el a sportolók és a vezetők életében a modulok között. Ha szereted az extrém sportokat, de nem vagy benne biztos, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy jó, meg nem ölhető minikamerának, akkor azt javasoljuk, hogy állj meg és fedezd fel ezt a részt.

optimális kamerasúly

Minél könnyebb az akciókamera, annál könnyebb használni menet közben Az első kézi modellek közel 300 g-ot nyomtak, ami nagy súly, különösen az aktív életmódot folytatók számára. Ma már azonban a gyártók megtanultak olyan modelleket készíteni, amelyek súlya alig haladja meg a 75-100 grammot. Ez nagyon hasznos, különösen ejtőernyőzés, búvárkodás és más sportok során.

Minőségi videó aktív használatra

Itt a Full HD formátumnak kell dicséretet adnia, amely segít az éles, részletes képek elkészítésében. Csak óvatosan: Az optimális felbontás legalább 1020×1080 legyen. Ellenkező esetben az ideális képminőség nehezebben érhető el. Továbbá ideális, ha a videokamera 12-13 megapixeles.

A másodpercenkénti képkockák tartománya: ahány képkocka szükséges

A vékony testtel rendelkező technikákat speciális tokban kell tárolni, különben fennáll a zsebben lévő test törésének nagy kockázata Ahhoz, hogy az összes információt hibák és elmosódás nélkül rögzítse, az akciókamerák modelljeit 200 képkocka / sec paraméterekkel kell választani. Ha egy kisebb értékű készüléket veszel, akkor csendes környezetben is használhatod. Ez utóbbi elektronika nem képes a megfelelő mennyiségű mozgást rögzíteni, így még a leglassabb videó eredménye is torz lesz.

Megengedett látószög – panorámafaktor

A körkörös nézetű akciókamerával a lehető legcsodálatosabb panorámaképeket rögzítheti. Az aktív használat és a gyakori utcai fotózás igénye esetén a legjobb értéket a 170°-tól felfelé terjedő látószög jelenti. A turisták és a sportolók nem akarnak ennél alacsonyabb beállítású készüléket venni. Az akciókameráknak vannak olyan változatai, amelyek nagyobb látószöggel rendelkeznek, például 270°-os vagy annál nagyobb látószöggel. A legdrágább 360°-os modellek is elérhetők. Maximális panorámafelvételeket készítenek, így a terep minden oldalát láthatja a képen.

A fényképezőgép víz-, por- és ütés elleni védettsége

Az ütés- és vízállóság jól jön az amatőr videózásra is használt kamerák esetében Az akciókamerák környezeti teljesítményét akkor érdemes megfontolni, ha pontosan tudja, hogy milyen munkát fog fotózni. A hegymászók például a legjobb ütésállóságot szeretnék, míg a búvárok a fokozott vízállóságot:

  1. Fröccsenésálló. Ennek a funkciónak a sporttól és a készülék működésétől függetlenül jelen kell lennie. Ez a védelem csak arra az esetre van, ha a forgatás alatt esne az eső.
  2. Teljes vízvédelem, különösen alkalmas uszodai, tengeri (víz alatti) vagy vízfelszíni fotózáshoz.
  3. Az UV- és fagyvédelemmel ellátott akciókamerák olyan emberek számára alkalmasak, akik gyakran készítenek képeket a hegyekben vagy a levegőben repülés közben.
  4. a snowboardosok vagy kerékpárosok számára az ütésálló kütyük elengedhetetlenek.

A középárszegmensben szinte minden modell megfelelő porállósággal rendelkezik. Ez a technika használatát praktikusabbá teszi.

FONTOS!

Ha megengedhet magának egy kézi fényképezőgépet minden védelemmel és 4K rögzítési lehetőséggel, ne fukarkodjon. Ön lesz az egyik legjobb akciókamera szerencsés tulajdonosa. Ha videofelvétel készítésekor elmosódott képet észlel, ellenőrizze a védőüveg átlátszóságát

Legjobb stabilizáláshoz: DJI Osmo Pocket

Érdekes kamera utazási videóbloggerek és hírességek számára, de néhány probléma miatt nem éri el teljes potenciálját.

Előnyök:

  • Könnyen hordozható.
  • Éles és egyenletes 4K videó akár 60 kép/mp sebességig.
  • Timelapse és pásztázási lehetőségek.
  • Autonómia.

Hátrányok: Talán nem tetszik:

  • Autofókusz problémák.
  • Átlagos eredmények gyenge fényviszonyok mellett.
  • A jobb interakció érdekében okostelefonra vagy opcionális kormánykerékre van szükség.
  • Az ígért tartozékok még nem állnak rendelkezésre.

Yandex árak.Piac

DJI Osmo Pocket

A legjobb akciókamerák gyártók szerint

Akár ejtőernyőzés, sárkányrepülés vagy bármilyen más extrém sport, a valódi akciót szeretné megörökíteni a felvételen. Ahhoz, hogy ilyen felvételeket készíthessünk, minden szempontból tökéletes kamerát kell választanunk. Természetesen nem feledkezve meg a vezető gyártókról. A mai napig vannak olyan márkák, mint például:

  • Nikon;
  • GoPro;
  • Samsung;
  • Sony.

Ezek a gyártók az elektronikai piac legnépszerűbbjei közé tartoznak. De ne felejtsük el, hogy vannak kevésbé versenyképes modellek is, amelyek jó. Ha az akkumulátor gyorsan veszít az energiájából, rendelhet újat egy szaküzletben

Eszköz processzor

Ez az az elem, amely a készülék általános teljesítményét szervezi. A felvétel minőségére gyakorolt közvetlen hatás tekintetében a processzor feldolgozza az érzékelő által küldött adatokat. Néha előfordul, hogy a mátrix kiváló paraméterekkel rendelkezik, de maga a processzor nem képes gyorsan és pontosan feldolgozni őket. Ennek eredményeként – rossz videó. Az akciókamera processzorok egyik legjobb képviselője az Ambarella A9. Ez az egyik lehetőség, amely képes kiváló minőségű videót rögzíteni 3840*2160-ban. A processzorgyártóknál bevett gyakorlat, hogy a fényképezőgép használati útmutatójába beleírják a processzor nevét, és mielőtt végleges választást hozna, nem árt, ha megnézi az értékeléseket.

Processzor

Népszerű Xiaomi akciókamera a kínai gyártótól véleményekkel és árakkal

A kínai gyártó miniatűr kamerái jó felvételi minőséggel és megfelelő tartóssággal rendelkeznek. Íme három, a felhasználók által nagyra értékelt modell.

Xiaomi MiJia 4K akciókamera – versenyképes modell

A zászlóshajó modellek híresek a felhasználók népszerűségéről Az Ultra HD és 4K képformátumú, alacsony árú modell szélesvásznú videót kínál. Az LCD-képernyő jelenléte megkönnyíti a készülék használatát.

Nézési szög Érzékelő, Mpc Rögzítési frekvencia, fps. Fénykép felbontás, kép. További lehetőségek
145 8 200 3840×2160 Wi-Fi, Bluetooth

Xiaomi MiJia 4K

Xiaomi Yi 2K akciókamera – egy kontrasztos kialakítású eszköz

Egyes modellek 1-től többféle memóriakártya-típus támogatására képesek A modell megjelenése óta népszerűvé vált olyan méltó tulajdonságai miatt, mint a könnyűség, a tömörség és az átgondolt interfész. Ma, bár a fényképezőgépnek sok versenytársa van, még mindig az élen jár.

Érzékelő, Mp Videó felbontás Felülvizsgálat Stabilizálás Opcionális.opciók
16 2K Z25L; 1080p/60fps Nem Wi-fi, Bluetooth

Xiaomi Yi 2K akciókamera

Nagyszerű akkumulátor, amely akár két órán át is kibírja a folyamatos filmezést Wi-Fi és egyéb funkciók mellett.

Xiaomi MiJia 360 panoráma kamera – Panoráma készítésére alkalmas

Nagyszerű modell vadászathoz, horgászathoz és blogoláshoz.

Nézési szög Érzékelő, megapixel Memóriakártya típusa Tömeg, g Opcionális. opciók
360 16 microSD 106 Wi-fi

Xiaomi MiJia 360 panoráma kamera

Extrák

Hogyan válasszuk ki a megfelelő akciókamerát?

Extra jellemzők

Az akciókamerák népszerűsége arra ösztönözte a gyártókat, hogy fejlesszék a modelleket, és több funkcióval rendelkező, sokoldalú eszközöket hozzanak létre. A legnépszerűbb lehetőségek a következők:

  • zoom;
  • távirányító;
  • vezeték nélküli adatátviteli modulok;
  • kijelző;
  • Stabilizátor variációk.

Nem kell sokat mondani a zoomról. A témára való ráközelítés mindig is népszerű volt. A funkció használata közvetlen emberi beavatkozást igényel.

A kamera szinte bárhová felszerelhető, még a nehezen hozzáférhető helyekre is, ezért a távirányító elengedhetetlen. A távolról történő vezérlésfelvétel gyakran nagyon kényelmes.

A vezeték nélküli átvitelhez megfelelő hardver szükséges. A Bluetooth, GPS vagy Wi-Fi lehetővé teszi, hogy ne csak távolról vezérelje a készüléket, hanem a képeket közvetlenül a kameráról a készülékre küldje. Ez a funkció rendkívül népszerű a drónhasználók körében.

Ezeken az eszközökön általában nincs képernyő, de néha mégis felszerelik. Ennek számos oka lehet, de a legfőbb ok az, hogy a kamerát figyelni kell.

A Sony megbízható akciókamerái: egy lenyűgöző specifikációkkal rendelkező eszköz

A Sony gyártóktól származó technikák szilárdan a felhasználói értékelések élén állnak. Ezt a stabilitást a minőségi és megbízható működés biztosítja. A Sony akciókamerák ideálisak a szörfözéshez, valamint az intenzív sportedzések során is. Három jól megérdemelt modell részletes specifikációkkal.

Sony HDR-AS15 – kompakt, rendhagyó kialakítással

Akció kamera adatátvitel lehet vezetékes és vezeték nélküli kijelentette kamera veszi a népszerűsége elsősorban azért, mert a kényelem a test és a tisztességes paraméterek. A modell könnyen felülmúlja a konkurens fényképezőgépeket, mivel egyre többen vásárolják szinte bármilyen extrém tevékenységhez.

Videófelvétel formátum Érzékelő, megapixel Haladó. opciók Támogatás és memóriakártya típusa Stabilizátor jelenléte
Full HD (1080p) 16 Wi-fi Igen/microSD Elérhető a

Sony HDR-AS15

Sony HDR-AS200V – Akciókamera GPS-szel együtt

Telepítse az alkalmazást okostelefonjára, és működtesse az akciókamerát távolról Akciókamera automatikus expozíciós funkcióval és beépített elektronikus stabilizátorral. A Wi-fi jelenlétének köszönhetően bármilyen környezetben használható, ahol nincsenek vezetékek.

Videó felbontás Nézési szög Mátrix típus Képernyő elérhetősége Támogató funkciók
Full HD (1080p) 170 CMOS Igen ExifPrint

Sony HDR-AS200V

Sony FDR-X1000V akciókamera képstabilizátorral

A kamera képes a teljes videofelvételt az okostelefonra streamelni, ha szinkronizálja a két eszközt Megjelenésében a készülék egy kicsit terjedelmes, azonban nem veszíti el a pozícióját az értékesítésben. A felhasználók ezt a technológiát a kiváló felvételi minőség és a további funkciók miatt választják.

Videó felbontás Érzékelő, megapixel Memóriakártya-támogatás Stabilizátor rendelkezésre áll Ext.opciók
UHD (4K) 12,8 MS Duo, microSD Igen ExifPrint, Wi-fi, GPS, mikrofon kimenet

Sony FDR-X1000V

HASZNOS TUDNI!

A kép részletessége sok vitát vált ki a felhasználók között, ezért meg kell egyeznie a tényleges képpel. Tehát bármelyik fényképezőgépnél a felvételi sebességre kell összpontosítania.

Érzékelő teljesítménye

A képérzékelő egy fényérzékeny elem, amely az objektívből érkező fényt fogadja, és azt képalkotásra használja fel. A szenzor nagyon fontos a végső kép szempontjából, vagy inkább a mérete a fontos. Míg egy DSLR fényképezőgép esetében a 36*24 mm-es méret a megfelelő, addig egy akciókamera esetében a korlátozott méret miatt a 6,17*4,55 mm-es érzékelő számít jó értéknek.

Mátrix

Az érzékelő felbontása relatív, mivel végső soron a kép részletességét befolyásolja, de minél nagyobb a pixelek száma, annál kisebb a pixelméret, és ezért annál kisebb a fényérzékenység. Mint ilyen, mindennek összhangban kell lennie. Tehát egy 4K felvételkészítésre alkalmas érzékelő esetében a méret nem haladhatja meg a 12 hüvelyket, feltéve, hogy maga az érzékelő fizikailag 6,17*4,55 mm-es.

