...

Top 12 legjobb kompakt fényképezőgép: 2021-2022 értékelés és milyen kis modellt válasszon videózáshoz

10-15 évvel ezelőtt a point-and-shoot fényképezőgépek luxusnak számítottak, és nem mindenki engedhette meg magának őket. Manapság már senkit sem lep meg ez a kütyü. Majdnem minden 2. embernek van egy point-and-shoot fényképezőgépe. És számtalan helyen megtalálod őket – nyaraláson, vidéken, otthon, mindent lefényképezel, amit látsz, mindent, amire emlékezni akarsz. Ebben a cikkben válaszolunk a nagy kérdésre: melyek a legjobb point-and-shoot fényképezőgépek 2022-ben?.

Top 12 legjobb kompakt fényképezőgépek 2021-2022-re

A legjobb Sony kompakt fényképezőgépek
1 Sony Cyber-shot DSC-RX100 II kompakt fényképezőgép Ellenőrizze az árat
2 Sony Cyber-shot DSC-HX90 Nézze meg az árat
3 Sony Cyber-shot DSC-RX100M5A kompakt fényképezőgép Tudjon meg többet
A Canon legjobb kompakt fényképezőgépei
1 Canon PowerShot G9 X Mark II Tudja meg az árat
2 Canon PowerShot SX730 HS Tudjon meg többet az árról
3 Canon Power shot SX620 kompakt fényképezőgép Tudjon meg többet
4 Canon PowerShot SX540 HS Ismerje meg az árat
A Nikon legjobb kompakt fényképezőgépei
1 Nikon Coolpix A1000 kompakt fényképezőgép Ellenőrizze az árat
2 Nikon Coolpix W150 Ellenőrizze az árat
3 A Nikon Coolpix B500 Ellenőrizze az árat
A legjobb Panasonic kompakt fényképezőgépek
1 Panasonic Lumix DMC-ZS60/TZ80 Lumix ZS60/TZ80 Lásd az árat
2 Panasonic Lumix DC-FZ82 Tudjon meg többet az árról

A point-and-shoot előnyei

  1. Könnyen használható.
  2. Kompakt, hordozható.
  3. Kiváló minőségű képek.
  4. Belső beépített vaku.
  5. Nincs levehető lencse.
  6. Alkalmas kezdők és profik számára.
  7. Az automatikus beállítások széles skálája, ami megkönnyíti a kamerák kezelését.
  8. Megfelelő beállítások a különböző felvételi körülményekhez.
  9. Olcsó ár, amelyet sok amatőr és fotórajongó megengedhet magának.

Összeállítottuk a felhasználói vélemények és specifikációk alapján a legjobb point-and-shoot fényképezőgépek listáját.

Kiválasztási kritériumok

Hogy elkerülje a csalódást a vásárlás során, tudnia kell, hogy milyen kritériumok fontosak a kis kamerák esetében.

  • Kompakt. Nem kell nehéznek, terjedelmesnek vagy kényelmetlen formájúnak lennie. Utazáshoz, kalandozáshoz, kempingezéshez, szabadtéri tevékenységekhez tervezve. Ideális esetben elfér egy nagy zsebben.
  • Kiváló minőség. Még ha nem is vagy profi, akkor is minőségi képeket szeretnél készíteni. Ez nagyon is lehetséges, mert a készülék jó „tölteléke” miatt.
  • Gyors felvételi sebesség. Az, hogy mennyire gyors a gép, attól függ, hogy több lövést tud-e készíteni. A lassú zársebesség nincs hatással a képminőségre. Csak nem lesz belőlük annyi.
  • Jó minőségű zoom. Minden digitális fényképezőgép rendelkezik zoommal. A reklámok gyakran eltúlozzák ezeknek az eszközöknek a fókuszálási képességeit. Azt mondják, hogy minél magasabb a digitális zoom értéke, annál jobb a képminőség. De ami igazán nagy különbség, az a készülék optikai zoomjának köszönhetően a nagyítás és kicsinyítés képessége.
  • Videó opció. A beépített videokamera további előnye. De nem várhat professzionális minőséget egy point-and-shootertől. A filmek amatőr szinten fognak kiderülni. Komolyabb megközelítéshez külön videokamerára lesz szükséged.
  • Problémamentes újratöltés. Minden digitális fényképezőgéphez tápegységre van szükség. Ezek lehetnek AA elemek vagy újratölthető elemek, valamint lítium-ion elemek. Az utolsóként felsorolt a legjobb. De amikor a mobilitásról van szó, az akkumulátorok sokkal kényelmesebbek. A lítium-ion akkumulátorok hosszú töltést és elektromos csatlakozót igényelnek.

GYIK

Mit jelent a ‘D’ betű a Canon fényképezőgépek nevében?A Canon fényképezőgépek elnevezési konvenciói a következők

  • Először az EOS rövidítés következik, amely az Electro-Optical System (elektro-optikai rendszer) rövidítése. A vállalat évek óta használja ezt a megnevezést mind az analóg, mind a digitális fényképezőgépeknél.
  • Aztán van néhány szám. Minél kisebb a szám, annál hűvösebb a kamera. A professzionális modelleknek egy számuk van, az amatőr modelleknek három vagy négy. A cserélhető optikájú tükör nélküli fényképezőgépek és néhány felső kategóriás DSLR fényképezőgép nevében nincs szám.
  • Végül elérkeztünk a D-hez, ami a Digital, azaz „digitális” rövidítése.

Canon PowerShot G7 X

Canon PowerShot G7 X

20,1 megapixel 24-100 mm 4,2x 3″ 30 300.

A Canon új G7 X egy kísérlet arra, hogy tovább szegmentálja a hatalmas, előkelő Power-shot kategóriát. Az S-sorozat zsebméretű formavilága a Gx X-sorozat minőségének és funkcionalitásának maximális kihasználására lett tervezve. A fizikai képesség, hogy kombinálni egy viszonylag kis testet egy nagy 1,5 hüvelykes saját fejlesztésű érzékelővel nem lehetséges, és így meglehetősen jellegtelen vállalati döntés született: a harmadik féltől származó fejlesztésekhez fordulni. Megjelent az első egy hüvelykes formátumú fényképezőgép a Canon arzenáljában. A háttérvilágításos CMOS technológia 20 megapixeles felbontású állóképeket és Full HD videót készít akár 60fps progresszív letapogatással. Ilyen érzékelővel nem sok versenytársa van a G7 X-nek: a Sony RX100 három generációja és az új Panasonic FZ1000. Ami ezt a fényképezőgépet kiemeli, az az érdekesebb optika. A legnagyobb zoomtartomány a legnagyobb maximális rekeszérték mellett.

Az objektív körül egy vezérlőgyűrű található, amelyet először a Power-shot S sorozatban használtak. Ez a tervezési elem azonban azóta észrevehetően fejlődött. A felhasználó minden egyes felvételi módhoz számos beállítás közül választhat, amelyeket a gyűrű közvetlen elforgatásával változtathat meg. Ez lehet az expozíciós érték, a fókusz vagy a fókusztávolság, a színhőmérséklet-korrekció és még a dinamikatartomány bővítése is. A fényképezőgép testén lévő szinte összes gombot át lehet rendelni, hogy szinte bármit csináljon a fotós, amit csak akar. Így a testreszabhatóság szempontjából a G7 X könnyen felveheti a versenyt a terület vezetőivel – az Olympus és a Ricoh fényképezőgépekkel. Az egyetlen olyan beállítás, amely nem állítható a forgatógombokkal és a tárcsákkal, az expozíció-kompenzáció. A Power-shot G sorozat legjobb hagyományai szerint van egy különálló kattintókerék, amely szépen el van rejtve az üzemmódválasztó alatt. Az objektív körüli gyűrű, a hátlapon lévő gomb, valamint a több előre beállított és átkonfigurálható gomb mellett az érintéses kezelőfelület az egyetlen módja a fényképezőgép működtetésének. A 180 fokos képernyő érintésérzékeny, a szoftver menüje pedig az ujjal történő navigációra és a paraméterek módosítására optimalizált.

A beépített vaku 7-es irányszámmal rendelkezik, így a fényképezőgép vakuzási képessége korlátozott. Ez szándékosan történhetett, hogy a sorozatmodelleket különböző szegmensekre osszák szét. Egyértelmű, hogy a keskeny felső panelen nehezen férne el egy forró cipő. De nincs távoli vaku támogatás a Speedlite sorozathoz.

Műszaki jellemzők:

Érzékelő Gyártó: Canon
Modell PowerShot G7X
Ley.

A PowerShot S120 és a G16 ugyanúgy viszonyul egymáshoz, mint a G7 X és a G1 X Mark II: nagyjából hasonló teljesítményű elektronika, az egyik esetben zsebméretű formátumban, a másik esetben nagyobb, de ergonomikusabb, bővíthetőbb testben. A fényképezőgép középpontjában a nagy teljesítményű Digic 6 processzor és egy 1/1,7 hüvelykes CMOS-érzékelő áll, amely viszonylag kevés fotodiódával, de tekintélyes fényérzékenységgel és jel-zaj aránnyal rendelkezik. A G16 kisebb inkarnációja megtartja ugyanazt a gyors sorozatfelvételi sebességet, valamint az autofókusz pontosságát és sebességét.

Mivel a G7 X kialakítását a PowerShot S120 ihlette, minden, amit fentebb a régebbi fényképezőgép kialakításáról és vezérlési jellemzőiről említettünk, a fiatalabbra is érvényes. Az egyetlen különbség, hogy az érintőképernyő beépített, nem forgatható. Ráadásul a három hüvelykes érzékelő felbontása alacsonyabb, 922 000 pixel, de véleményünk szerint az 1 044 000 pixeles különbség nem lenne olyan döntő jelentőségű.

A G16 teljes programcsomagja reprodukálásra került, beleértve az asztrofotó-videót is, és a magasabb kategóriájú fényképezőgép kézi felülírása szinte teljes. Támogatja a HDR felvételeket 3 automatikus expozícióban, nagy sebességgel, így elkerülheti az állvány használatát, és mégis készíthet képeket a tárgyak határainak nem kívánt elmosódása nélkül.

Természetesen a csökkentett test nem tette lehetővé az összes szükséges gomb és vezérlőkerék elhelyezését a fényképezőgépen, de ezek hiányát az érintőképernyő jelenléte kompenzálja. A megmaradt gombok elég nagy méretűek, így kesztyűben is könnyebben kezelheti a fényképezőgépet. Nincs forró cipő, csak egy beépített vaku. A Wi-Fi is beépítésre került, így a fényképezőgép GPS-szel vagy GLONASS-szal felszerelt mobilkészülékről kaphat adatokat a fényképek helyéről. Az Apple iOS és a Google Android mobilszoftver távoli hozzáférést biztosít számos kamera beállításához. A legjelentősebb fényképészeti különbség az S120-hoz képest a G16-nál szélesebb, de kevésbé gyors 5x zoom. Teleobjektív módban a maximális rekeszérték f/5,7-re van korlátozva. De a készülék ára sokkal elérhetőbb, mint a vezető Canon PowerShot termékcsalád többi képviselője.

Canon PowerShot G16

Canon PowerShot G16

12 MP 28-140 mm 5x 3″ 21,800 rubel.

Úgy tűnik, hogy a háttérben a legújabb modellek egy X az index a klasszikus PowerShot G sorozat képviselője nem néz ki olyan vonzó, mint sok elődje, az elmúlt 15 év során, amelyek a vitathatatlan zászlóshajók a Canon kompakt termékcsaládot. Ez azonban nem ok arra, hogy leírjuk.

Ezekben a nehéz időkben a közel 9000 rubeles különbség a G7 X-hez képest szinte szakadéknak számít. A G16 képminősége gyengébb, de lényegesen gyorsabb és észrevehetően érzékenyebb. A kontrasztérzékelési módszerrel működő autofókusz-rendszer kisebb késleltetéssel rendelkezik, és ritkábban hibázik. Tehát 5,7 kép/mp folyamatos sorozatfelvétel üzemmódban, követéses fókusszal a kamera jó munkát végez. Fix fókusszal a G16 12,2 és 9,3 felvételek készítésére képes másodpercenként, gyakorlatilag végtelen sorozatban.

Az 5x zoom nem olyan széles látószögű, mint a régebbi modellek, de hosszabb a teleobjektív pozícióban. Mondjuk úgy, hogy a portréfotózást érdekesebbé teszi. A minimális fókusztávolság ennél az objektívnél mindössze 1 cm. A G16-tal nem lehet teljes zoomot elérni, de a G1 X Mark II és a G7 X kínálta lehetőségekhez képest drámaian jobb közeli felvételeket készíthet kis méretű tárgyakról. A könnyű optikát rövid, 1/4000s záridő és beépített, csatlakoztatható ND-szűrő egészíti ki, amely 3 fokozatban csökkenti az expozíciót. Külső vakuval a teljes zársebesség-tartományban szinkronizálhat; a beépített vakuval csak 1/2000 s-ig tud szinkronizálni, de ez a legtöbb helyzetben elég jó. Ennek a funkciókészletnek köszönhetően a fotós még napsütéses körülmények között is dolgozhat a G16 fényképezőgéppel, a rendelkezésre álló minimális GRIFF.

Bár csak több mint egy évvel ezelőtt jelent meg, a fényképezőgép máris használja a ma már népszerű 5 fokozatú Shake Compensation rendszert 3,5 fokozatú EV teljesítmény mellett. Videó üzemmódban is bizonyított, ami minőség és funkcionalitás szempontjából is elég jó. A G16 ebben a tekintetben is veri a G1 X Mark II-t.

Ha ezt a fényképezőgépet a G7 X-hez hasonlítjuk, akkor az EOS. Ez azoknak a fotósoknak a kezére játszik, akiknek már van Canon DSLR-jük, és egy kisebb, könnyebb kiegészítőt keresnek: a jelenlegi zászlóshajó túl nehéz lehet ezekhez a célokhoz.

A többé-kevésbé hagyományos felvételi módok széles arzenálja mellett a fényképezőgép számos asztrofotó-programmal is rendelkezik. A G16 önkioldó és átfedő felvételeket készít, hogy tiszta képeket készíthessen a csillagos égboltról vagy a csillagpálya effektusról. Még csillagászati time-lapse felvételeket is készít – vagy inkább, összegyűjti a képkockákat egy hurokba, amikor a time-lapse fényképezés folyamatban van. A hagyományos jelenetek felvételét megkönnyíti a két képkocka egyidejű rögzítése RAW formátumban, különböző képarányokkal. A vezeték nélküli adat- és vezérlés integrációja.

Specifikációk:

Az érzékelő Gyártó Canon
Modell PowerShot G16
Átlagos ár* 21800
Méret, hüvelyk 1/1,7
Hatékony pixelek, millió 12,1
ISO érzékenység** 80-12800
Objektív, fókusz Exv. Gyújtótávolság, mm 28-140
Zoom, nagyítás (nagykereskedelem./digital) 5x/4x
Fotózás Képstabilizálás***
Rekeszérték 1,8-2,8
Kézi fókuszálás +
Makró mód, MDF, cm 1
Záridő tartomány, sec 250-1/4000
Jelenetprogramok 7
A mód +
S mód +
M üzemmód +
Kézi fehéregyensúly +
Beépített

Villanások, m

0,5-5,0
Kapcsolat

külső vaku

Hot-shoe
3:2 képformátum +
16:9 képarány +
RAW +
Videó és hang Videó, pixelek 1920×[email protected]
Hangvideó +
Hangkommentár
Hangrögzítő
Kamera LCD monitor, hüvelyk 3,0
LCD felbontás, ezer képpont 922
Kereső****
Memóriakártya SD/SDHC/SDXC
Belső memória, MB
Power***** Li-ion (360)
Méretek, mm 109×76×40
Tömeg, g 356
Bejelentés dátuma 8/22/2013
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Csongor

    Mivel a megadott szöveg fényképezőgépek értékeléséről és videózáshoz ajánlott modellekről szól, a kérdésem az lenne, hogy ezek a kompakt fényképezőgépek milyen képességekkel rendelkeznek a videózáshoz és melyik modellt javasolja a legjobban videók rögzítéséhez?

    Válasz
  2. admunakus

    Melyik a legjobb kompakt fényképezőgép az értékelések szerint 2021-2022-ben, és milyen kis modellt ajánlanál a videózáshoz?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása