...

Top 14 legjobb Nikon fényképezőgép: 2021-2022 rangsor és hogyan válasszon minőségi DSLR fényképezőgépet

Áttekintésünk segít kiválasztani a legjobb Nikon fényképezőgépet utazáshoz, családi nyaraláshoz és professzionális munkamenetekhez.

Legjobb fényképezőgépek

Canon fényképezőgépek

Sony fényképezőgépek

A legjobb videokamerák

Akció kamera

[Rejtsd el]

Miért Nikon?

Az elmúlt néhány évben különböző DSLR-ek voltak a tulajdonomban, mind a Canon, mind a Nikon (Canon 450D, Canon 500D, Canon 50D, Canon 7D, Nikon D60, Nikon D5000, Nikon D90, Nikon D7000, Nikon D700).

Senki sem tudja biztosan megmondani, melyik a jobb és melyik a rosszabb! Mindegyik márka jó a maga módján, és van előnye és hátránya egyaránt. Ebben a felülvizsgálati cikkben nem fogom leírni ezeket a pontokat, mert mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi áll közelebb hozzá.

Ha megkérdeznék: „Miért a Nikon?”? Valószínűleg erre válaszolnék

  1. A Nikon volt az első, amelyik csúcsminőségű autofókuszt adott egy kedvező árú FF fényképezőgépbe;
  2. A Nikon kedvező árú optikája legyőzte a Canon társait;
  3. NEF(RAW) árnyékai alulexponálva sokkal jobban nyúlnak;
  4. A Nikon NEF-fájljai több képmanipulációt tesznek lehetővé minőségromlás nélkül;
  5. Az expozíciómérés a fókuszponthoz van kötve (a spot mérésnél a Canon fényképezőgépek nem kötődnek a kiválasztott AF ponthoz, csak a középpontot mérik)
  6. Általánosságban elmondható, hogy a Nikon expozíciómérő modulja fejlettebb, RGB-s, ellentétben a Canon 7D/5D3-mal. Csak az 1D X rendelkezik hasonló vagy valamivel jobb RGB expozícióméréssel, még tisztán formai szempontból is – 100.000 pixel.
  7. Az auto-ISO algoritmus hozzáértőbb;
  8. A kamera JPEG általában jobb is;
  9. Külső vakukkal megfelelőbben kivitelezve.

Történelmileg úgy alakult, hogy a szakemberek a Canonnal fényképeztek, mert először is az optikája 20%-kal olcsóbb volt, és a cégnek saját szervizközpontja volt Oroszországban. Amikor a Nikon többé-kevésbé kiegyenlítette az árakat és megnyitotta szervizközpontjait, a helyzet kiegyenlítődött. Másrészt a Nikon 2007-2009-ben számos új teleobjektívet adott ki, amelyek minőségben megelőzték Canon társaikat, a 24-70-es és 70-200-as objektívekkel továbbfejlesztették zoom objektívjeiket a Canon már befutott piaci szereplőivel szemben. Nem is beszélve a 14-24-esről, amelynek egyáltalán nincsenek analógjai. De az utóbbi időben a Canon is frissítette a termékcsaládot, és a helyzet nagyjából kiegyenlítődött.

Mindig lesz ez a verseny és küzdelem a vezető címért, így nem helyes azt mondani, hogy az egyik gyártó jobb, mint a másik.

Melyik fényképezőgép jobb – Canon vagy Nikon?

A Canon és a Nikon versenytársak az amatőr és professzionális fényképezőgépek gyártásában.

A legjobb készüléket a fő összetevők összehasonlításával határozhatja meg: az optika és az adapterek drágábbak a Nikonon, de jobb felépítésűek, de a Canon egyszerűbb és fényesebb modellel rendelkezik.

Az autofókusz jobb a Nikonnál, mert a versenyképes elem további beállításokat igényel.

A Canon kijelzői bevonat, felbontás és anyag tekintetében különböznek, a második cég kisebb paraméterekkel rendelkező képernyőket készít. A Nikon vezet a képminőség, a Canon pedig a videofelvételek terén.

Minden eszköz bizonyos paraméterekkel rendelkezik, és csak az egyes eszközök használata után választhatja ki a legjobbat.

A kamera kiválasztását befolyásoló tényezők

Ahogy Evgeny Kartashov írta, mielőtt elkezdené kiválasztani a fényképezőgépet, tudnia kell, hogy mire van szüksége a DSLR fényképezőgépének?

Nem fogom megismételni, amit Evgeniy írt, csak a főbb pontokat említem meg. Ha aktívan részt vesz a fényképezésben és ebben az irányban fejlődik, azt javaslom, hogy vásároljon egy normál monitort, legalább E-IPS mátrixszal, és kalibrálja azt. A színárnyalatok nagyon fontosak a fényképezésben, és ha nem látod őket a TN érzékelődön, akkor nem lesz semmi haszna, vitatkozni fogsz az emberekkel, hogy jól bánsz az arcszínnel a fotókon, de valójában nem biztos, hogy így van.

Azt is meg kell értened, hogy az olcsó és fülledt nem működik a fotózásban. A jó optika, amely jó képet ad, és nyitott rekesznyílásnál is eltalálja a célt, pénzbe kerül, méghozzá elég sokba. Egy jó portré objektív akár 50-70 ezer rubelbe is kerülhet. Persze elég jó objektívekkel is meg lehet boldogulni, de az is pénz, és 5-10 ezer rubelből sem lehet megúszni. Általában egy jó portré objektív 10k-tól, egy jó, többé-kevésbé fényerős zoom 30k-tól és feljebb kerül.