Tanácsadás! Gyakran a pixelek száma döntő tényező a kezdők választása során, de csak a pixelek számát kell vizsgálni utoljára.

Akciókamerák a GoPro gyártótól

Mostantól kompakt és használható kamerákat találhat bármilyen okostelefonon és egyéb elektronikai eszközön. A GoPro a kényelmetlen okostelefon helyett alternatívát kínál a sportolóknak szánt csúnya akciókameraként is. Három érdekes modell.

A GoPro Fusion (CHDHZ-103) az egyik drága modell

Egyes típusú akciókamerákhoz tartozik egy fő akkumulátor és egy extra akkumulátor Egy ilyen modell megvásárlásához sokan hosszú ideig kell megtakarítani, de ha egyszer egy ilyen eszközzel rendelkezik, elfelejti a rossz minőségű és elmosódott képeket.

Olvasson tovább  A legjobb mosogatószerek értékelése: előnyök és hátrányok, vélemények, árak
Nézési szög Érzékelő, megapixel Memóriakártya-támogatás Stabilizátor elérhető Extrák.opciók
360 18 microSD Igen Wi-Fi, GPS, Bluetooth

GoPro Fusion (CHDHZ-103)

GoPro HERO+LCD – A legjobb kamera ergonómia szempontjából

Maximális lehetőségek a fényképezőgép biztonságosabb rögzítésére Ha összehasonlítja a modellt a korábbi verziókkal, akkor észreveheti, hogy ez csak egy átmeneti változat, de új funkciókkal van felszerelve. Részletekért lásd a táblázatot.

Videófelvétel Érzékelő, megapixel Memóriakártya támogatása Extrák. opciók Tömeg, g
Full HD (1080p) 8 microSD Wi-Fi, Bluetooth 127

GoPro HERO+LCD

GoPro HD HERO 960 akciókamera – a következő generációs kütyü

A készülék jelentősen különbözik az azonos sorozat korábbi modelljeitől az egyszerűsített vezérlési beállításokkal. A kamera nagyszerű munkát végez okostelefonokkal való szinkronizálás nélkül is.

Nézési szög Memóriakártya-támogatás Érzékelő, megapixel Képstabilizátor Automatikus expozíció
170 SD, SDHC 2,20 Nem van

GoPro HD HERO 960

A fenti modellek mindegyike megkapta a belső processzor frissítését, így az akciókamerák teljesítménye többször jobb lett.

A legjobb 4K UHD modellek

Az UHD 4K videofelbontású eszközökkel még a legnehezebb körülmények között is professzionális minőségű felvételeket készíthet.

Értékelés TOP 8 legjobb akciókamera a különböző gyártóktól ár/minőség arányban 4K felbontással.

Sony FDR-X3000R

A Sony FDR-X3000R akciókamera kompakt, kiváló minőségű anyagokból készült házban hihetetlenül kényelmes és produktív eszköz az aktív körülmények között történő fényképezéshez.

Műanyag tartóval és más tartóhoz való adapterrel felszerelve.

A még egyszerűbb használat érdekében a modell távirányítóval és monokróm kijelzővel rendelkezik.

240 képkocka sebességgel ez a készülék 135 perces videót tud készíteni.

A készülék látószöge 170 fokos. A készülék aqua box-szal, vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs portokkal van felszerelve.

Specifikációk:

  • videó – UHD 4K (3840 × 2160);
  • érzékelő – CMOS, 8.2 MP;
  • interfészek – HDMI, USB, Wi-Fi, NFC, Bluetooth;
  • memóriabővítés – MS, micro SD;
  • funkciók – távirányító, fotó üzemmód, GPS;
  • akkumulátor élettartama – 2,35 óra;
  • méretek (szélesség × magasság × mélység) és súly – 83 × 47 × 29 mm, 114 g

Előnyök

  • Kényelmes külső távirányító teljes funkcionalitással;
  • a felvétel fényjelzése;
  • Az összes fő üzemmód kézi beállítása;
  • bitráta választható, sok formátum;
  • jó stabilizáció.

Hátrányok

  • Zaj gyenge fényviszonyok mellett;
  • gyenge mikrofonfelvételi minőség;
  • megbízhatatlan távirányító szíj.

GoPro HERO8 Black Edition (CHDHX-801-RW)

Akció-kamera GoPro HERO8 Black Edition (CHDHX-801-RW), egy új változata a híres elődje, örömmel fogja a felhasználók egy innovatív stabilizációs rendszer Hyper Smooth 2.0.

Ez utóbbi automatikus horizontvonal-kiigazítással kompenzálja a gyors mozgás közbeni rázkódásokat.

Multimédiás egységet is tartalmaz irányított mikrofonnal, fejlett interfészekkel.

A menü segítségével megtalálhatja a legjobb fókusztávolságot, átkapcsolhat a Super View módra a maximális halszem lefedettség érdekében, a Linear technológiával zéró geometriai torzítást érhet el, és egyéb funkciókhoz is hozzáférhet.

Specifikációk:

  • videó – UHD 4K (3840 × 2160);
  • Az érzékelő CMOS, 12 MP;
  • interfészek – HDMI, USB, Wi-Fi, Bluetooth;
  • memóriabővítés – micro SD;
  • funkciók – érintőképernyős kijelző, sportfotózás, fotó üzemmód, GPS, hangvezérlés;
  • Az akkumulátor élettartama 0,5 óra;
  • Méretek (szélesség × magasság × mélység) és súly – 66 × 49 × 28 mm, 103 g.

Előnyök

  • Kiváló képstabilizálás;
  • magas videóminőség;
  • Előbeállítások formájában számos üzemmódot hozhat létre;
  • vízhatlan.

Hátrányok

  • nem a legjobb ergonómia;
  • magas ár;
  • rossz csomagolás.

DJI Pocket 2

A DJI Pocket 2 egy hihetetlenül kompakt zsebkamera, amely segít megörökíteni az emlékezetes pillanatokat kiváló minőségű állóképeken és stabilizált videón.

A készülék lehetővé teszi, hogy szuper tiszta képet kapjon, míg a háromtengelyes stabilizátor segít elkerülni az elmosódást és az interferenciát.

A beépített HDR opció javítja a videó minőségét, a nyolcszoros zoom pedig a legapróbb részleteket is rögzíti.

A fedélzeti Wi-Fi és Bluetooth modulok biztosítják a kommunikációt más eszközökkel, lehetővé teszik a fényképek és videók megosztását másokkal.

A nagy teljesítményű lítium-polimer akkumulátor akár 140 perc üzemidőt biztosít.

műszaki jellemzők:

  • videó – UHD 4K (3840 × 2160);
  • érzékelő – CMOS, 16 MP;
  • interfészek – USB, Wi-Fi, Bluetooth;
  • memóriabővítés – SDHC, SDXC;
  • funkciók – érintőképernyő, fotó üzemmód;
  • Az akkumulátor élettartama 2,2 óra;
  • méretek (szélesség × magasság × mélység) és súly – 38 × 125 × 30 mm, 117 g.

Előnyök

  • kompakt méretek;
  • kiváló felvételi minőség 4K-ban;
  • újratölthető akkumulátor, ha okostelefonhoz csatlakoztatjuk;
  • felhasználóbarát beépített alkalmazás;
  • kiváló minőségű színes érintőképernyős kijelző.

Hátrányok

  • fűtés maximális beállítások mellett;
  • kikapcsolás után nincs kamerazár.

DJI Osmo Pocket

A praktikus markolattal és mechanikus képstabilizátorral felszerelt DJI Osmo Pocket a legnehezebb körülmények között is mozi minőségű videót készít.

A nagy teljesítményű optika és a lenyűgöző érzékelő lehetővé teszi a fényes képek készítését még gyenge fényviszonyok mellett is.

4K felbontás és 60 képkocka/másodperc a zökkenőmentes, részletgazdag filmekhez.

Az akciókamera számos felvételi módot kínál – ez az arcfókusz, mozgó tárgyak követése, kilenc képkockából álló panoráma, intervallumfelvétel, lassú zársebesség és még sok minden más.

Specifikációk:

  • Videó – UHD 4K (3840 × 2160);
  • CMOS érzékelő, 12 MP;
  • interfészek – USB;
  • memóriabővítés – micro SD;
  • funkciók – kijelző, fotó üzemmód;
  • Az akkumulátor élettartama – 2,2 óra;
  • Méretek (szélesség × magasság × mélység) és súly – 29 × 122 × 37 mm, 116 g.

A

  • kompakt méret;
  • használhatóság;
  • magas építési minőség;
  • nagyszerű lövési minőség.

Hátrányok

  • a hangfelvétel rossz minősége;
  • nincs szíj a fényképezőgéphez (a mellékelt szíj a hordtáskához használatos)
  • nincs zoom.

DJI Osmo Action

A DJI Osmo Action Action kamera stílusos, modern, minőségi anyagokból készült testben elhelyezve, torzításmentesen rögzíti a mozgó objektumokat.

Védett a mechanikai sérülések, nedvesség, deformáció ellen 1,5 méteres magasságból történő leejtés esetén.

A készülék nyolcszoros lassított felvétel módban tud dolgozni, kivehető lencsetaggal rendelkezik, és hanggal vezérelhető.

A Snap Shot gomb lehetővé teszi, hogy két másodpercen belül bekapcsolja a készüléket és elindítsa a felvételt, az üzemmódok közötti egyszerű váltás a gyorsindító gomb segítségével lehetséges.

Specifikációk:

  • videó – UHD 4K (3840 × 2160);
  • érzékelő – CMOS, 12 MP;
  • interfészek – USB, Wi-Fi, Bluetooth;
  • bővíthető memória – micro SD;
  • funkciók – kijelző, fotó üzemmód, hangvezérlés;
  • Az akkumulátor élettartama – 2,3 óra;
  • méretek (szélesség × magasság × mélység) és súly – 65 × 42 × 35 mm, 124 g.

Előnyök

  • könnyű használat;
  • minőségi stabilizáció;
  • nagy kapacitású akkumulátor;
  • stabil teljesítmény;
  • természetes színskála;
  • programozható gomb.

Hátrányok

  • zajok az esti fényképezés során;
  • nincs lehetőség a látószög megváltoztatására;
  • Nem mutatja az akkumulátor százalékos arányát (csak amikor bekapcsolja).

GoPro HERO7 (CHDHX-701)

A GoPro HERO7 (CHDHX-701) professzionális akciókamerával extrém körülmények között készített extrém 4K videofelvételek soha nem látott szintre emelik az operatőri munkát és a filmkészítést.

A professzionális cél ellenére a készülék vezérlésének elsajátítása meglehetősen egyszerű.

A felhasználót egy fő érintőképernyő és egy elülső kijelző segíti; könnyen érthető beállítási menü és a fontos információk gyors megtekintése; hangvezérlés.

A nagy teljesítményű hardverkomponensek és a beépített képstabilizáló rendszer gondoskodik a kiváló minőségű klipekről, míg a vízálló burkolat megvédi a készüléket a nedvességtől még 10 méteres mélységben is.

Specifikációk:

  • videó – UHD 4K (3840 × 2160)
  • érzékelő – CMOS, 12 MP;
  • Az interfészek HDMI, USB, Wi-Fi, Bluetooth;
  • bővíthető memória – micro SD;
  • Érintőképernyős kijelző, fotó üzemmód, GPS, hangvezérlés;
  • akkumulátor élettartama – 1,5 óra;
  • Méretek (szélesség × magasság × mélység) és súly – 62 × 45 × 33 mm, 116 g.

A

  • kiváló képminőség;
  • nagyszerű stabilizáció;
  • kényelmes manuális beállítások;
  • vízálló;
  • egyértelmű hangvezérlés.

Hátrányok

  • nem minden telefonhoz csatlakozik Wi-Fi-n keresztül;
  • magas költségek;
  • Gyengén teljesít fagypont alatti hőmérsékleten.

Sony ZV-1

Könnyű és kompakt fényképezőgép Sony ZV-1 kombinálva erőteljes funkciókat tervezett videofelvétel és a célzott videó bloggerek és sportolók számára.

A beépített Exmor RS érzékelő, a ZEISS objektív és a modern fókuszáló rendszer lehetővé teszi a bokeh effektus (háttér elmosódása) megvalósítását a tárgy kiemelésével az általános háttérből, a tárgy rögzítését és követését nagy pontossággal és sebességgel, nagy felbontású és alacsony zajszintű képpel.

Az oldalra néző, érintésérzékeny kijelző egyszerűvé teszi a fényképezést, a fejlett funkciók pedig a kreatív ötletek széles skáláját teszik lehetővé.

Specifikációk:

  • videó – UHD 4K (3840 × 2160)
  • Érzékelő – CMOS, 20.1 MP;
  • interfészek – HDMI, USB, Wi-Fi, NFC, Bluetooth;
  • memóriabővítés – SDHC, SDXC, MS;
  • Érintőképernyős kijelző, fotó üzemmód;
  • Az akkumulátor élettartama – 1,15 óra;
  • Méretek (szélesség × magasság × mélység) és súly – 106 × 44 × 60 mm, 267 g.

Előnyök

  • A kamera nagyon kompakt és kézreálló;
  • A kijelző oldalra nyitható és forgatható;
  • jó stabilizáció;
  • szupergyors fókuszálás;
  • a háttér drámai elmosódása.

Hátrányok

  • kényelmetlen menü;
  • alacsony akkumulátor élettartam;
  • Nincs fejhallgató-csatlakozó.

GoPro HERO9 Black Edition (CHDHX-901-RW)

A GoPro HERO9 Black Edition (CHDHX-901-RW) Ultra HD videókat rögzít szuper éles részletességgel.

A kamera támogatja a 4K, 2.7K, 1440p és 1080p. A készülék lehetővé teszi az élő közvetítést az eseményekről.

Hyper Smooth 3 képstabilizátor.0 biztosítja a zökkenőmentes vezetést még kihívást jelentő körülmények között is.

Szintén elérhető – horizont szintlépési lehetőség támogatása, Time Warp 3 mód.0 a látványos timelapse videókhoz, előlapi képernyő, Wi-Fi és Bluetooth.

Hangvezérléssel kapható.

Specifikációk:

  • videó – UHD 4K (3840 × 2160);
  • érzékelő – CMOS, 23.6 MP;
  • interfészek – USB, Wi-Fi, Bluetooth;
  • Memóriabővítés – micro SD;
  • Érintőképernyős kijelző, webkamera funkció, fotó üzemmód, hangvezérlés;
  • Az akkumulátor élettartama 1,1 óra
  • Méretek (szélesség × magasság × mélység) és tömeg 71 × 55 × 34 mm, 158 g.

Előnyök

  • cserélhető objektív;
  • többféle rögzítési mód;
  • hosszú akkumulátor-üzemidő;
  • Nagyszerű videóminőség;
  • kényelmes hangvezérlés.

Hátrányok

  • Nagy lábnyom;
  • magas árcédula;
  • Az érintőképernyő egy kicsit lomha.

Sjcam – minden szempontból egyedülálló akciókamerák

A lenyűgöző pillanatok mindig körülöttünk vannak, de ahhoz, hogy megörökítsük és emlékezzünk rájuk, sokáig kell megtalálni a megfelelő pózt, hogy megmutassuk barátainknak. Action Camera Sjcam mindent megtesz az Ön számára, csak el kell döntenie, hogy melyik modellre van szüksége.

Az SJCAM SJ4000 egy nagyszerű könnyű modell

A kamera lenyűgöző paraméterekkel önállóan kiegyensúlyozza a fehér mennyiségét a képen A kamera modelljének gyártásakor nagy szilárdságú és könnyű műanyagot használtak. Téglalap alakú kialakítás szűk sarkokkal, amely bármilyen sportolási helyzethez alkalmas. A technika belső része frissül, azzal, hogy pontosan mit fogunk megnézni a táblázatban.

Videófelvétel Érzékelő mérete, Mp Memóriakártya-támogatás Tömeg, g LCD képernyő
Full HD 3 microSD 44 Igen

SJCAM SJ4000

SJCAM SJ360 – ideális panorámaképekhez

A hó és a tökéletlenségek automatikus eltávolítása a filmezés során tükröződik a fényképek és videók eredményében Az akciókamera minden modellje gyakorlatilag azonos a szabványos műszaki jellemzők tekintetében. A készülékek hardvere fokozatosan javul, és ez közvetlen szerepet játszik a videofelvételek rögzítésében.

Nézési szög Érzékelő, Mp Memóriakártya-támogatás Vezeték nélküli Tömeg, g
360 12 Igen/microSD Wi-FI 104

SJCAM SJ360

A legújabb modellben a fényképezés során beállíthatja a látószöget, így a képek még gyenge fényviszonyok mellett is kifogástalan minőségűek lesznek.

Képstabilizálás

A stabilizáló rendszereket úgy tervezték, hogy kompenzálják a kezelő kezének (vagy annak a tárgynak, amelyre az akciókamerát szerelték) a remegését, és ennek megfelelően segítik a zökkenőmentes képkészítést.

Az IS-rendszer nélkül a kerékpáros videók vagy a meredek hegyoldalon való snowboardozás egyszerűen nézhetetlenek lennének a súlyos rázkódások miatt.

A digitális és optikai stabilizáló rendszerek hatékony módja a videók simításának. Az előbbi elve azon alapul, hogy felvételkészítéskor nem a teljes érzékelőterületet használják – a kép rángatózásra érzékeny szélei egyszerűen levágásra kerülnek. Az optikai szúrás egy fejlettebb megoldás. Ebben az esetben az érzékelőt teljes egészében használják, és nincs szükség redundanciára a széleken. Az optikai stabilizátorral ellátott fényképezőgépek azonban többe kerülnek.

Optikai stabilizátor a fedélzeti akciókamerán – a leghatékonyabb megoldás a kezelő kézremegésének kompenzálására és a kamera rázkódásának kiegyenlítésére.

Ha nincs stabilizátor a jellemzői egy adott példány a kamera ne bosszankodjon – a szerepe jól teljesíteni mindenféle tartók, monopodok és egyéb eszközök a tartozék parkban. Bővebben alább.

A legjobb egyéni akciókamerák 2022-ben árszegmens szerint

A pénztárca mérete óriási különbséget jelent akciókamera vásárlásakor. Minden attól függ, hogy megengedheti-e magának, hogy egy nagyon csúcskategóriás modellt vásároljon, vagy be kell érnie egy olyan eszközzel, amely nem fontos opciókkal rendelkezik. Szeretnénk biztosítani Önt arról, hogy még az alacsony árú akciókamerák is jó teljesítményt nyújtanak menet közben. Nézzük a három legnépszerűbb modellt a különböző árkategóriákban.

Digma DiCam 145 – Alacsony árkategóriájú modell minimális felszereltséggel

A továbbfejlesztett kamera vízálló tokkal érkezik. A Digma DiCam 145 nyitja a választékot. Inkább amatőr sportokhoz, mint az atlétika vagy a tumbling. Képes különböző típusú képek fókuszálására és a kész kép optimális részletezésére.

Videófelvételek Nézési szög Érzékelők száma Rögzítési frekvencia, fps. Memóriakártya-támogatás
Full HD 1080p 120 1 30 Igen/microSD

Digma DiCam 145

SJCAM SJ360+ középkategóriás modell maximális teljesítménnyel

A kamera tökéletes helyettesítője lesz az autós DVR-nek A jól ismert iparág-specifikus modell a versenytársak eszközeit is kiválthatja. Kiváló teljesítményt nyújt, szinte bármilyen környezetben működik, nem igényel extra védelmet.

Nézési szög Kártya támogatás Vezeték nélküli kapcsolat Teljesítmény, h Tömeg, g
360 Igen/microSD Wi-fi 2,1 87

SJCAM SJ360+

Ez a modell támogatja a szélesvásznú fényképezést egyidejű memóriakártyára történő rögzítéssel.

Olympus TG-Tracker – egy drága vízálló akciókamera

Akciókamera, amely ugyanazt a minőségi felvételt szolgáltatja mind a levegőben, mind a „kezével” A prémium modellje, ideális extrém sportokhoz: hegymászás, búvárkodás, légisportok és mások. A hardver hibátlanul kiváló fényképeket készít a következő jellemzőknek köszönhetően.

Videófelvétel formátum Érzékelő, megapixel Memóriakártya-támogatás Vezeték nélküli kapcsolat Tömeg, g
Ultra HD (4K) 8 Igen/microSD Wi-fi 180

Olympus TG-Tracker

Összefoglalva a mai cikket, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a szervezett válogatásban szereplő minden akciókamera rendelkezik bizonyos pozitív jellemzőkkel, és így a felhasználói eszközök között a legjobb helyre jogosult. Kedves olvasók, ha még mindig vannak kérdései vagy személyes véleménye van a kézi kamerák használatáról, ne habozzon írni a megjegyzésekben. Csapatunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Emese Tóth

    Melyik 2022-es akciókamera a legmegfelelőbb a mindennapi használatra? Van olyan opció, amely kiemelkedik a felhasználók és szakértők véleményei alapján? Ajánlana valaki olyat, amit most már beszerezhetek?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása