...

Top 10 legjobb monitorok 15000rub alatt 2021-2022-ben

Ha 2021-2022-ben szüksége van egy monitorra, amely legfeljebb 15 ezer rubelbe kerül, akkor rengeteg választása van. Ebben az árkategóriában tucatnyi modell alkalmas munkára és szórakozásra egyaránt. A kompromisszumok elkerülhetetlenek, de szinte minden feladathoz megtalálhatja a megfelelő eszközt.

A monitorok listáján megtalálhatóak a neves gyártók és az ismeretlen gyártók modelljei is. A nagy név nem mindig csak egy márka felárát jelenti. A nagyvállalatok oldalán – hírnév, garancia és szolgáltatás. Ezért igyekeztünk listánkban először az A-márkákra összpontosítani.

DELL S2721HS

A 2021-2022-es évnek megvannak a maga előnyei. Egy évtizeddel ezelőtt nehéz lett volna találni egy 27 hüvelykes monitort, amely kevesebb mint 15000 rubelbe kerül. Természetesen a Dell S2721HS számos alapvető specifikációval rendelkezik. Full HD felbontással (16:9), 75 Hz-es képfrissítési frekvenciával, állítható magassággal és 1000:1 kontrasztarányú IPS mátrixszal rendelkezik. Csak ezüst színben kapható, nincs beépített hangszóró.

Másrészt a 4 ms-os válaszidő kényelmes játékhoz és munkához, míg az AMD Sync technológia simább megjelenítési élményt biztosít. A játékrajongóknak érdemes odafigyelniük erre a monitorra. Természetesen találnia kell egy helyet az audiorendszerének mellette.

Előnyök:

  • Minőségi mátrix
  • Gyors válaszidő
  • Stílusos design
  • HDMI kábel mellékelve

Hátrányok:

  • Csak ezüst színben kapható
  • Nincsenek beépített hangszórók

LG 24MP88HV-S

  • Átlós: 23.8″
  • Felbontás: 1920×1080
  • Mátrix típusa: IPS
  • Képarány: 16:9
  • Képernyő felülete: Matt
  • frissítési sebesség: 75Hz
  • Válaszidő: 5 ms
  • Ívelt képernyő: nincs
  • Videócsatlakozók: VGA (D-sub), HDMI (2 db)
  • Beállítás: dőlésszöggel
  • Súly: 3.2kg
  • Méretek állvánnyal (SzxHxT): 541×415.5×186.2 mm

Az LG 24MP88HV-S egy sokoldalú és stílusos FullHD IPS monitor vékony kerettel és karcsú állványvonalakkal. A kiváló minőségű mátrixnak és a gyári kalibrációnak köszönhetően kivételesen pontos színvisszaadásra képes, az sRGB 99%-át meghaladó színskálával. A látás védelme érdekében a kijelző olvasási üzemmóddal rendelkezik, és a szemfáradtságot fokozó nem kívánt villogás teljesen hiányzik.

A játékosok számára az LG rendelkezik a Black Stabilizerrel, egy olyan technológiával, amely automatikusan felismeri a kép legsötétebb részeit és felvilágosítja azokat, ami nagyon hasznos a lövöldözős játékokban. Természetesen ez az opció kikapcsolható – ami az egyik játékműfajban hasznos, az egy másikban zavaró lehet, és még inkább, például fényképekkel való munka esetén. Ami a hátrányokat és néhány árnyalatot illeti – 2 HDMI helyett HDMI és DisplayPortot szeretnék látni, és a magasságállítás hiánya elriasztja a potenciális vásárlókat. Ezeket a problémákat figyelmen kívül hagyva, ez egy nagyszerű monitor akár munkához, akár játékhoz.

Iiyama ProLite XUB2493HSU-B1

Amikor a készülékeket ár szerint rangsoroljuk, a híres cégnek ezt a kijelzőjét a lista élén kell lennie. Ez nem csak egy 15k alatti árú monitor: kevesebb mint 10kért is találhatod akciósan!

Természetesen a teljesítménye több mint költségvetés-barát. A 24 hüvelyk átlója, meglehetősen fukar design (olcsó műanyag, de fekete színben), kis betekintési szögek. De a használhatóság szempontjából minden rendben van. Van egy beépített 2 W-os hangszórópár, egy USB hub, egy fejhallgató-csatlakozó és a HDMI-től a VGA-ig számos videobemenet. Szép bónusz, hogy portré módba is forgatható.

Előnyök:

  • Tisztességes válaszidő
  • Beépített hangszórók
  • Portok gazdag tárháza
  • Portré mód

Hátrányok:

  • Kis betekintési szögek
  • Nem a legjobb színvisszaadás
  • Olcsó műanyag ház

HP 22W

Ez egy másik monitor 15000 rubel alatti áron (mi a fene – 10 000 alatt) a nagy gyártótól. Ha kompakt Full HD-monitort keres, ez az egyik legjobb választás a pénzéért. 21 képernyő átlója.Az 5″-t egy kevesebb mint 4 mm-es keret veszi körül, így azt „keret nélküli”-nek nevezhetjük.

Bizonyos tekintetben alulmarad a versenytársakkal szemben. Interfészek – csak HDMI és VGA. Nincs beépített hang. A válaszidő „csak” 5 ms (szemben a Dell vagy az Iiyama 4 ms-os válaszidejével), a képfrissítési frekvencia 60 Hz. De rendszeres munkához nem fogja észrevenni, játékhoz pedig nagyobb monitorra lesz szüksége.

Előnyök:

  • Kompakt méret
  • Vékony keret
  • Minőségi kép

Hátrányok:

  • Kevés kikötő
  • Néhány extra funkció
  • Alacsony frissítési sebesség

Játékmonitor kiválasztási kritériumok

Felbontás és méret

Ebben az árkategóriában minden monitor 1080p felbontással rendelkezik, és Full HD felbontásban jeleníti meg a képet. A kettő között azonban az ezt a felbontást skálázó kijelzők változhatnak.

A legtöbb ember számára a 24 hüvelyk az ideális méret egy 1080p monitor számára. Nem fogsz észrevenni semmilyen pixelesedést, és a legkisebb részleteken kívül mindennek élesen kell kinéznie az ilyen méretű és felbontású monitoron.

Ha a képernyő mérete kisebb, mint 24 hüvelyk, és a felbontás nem változik, a kép még élesebbnek tűnik, mivel több pixel fér el kisebb felületen.

A nagyobb, 24 hüvelykes monitorok esetében ennek az ellenkezője igaz. Ez kevésbé tiszta képet eredményezhet, és ha elég nagyra méretezi és elég közelről nézi, akkor láthatja az egyes pixeleket.

Frissítési sebesség és válaszidő

A monitor frissítési sebessége azt méri, hogy egy másodperc alatt hányszor változtat vagy frissít egy képet. Minél magasabb a szám, annál simább és érzékenyebb lesz a játékélmény.

  • A 60 Hz a legtöbb kijelzőnél a szabvány, és valószínűleg a legtöbben ezt használják. Általában rendben van, de nem elég gyors a valódi mozgás reprodukálásához.
  • A 144Hz egy csúcskategóriás szabvány, amely a játékmonitoroknál gyakori, és gyorsan egyre népszerűbbé válik, így már 15000 rubeles árkategóriában is kapható.

A 144 Hz olyannyira megnöveli a frissítési sebességet, hogy az azt használók jelentős javulásról számolnak be a válaszidő és az általános felhasználói élmény terén. Ennek oka, hogy a kép közelebb áll a valós mozgáshoz, és a reflexek kétszer annyi információt kapnak, mint egy 60 Hz-es monitorral rendelkező játékos.

A válaszidő határozza meg, hogy a monitor milyen gyorsan reagál a bemeneti adatokra. Minél alacsonyabb, annál jobb, és ebben az árkategóriában gyors, 1 ms-os válaszidőre számíthat.

IPS vs. TN panelek

Az IPS-panelek lényegesen jobb színvisszaadást és betekintési szögeket biztosítanak, mint tipikus TN-paneljeik. Ezek azonban nem mindig jobbak, mintha csak egy hagyományos TN panelt vásárolnának, mégpedig egy kulcsfontosságú okból: a válaszidő miatt.

Az IPS-monitorok válaszideje lassabb és nehezebb 5 ms-ra csökkenteni, ami relatív szabványnak számít, de még mindig magas a játék szabványokhoz képest. Az IPS drágább, így a magas frissítési frekvenciájú és alacsony válaszidővel rendelkező IPS kijelző beszerzése sokkal többe kerül, mint a TN megfelelőjének megvásárlása.

A hardcore játékosok számára a TN panelek érzékenysége kulcsfontosságú, de ha nem bánja a kis késleltetést, és sokat játszik egyjátékos játékokkal, választhat helyette IPS-monitort.

Overclocking

Bár a monitor túlhajtása sokkal kevésbé idegőrlő vagy bonyolult, mint a CPU túlhajtása, mégis bevett gyakorlat, hogy a legtöbbet hozza ki a kijelzőkből.

A listán szereplő néhány monitor esetében alkalmazhat néhány olyan túlhajtási beállítást, amelyekkel magasabb FPS-t érhet el, miközben kihasználhatja a FreeSync előnyeit.

Philips 245E1S

Ez az egyik legfejlettebb monitor 15T alatt. . A pénzéért a legmagasabb felbontást kínálja az árkategóriájában, 2560 x 1440! Teljes 4K kép, 75 Hz és 23 képátló.Az 5 hüvelyk nem csak számítógépekkel, hanem játékkonzolokkal is használható. A monitor három bemenettel rendelkezik (HDMI, DVI, VGA), így egyszerre több eszközt is csatlakoztathat. Az akusztikát külön kell bekötni: nincsenek beépített hangszórók.

A dokumentumokkal való munka során a nagy felbontás kellemetlen lehet. Ezt a felfelé történő skálázással korrigáljuk. Játékhoz vagy videónézéshez a monitor egyszerűen verhetetlen.

Előnyök:

  • Nagy felbontás
  • Kiváló színvisszaadás
  • kellemes design
  • Nagyszerű bemenetek

Hátrányok:

  • Nincs beépített hang
  • Szerencsétlen láb

A TechSpot munkatársai úgy döntöttek, hogy négy kategóriában kiválasztják a 2022-es év legjobb monitorát játékosok számára: legjobb FulHD monitor, legjobb 1440p monitor, legjobb ultraszéles monitor és legjobb olcsó monitor.

1.A legjobb FullHD monitor.

A játékosok körében az 1080p monitorok még mindig rendkívül népszerűek. A piacon többféle 1080p monitor létezik, amelyek VA, TN és IPS mátrixot használnak. De 2022-ben, számos igazán jó minőségű, de megfizethető IPS-monitor megjelenésével a legjobb választás ez a fajta LCD-monitor.

Jelenleg a legjobb olcsó FullHD monitor az AOC 24G2. Az AOC 24G2 egy 24 hüvelykes IPS lapos panel 144 Hz-es, adaptív szinkronizálással és alacsony képkockasebesség-kompenzációval ellátott, 5 ms-os válaszidővel rendelkező 24 hüvelykes IPS panelt használ. Ezenkívül ez a monitor magas kontrasztaránnyal, alacsony energiafogyasztással és ergonomikus kialakítással rendelkezik, állítható magasságú állvánnyal, ami ritka a kedvező árú monitorok között. A 180 dollárt kér a gyártó számára, nincs ok arra, hogy ne vásárolja meg, hogy hozza a jel több népszerű TN monitorok, nem látjuk okát, hogy válasszon egy TN panel, mint ez az IPS modell. Ez egy nagyszerű vétel.

2. A legjobb 1440p monitor.

A grafikus kártyák egyre növekvő teljesítménye miatt sok játékos a FullHD-nál nagyobb felbontású monitorokra vált, és jelenleg az 1440p monitorok mutatják a legnagyobb növekedést az eladásokban. Ez azzal is magyarázható, hogy tavaly az 1440p monitorok ára jelentősen csökkent, és ma már 250 és 350 dollár közötti áron is kiváló opciókat lehet vásárolni.

A ViewSonic VX2758-2KP-MHD-t 320 USD-ért kínálják. Ezért a pénzért 27″ IPS panelt kínál 1440p felbontással, 144 Hz-es és 1 ms-os válaszidővel. Ez a modell kiváló színvisszaadással rendelkezik, kiváló gyári kalibrációval, tisztességes kontraszttal és fényerővel, széles betekintési szögekkel és kiváló képegyenlőséggel.

Ezen felül a monitor támogatja a FreeSync és a G-Sync funkciót is. Természetesen megvannak a maga hiányosságai, amelyek közül a legfontosabb a magasságállítás hiánya, de száz százalékban megfizeti az árát, és azok a játékosok, akik a ViewSonic VX2758-2KP-MHD-t választották, nem fognak csalódni.

3. A legjobb olcsó ultra széles monitor.

Most már szinte minden Ultrawide monitor Samsung SVA panelt használ, így a drágábbat választva a vásárló egyszerűen kidobja a pénzt, ha több pénzért vásárol egy ugyanolyan alapvető specifikációkkal rendelkező monitort.

A TechSpot szerint a legjobb választás ebben a kategóriában az MSI Optix MAG341CQ. 3440 x 1440 képpont felbontású, ívelt 34 hüvelykes matt panellel rendelkezik, 100 Hz-es frissítési frekvenciával, 8 ms-os válaszidővel és közel 3000 : 1 kontrasztaránnyal. Az AMD és az Nvidia FreeSync és G-Sync technológiáinak támogatása sehol sem marad. Az előző kategóriához hasonlóan ez a monitor sem rendelkezik magasságállítással, de a felhasználók túlnyomó többsége számára ez az opció nem szükséges. Alig több mint 400 dollárért ez a monitor kiváló értéket képvisel a legtöbb játékos számára, aki hajlandó megfelelni ennek az árnak.

4. A legjobb a legolcsóbbak közül.

Mi van akkor, ha egy játékos nem engedheti meg magának a fent említett monitorok egyikét sem, és csak 100 dollárt költhet monitorra?? E termékek túlnyomó többsége irodai célú, ahol egy olcsó 1080p 60Hz-es monitor ideális a dokumentumok és táblázatok szerkesztéséhez. Van azonban egy monitorunk, amely igénytelen virtuális kalandoroknak ajánlható. Ilyen monitor az Acer SB220Q, amely körülbelül 90 dollárért kapható, és a legjobb a 100 dollár alatti opciók közül.

hirdetések és reklámok

RTX 3070 Ti Aorus nem Ti áron

RTX 3080 288tn-ért a Citilinknél

RTX 3090 MSI 539tn-ért

Keress pénzt az oldalunkhoz való hozzájárulással

Egy másik 3080 még olcsóbb – lásd ár

Cool 3060 Ti Gigabyte Aorus 2X olcsóbban

Az Acer SB220Q 22 hüvelykes IPS panelt kínál 1080p felbontással, 75 Hz-es, 4 ms válaszidővel és 1000 : 1 kontrasztaránnyal. Gyári kalibrációs monitor elég tisztességes, háttérvilágítás egyenletesség jó, és a betekintési szögek kiválóak. Ez a modell különösen alkalmas az AMD grafikus kártyák tulajdonosai számára, mivel támogatja az AMD FreeSync technológiát.

AOC X24P1

Ha 15 ezer rubeles monitorra van szüksége kizárólag munkához, az AOC X24P1 kiváló jelölt. Átlós mérete mindössze 23.5″ és „csak” Full HD felbontás. A képfrissítési frekvencia szintén „csak” 60 Hz – videojátékokhoz ez nem a legjobb megoldás, de irodai munkához teljesen megfelelő.

Másrészt viszont nagyszerű kiegészítő funkciókkal rendelkezik, amelyekkel rendezetlenebbé teheti irodai íróasztalát. Beépített 4 portos USB hub teszi a kábelezést problémamentessé. Beépített hangszórók és fejhallgató-csatlakozó oldja meg a hangproblémát. A portok széles választéka lehetővé teszi, hogy a monitort akár elavult rendszeregységhez is csatlakoztassa. Végül, a portré üzemmód hasznos a dokumentumokkal és könyvekkel való munkához.

Előnyök:

  • Minőségi képernyő
  • Portok széles választéka
  • Beépített hangszórók
  • Forgó üzemmód

Hátrányok:

  • Alacsony frissítési sebesség
  • Szerettem volna több kábelt mellékelni

AOC Gaming C24G1

  • Átlós: 23.6″
  • Felbontás: 1920×1080
  • Mátrix típusa: VA
  • Képarány: 16:9
  • Képernyő felülete: Matt
  • képfrissítési sebesség: 144Hz
  • Válaszidő: 1-4 ms
  • Ívelt képernyő: Igen
  • Videócsatlakozók: DisplayPort, HDMI (2 db), VGA (D-sub)
  • Beállítás: magasság, dőlés, forgó állvány
  • Súly állvánnyal: 4.46kg
  • Méretek állvánnyal (SzxHxT): 536.9×512.8×244.9mm

    Az AOC Gaming C24G1 a FullHD VA mátrix, a lenyűgöző válaszidő és a 144 Hz-es képfrissítési frekvencia nem mindennapi kombinációját kínálja a felhasználóknak. Nyilvánvaló, hogy a kijelző fő célja – a különböző műfajú játékok: egy hasonló jellemzőkkel rendelkező monitor és a FreeSync támogatása még a legdinamikusabb jelenetekkel is megbirkózik. A VA, nem pedig a TN mátrix használata azonban jelentősen növeli a készülék funkcionalitását – gond nélkül használható munkára és játékra is. Ami elriaszthat néhány vásárlót, az a kézi beállítások szükségessége, a Black Crush hatás sötét jelenetekben, bár a mérnökök minimalizálták, és az ívelt képernyő – ritkán használják a 27 hüvelyknél kisebb képátlójú kijelzőkön. Összefoglalva, a készülék előnyei nagymértékben meghaladják a hátrányait, különösen a játékokban – néhány hét alatt megszokja a kijelző mérsékelt görbületét, ami után a hatás rendkívül pozitív – a képernyőn lévő akcióba való belemerülés szintje növekszik.

    BenQ BL2581T

    Ahhoz, hogy ezt a monitort olcsóbban találja, mint 15 ezer rubel, keményen meg kell próbálnia. Lényegében elődjének kibővített és továbbfejlesztett változata, ugyanazzal a funkcionalitással. 25 hüvelykes képátlójával és Full HD felbontásával ez a monitor maximális kényelmet nyújtó irodai munkához készült. 4 ms mátrix válaszidő és 60 Hz képfrissítési sebesség.

    A hasznos bónuszok közé tartozik a bőséges képjavító technológia, amely csökkenti a látás megterhelését. Beépített USB-portok, hangszórók és fejhallgató-csatlakozó tehermentesíti az asztali gépet. A HDMI mellett a videobemenetek között megtalálható a VGA, a DVI és a DisplayPort is. Ha egyszerre egynél több monitorra van szüksége, létrehozhat egy teljes rendszert két vagy több BenQ BL2581T.

    Előnyök:

    • Minőségi „kép” fejlesztésekkel
    • Beépített akusztika
    • Portok és hubok sokasága
    • Fejhallgató-csatlakozó
    • Többmonitoros rendszerek támogatása

    Hátrányok:

    • Ezt a monitort 15k-n belül nem könnyű megtalálni
    • Nincsenek fejlett játékfunkciók

    Samsung C27F390FHI

    • Átló: 27″
    • Felbontás: 1920×1080
    • Mátrix típusa: VA
    • Képarány: 16:9
    • Képernyő kivitel: matt
    • frissítési sebesség: 60Hz
    • Válaszidő: 4ms
    • Ívelt képernyő: igen
    • Videócsatlakozók: HDMI, VGA (D-sub)
    • Állítható: dőlésszöggel
    • Súly állvánnyal: 4.4kg
    • Méretek állvánnyal (SzxHxT): 622.9×462.5×247.7mm

      A mai választékot a Samsung C27F390FHI, egy 27 hüvelykes, VA mátrixon alapuló, ívelt képernyővel rendelkező FullHD monitor indítja. Az anyag és a kivitelezés minősége, a háttérvilágítás egyenletessége, a fényerő és a színvisszaadás mind nagyon magas, így ez a modell egyaránt alkalmas irodai munkára, programozásra, játékra vagy videótartalmak megtekintésére. A válaszidő és az intu-lag, annak ellenére, hogy a mátrix nem szupergyors TN, szintén tetszeni fog az igényes felhasználóknak – nincs kóbor vagy más maradék hatás a gyorsan mozgó jelenetekben nem figyelhető meg. természetesen lehetséges az alapértelmezett beállítások kiválasztása – a fényerő túl magas a folyamatos munkához, de gyakorlatilag minden monitornak be kell, vagy legalábbis kívánatos, hogy a kezdeti telepítés során beállítsa az Ön számára.

      Ha a valódi hátrányokról beszélünk, akkor ezek a DisplayPort-csatlakozó hiányának tulajdoníthatók, és nem lehet beállítani a magasságot. És az ívelt képernyő, előnyei ellenére, nem minden felhasználónak tetszik, ezért vásárlás előtt azt javaslom, hogy nézze meg a kijelzőt a boltban, és ugyanakkor ellenőrizze a halott pixeleket. Még egy utolsó dolog – a 27 hüvelykes és még nagyobb FullHD megoldásoknál érdemes figyelni az ajánlott távolságot: a szemcseméret ezeknél érezhetően nagyobb, mint a 24 hüvelykesnél. Nincs negatív hatása, ha megfelelően ülsz, de ha nem vagy elég messze a szemedtől, időnként észrevehetsz néhány pixelt a látásodban.

      Acer K242HQLBbd

      Ha úgy gondolja, hogy az Acer berendezések „olcsóak és egyszerűek”, akkor ez a 15K RUR alatti monitor ideális az Ön elvárásainak megfelelően. Ez „csak egy monitor”, már nem új, de még mindig kapható. Ráadásul elég tisztességes kialakítással rendelkezik.

      Technológiai csomagja minden bizonnyal archaikus. A TN+ filmmátrix az elmúlt évtized szabványa. Nincs HDMI port: DVI és VGA porttal kell beérnie. Másrészt ez egy 23,6 hüvelykes Full HD monitor, amely kompatibilis a nagyon régi alaplapokkal és grafikus kártyákkal, amelyek nem rendelkeznek HDMI-vel. Ha az a célja, hogy egy antik készletet működő számítógéppé alakítson, ez a monitor tökéletesen kiegészíti azt.

      Előnyök:

      • Nagy átlós
      • Alacsony ár
      • Tisztességes betekintési szögek
      • Alacsony energiafogyasztás

      Hátrányok:

      • Nincs HDMI port
      • TN mátrix+
      • Nehéz megtalálni az eladó

      Philips 272E1CA

      Ha a méret fontos az Ön számára, ez a 27″-os monitor 15 ezer alatt nagyszerű értéket képvisel. Első pillantásra lenyűgöző az „ívelt” kialakításával – tökéletes játékhoz vagy filmekhez, bár egy kicsit szokatlan a dokumentum- vagy internetes munkához. Ha előre tekintünk, csak egy van a listánkon.

      A Full HD felbontás kevésnek tűnhet a haladó játékosok számára, másoknak viszont bőven elég. A kijelző folyadékkristályos VA technológiával készült. Beépített 3 wattos hangszórók és fejhallgató kimenet. Mindent egybevetve ez az egyik legfejlettebb monitor a felső kategóriánkban – de az árkategória felső határához is közel van.

      Előnyök:

      • Nagy ívelt képernyő
      • Minőségi mátrix
      • Beépített hangszórók és fejhallgató kimenet
      • Alacsony energiafogyasztás
      • Kábelkészlet tartozék

      Hátrányok:

      • Az ívelt kialakítás nem mindenkinek tetszik
      • Ezért az árért jó lenne, ha USB-portok is lennének

      Acer SA270Bbmipux

      Az Acer rengeteg nagyszerű monitorral rendelkezik az ár/teljesítmény szempontjából. De maga az Acer márka mindig bizalmatlan, mivel tele van hibákkal és csak simán silány építéssel. Ezt mindig tartsa szem előtt, amikor monitort vagy laptopot vásárol ettől a gyártótól.

      Ennek ellenére az Acer SA270Bbmipux specifikációi jók, különösen, hogy a monitor 14700 rubelbe kerül:

      • 27″ képátló. Tehát ez egy nagyon nagy monitor
      • FHD felbontás
      • IPS képernyő 1000:1 kontrasztaránnyal
      • Fényerő 250 nits – elegendő a kényelmes munkavégzéshez vagy játékhoz, filmnézéshez. De még mindig 250 nits egy gyenge fényerő
      • Van DisplayPort, HDMI és még USB Type-C is
      • FreeSync funkcióval rendelkezik
      • Beépített hangszórókkal rendelkezik

      A frissítési sebesség itt szabványos. Az egyetlen érték, amit kapsz, az egy tisztességes FHD felbontású kép a 27″-os képernyőn.

      Kérjük, értékelje a cikket:

      Csatlakozz a Telegramhoz

      ASUS VA24DQLB

      Ez egy másik „csak egy jó” monitor, amelyet kevesebb, mint 15 000 forintért lehet megvásárolni.. A pénzért 23.5″ mátrix Full HD felbontással és 75 Hz-es frissítési frekvenciával. Modern videobemenetek teljes készlete – HDMI, DVI és DisplayPort. Van egy USB hub is a fedélzeten. A képjavító technológia pedig csökkenti a vizuális fáradtságot és kíméli a felhasználó szemét.

      Az irodai munka mellett ez a monitor játékra is kiválóan alkalmas. A legtöbb hasonló árú eszközzel ellentétben ez nem csak AMD FreeSync támogatással, hanem Nvidia Adaptive-Sync támogatással is rendelkezik. Tehát van értelme beszerezni ezt a készüléket, ha sokat játszol. És ha a videokártyája az Nvidia-tól származik, szinte nincs alternatíva a pénzért.

      Előnyök:

      • Minőségi képernyő
      • Játéktechnológia a grafikus kártyák gyártóitól
      • Nagyszerű kikötők
      • Beépített USB hub
      • Keret nélküli kialakítás

      Hátrányok:

      • Kényelmetlen ellenőrzések

      A legjobb 15000 alatti játékmonitorok: bontás

      1. AOC G2590FX

        Ami tetszett:

        • G-Sync / FreeSync
        • VESA kompatibilis

      2. Elegáns kialakítás
      3. Nagyon vékony
      4. Rendkívül érzékeny
      5. 144 Hz-es képfrissítési sebesség
      6. Ami csalódást okozott nekünk:

      • TN panel
      • Az állvány csak a dőlést támogatja

      Az AOC G2590FX tele van játékfunkciókkal, és elfogadható áron kapható! A monitor kompatibilis a G-Sync és a FreeSync technológiával, és rendkívül érzékeny.

      Ez az 1080p monitor TN panellel rendelkezik, így a betekintési szögek nem a legjobbak, de játékra tervezték, és ha játék közben bárhol a monitor előtt ül, nem lesz semmi probléma. A színvisszaadás megfelelő, a maximális fényerő 400 nits, de a színek nem olyan jók, mint egy IPS vagy VA panel esetében. A részletek a jó pixelsűrűségnek köszönhetően nagyszerűen néznek ki.

      A monitor 144 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik, de ehhez a beállításokkal kell dolgoznia. A magas frissítési sebesség a G-Sync funkcióval párosulva kiemelkedő játékteljesítményt nyújt, és teljesen kiküszöböli a képkockák szakadását és a bemeneti késleltetést a zökkenőmentesebb játékélmény érdekében. A válaszidő, ahogyan az ilyen áron elvárható, mindössze 1ms, ami kielégíti a versenyképes játékosok igényeit.

      A piros hangsúlyos dizájn a játékosok felé irányul – nem nagyszerű, de elég jól néz ki. A keretek nagyon vékonyak, és illeszkednek a monitor vékony megjelenéséhez, ami néhány stíluspontot ad hozzá! Az állvány elég egyszerű, de legalább némi dőlést kínál.

      Az AOC rendelkezik a „Clear Vision” és a „Game Color” funkciókkal is, amelyek a monitor menüjében állíthatók be. A Clear Vision javítja a nézett anyag minőségét, ami nagyszerű, ha régi retro játékokat futtatsz. A Game Color beállítja a GreyScale-t, és több szintje van, hogy megtalálja a legjobb beállításokat a játékokhoz vagy filmekhez.

      Összességében egy nagyszerű monitor, és valószínűleg az egyik legjobb olcsó G-Sync monitor.

    • ViewSonic XG2401

      Ami tetszett:

      • VESA FreeSync
      • VESA-kompatibilis tartó

    • Nagyon érzékeny
    • 144 Hz-es képfrissítési sebesség
    • Ergonomikus állvány
    • Ami csalódást okozott nekünk:

      • Nincs G-Sync
      • TN panel

      A ViewSonic XG2401 a hardcore játékosokat célozza meg, amit a funkciókészlet is bizonyít. A gyors válaszidő, a FreeSync és az állítható állvány révén kiváló választás minden versenyző játékos számára. Ez a monitor kiváló értéket kínál és játékra optimalizált.

      A design nem sikoltozik, ez egy elég szabványos megjelenés elölről, csak az előlap megfelelő széleivel. A hozzá tartozó állvány azonban eredeti, és valószínűleg az egyik legjobb ebben az árkategóriában. Az állvány magassága állítható, a monitor jobbra és balra forgatható, a képernyő függőlegesen forgatható, és természetesen elöl és hátul is dönthető. Az állvány jellemzői nem érnek véget, a tetején egy headset horgot és némi műanyagot is kap a kábelvezetéshez a hátoldalon.

      Tehát a ViewSonic a dizájn és a funkciók szempontjából jó. A monitor magas, 144 Hz-es frissítési frekvenciával büszkélkedhet, ami tökéletes minden játékos számára, és ha ez nem lenne elég, a válaszidő is magas, 1 ms! Tehát a játék szempontjából a teljesítmény kiváló, és ez csak javulhat a FreeSync beépítésével, amely élvezetes játékot biztosíthat a képkockák szakadása nélkül.

      Esztétikailag a monitor kialakítása meglehetősen egyszerű, de az állvány minőségi megjelenésű. Ez egy elfogadható megjelenésű monitor, de mindenféle dizájnjellemző nélkül, amiről beszélni lehetne.

      A ViewSonic azt a benyomást kelti, hogy a hardcore játékosoknak tervezték: minden funkció javítja az általános játékélményt (kivéve a G-Sync hiányát), és ezt érdemes figyelembe venni.

    • AOC G2460PF

      Ami tetszett:

      • AMD FreeSync
      • VESA kompatibilis

    • Ergonómiailag tervezett állvány
    • 144 Hz-es képfrissítési sebesség
    • Amiben csalódtunk:

      • Túl nagy a fényerő

      Ha egy lépéssel tovább szeretne menni, és a legjobb 144 Hz-es monitort szeretné játékhoz beszerezni – abból, amit megengedhet magának, vegye fontolóra a 24 hüvelykes AOC G2460PF-et. Egy 144 Hz-es monitorhoz képest ez tényleg olcsó. Ez egy TN panel, amely lehetővé teszi a simább 1080p-s játékok lejátszását 1 ms-os válaszidővel.

      Ez a monitor AMD FreeSync technológiával rendelkezik: a grafikus kártya és a monitor frissítési frekvenciájának szinkronizálása nem csak zökkenőmentes játékélményt nyújt. Megszünteti a játék közbeni dadogást és képkockaszakadást is.

      Ami a felépítést illeti, támaszkodhat az állványra. Az alsó piros vonal az AMD színei alapján készült. Az állvány hátulján található kábeltartókkal a kábeleket is elrejtheti.

      Négyirányú ergonomikus állvány kialakítással is rendelkezik, amely lehetővé teszi a monitor dőlését, magasságának beállítását és elforgatását. A keret nem olyan vékony, de nem is olyan vastag.

      Ami a portokat illeti, a monitor számos porttal rendelkezik, amelyekhez csatlakoztathatja a következőket. VGA porttal, Dual-Link DVI, HDMI-MHL, DisplayPort, 4 darab USB 2.0 (1 gyorstöltő port) és 1 bejövő USB port (USB HUB). Hangszórókkal rendelkezik, de a minőség közepes, és még mindig jobb lenne, ha fejhallgatót vagy hangszórót használna.

      Ez a monitor egy olyan kötelező opció, amelyet érdemes megfontolnia, ha egy olcsó 144 Hz-es monitort keres, amely kiváló játékélményt nyújt.

    • ASUS VG245H

      Ami tetszett:

      • Nagyszerű válaszidő 1ms
      • FreeSync támogatás

    • Nagyszerű általános építési minőség
    • Ami csalódást okozott nekünk:

      • Alacsony frissítési sebesség

      Lehet, hogy az ASUS VG245H Gaming Monitor nem rendelkezik a legjobb frissítési rátával, de az építési minősége kivételes, és megérdemli a helyét ezen a listán.

      Ez a monitor az Asustól rengeteg funkciót kínál egy 15000 RUR alatti játékképernyőbe csomagolva. A gyors, 1 ms-os válaszidő és a 75 Hz-es frissítési frekvencia biztosítja, hogy ebben az árkategóriában a kijelzők zökkenőmentes játékélményt nyújtsanak.

      A jó alapfunkciók mellett ez a monitor támogatja a FreeSync funkciót is, de az alacsony frissítési sebesség miatt akár 75 FPS-t is élvezhet a játékaiban, ha engedélyezi a FreeSync funkciót. Emellett megkapja az Asus GamePlus-t, amely számos testreszabható előbeállítással és számos képernyőn megjelenő időzítővel rendelkezik a videolejátszáshoz. Az Asus GameVisual funkcióval is rendelkezik, amellyel egy gombnyomással kalibrálhatja monitorát a különböző játékokhoz.

      Ez egy TN panel, így a betekintési szögek nem lesznek a legjobbak egy IPS panelhez képest, és a színek egy kicsit torznak tűnhetnek oldalról. Ennek ellenére ez egy játékmonitor, így valószínűleg elöl fogsz ülni, és ez a probléma nem érinti majd.

      Összességében egy megbízható monitort kap az Asustól, kiváló képminőséggel és néhány fontos játékfunkcióval. Lehet, hogy nem a legjobb frissítési sebességgel rendelkezik a listán, de az építési minősége és teljesítménye miatt a listán van.

      Iiyama G-Master G2730HSU-1

      És van még egy 27 hüvelykes monitor, amelyre akár 15 000 dollárt is költhet. Ez a modell nagyon szigorúnak, munkásinak tűnik. Játékhoz vagy videózáshoz a Full HD felbontás egy 27″-es képernyőn nem tűnik megfelelőnek, de a dokumentumok feldolgozásához vagy az interneten való szörfözéshez ideális. Hosszú órákig tartó szórakozásra azonban nem javasolnánk egy olyan készüléket, amelynek TN-mátrixa nem tökéletes.

      Az irodai használatra viszont remek választás, mert a beépített funkciók teljes skálája – USB hub, hangszórók, fejhallgató-kimenet – miatt. Van egy jó öreg VGA-port, valamint a jelenlegi DisplayPort és HDMI mellett. Az árához képest egy ilyen méretű monitor jó vételnek tűnik.

      Előnyök:

      • Nagyobb átló
      • Kényelmes működés
      • Alacsony energiafogyasztás
      • Kompatibilis a régebbi videokimenetekkel

      Hátrányok:

      • TN-mátrix rossz betekintési szögekkel
      • Nagy keret
      • Fix lábazat

      Megfontolandó szempontok a 15 000 RUR alatti monitor kiválasztásakor

      Ha olcsó monitort vásárol, figyelnie kell a paramétereire. Néhány tipp nyilvánvalónak tűnhet, másokhoz viszont szükség lesz a téma megértésére. Különben is, hogy vásároljon egy 15k alatti monitort, és később ne bánja meg, jobb, ha gondolkodik, mielőtt megveszi.

      1. Méret. Mindig van különbség. Ne feledje, hogy a méret nem csak a képernyő átlóját jelenti, hanem az állvány magasságát és a keretet is.
      2. Állítható állvány. VESA rögzítés kívánatos falra szereléshez vagy mini-PC telepítéshez.
      3. Felbontás:. A nagyobb nem mindig jobb. A Full HD az arany standard, bár ez alacsonyabb minőségű mátrixot jelenthet.
      4. Videó bemenetek. Biztosítsa, hogy a monitor adapterek nélkül csatlakoztatható legyen a videokimenethez.
      5. Képjavító technológiák. Ha hosszú órákat fog dolgozni a monitorral, ügyeljen arra, hogy a szemet leginkább kímélő képernyőt válassza.
      6. Válaszsebesség. 2021-2022-ben szinte egyáltalán nem létezik a lassú mátrix, de mégis.
      7. További jellemzők. Irodai használatra a beépített hangszórók, USB hub vagy fejhallgató kimenet nagyon üdvözlendő bónusz lenne.
      8. Portré mód. Ez nem csak a könyvekkel és dokumentumokkal való munka során kényelmes, hanem magasabb minőségű mátrixot is jelent.

      BenQ Zowie XL2411P

      • Átló: 24″
      • Felbontás: 1920×1080
      • Mátrix típusa: TN
      • Képarány: 16:9
      • Képernyő felülete: matt
      • Frissítési sebesség: 144Hz
      • Válaszidő: 1ms
      • Ívelt képernyő: nincs
      • Videócsatlakozók: DVI, HDMI, DisplayPort
      • Állítható: dőlés, magasság, forgatható állvány
      • Súly állvánnyal: 3,6 kg
      • Méretek állvánnyal (SzxHxT): 570x559x219 mm

      A BenQ Zowie XL2411P a játékosok eSport TN-monitorja, amely minimális intuitív késleltetést, ultragyors választ és tökéletesen sima mozgást biztosít – mindezt villogás, zavarok és artefaktek nélkül. A képernyő frissítési sebessége 144 Hz, ami különösen fontos az olyan gyors online sportágak, mint a MOBA-k és lövöldözős játékok esetében. Sok más gyártóhoz hasonlóan a BenQ is beépít a játékmodellekbe egy sötét területeket kiemelő technológiát, amely segít kiszúrni az ellenfeleket – itt Black eQualizer néven.

      A BenQ Zowie sorozatot számos eSport versenyen használták, és neves profi játékosok is elismerik, ami bizonyítja a kivételes felhasználói specifikációkat, amelyek a speciális játékfeladatokra irányulnak. A készülék az elavult VGA kivételével az összes főbb videocsatlakozóval rendelkezik, van egy mini jack a fejhallgató csatlakoztatásához, és egy fejlett állvány lehetővé teszi, hogy ne csak a kijelző dőlését, hanem a magasságát is beállítsa, és elforgassa, ami nagyon fontos, mivel a TN-mátrix, a rosszabb IPS és VA megoldások a betekintési szögek használata miatt. Most egy kicsit a mínuszokról – 10-15 fokon belül vízszintesen kell ülni a monitor előtt, és messze nem ideális gyári beállítások – azonban, ha kézzel meghúzza őket, a monitor nem csak játékra használható, bár ha egy igazán univerzális opciót szeretne, azt tanácsolom, hogy még mindig nézze meg más típusú mátrixot.

      Értékelje a cikket
      ( Még nincsenek értékelések )
      Avgustin Simon

      Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

      Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
      Comments: 1
      1. Blanka Farkas

        Kedves szerző, köszönöm a cikket! Az olvasó nevében lenne egy kérdésem. Mi alapján választottad ki ezeket a legjobb monitorokat? Van valamilyen teszt vagy szakértői vélemény, amire támaszkodtál? Továbbá érdekelne, hogy ezek a monitorok csak online kaphatóak? Várom válaszodat, köszönöm!

        Válasz
      Megjegyzések hozzáadása