Tippek a fényképezőgép kiválasztásához

  1. Ne hagyja magát a fényképezőgép ára alapján a „minél drágább, annál jobb” elv alapján irányítani.
  2. Egy professzionális fényképezőgép természetesen felülmúlja az amatőr fényképezőgépet a műszaki jellemzők tekintetében, de valószínűleg nem lesz szüksége az összes funkciójára, és a fényképek tömörítetlen méretben vannak.
  3. Ha még csak most tanulja a fotózás művészetét, akkor jobb, ha egy tükör nélküli fényképezőgépet vagy egy belépő szintű DSLR fényképezőgépet vásárol.
  4. Ha optika nélküli fényképezőgépet vásárol, keresse meg a foglalatot, hogy a fényképezőgép formátumának megfelelő objektívet vásárolhasson.
  5. Figyeljen a memóriakártya formátumokra. Az XQD kártyák, bár gyorsak, egzotikusak, drágák és nem széles körben elérhetőek.
  6. Vegyen egy hordtáskát vagy hátizsákot, különösen, ha nagyméretű fényképezőgépe van. Megóvja a sérülésektől és kényelmesebbé teszi az utazást.
  7. Vásároljon védőszűrőket optikájához. Bármilyen jók is a Nikon objektívek, a karcolások még mindig előfordulnak rajtuk. Jobb, ha a fényszűrőt 500 rubelre cseréljük, mint a lencsén lévő karcolás miatt a szervizbe menni.

Ha van tapasztalata a Nikon fényképezőgépekkel, kérjük, ossza meg véleményét a hozzászólásokban.

Nikon D3100 fényképezőgép

Ez a legolcsóbb Nikon belépőszintű DSLR fényképezőgép, amely amatőr fotózásra alkalmas, könnyen használható és érthető. D-video funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a nagyfelbontású videók (HD) felvételét. A 14,2 megapixeles érzékelő lehetővé teszi, hogy nagy felbontású képeket készítsen, és később nagy felbontásban nyomtassa ki őket. Nagyon könnyű súly.

Prof. nem alkalmas a használatra.

Fő specifikációk:

  • Az érzékelő mérete 14,2 MP (4608 x 3072);
  • Fizikai érzékelő mérete: 23,1 x 15,4 mm (kivágási tényező 1.5);
  • 11 pontos automatikus fókusz 3D követéssel;
  • Sorozatfelvételi sebesség: 3 képkocka/mp;
  • Full HD videofelvétel (akár 1920×1080 24fps sebességgel) manuális expozícióvezérléssel;
  • ISO-érzékenység: 100-3200 (ISO 12800-ig bővíthető);
  • Zársebesség 30 – 1/4000 s;
  • A kereső lefedettsége a képkocka 95%-a;
  • Memóriakártyák: SD, SDHC, SDXC;
  • Méretek: 124x96x75mm;
  • Súlya 505g.

Szeretnék rámutatni, hogy a gyártó által a fényérzékenységre vonatkozóan megadott adatok a gyakorlatban nem teljesen egyeznek a számokkal. Az ISO-tartománya 12800-25600, de nem érdemes túlzásba vinni a magas ISO-értékeket. Az ilyen technológiában a munka ISO 800-1000 alatti értéket jelent. Bármi, ami e fölött van, komolyan rontja mind a színt, mind az összképet. Ez különösen gyenge fényviszonyok között lesz észrevehető. Megjelenik a pixel elmosódás, színhalványulás, szemcsésedés stb.. Tehát amikor amatőr fényképezőgépet választasz, ne tulajdoníts túl nagy jelentőséget annak, hogy mit ír az ISO 6400, 12800, 25600 stb. értékekről. .

Referenciaként: ugyanaz a Nikon D700, vagy a Canon 5D2\ 5D3 lehet használni a magas ISO 3200-6400, de még mindig 2000 felett jobb, ha nem emelni, ha beszélünk a minőségről, mit mondjunk az amatőr szegmensről 500 $-ért.

Ez a kamera teszteredményeiben is megmutatkozik, amelyeket itt tekinthet meg.

Hogyan válasszunk és mit keressünk?

Az eszköz kiválasztása a tervezett felhasználástól és az elérendő jellemzőktől függ.

A lövés minőségét befolyásoló fő mutatók:

  • Érzékelő. A méretnek hatása van – ez a fényérzékenységben és a dinamikatartományban mutatkozik meg;
  • Felbontás. Megapixelben mérve az érzékelő méretétől függ, és ez tükröződik a végső fényképen;
  • Optika. Meghatározza a fókusztávolságot, amely a képminőségért felelős;
  • Érzékenység. Természetes megjelenést kölcsönöz, és eltávolítja a felesleges zajt a fényképekről;
  • Nagyítás. Felelős a távoli témák magas színvonalú felvételéért. A digitális zoom rontja a képet nagyításkor, az optikai zoom megváltoztatja a lencse elrendezését, és a fénykép nem romlik el.

További, de nem kevésbé fontos paraméterek:

  • Felvételi módok száma és beállítása (automatikus vagy manuális);
  • Akkumulátor (töltés, kapacitás);
  • Memóriakártyák használata;
  • Megjelenítés;
  • Keretformátumok;
  • Videófelvétel;
  • Autofókusz-irányítás;
  • Funkcionalitás;
  • A cselekvés sebessége.

A termék különböző környezetekben történő használatakor érdemes figyelmet fordítani a biztonsági funkciókra.

Nikon D3200 fényképezőgép

A Nikon egyik belépőszintű, több megapixeles SLR fényképezőgépe. Új a. Lecseréli a Nikon D3100 fényképezőgépet. A D3100-hoz képest javult a kijelző, új processzorral egészült ki, és javult a vezérlés, valamint az automatikus ISO algoritmus a minimális záridő beállításának lehetőségével. Mindent egybevetve jó, de hogy az amatőröknek miért van szükségük ennyi megapixelre, az nem világos.

Főbb műszaki jellemzők:

  • Az érzékelő mérete megapixelben kifejezve 24,2 MP (6016 x 4000);
  • Fizikai érzékelő mérete: 23,2 x 15,4 mm (1 pixelfaktorral vágott).5);
  • 11 pontos automatikus fókusz 3D követéssel;
  • Sorozatfelvételi sebesség: 4 képkocka/mp;
  • Full HD videofelvétel (akár 1920×1080, 24 fps sebességgel) manuális expozícióvezérléssel;
  • ISO-érzékenység: 100-6400 (ISO 12800-ig bővíthető);
  • Zársebesség 30 – 1/4000s;
  • A kereső lefedettsége a képkocka 95%-a;
  • Memóriakártyák: SD, SDHC, SDXC;
  • Az akkumulátor kapacitása: ~ 540 felvétel;
  • Méretek: 125x96x77mm;
  • Súly 505g.

Elődjével ellentétben ez a kamera 24,2 megapixeles CMOS érzékelővel rendelkezik, amely jobb képminőséget biztosít. A kamera egy intelligens eszközzel is rendelkezik, amely lehetővé teszi a képek és videók azonnali megosztását barátaival.

A részletes kameratesztért kattintson ide.

Top 14 legjobb modell rangsor

Helyszín Név: Ár
A Nikon 3 legjobb amatőr DSLR fényképezőgépe
1 Nikon D3500 készlet 30 000 ₽
2 Nikon D5600 készlet 38 000 ₽
3 Nikon D500 test 150 000 ₽
Top 3 Nikon professzionális DSLR fényképezőgép
1 Nikon D850 test 170 000 ₽
2 Nikon D750 test 90 000 ₽
3 Nikon D610 test 75 000 ₽
Top 5 legjobb Nikon tükör nélküli fényképezőgép cserélhető optikával
1 Nikon Z7 test 205 000 ₽
2 Nikon Z50 készlet 160 000 ₽
3 Nikon Z6 készlet 160 000 ₽
4 Nikon Z 6 váz 125 000 ₽
5 Nikon Z50 test 60 000 ₽
A Nikon 3 legjobb kompakt fényképezőgépe
1 Nikon Coolpix B600 20 000 ₽
2 Nikon Coolpix A1000 25 000 ₽
3 Nikon Coolpix P1000 73 000 ₽

Nikon D5100 fényképezőgép

Amatőr DSLR, amely a 3xx sorozathoz képest egy osztállyal feljebb helyezkedik el. Szakmai munkára sem alkalmas.

Főbb műszaki jellemzők:

  • Érzékelő mérete MP-ben 16.2 (4928 x 3264);
  • Fizikai érzékelő mérete: 23.6 15.6 mm (vágott-típusú 1. faktor); 6 mm (vágott-típusú 1. faktor); 6 mm (vágott-típusú 1. faktor).5)
  • 11 pontos autofókusz 3D követéssel;
  • Sorozatfelvételi sebesség: 4 fps;
  • Full HD videofelvétel (akár 1920×1080);
  • Forgatható kijelző;
  • ISO-érzékenység: 100-6400 (ISO 25600-ig bővíthető)
  • Zársebesség 30 – 1/4000 s;
  • Kereső lefedettsége – a kép 95%-a
  • Memóriakártyák: SD, SDHC, SDXC;
  • Az akkumulátor kapacitása: ~660 képkocka;
  • Méretek: 128x97x79 mm;
  • Súly 560g.

Más modellekkel ellentétben ez a kamera változó dőlésszögű, dönthető és forgatható monitorral van felszerelve, ami megkönnyíti a felvételkészítést. A fényképezőgép fokozott dinamikatartományt kínál, ami érdekes felvételeket tesz lehetővé. Mínusz – a fényképezőgépen nincs külön gomb az ISO beállítására.

Itt látható a kamera tesztje.

Nikon fényképezőgép típusok

A vállalat háromféle kamerát gyárt:

  • Tükör nélküli. Elektronikus keresővel, fejlett belső funkciókkal és manuális beállításokkal felszerelve. Csökkentett méretekkel rendelkezik a behúzható tükör hiánya miatt, ultra széles Z bajonettel felszerelve;
  • Tükrözött. Teljesen megrakott funkciókkal, optikai tükörkeresővel, kézi beállításokkal és magas árcédulával;
  • Kompakt. Kis méret fix objektívvel és kereső nélkül.

Nikon D5200 fényképezőgép

Ebben a D5100-as modellben az AF-rendszer jelentősen javult. A Nikon D7000 hívei számára már ismerős Multi-Cam 4800DX AF érzékelőn alapul. Az érzékelő 39 autofókuszpontot integrál, amelyek közül 9 keresztirányú. Az expozíciómérés is újratervezésre került. A Nikon D5200 egy 2016 pontos érzékelőt használ, amely képes színmegkülönböztetésre a fény értékeléséhez. A felvett jelenet pontosabb felismeréséhez az expozíció automatikus beállítása során.

Főbb specifikációk:

  • Érzékelő mérete MP 24,1 (6000×4000 pixel);
  • Fizikai érzékelő mérete: 23.6 15.6 mm (vágási tényező 1.5);
  • 39 pontos 3D-követő autofókusz (2016 pixeles érzékelő az expozícióméréshez);
  • Sorozatfelvételi sebesség: 5 fps;
  • Full HD 1920×1080-as videofelvétel akár 60i vagy 30p felbontásban;
  • Forgatható kijelző;
  • ISO-érzékenység: 100-6400 (ISO 25600-ig bővíthető);
  • Zársebesség 30 – 1/4000 s;
  • 95%-os keresőlefedettség;
  • Memóriakártyák: SD, SDHC, SDXC;
  • Az akkumulátor kapacitása: ~ 1030 mA*h;
  • Méretek: 129x98x78mm;
  • Súly 555g.

A Nikon legjobb amatőr DSLR fényképezőgépei

Nikon D3500 készlet

A készülék tükörszerű keresővel működik, és az LCD-képernyőn megjeleníti a következőket. Mennyiség

Az érzékelő képpontjai 6000×4000 pixelesek, az érzékenység 100 – 25600 ISO.

Expozíciómérés – mátrix, középre súlyozott, spot, többzónás mérés. Használja az expozíciós sorozatot, az automatikus folyamatot, a manuális rekeszértéket és a megállási időt.

Fókuszálás arccal kézi üzemmódban, elektronikus távolságmérő áll rendelkezésre.

Memóriakártya-nyílás, beépített vaku, fehéregyensúly beállítása. Legfeljebb 29 perc MOV videó rögzítésére alkalmas.

Műszaki jellemzők:

  • SLR típus;
  • Érzékelő: Típus/méret/kivágás/MP – CMOS/23.5 x 15.6mm/1.5/ 24.78;
  • Időzítő/időzített felvétel – 2,5,10,20s/5kocka./sec;
  • Expozíciós idő (X-Sync) – 30-1/4000s (1/200c);
  • Autofókusz/pontok száma – fázis/11;
  • Képminőség; JPEG (2 egység). Összenyomott.), RAW;
  • Akkumulátor – saját, 1550 fénykép;
  • Maximális videofelbontás, 1920×1080, 60 fps./sec.;
  • Méret/súly – 124x97x70mm/365g.

Előnyök

  • Fényképezési módok;
  • Ergonómia;
  • Képminőség;
  • Fókuszálási sebesség.

Hátrányok

  • Nincs USB töltés.

Nikon D5600 készlet

SLR képkereső LCD billenthető-érinthető kijelzővel. Felbontás

Érzékenység – 6000×4000, érzékenységi tartomány 100-25600 ISO, automatikus tisztítás.

Jellemzők Time-lapse fotók, HDR 3:2 arányban, MOV videó rögzítése.

Expozíciómérés, lehetséges expozíció-kompenzáció, sorozatfelvétel, automatikus feldolgozás és a záridő és a rekeszérték kézi korrekciója.

Az autofókusz arc, követés, AI fókusz, egyfelvételes és manuális beállítási módban működik.

Támogatja a cserélhető tárolóeszközök használatát, a távvezérlést, a Wi-Fi, Bluetooth vezeték nélküli technológiát. Beépített tájékozódási érzékelő és automatikus érzékelőtisztítás.

Műszaki jellemzők:

  • Típus – DSLR;
  • Érzékelő típusa/mérete/kivágási tényező/MP – CMOS/23.5 x 15.6 mm/1.5/24.78;
  • Időzítő/időzített felvétel – 2,5,10,20s/5kocka./ sec;
  • Az X-Sync expozíciós ideje 1/100c;
  • Autofókusz/pontok száma – fázis/39;
  • Képbeállítások – JPEG (3 Overscan). tömörített.), RAW;
  • Saját akkumulátor, 820 fénykép;
  • Maximális videofelbontás, 1920×1080, 60 képkocka./sec.;
  • Méret/súly – 124x97x70mm/420g.

Előnyök

  • Funkcionalitás;
  • Képminőség;
  • Vezérlés;
  • Kézi beállítások.

Hátrányok

  • Rosszul megvilágított helyen dolgozni.

Nikon D500 test

Tükörszerű keresővel és dönthető LCD érintőképernyővel ellátott fényképezőgép. Képméret

4:3, a sorozatfelvételek száma RAW-ban – 200 db.

Az érzékelő képpontjainak száma 5568×3712, ISO 100 – 51200 szoftveres javítással.

Expozíciómérés és kompenzáció pontmátrixos, pontszerű és középre súlyozott méréssel.

Expozíciós zárójel, kézi beállítás és automatikus feldolgozás lehetséges.

Kézi fókusz, arcfelismerés, háttérvilágítás, automatikus fókuszbeállítás lehetséges.

Támogatja a különböző cserélhető adathordozókat, akár 29 perces MOV videót is rögzíthet.

Fehéregyensúly beállítása, vaku vörösszem-csökkentéssel és szinkronizáló terminál.

Műszaki jellemzők:

  • Típus – DSLR;
  • Érzékelő: Típus/méret/kivágás/MP – CMOS/23.5 x 15.7 mm/1.5/21.56;
  • Időzítő/időzített felvétel – 2,5,10,20s/10 képkocka./sec;
  • Expozíciós idő (X-Sync) – 30-1/8000s.(1/250c);
  • Autofókusz/pontok száma – fázis/153;
  • Képbeállítások – JPEG, RAW;
  • Akkumulátor – saját, 1240 fénykép;
  • Maximális videofelbontás, frekvencia – 3840×2160, 60 képkocka./sec.;
  • Méret/súly – 147x115x81mm/760g.

Előnyök

  • Önálló működés;
  • Megjelenítés;
  • Ergonómia;
  • Biztonsági jellemzőkkel ellátott karosszéria.

Hátrányok

  • Külső vaku használata;
  • Videó rögzítésének jellemzői.

Nikon D90

Régi vágású fényképezőgép, amely évekig megbízható szolgálatot tesz, mind amatőröknek, mind haladó amatőröknek és profiknak. Nagyszerű szinte bármilyen fotózási lehetőséghez. Nagyon jó színeket produkál a portrékon, ellentétben az újabb fényképezőgépekkel, ahol több időt kell tölteni a bőr színének beállításával, különösen erős napfényben. A D90-nek ebben a tekintetben kevesebb problémája van.

Főbb specifikációk:

  • Érzékelő mérete MP-ben 12.3 (4288 x 2848);
  • Fizikai érzékelő mérete: 23.6 x 15.8 mm (vágott érzékelőméret 1.5);
  • 11 pontos automatikus fókusz 3D-követéssel;
  • Sorozatfelvételi sebesség: 4.5 fps;
  • Videófelvétel 1280×720;
  • ISO-érzékenység: 200-3200 (ISO 6400-ig bővíthető);
  • Zársebesség 30 – 1/4000 s;
  • A kereső a képkocka 96%-át fedi le;
  • Memóriakártyák: SD, SDHC;
  • Az akkumulátor kapacitása: ~ 850 fotó;
  • Méretek: 132 x 103 x 77;
  • Súly 620g.;

Milyen előnyei vannak a kameráknak?

  • Sebesség. A modern digitális fényképezőgép másodpercenként 8-20 felvételből álló sorozatot képes rögzíteni. Az ilyen sebesség nem kényszerítheti az okostelefonok bármelyikét. A sorozat jellemzően dinamikus jeleneteket fényképez – sportolók, állatok, emberi arckifejezések, mozgó tárgyak.
  • A lencse fényereje. Ugyanaz a natív felbontás, de több fizikai képpont az érzékelőben. A felvételek készítésekor több fény esik a pixelekre, így a fényképezőgép gyenge fényviszonyok mellett is jó minőségű képeket készíthet.
  • Gyújtótávolság. A fényképezőgép objektívjei lehetővé teszik, hogy a fotóstól különböző távolságban lévő tárgyakat fényképezzen, míg az okostelefonok általában fix fókusztávolsággal rendelkeznek – ha közelebb megyünk, a fénykép minősége mindig romlik.

Ezenkívül a kamerák optikája lehetővé teszi a t.. Elmosódott hatás fókuszon kívüli háttérrel. Ezt a művészi technikát gyakran használják a portréfotózásban.

Tehát ha jó minőségű fényképeket szeretne készíteni, vagy pénzt keresni a fotózásból – nem tehet digitális fényképezőgép nélkül.

A YaNaSchl szerkesztősége elhozza Önnek a Nikon digitális fényképezőgépek 2022-es értékelését.

Modell Költségek
Nikon D3300 készlet 20 500 ₽
Nikon D4s test 315000
Nikon D300S test 65 990 ₽
Nikon D810 készlet 152 509 ₽
Nikon Z 7 váz 209 990 ₽
Nikon D500 test 80 000 ₽
Nikon D7200 készlet 53 900 ₽

A Nikon egy japán vállalat, amely jelenleg a Mitsubishi Corporation része. A vállalat alapításának éve 1917.

A vállalat a hadsereg számára készült optikára és optikára specializálódott. A II. világháború alatt a Nikon távcsöveket, periszkópokat és távolságmérőket szállított a japán hadseregnek.

A háború befejezése után a vállalat úgy döntött, hogy a polgári piacra szánt termékszegmenst fejleszt ki. Számos, a hadsereg számára kifejlesztett ötletet és technológiát használtak fel az első Nikon DSLR fényképezőgépek megalkotásakor. Az első Nikon márkájú fényképezőgép 1946-ban került forgalomba.

Nikon D300S fényképezőgép

A Nikon D90 idősebb testvére számos fejlesztéssel. Professzionális kameraként pozícionálva. Szeretnék rámutatni, hogy ha ugyanazt a dolgot normál körülmények között fényképezi, nem fog különbséget látni a D90 és a D300S között. Az egész az ergonómiáról, a kényelemről, az AF sebességről és a kitartásról, a jobb védelemről a por és a nedvesség ellen szól.

Főbb műszaki jellemzők:

  • Érzékelő mérete MP-ben 12.3 (4288 x 2848);
  • Fizikai érzékelő mérete: 23.6 x 15.8 mm (kivágott mintázati tényező 1.5);
  • 51 pontos autofókusz 3D követéssel;
  • Videófelvétel: 1280×720;
  • Sorozatfelvételi sebesség : 7-8 fps;
  • ISO-érzékenység: 200-3200 ( ISO 6400-ig bővíthető);
  • Zársebesség 30 és 1/8000 mp között;
  • A kereső lefedettsége – a képkocka 100%-a;
  • Memóriakártyák: CompactFlash, SD, SDHC;
  • Az akkumulátor kapacitása: ~ 850 fénykép;
  • Méretek: 147x114x74 mm;
  • Súlya 938g.

A Nikon legjobb kompakt fényképezőgépei

Nikon Coolpix B600

LCD monitorral mint keresővel felszerelve. Gyújtótávolság

Mérete 24-1440 mm, 16 optikai elemmel és alacsony szórású lencsékkel rendelkezik.

Érzékelő képpontok: 4608 x 3456; fényérzékenység 125 – 6400 ISO. 1:1, 16:9 képarány, elektronikusan stabilizált MP4 videófelvétel.

Expozíció középre súlyozott, pontszerű és többzónás méréssel, valamint expozíció-kompenzálással.

Arcfelismerő fókuszálás 0,5 m-es minimális távolsággal.

Memóriakártya foglalattal, HDMI kimenettel, Wi-Fi, USB és Bluetooth csatlakozási lehetőséggel rendelkezik.

Beépített vaku vaku akár 6.8m, állítható fehéregyensúly, csúszó elem az objektívben stabilizálja a képeket.

Műszaki jellemzők:

  • Típus – kompakt;
  • Érzékelő típusa/mérete/kivágási tényező/MP – CMOS/ 1/2.3″/5.62/16.76;
  • Az időzítő 3.10s;
  • Az expozíciós idő 25-1/6000s;
  • Az optikai zoom 60x;
  • Apertúra – F3.3 – F6.5;
  • Autofókusz/pontok száma – Kontraszt/99;
  • Kép paraméterek – JPEG;
  • Akkumulátor – saját, 280 fotó;
  • Maximális videofelbontás, 1920×1080, 60 képkocka./sec.;
  • Méret/súly 122x82x99mm/500g.

Előnyök a

  • Nagyítás;
  • Videó üzemmódok;
  • Érzékelő.

Mínuszok

  • Akkumulátor kapacitás;
  • Nincs kézi beállítás.

Nikon Coolpix A1000

Android operációs rendszer, elektronikus kereső és forgatható LCD érintőképernyő.

Optika 24 – 840 mm-es távolsággal, 13 elemmel. Mátrixfelbontás 4608 x 3456, ISO 100-6400.

Expozíció manuális rekesz- és időzítéssel, valamint mérőrendszerekkel.

Arcfelismerés a fókuszáláshoz, automatikusan beállított fehéregyensúly.

Kivehető foglalattal, kettős RAW+JPEG rögzítéssel, makró móddal rendelkezik.

A videót AVI, MOV és MP4 formátumban rögzítjük. Beépített vaku akár 7 m-es hatótávolsággal, optikai képstabilizáló beállítás mozgó elemmel.

Műszaki jellemzők:

  • Típus – kompakt;
  • Érzékelő: Típus/méret/kivágás/MP – CMOS/ 1/2.3″/5.62/16;
  • Lövés sebessége – 7 képkocka./sec;
  • Expozíciós idő – 25-1/4000s.;
  • Optikai zoom/digitális zoom – 35x/4x;
  • Apertúra F3.4 – F6.9;
  • Az autofókusz kontrasztos;
  • Képparaméterek: JPEG, RAW;
  • Saját akkumulátor: 1050mAh;
  • Maximális videofelbontás, 4096×2160, 60 fps./sec.;
  • Méret/súly 114x71x40mm/330g.

Előnyök

  • Fotóminőség;
  • Képernyő és kereső;
  • Vezérlés;
  • Telefonos kapcsolat.

Hátrányok

  • Az akkumulátor élettartama;
  • Mp száma.

Nikon Coolpix P1000

Elektronikus kereső és LCD monitor. Alacsony szórású lencsék telepítve,

A gyújtótávolság 24 – 3000 mm 17 optikai elemmel.

Az érzékelő pixelszáma 4608 x 3456; ISO 100 – 3200. Time-lapse és makró üzemmód, elektronikusan stabilizált MP4 videofelvétel.

Expozíció méréssel, automatikus feldolgozással, expozíció-kompenzációval és sorozatfelvételekkel; Manuálisan beállítható expozíciós idő és rekeszérték.

A fókusz meghatározása arc vagy kézi módszerrel történik, a minimális távolság 0,01m.

Memóriakártya-nyílás, beépített vaku, fehéregyensúly-beállítás és optikai képkalibrálás.

Műszaki jellemzők:

  • Típus – kompakt;
  • Érzékelő típusa/mérete/kivágás/MP – CMOS/ 1/2.3″/5.62/16.79;
  • Időzítő/időzítő üzemmód – 3,10 mp/7 képkocka./sec;
  • Expozíciós idő – 30-1/4000s.;
  • Optikai zoom/digitális zoom – 125x/4x;
  • F2 rekesznyílás.8 – F8;
  • Az autofókusz kontrasztos;
  • Képbeállítások – JPEG, RAW;
  • Akkumulátor – saját, 250 fotó;
  • Maximális videofelbontás, frekvencia – 3840×2160, 60 képkocka./sec.;
  • Méret/súly – 146x119x181mm/1415g.

Előnyök

  • Nagyítás;
  • Stabilizálás;
  • Videó minősége;
  • Objektív.

Hátrányok

  • Zársebesség;
  • Érzékelő mérete.

Nikon D7000 fényképezőgép

Ezt a fényképezőgépet a D300S után tettem, mert szerintem ez inkább professzionális, mint amatőr. A pluszok szeretnék kiosztani gyors AF (AF-c módban) biztosít 5 sebesség késleltetések, sok AF pont, józan videó, beállítások és funkciók, bizonyos szempontból a kényelem felülmúlja még D700, 2 kártyák, kevesebb zaj magas ISO, mint a D90-nél. Az AF és a horizont finomhangolása. Jó részletesség jó lencsékkel. Kicsit jobb markolat, mint a D90. Kiváló részletgazdagság és kontraszt, ideális tájképek, természet felvételéhez. A hátrányok közül – a szín világos fényben, amikor sápadt bőrű embereket fotóznak\a napfényben a féltónusok elhalványulnak és répa árnyalat jelenik meg, helytelen mérési mátrix, az ég gyakran kiüt, „szürke” kamera jpeg. A Nikon ritkaságai gyakran lassúak, a színjavítás nehezebb, mint a D90-nél. Egyébként a fényképezőgép nagyszerű, nagyon jól viselkedik a 16-85, amikor a lövés tájképek, a madarak és a makró is nagyon jó.

Főbb műszaki jellemzők:

  • Érzékelő mérete MP-ben 16.2 (4928 × 3264);
  • Fizikai érzékelő mérete: 23,6 x 15,6 mm (vágott érzékelőméret 1.5);
  • 39 pontos 3D-követő autofókusz (Multi-CAM 4800DX TTL fázisérzékeléssel, finombeállítással);
  • Videófelvétel 1920 × 1080-ig;
  • Sorozatfelvételi sebesség : 6 fps;
  • ISO-érzékenység: 100-6400 (ISO 25600-ig bővíthető);
  • Zársebesség 30 – 1/8000s.;
  • A kereső lefedettsége a képkocka 100%-a;
  • Memóriakártyák: SD, SDHC, SDXC;
  • Az akkumulátor kapacitása: ~ 1050 fotó;
  • Méretek: 147x114x74 mm;
  • Súly 780g.

Nikon D600 fényképezőgép

Ez a teljes képkockás DSLR fényképezőgép olcsó változata, amely a középkategóriás modellek feljavítását célozza. Kényelmesen elhelyezkedik valahol a teljes képkockás D800 és a D7000 között. Mindkét modell számos jellemzőjét egyesíti. Az új 24 megapixeles, teljes képkocka FX-formátumú érzékelő mellett 100%-os keresőlefedettséget és 3.2 hüvelyk tipikus D800. A D600 számos funkciója mellett a D7000-hez hasonló felépítésű, két SD-kártya számára kialakított foglalattal rendelkezik.

Innen származó információ.

Főbb specifikációk:

  • Érzékelő mérete MP-ben 24.3 (6016 x 4016);
  • Fizikai érzékelő mérete: 36 x 24 mm
  • 39 pontos AF-rendszer Multi-CAM4800 autofókusz-érzékelő modullal;
  • Videófelvétel 1920×1080 akár 30 fps sebességgel;
  • Burst sebesség: 5.5 fps;
  • ISO-érzékenység: 100-6400 ( ISO 50-25600-ra bővíthető);
  • Zársebesség 30 – 1/4000 mp.;
  • A kereső lefedettsége a képkocka 100%-a
  • Az akkumulátor kapacitása 900 fotó;
  • Memóriakártyák: SD, SDHC, SDXC;
  • Méretek: 141x113x82;
  • Súly 850g.

Nikon D700 fényképezőgép

Egy régebbi professzionális fényképezőgép a Nikontól.

Nagyon pontos és ami a legfontosabb, kitartó autofókusz és gyors csavarhúzó, minimális hiba.

  • Bármelyik vágott formátumú fényképezőgépnél magasabb ISO értéken dolgozik.
  • Nagyon jó árnyék nyújtás.
  • Kényelmes kezelés, szinte minden szükséges gomb az Ön keze ügyében, beépített vaku.
  • Ergonómia, design, jó kézben tartani és dolgozni vele.
  • Kis súlyú NEF fájlok, szépen lehet dolgozni a szerkesztőben, semmi sem lassítja le a munkát.
  • Az automatikus fehéregyensúly jól működik, és a képet gyorsan és egyszerűen lehet korrigálni (az új érzékelővel rendelkező D7000-hez képest)
  • Nincsenek nagyobb szín- és bőrtónus problémák még közvetlen napfényben történő felvételek esetén sem.
  • Por- és vízálló, így esőben és hóban is készíthet képeket (természetesen ésszerű keretek között olyan objektívekkel, amelyek gumiborítással rendelkeznek az objektív rögzítésén és vízállóak is).

Hátrányok:

  • Nehéz (először), és egy kicsit nehéz a nyaraláshoz egy teljes szemüvegkészlettel való utazáshoz.
  • Nem megfelelő életnézet.
  • Jó lenne, ha 14-16Mp lenne (néha kicsit kevés a részletesség). Ha 16Mp lenne, mint a D4, akkor tökéletes lenne.
  • Szeretném, ha az U1, U2 programmódok a fő vezérlőkeréken lennének. (Nem kényelmes a menüben váltani a beállítások között)
  • Szeretnék egy nem puha ISO 100-as ISO-t kapni

Főbb műszaki jellemzők:

  • Érzékelő mérete MP-ben 12.1 (4256 x 2832);
  • Fizikai érzékelő mérete: 36 x 24 mm;
  • 51 pontos autofókusz 3D követéssel ;
  • Videófelvétel NEM;
  • Folyamatos fényképezés sebessége : 5-8 fps.;
  • ISO sebesség: 200-6400 (ISO 25600-ig bővíthető)
  • Zársebesség 30 – 1/8000s.;
  • A kereső a kép 95%-át fedi le;
  • Memóriakártyák: CompactFlash;
  • Méretek: 147x123x77;
  • Tömeg 995g.

Nikon D800\800E fényképezőgép

Az első jellemző, ami szembeötlik, a full frame érzékelő, amely lenyűgöző 36 megapixeles, kétszerese a D4 zászlóshajó felbontásának. A D800 már ezzel a funkcióval is a fényképezőgépek magas osztályába tartozik. ISO-érzékenységi tartomány 100-6400, amely 50-25600-ra bővíthető; a D800 a D4-től örökölte az 51 pontos autofókusz rendszert, a processzort és a fejlett film üzemmódot is.

Az információ innen származik.

Főbb műszaki jellemzők:

  • Érzékelő mérete MP-ben 36.3 (7360 x 4912);
  • Az érzékelő fizikai mérete: 36 x 24 mm;
  • Két kamera változat: AA szűrővel (D800) és AA szűrő nélkül (D800E) ;
  • 2 EXPEED 3 processzor;
  • 51 érzékelő, amelyek közül 15 3D-s nyomkövető keresztérzékelő;
  • Full HD videókészítés többzónás FX és DX Full HD (1080p) 30p, 25p és 24p felbontásban.;
  • Sorozatfelvételi sebesség : 4-5 fps (FX\DX módok);
  • ISO-érzékenység: 100-6400 (ISO 50-25600-ra bővíthető)
  • Zársebesség 30 – 1/8000 mp.;
  • A kereső lefedettsége: a képkocka 100%-a;
  • Memóriakártyák: CompactFlash, SD, SDHC, SDXC;
  • Méretek: 146x123x82;
  • Súly 1kg.

Nikon D3S fényképezőgép

Régi prof. Riportkamera, a Nikon D700 nagy testvére. A fő különbségek a D700-hoz képest az ergonómiában, a sebességben, a magasabb ISO-értékekben vannak.

Főbb műszaki jellemzők:

  • Érzékelő mérete MP-ben 12.1 (4256 × 2832);
  • Fizikai érzékelő mérete: 36 x 24 mm;
  • 51 pontos Multi-CAM 3500FX autofókusz (15 kereszt típusú érzékelő);
  • 1280×720 24fps videofelvétel;
  • Sorozatfelvételi sebesség : 9 fps;
  • ISO sebesség: 200-12800 (ISO 25600-ig bővíthető)
  • Zársebesség 30 – 1/8000 mp.;
  • A kereső lefedettsége a képkocka 100%-a;
  • Memóriakártyák: CompactFlash;
  • Méretek: 160x157x88 ;
  • Súly 1240g.

Nikon D4

Teljes képkockás kamera, amely akár száz képkocka RAW nagy sebességű sorozatfelvételére is képes, beépített RJ-45 port az adatátvitelhez és vezérléshez, XQD memóriakártya-támogatás. Elég lesz-e ahhoz, hogy legyőzze fő versenytársát, a Canon EOS 1DX-et??

Ez a kamera 11 fps sorozatfelvételi sebességgel büszkélkedhet, és RAW formátumban történő fényképezés esetén száz felvétel alatt marad. További jellemzői közé tartozik az XQD memóriakártyák használata, amelyek óriási olvasási/írási sebességgel rendelkeznek. Egyébként a Nikon D4 volt az első fényképezőgép, amely támogatta ezt a típusú memóriakártyát, ami nem meglepő, mivel a Nikon és a SanDisk úttörője volt ennek a formátumnak, és csak a fejlesztés végső szakaszában a Sony megszerezte a formátum jogait.

Olvassa el a részletes ismertetőt itt.

Nem is olyan régen lőttem vele, amikor a D700 VS 5D III és a D4 párosítva volt vele. A kamera minden bizonnyal lenyűgözött engem a D700 után. Ez egy olyan géppisztoly, amely jól illeszkedik a kézbe, és gyorsabban fókuszál mesterséges fényben, mint ahogyan azt el tudná képzelni. És amikor elkezdesz forgatni egy sorozatot, rájössz, mennyit kérnek ott.. .

Főbb műszaki jellemzők:

  • Érzékelő mérete MP-ben 16.2 (4928 x 3280);
  • Fizikai érzékelő mérete: 36 x 24 mm
  • A szénszálas és kevlár anyagból készült kompozit redőny élettartama 400 000 ciklus;
  • 51 pontos autofókusz Multi-CAM 3500FX;
  • Full HD (1080p) videofelvétel 50/60 kép/mp sebességgel 1280×720, 25/30 kép/mp sebességgel 1920×1080 felbontásban;
  • Burst sebesség : 11 fps.;
  • ISO sebesség: 100-12800 (ISO 50-204800-ig bővíthető)
  • Zársebesség 30 – 1/8000s.;
  • A kereső lefedettsége a képkocka 100%-a;
  • Memóriakártyák: XQD és CompactFlash I típusú kártyák (UDMA-kompatibilis);
  • Méretek: 160x157x91;
  • Súly 1340g.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Dániel

    Melyik Nikon fényképezőgép ajánlható a legjobban az új DSLR választásához a 2021-2022-es rangsorban, és milyen szempontokat kell figyelembe vennem?

    Válasz
  2. Gréta Hegedűs

    Hol találom meg a részletes ranglistát és az információt a Nikon fényképezőgépek minőségéről? Melyik modell ajánlása nyújt kiemelkedő képminőséget és professzionális funkciókat?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása