...

Top 10 laptop filmekhez és internetezéshez 2022-ben

Előbb-utóbb mindenki szembesül a döntéssel, hogy a megfelelő számítógépet válassza ki. A döntés, hogy laptopot vásároljon, elsősorban a mobilitás és a praktikusság miatt születik. Ugyanakkor azt szeretné, hogy a lehető legolcsóbb legyen, és ne égessen lyukat a zsebében. Hogy megkönnyítsük a döntést, összegyűjtöttünk néhány tippet a laptop kiválasztásához, valamint a 10 legjobb olcsó laptopot – 2021-2022-es értékeléssel.

Költségvetési olcsó laptop

Egy jó olcsó laptop kiválasztásához először el kell döntenie az igényeit. Talán a legjobb laptopot vagy egy laptopot szeretne grafikai tervezéshez vagy photoshophoz, akkor egy erősebb laptopra van szüksége. Ha játékhoz van szüksége laptopra, akkor ez egy drágább gaming opció lenne. Ez segít leszűkíteni a keresési mezőt a különböző paraméterekkel rendelkező hardverek sokasága között, amelyek között elveszhet.

A cikk tartalma

Mit kell keresni, amikor egy jó költségvetésű notebookot vásárolunk?

költségvetési olcsó laptop

Nem mindenkinek van szüksége drága zászlóshajóra. A legjobb olcsó laptopok sok feladatra elegendőek, mivel hihetetlen képességeikkel meglepik a felhasználókat, még akkor is, ha sokkal kevesebbe kerülnek, mint a drága opciók. Miért költene hatalmas mennyiségű pénzt nagy teljesítményre és gyönyörű dizájnra, amire nem lesz szüksége??

Természetesen a készülék specifikációja mindig fontos – a legjobb modell az Ön preferenciáitól függ, például ha nem tervez sok adatot gyűjteni, nincs szüksége 1 TB merevlemezre.

Mielőtt elkezdené a keresést, válaszolnia kell néhány kérdésre, hogy kiválaszthassa az igényeinek legmegfelelőbb modellt.

Ne feledje, hogy a képernyő mérete olyan szempontokat befolyásol, mint a készülék mérete és súlya

  • A legfontosabb szempontok a processzor, a grafikus kártya, a RAM és a merevlemez. Érdemes figyelembe venni a rendelkezésre álló mátrixot és portokat, sőt a beépített kamerát is.
  • A legtöbb olcsó laptop 13 vagy 15 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, de vannak jó modellek kisebb és nagyobb kijelzővel is.
  • Általában az olcsó laptopok HD képminőséget, azaz 1366 x 768 képpontot kínálnak, de jó áron találhat olyan laptopot, amely teljes HD képet (1920 x 1080 képpont) kínál. Javasoljuk a matt mátrix kijelzőt, amely sokkal kevésbé tükröződik, mint a fényes kijelző, és fényes körülmények között jobban teljesít.
  • A processzor a notebook szíve, és teljesítménye nagyban befolyásolja a rendszer, az alkalmazások és a műveletek sebességét. Van néhány jó Celeron a piacon, de azt tanácsoljuk, hogy kerülje az ilyen processzorokkal ellátott laptopokat.
  • Ha számítási teljesítményről van szó, egy kétmagos Intel Core i3 vagy egy – valamivel erősebb Intel – Core i5 tűnik a legjobb választásnak. A RAM esetében érdemes legalább 4 GB memóriával rendelkező modellt választani, ami a mai követelmények szerint az abszolút minimum a zökkenőmentes laptop-élményhez. Az adatletöltési sebesség a merevlemeztől is függ.

Ha nincs elég hely, bármikor vásárolhat egy külső meghajtót vagy használhat felhőalapú tárhelyet

Költségvetési olcsó laptop

A 2 GB-os vagy akár 1 GB-os eszközök nem is jöhetnek szóba – ezek általában régebbi laptopok.

  • Ami a merevlemezt illeti, sok laptop 500 GB-os vagy 1 TB-os merevlemezeket használ. Elég hely számos alkalmazás és több ezer fénykép számára. Melyik opciót válasszuk? Természetesen a több mindig jobb, mint a kevesebb.
  • A legtöbb eladott laptop nem rendelkezik CD/DVD meghajtóval, így olcsóbbak és könnyebbek lehetnek. Tehát ha ezt a meghajtót szeretné, akkor jó keresést kell végeznie, vagy vásároljon egy olcsó laptopot DVD nélkül, és vegye meg a meghajtót külön.
  • Ami az operációs rendszert illeti, szinte minden laptopot Windows 10 operációs rendszerrel értékesítenek. Ne várjon egyből egy Office csomagot (hacsak nem egy próbaverzió), de van néhány útmutató a kereskedelmi szoftverek ingyenes alternatíváiról az oldalainkon.
  • A képernyő mérete a személyes preferenciáktól függ, de a legnépszerűbb modellek a 15″ és a 17″ méretűek. Alapvető laptop használatra nem érdemes szuperhatékony grafikus kártyát vásárolni, és a legtöbb szakértő egyöntetűen azt javasolja, hogy a GeForce 940MX-hez hasonló teljesítményű grafikus rendszerrel rendelkező modelleket válasszon.
  • Ha a laptopot főleg az otthonon kívül fogja használni, érdemes egy könnyű, legfeljebb 2 kilogramm súlyú és hatékonyabb akkumulátort használó modellt választania. A burkolat szívóssága és a felhasznált anyag szintén meghatározó lesz.

Ezeknek a paramétereknek garantálniuk kell a megjelenített multimédia kiváló minőségét és a zökkenőmentes működést az alapvető grafikai programokban vagy a számítógépes játékokban megfelelő részletességgel.

Mire kell figyelni, amikor laptopot választunk filmekhez és internetezéshez

Ahhoz, hogy filmeket nézhessen és szörfözhessen a weben a notebookján, rendelkeznie kell Wi-Fi-vel. A LAN-kártya opcionális, mivel ma már szinte minden router kínál vezeték nélküli jelet. Kérjük, a modell kiválasztásakor figyeljen a következő főbb jellemzőkre.

Képernyő átlója

Minél nagyobb a kijelző mérete, annál jobb. A laptopot fel lehet tenni egy asztalra, egy székre, filmnézés a barátokkal. A kis képernyők a kép részleteit kicsivé, rosszul megkülönböztethetővé teszik, csökkentik a nézési élményt. Tehát a multimédiához és az internethez válasszon 16-17 hüvelykes képátlójú laptopokat. A kis notebookok nem alkalmasak filmekhez, mert a kütyüt szó szerint magunk elé kell tenni (esetleg a hasunkra), hogy lássuk a szereplők arcát.

Képernyő felbontása

Ez a paraméter nem kapcsolódik a kijelző méretéhez, ezért elkülönítettük. Tévedés azt gondolni, hogy minél nagyobb a képernyő, annál élesebb a kép. A felbontás – az egységnyi területre jutó pontok száma – pontosan meghatározza a tisztaságot. 1366×768 arányban a kép elfogadható a böngészőben való szörfözéshez, de a 17 hüvelykes monitoron a filmek megtekintése nem okoz örömet – a közeli felvételeket „kockák” borítják.

A notebookok képernyőfelbontásának minimális beállításai 1600×900 képpontnál kezdődnek. Egyébként ezek meglehetősen olcsó verziók. Az optimális specifikáció 1920×1080. Így közeli felvételeket készíthettek az arcotokról.

Mátrix típus

A laptopokban leggyakrabban használt két mátrix típus a TN vagy az IPS. A mátrix felelős a képernyő háttérvilágításáért és a képminőségért. Színeket továbbít, reagál a keretváltozásokra (van egy bizonyos válaszideje). Bármilyen képarányú képernyővel rendelkező laptopon lehet filmeket nézni az interneten, de az IPS modellek jobbak. Nagyobb betekintési szögek (akár 178 fok), nagyobb fényerő, kontraszt. A notebookot kiviheti a szabadba, hogy élvezze a multimédiát egy teraszon, függőágyon vagy teraszon.

TN mátrix alkalmas a készülék beltéri használatára, sátrakban, szállításhoz, ahol nincs közvetlen napfény a képernyőre. Közvetlenül a kijelzőre kell néznie – a képernyő megdöntése a negatívhoz hasonlóan elsötétíti a képernyőt. Másrészt a TN laptopok olcsóbbak.

Az akkumulátor élettartama

A laptopok lehetővé teszik a filmnézést az otthonon kívül is: a szabadban, kempingben, vonaton. Ez a beépített akkumulátornak köszönhetően lehetséges. Itt jön be az akkumulátor élettartama, vagyis az, hogy meddig bírja az akkumulátor. A kapacitások mA/h-ban, például 4000 mA/h, vagy Wh-ban, például 40 Wh-ban vannak megadva.

Az akkumulátor alacsony töltöttségi ideje a processzor terhelésétől függ. Az energiafogyasztás átlagos filmnézés közben (a játékok fogyasztják a legtöbb energiát). Például egy 41Wh teljesítményű számítógép körülbelül 6 órát bír ki, mielőtt „újratöltésre” szorulna. Ha nem tervezi, hogy olyan sokáig néz filmeket otthonról távol, akkor választhat alacsonyabb akkumulátoros üzemmódot.

Hang

A filmek, zenei videók és online videoklipek élvezetéhez fontos a jó hangzás és a megfelelő hangerő, ha zaj van körülöttünk. Sajnos a legtöbb laptop 2-3W-os hangszóróteljesítménnyel rendelkezik. A „lédús” hangzás csak fejhallgatón keresztül lehetséges.

Javasoljuk, hogy nézze meg a hangszóró elrendezését. Ha az alsó elülső részbe (a végébe) vannak beépítve, akkor gyakran kezek vagy ruhák takarják őket, ami elnyomja a hangot. Válassza a kijelző alá vagy a billentyűzet mellé épített hangszórókkal rendelkező laptopokat.

Laptop követelmények filmnézéshez

Manapság mindenkinek van internetje, mindenki néz filmeket és sorozatokat online. Nincs szükség erős hardverre. Ha laptopjára csak egy célra van szüksége, akkor nyugodtan koncentrálhat a következő processzorokra:

  • Intel Core i7 sorozatú processzorok (MQ, HQ, HK);
  • Intel Core i5 HQ és i7 U processzorok;
  • Intel Core i3 vagy i5;
  • A legrosszabb választás az Intel Atom, Celeron és Pentium (de csak akkor, ha teljesen le vagy égve).

Ebből a listából az új generációs Intel Core i5 és i7 processzorok használatát javasoljuk. Elég gyorsak a filmnézéshez és az internetezéshez.

SSD VAGY HDD

Nem kell SSD-t vásárolnia. Röviden, egy SSD-s notebook gyorsabban indul, mint egy HDD-s. Ezek a meghajtók sokkal drágábbak, mint a régebbi merevlemezek. Az SSD-k akkor jók, ha gyorsan szeretne megnyitni egy böngészőt, megnyitni lapokat, megnyitni mappákat a laptopján. Egyébként nincs különbség, így nincs értelme túlfizetni ezért a készülékért.

RAM

Itt kell találnia egy legalább 2 GB RAM-mal rendelkező laptopot. Bárhogy is legyen, azt tanácsoljuk, hogy szerezzen be egy 4 GB RAM-os Windows laptopot, hogy ne szenvedjen lassulásoktól, amikor hosszabb ideig használja a laptopot. Ahogy mondják, minél több, annál jobb.

Megjelenítés

A jó képernyő nagyon fontos, ha filmeket fogsz nézni a notebookodról.

  • Full HD (1080p) ajánlott. Az ilyen laptopok legalább 30 000 rubelbe kerülnek Oroszországban. De ha nagyon szűkös a készpénz, keressen egy olcsó HD 720p laptopot. Nem fogunk beszélni a 4K nagy felbontásról, mivel.. A legtöbb film 1080p felbontásra korlátozódik, t.. Nincs sok értelme pénzt pazarolni.
  • Nézze meg közelebbről az IPS-paneles laptopokat. Más típusú kijelzőpanelekhez képest kiváló kontraszt és betekintési szögek jellemzik őket. A régi TN panelek is jól néznek ki, de csak akkor, ha közvetlenül a kijelzőre nézel. Ellenkező esetben torz színeket fog látni. Nem olyan jó, ha nem egyedül nézed a filmet.
  • Fényerő. Mivel sokan otthonról néznek filmeket (lakáson belül értendő), ez azt jelenti, hogy nincs szükség fényes képernyőre. Más a helyzet azonban, ha napközben kint akar filmet nézni – akkor fényesebb képernyőre lesz szüksége.

Az akkumulátor kapacitása

Ki szereti azt a pillanatot, amikor éppen filmnézés közben a notebookod leáll? Tehát csak olyan laptopot keressen, amelynek jó akkumulátora van, amely képes egy egész film megtekintéséhez is tartani a töltést (2-3 óra, és ez a minimum.)!).

Notebook súlya

Könnyű noteszgép, amelyet bárhová könnyen magával vihet. Bármennyire is szeretné, a laptop súlya inkább a képernyő méretétől függ, ezért mellékeltünk egy táblázatot, amely megmutatja, mire számíthat laptop vásárlásakor a képernyő méretétől függően.

Kijelző mérete hüvelykben Könnyű súly Átlagos súly
10″ – 12.5″ 1 kg 1.4kg
13″ 1.2 kg 1.5kg
14″ 1.6kg 1.9 kg
15″ 2.2kg 2.4kg
17″ 2.7 kg 3.5 kg

A 2022-es év filmes és internetes notebookja

1. Minden idők legjobb filmes noteszgépe Az Apple MacBook Pro 16

Árak összehasonlítása

Miért szeretjük: A kijelző minőségének köszönhetően nagy felbontású képeket élvezhet. Egyetlen részlet sem marad észrevétlen a keretben. Ropogós hangzás gyönyörködtet a hangsávokkal. A szerkesztő becslése:

Tervezés és interfész

A notebookot karcsú, stílusos házban tervezték, felesleges díszítőelemek nélkül. Csak a megharapott alma logó a felső borítón. A robusztus fém- és műanyag test ellenére a modell súlya mindössze 2 kg, így nem nehéz a hátizsákban szállítani. A háttérvilágítással ellátott billentyűzet lehetővé teszi a filmcímek beírását még sötét szobában is.

Az interfész opciók közé tartozik a Thunderbolt a mikrofonhoz és a fejhallgatóhoz, valamint az USB Type-C. A nagy sebességű 802-es szabvány WI-FI modulja az internethez való csatlakozásra szolgál.11 asps. Fájlok átvitele egy közeli eszközre ötödik generációs Bluetooth-on keresztül.

Megjelenítési paraméterek

A 3072×1920 képpont felbontású képernyő részletgazdag, 16 hüvelykes kijelzőt biztosít. Az IPS-érzékelő bármilyen szögből tiszta képet biztosít, és gyorsabb a képalkotás. A képernyő szélesvásznú, így kényelmes a modern filmek megtekintése – a kép teljesen kibontakozik a monitoron, a széleken fekete sávok nélkül. A kijelző támogatja a Wide Color technológiát, a kép fényes.

Teljesítmény és hang

Egy 100Wh kapacitású Li-Pol akkumulátor felel az akkumulátor élettartamáért. Ez rekord egy olyan notebook esetében, amellyel akár 11 órán át is nézhetünk filmeket a hálózatból kihúzva. Ha pedig például este lehalkítja a képernyőt, az akkumulátor még tovább bírja.

A laptop hat hangszóróval rendelkezik, amelyek hangos, éjjel-nappal tartó hangzást biztosítanak. Filmnézés az interneten keresztül a cég által elég kényelmes. A beépített mélynyomó jelenléte felerősíti a zenei videókban gyakran használt basszusokat.

Termelékenység

A webes szörfözés ezen a notebookon gyerekjáték, mivel a 8-magos i9 processzor akár 2M Hz-es sebességgel dolgozza fel a parancsokat.3 GHz. A filmek soha nem fagynak le a futó alkalmazások miatt, 16 GB RAM-mal. Élvezze a zökkenőmentes digitális mozi lejátszást kiváló minőségű videolejátszással – a laptop 4 GB memóriával rendelkező dedikált grafikus kártyával rendelkezik. A tartalmakat 1 TB-os memóriába mentheti, és internetkapcsolat nélkül is nézheti útközben.

Előnyök a

  • Szupererős processzor;
  • a hangszórók a billentyűzet közelében vannak elhelyezve;
  • külön grafikus kártya;
  • nagy felbontás 3072×1920
  • Akár 11 órás akkumulátor-üzemidő.

Hátrányok

  • Néhány hangjelzés a perifériák csatlakoztatásakor;
  • piszkos ügy.

2. A HP Pavilion Gaming 16-a0043ur fényes fényviszonyok mellett történő megtekintéséhez a HP Pavilion Gaming 16-a0043ur

Árak összehasonlítása

Miért tetszett nekünk: A notebook képernyője speciális, napfényálló bevonattal van ellátva. Élvezze a filmnézést a kijelző tükröződése nélkül világos, napos időben is. A szerkesztő becslése:

Tervezés és interfész

A HP zászlóshajó fekete színű, a logó alatti zöld háttérvilágítással. A színkombináció a zöld háttérvilágítással ellátott billentyűzeten folytatódik. A megjelenés változatosabbá tétele érdekében a gyártó dombornyomott geometriai mintákat helyezett el a gombokkal ellátott panel felett.

A laptop gazdag csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik: RJ45 hálózati aljzat, USB x3, Type-C, kártyaolvasó, Combo aljzat fejhallgatóhoz, hangszórókhoz, mikrofonhoz. A HDMI lehetővé teszi, hogy tévét vagy projektort csatlakoztasson a laptopjához, ha nagyobb képernyőn szeretne filmeket nézni.

Képernyő teljesítménye

A laptop átlója 16.1″ 1920×1080 felbontással. Ez sokkal jobb, mint a HD (720 pixel a kisebbik oldalon), így a videó minősége magas. A fényvisszaverődésgátló bevonat érzéketlen a napsugarakra – úgy tűnik, hogy elnyelődik, és nem befolyásolja a kép színét. Az IPS mátrix különböző betekintési szögek mellett is jól adja vissza a képet.

Teljesítmény és hang

Li-Pol akkumulátor 52 kapacitással.Az 5Wh kapacitású akkumulátor lehetővé teszi, hogy akár 6 órán keresztül filmeket nézzen a notebookon újratöltés nélkül. 2 beépített hangszóró. A vélemények szerint mérsékelten hangosak, de ne várjon tőlük sokat.

Teljesítmény

A videolejátszás szempontjából egy különálló videokártya 6 GB memóriával nemcsak a filmeket, hanem a „nehéz” játékokat is húzza. 6 Core i7 processzor 2.A 6 GHz-es processzor könnyedén kezel bármilyen parancsot. A 16 GB RAM lehetővé teszi, hogy egyszerre dolgozhasson szövegszerkesztővel, azonnali üzenetküldővel, videócsevegéssel és filmnézéssel.

Előnyök

  • zökkenőmentesen, késések és leállások nélkül működik;
  • nagy teljesítményű grafikus kártya
  • A képernyő nem tükröződik a napon
  • Többszörös interfész.

Hátrányok

  • a hűtőventilátor hangos;
  • Kis nyílgombok.

3. Az egyik legkönnyebb HONOR MagicBook Pro

Árak összehasonlítása

Miért szeretjük: A legjobb laptop azok számára, akik sokat utaznak, sok időt töltenek kirándulásokon, üzleti utakon. Nagy mérete ellenére kisebb a súlya, mint a többinek. A szerkesztő értékelése:

Tervezés és interfész

Könnyű notebook a vékony, polírozott alumínium váznak köszönhetően. Anyaga sokkal vékonyabb, mint a műanyag, de a tartóssága többszörösen jobb. Az 1,7 kg-os súly megkönnyíti a kézben, tasakban vagy hátizsákban történő szállítást. A szürke ház gyönyörűen illeszkedik a fekete kijelzőkerethez és billentyűzethez. Vezeték nélküli csatlakozási lehetőséggel, három USB-porttal és egy Type-C vagy 3.5 mm fejhallgatóhoz. Támogatja a képátvitelt más monitorokra és TV-re HDMI-n keresztül.

Képernyő teljesítménye

A laptop verzió nem olcsó, ezért IPS mátrixot használ. FullHD 1080 felbontás 16″-os képernyőn.1 hüvelyk nagy felbontású tisztaságot biztosít. Szinte teljesen keret nélküli kijelző, 4,9 mm-es sávozással mindkét oldalon. 100% valódi sRGB színskála. A képernyőhöz közel nézhet filmeket, mivel beépített UV-szűrővel rendelkezik, amely az infravörös sugarak akár 30%-át is visszatartja.

Teljesítmény és hang

A modellbe két hangszóró van beépítve. Vélemények dicsérik a hangot. Az 56Wh-s akkumulátor egyszerre 3-4 filmet ad (akár 8 óra teljes üzemidő).

Teljesítmény

Négy mag 1 frekvencián felelős a teljesítményért.6 GHz-es i5 processzor a Comet Lake-U architektúrából. Diszkrét grafikus memória 2 GB saját tárhellyel, így a 16 GB RAM-ot más alkalmazások igényeihez használják fel. 512 GB-os SSD merevlemezzel tárolhatja kedvenc filmjeit.

Előnyök

  • Súlya 1,7 kg
  • Dedikált grafikus kártya;
  • fém burkolat;
  • Keret nélküli kijelző;
  • UV védelem.

Hátrányok

  • Gyenge billentyű megvilágítás.

4. A legjobb notebook nagy képernyővel ASUS TUF Gaming F17 FX706LI-HX175

Árak összehasonlítása

Miért tetszett nekünk: A képernyő a dinamikus képeket a legkisebb torzítás nélkül adja vissza a magas frissítési sebességnek köszönhetően. A filmnézés egy nagy kijelzőn ezekkel a funkciókkal még a legigényesebb filmrajongóknak is megfelel majd. A szerkesztő osztályzata:

Tervezés és interfész

Fekete műanyag burkolat. A sárga háttérvilágítású billentyűkkel kényelmesen megtalálhatja a kívánt filmet vagy internetes tartalmat gyenge környezeti fényben is. Súlya 2,6 kg.

2 USB 2 port a perifériák csatlakoztatásához.0 és egy USB 3.0, valamint a C-típusú. Hálózati kártya és RJ45 foglalat vezetékes internetkapcsolatot biztosít a nagy sebességű filmletöltéshez. A Wi-Fi az a/x sávban működik.

Képernyő teljesítménye

A kijelző képátlója 17,3 hüvelyk, a felbontás 1920×1080. A laptop kényelmes filmnézéshez társaságban. Az IPS képernyő 144 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik. Összehasonlításképpen, a legtöbb szabványos notebook 60 Hz-es, míg a csúcsmodellek 120 Hz-es teljesítményt nyújtanak. 144Hz-es, így egyáltalán nincs késleltetés.

Teljesítmény és hang

A fejlesztők a hangszórókat a képernyő alá helyezik, hogy ne takarja el őket idegen tárgy, például ruhák. A 48Wh-s akkumulátor akár 6 órán át is üzemelhet.

Teljesítmény

A vélemények szerint a tizedik generációs i5 processzor 4 darab 2 maggal rendelkezik.Az 5GHz elég gyors. A laptop nyugodtan tulajdonítható a játéknak, amelyet a 4 GB-os grafikus kártya és a 8 GB RAM megerősít, amely akár 32 GB-ig bővíthető. A lemezadatok gyorsabban jelennek meg, mivel a merevlemez SSD-meghajtó.

Előnyök

  • Kiváló minőségű kivitelezés;
  • Nagy, 17,3 hüvelykes képernyő;
  • diszkrét grafikus kártya;
  • háttérvilágítású billentyűk.

Hátrányok

  • Nincs előtelepített operációs rendszer;
  • zajos ventilátor.

Acer ASPIRE 3 A317-52-740Y legjobb memóriamérete

Árak összehasonlítása

Miért tetszett nekünk: Többszörös tárolókapacitással rendelkezik, amely más csúcskészülékekével vetekszik. Ennek köszönhetően több mint ezer kedvenc filmjét tárolhatja kiváló minőségben közvetlenül a notebookján, és internet nélkül is megnézheti őket. A szerkesztő értékelése:

Tervezés és interfész

Egy klasszikus fekete stílusú laptop az Acer-től. Nem háttérvilágítású billentyűzet. Nincs előre telepített operációs rendszer; Nincs Windows 10 a „megjelenés”, amennyire csak lehetett. A laptop súlya 2,8 kg, bár a test műanyagból készült. A csatlakozási lehetőségek egyszerűsödnek USB (3 x), HDMI, RJ45 és még egy optikai meghajtó is rendelkezésre áll. WiFi működik 802 sávban; Két gumiszalag a tetőn.11 ász, a Bluetooth pedig negyedik generációs.

Megjelenítési lehetőségek

A nagy, 17,3 hüvelykes, FullHD 1080 felbontású és szélesvásznú képernyővel rendelkező képernyő megkönnyíti a filmnézést. A képernyő frissítési frekvenciája pedig a szokásos 60 Hz-es.

Autonómia és hang

A hangszórós hallás otthon nagyszerű, de a kinti filmnézésnél érdemes lesz fejhallgatót felvenni. Az akkumulátor élettartama meglehetősen szerény. Két, összesen 36Wh kapacitású cellával körülbelül 4 órán keresztül lehet szörfözni az interneten hálózati adapter csatlakoztatása nélkül.

Teljesítmény

A notebook csendesen fut, mivel a 10. generációs i7 processzor 1.4 GHz. Minden feladatot 4 mag kezel. A gyártó 1000 GB memóriát biztosított a HDD-hez és egy további 128 GB-os SSD merevlemezhez. Még ha minden letöltött film nagyobb is, mint 1 GB, akkor is sok fájl elfér rajta.

Előnyök

  • Összesen 1,128 GB belső memória;
  • Előre telepített Windows 10 operációs rendszerrel érkezik;
  • Core i7 processzor;
  • Csendesen működik.

Hátrányok

  • A grafikus kártya integrált, nem különálló;
  • gyenge akkumulátor.

6. Legjobb átviteli sebesség HP 470 G7

Árak összehasonlítása

Miért szeretjük: A laptop hálózati kapcsolatával szó szerint másodpercek alatt tölthet le nagyméretű videofájlokat az internetről, ha az internetszolgáltató csomagja támogatja ezt a sebességet. A szerkesztő becslése:

Tervezés és interfész

A szabványos 802 Wi-Fi.11ax és 5. generációs Bluetooth, Gigabit Ethernet kapcsolat is támogatott. Ez lehetővé teszi az adatcsomagok 1 Gbps sebességű letöltését. Nem minden laptop képes erre, mivel a specifikációik 100 Mbps-osak.

Perifériák csatlakoztatása 3 USB porton keresztül, Combo és egy második monitor HDMI-n keresztül. SD-kártya foglalat a készülékház jobb oldalán. A fedél két gumiszalagja megakadályozza, hogy a laptop hirtelen összehajtásakor a kijelző megdobbanjon.

Képernyő paraméterei

A modell a középáras szegmensbe tartozik, ezért IPS-mátrixszal rendelkezik. 17,3 hüvelykes és 1920×1080-as felbontású képernyője az egyik legnagyobb méretű. A kijelző nem tükröződik, és jó betekintési szöget biztosít, ha a fedelet mindkét oldalra billentjük.

Teljesítmény és hang

A sztereó hangszóróknak köszönhetően a laptop hangja tiszta és térhatású. Kihúzva, 41Wh akkumulátorkapacitással 4 órányi internetezéshez elegendő energiával rendelkezik. De néhány éven belül ez a szám háromszorosára fog csökkenni.

Teljesítmény

A modellek tervezői a 10. generációs Core i5 processzort párosították 1.6 GHz (4 mag) AMD Radeon grafikus kártyával. Ez utóbbi 2 GB saját memóriával rendelkezik. A merevlemez itt nem a legnagyobb – 256 GB -, de ez egy új típusú SSD.

Előnyök a

  • Nagyszerű teljesítmény;
  • Gigabites sávszélességű hálózati kártya;
  • Külön videokártya 2 GB-ért;
  • SSD meghajtó.

Hátrányok

  • nagyon zajos;
  • újraindul az alvó üzemmódból való felébredés után.

7. A legjobb billentyűzetkomfort HP 17-ca2040ur

Árak összehasonlítása

A billentyűzet mérsékelten merev és puha, így a gépelés kevésbé fárasztja el az ujjakat. Tökéletes az internetezéshez és filmnézéshez a szabadidődben. A szerkesztő értékelése:

Tervezés és interfész

A modell ezüstszínű vázzal és fehér billentyűkkel rendelkezik, így azoknak, akik hosszú ideje fekete billentyűzeten dolgoznak, hozzá kell szokniuk. A laptop súlya 2,38 kg. Négy gumiláb a készülék alján nem csúszik az asztal felületén.

Kommunikáció a „külvilággal”, perifériákkal és más eszközökkel WI-FI 802 szabványon keresztül lehetséges.11 ac, Bluetooth 4.2, USB x3, RJ45, kombinált csatlakozó, kártyaolvasóhely.

Megjelenítési lehetőségek

A szélesvásznú 17,3 hüvelykes képernyő nem tükröződik. A multimédia megtekintésén túl a táblázatokkal való munkához is praktikus, így egy pillantással mindent láthatsz egy oldalon – ez egy nagyszerű jegyzetfüzet a tanuláshoz és a filmekhez is. A felbontás 1600×900 képpont, de az ár fele a többi laptopénak.

Teljesítmény és hang

Két sztereó hangszóró a végén, közvetlenül a felhasználó keze alatt helyezkedik el. Győződjön meg róla, hogy semmi sem takarja a hangszóró kivezetéseket, vagy csak kemény felületen működtesse a készüléket. A 41 Wh kapacitású akkumulátor az energiatakarékos technológiának köszönhetően közel 7 órát bír ki.

Teljesítmény

AMD Ryzen 3 processzor Picasso architektúrával a költségek csökkentése érdekében. A készülék 2 magon fut 2,6 GHz-es órajelen. 8 GB RAM elegendő a tanuláshoz, internetezéshez és videónézéshez. Nincs külön videokártya.

Előnyök a

  • Előre telepített Windows 10;
  • Memóriakártya-olvasó nyílás;
  • SSD meghajtó;
  • Lágy gombok megnyomása.

Hátrányok

  • integrált videokártya;
  • Fehérítésálló kialakítás.

8. A legcsendesebb laptop filmekhez és internetezéshez Acer ASPIRE 3 A317-32-P8G6

Árak összehasonlítása

Miért szeretjük: A laptop egyáltalán nem ad zörgő hangokat használat közben. Lehetővé teszi, hogy filmeket nézzen a fejhallgatóján, és szörfözzön az interneten, miközben mások alszanak. A szerkesztő becslése:

Tervezés és interfész

Alacsony költségű modell, így nincs benne semmi sallang vagy csicsás kütyü, még háttérvilágítással ellátott billentyűzet sem. A gyártó saját fejlesztésű, fényes műanyagot használt a vázhoz, amely kevesebb hőt ad át a felhasználó kezének, így könnyebben használható hosszabb ideig. A teljesen műanyag váz azonban nem csökkentette a súlyt – a laptop súlya 2,8 kg.

A csatlakozók tekintetében az Acer klasszikus, és mindent megtalál, amire szüksége van a nyomtató, az egér, a szkenner és a nyomtató csatlakoztatásához. A Wi-Fi vezeték nélküli kapcsolat alapfelszereltségként támogatott, a Bluetooth pedig 4.2.

Megjelenítési jellemzők

A 17,3 hüvelykes, 1600×900-as felbontású képernyő jól közvetíti a színeket, de inkább csak filmnézésre és internetezésre alkalmas, mivel a TN-mátrix miatt a betekintési szögek csökkennek. Külön grafikus processzor Graphics 605 a zökkenőmentes videolejátszáshoz. Nem rendelkezik saját memóriával, de 8 GB megosztott RAM elég jó.

Teljesítmény és hang

A standard két hangszóró az alsó panel alatt található, ezért fontos, hogy ne akadályozza őket semmi. Az akkumulátor élettartama akár 7 óra, 36Wh kapacitással.

Teljesítmény

A csendes működés és a hosszú akkumulátor-üzemidő alacsony kapacitás mellett a Pentium Silver N5030 gazdaságos 1.1GHz. De a 4 mag jelentősen felgyorsítja a dolgokat, bár teljesítmény tekintetében alulmaradnak a fiatalabb i3-asokkal szemben. A beépített memória gyártó nem fukarkodott, és adott egy lemez SSD kapacitása 512 GB.

Előnyök a

  • Nagy, 17,3 hüvelykes képernyő;
  • A processzor csendes;
  • SSD merevlemez;
  • A műanyag burkolat kellemes tapintású.

Hátrányok

  • nincs operációs rendszer.

9. A legjobb olcsó laptop filmekhez és internetezéshez HP 17-by2016ur

Árak összehasonlítása

Miért szeretjük: A legmegfizethetőbb ár egy nagyképernyős noteszgéphez. Ugyanakkor a paraméterek nem primitívek, így sok pénzt takaríthat meg. A szerkesztő értékelése:

Tervezés és interfész

A laptop teljes egészében műanyagból készült és 2,36 kg súlyú. A fedél és a billentyűk körüli keret matt textúrájú – a notebook nem csúszik a kezünkben. Lágy billentyűleütések, rövid út és hangos gépelési zajok nélkül.

Kivéve USB, RJ45, jack 3.5 fejhallgató-csatlakozó, HDMI bemenet és még optikai meghajtó is található benne. A fejhallgató lehetővé teszi, hogy filmeket vagy régi videókat nézzen a CD-ről. Memóriakártya foglalat a jobb oldalon.

Részletek megjelenítése

Olcsó laptop filmekhez és az internethez 17,3 hüvelykes képátlóval rendelkezik, 1600×900 képpont felbontással. Persze, a TN mátrix nem adja meg az IPS fényerejét, de legalább feleannyiba kerül.

Akkumulátor élettartam és hang

A hangszórók gyengék, a jó hangzású filmekhez tanácsos fejhallgatót vásárolni. Az új notebook akkumulátorának élettartama pedig akár 10 óra is lehet 41Wh energiával. Hosszú ideig böngészhet az interneten minden olyan helyen, ahol van vezeték nélküli kapcsolat.

Teljesítmény

Annak ellenére, hogy a laptop a költségvetési kategóriába tartozik, Pentium Gold 6405U processzorral rendelkezik, két maggal, 2.4 GHz. A 4 GB RAM bőven elegendő 10-15 megnyitott böngészőfüllel való szörfözéshez és néhány más alkalmazás futtatásához. A gyártó nem spórolt az operációs rendszerrel, és DOS-t telepített.

Előnyök

  • A műanyag ház nem csúszik a kezében;
  • Lágy gombok megnyomása;
  • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
  • Pentium Gold processzor.

Hátrányok

  • gyenge kamera;
  • DOS OPERÁCIÓS RENDSZER.

Az ASUS VivoBook 17 K712JA-BX314T a legjobb filmnézéshez és tanuláshoz

Árak összehasonlítása

Miért szeretjük: A modell az alsó panel szokatlan szögének köszönhetően kényelmes a hosszú órákon át tartó billentyűzet- és képernyőhasználathoz. Hasznos iskolai vagy főiskolai hallgatók számára. A kényelmes multimédiás lejátszás a Windows előre telepített otthoni verziójának köszönhetően „out of the box”. Szerkesztő értékelése:

Tervezés és interfész

A notebook ezüst színben kapható, de szokatlan formavilággal rendelkezik. A képernyő hátrafelé dönthető a keret alatt, megemelve a billentyűzetet és hozzáadva a billentési funkciót. Nagyon praktikus a hosszú gépeléshez vagy az interneten történő lekérdezések beírásához. A stílusos notebook mindössze 21 mm vékony és 2,3 kg súlyú.

A 3 USB-porton keresztül csatlakoztathatja az egeret, nyomtatót vagy töltheti telefonját. A kiegészítő kijelző HDMI-n keresztül érhető el. Nem rendelkezik hálózati kártyával, így az internetet csak Wi-Fi-n keresztül lehet elérni.

Képernyő paraméterei

A 17,3 hüvelykes, 1600×900 képpontos felbontású, de IPS mátrixú kijelző nagyszerű kilátást biztosít. A matt felület megakadályozza a tükröződést és kevesebb ujjlenyomatot gyűjt, ha véletlenül hozzáérnek. A képernyő frissítési sebessége szabványos és nem haladja meg a 60 Hz-et.

Önálló és hang

A laptop hangja elég hangos, de meg kell győződnie arról, hogy a hangszórók nem blokkolnak semmit. Az akkumulátoron a gyártó szemérmetlenül spórolt, és csak 32Wh kapacitást osztott ki.

Teljesítmény

A böngészőben az oldalak csak úgy „repülnek”, minden azonnal megnyílik, ami a két maggal és 4 menettel rendelkező i3 processzornak köszönhető. Kezdeti órajele 1.A 2 GHz-es órajel segít az akkumulátor élettartamának megóvásában, de ha a terhelés nagyobb lesz, a processzor 3 GHz-re túlhajtja a processzort.4 GHz. Az SSD merevlemezek gyors válaszideje szintén hozzájárul a jobb teljesítményhez.

Előnyök

  • matt felületű képernyő;
  • IPS mátrix;
  • háttérvilágítású billentyűzet;
  • Előre telepített Windows.

Hátrányok

  • A szürke billentyűk szürke betűi nem láthatók;
  • Nincs hálózati kártya.

Hogyan válasszuk ki a legjobb notebookot a filmekhez és az internethez?

Az értékelés elején említettük a filmnézés kényelmét befolyásoló főbb jellemzőket. De más notebook tulajdonságok is számítanak.

Processzor

Nem terheli meg a processzort az internet böngészése közben, de egy nagy teljesítményű eszközzel gyorsabban megtalálja a kívánt filmet. Az Intel termékcsaládban az i3-i9-es változatokra kell gondolni. Minél magasabb a szám, annál jobb.

A magok és szálak száma felosztja a feladatot, és gyorsabbá teszi azt. Jobb, ha 2 magos, 4 szálas processzort választunk, de ez a minimális paraméter. A kívánt magfrekvencia 2.3GHz, de ha van turbó üzemmód, akkor a gép túlhajtja magát, ha a terhelés megnő.

RAM

A RAM nem kapcsolódik közvetlenül a filmnézéshez a laptopon, hacsak nem használ más programokat. Ebben az esetben csak a megnyitott böngésző lapok kerülnek mentésre a RAM-ba. 2GB RAM és 5-7 lap esetén a lapok rendszeresen frissülnek, amikor újra rákattintasz. Ezért ajánlott 4 GB RAM-mal rendelkező laptopokat keresni.

Ha kapcsolatban akarsz maradni, az összes üzenetküldőt futtatni, grafikát készíteni, játszani és kedvenc filmjeidet nézni (a háttérben), akkor 8-16 GB RAM-ra lesz szükséged, attól függően, hogy milyen nehéz alkalmazások vannak.

Merevlemez

Ha azt tervezi, hogy csak az interneten néz filmeket a laptopján, a merevlemez specifikációi nem fontosak. A merevlemez csak akkor érdemes megfontolni, ha videót szeretne menteni a számítógépen. Az SSD-k sokkal gyorsabban reagálnak, mint a hagyományos HDD-k, így a lejátszó a médiafájlokat kihagyások, négyzetek vagy zöld betétek nélkül játssza le.

Súly

A 16-17 hüvelykes változatok nehezebbek, mint a 14-15,6 hüvelykes laptopok, de itt is találhat 2-2,5 kg-os változatot.

hűtőrendszer

A videótartalmak megtekintése nem terheli meg túlságosan a laptopot, így a CPU és a grafikus kártya hőmérséklete normális. Hosszú távú, napi 8-10 órás használat esetén jobb, ha hűtőbordával ellátott modellt vásárol, és nem csak rézsút. Akkor a hőátadás gyorsabb lesz.

A képernyőbevonat típusa

A képernyő matt vagy fényes felületű lehet. A második esetben bármilyen fényt visszatükröz: a napot, az izzót, a háztartási készülékek villogó diódáit. A filmnézés optimális kényelme érdekében matt felületű kijelzőt ajánlunk.

AZ OPERÁCIÓS RENDSZER

Az előre telepített, licencelt operációs rendszer lehetővé teszi, hogy a beágyazott vagy letöltött böngészővel azonnal elkezdhesse a filmnézést. Az operációs rendszer nélküli laptopok olcsóbbak, de a rendszer telepítésére több időt és pénzt kell fordítania.

Gyakran ismételt kérdések

Költségvetési laptopok jó?

Abszolút! Attól függően, hogy mire kell a laptop, a kedvező árú opciók ugyanolyan jók lehetnek, mint a csúcskategóriás társaik. Ha csak a Netflix nézéséhez és az e-mailek megválaszolásához van szüksége laptopra, egy olcsó Chromebook több tízezer rubelt takaríthat meg, és nem teljesít rosszabbul, mint egy 50 000 rubeles vagy annál drágább laptop.

A rendszer kiválasztásakor azonban óvatosnak kell lennie. A költségvetési laptopok általában áldozatokat hoznak ott, ahol nincsenek drága lehetőségek, ezért vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy az Önt érdeklő rendszer képes arra, amire szüksége van.

A kedvező árú laptopok rendelkeznek Thunderbolt 3-mal??

Néhány funkció kevésbé gyakori a kedvező árú laptopokban, és a Thunderbolt 3 ezek közé tartozik. Sok kedvező árú laptop kínál USB-C támogatást, de csak néhány rendelkezik az Intel Thunderbolt 3 specifikációval, például a Dell Inspiron 13 7000.

A kedvező árú laptopok jó akkumulátor-üzemidővel rendelkeznek?

Van, aki igen, van, aki nem. A hordozhatóságot előnyben részesítő modellek általában egy kicsit többet nyújtanak, és le kell mondania a dedikált grafikus chipről, ha maximális akkumulátor-üzemidőt szeretne.

Azonban rengeteg olyan olcsó rendszert találhat, amelyek egyetlen töltéssel egy teljes napot vagy még többet tudnak dolgozni. Bizonyos esetekben egy olyan opció, mint az Asus ZenBook 13 UX333 jobb akkumulátor-üzemidőt kínál, mint sok más laptop. Sok Chromebook a könnyű szoftvereknek köszönhetően lenyűgöző akkumulátor-üzemidőt is kínál.

Lehet találni egy jó kijelzőt egy olcsó laptopon?

Határozottan, de az akkumulátor élettartamához vagy bizonyos portokhoz hasonlóan a megfelelő laptopot kell kiválasztania. A jó kijelzőnek a laptop egyik legfontosabb összetevőjének kell lennie, mivel a színpontosság és a kontraszt olyan területek lehetnek, ahol pénzt lehet megtakarítani bizonyos rendszereken.

Az AMD jobb a költségvetési laptopoknál?

Az AMD Ryzen 4000-es processzorcsaládjának bevezetése felrázta a kedvező árú notebookok piacát. Röviden, az általunk tesztelt leggyorsabb laptopok, amelyek nem 45 W-os Intel CPU-kon alapultak, AMD-vel működtek, és ez nagy eredmény. Az Intel még mindig sokkal dominánsabb erő a laptopok terén, mivel szélesebb választék áll rendelkezésre, de a költségvetésben – és még a vékony és könnyű prémium laptopokban is – a Ryzen 4000 dominál a teljesítmény tekintetében.

Nagyon ajánljuk, hogy vegye figyelembe az AMD-t, amikor a következő olcsó notebookját választja. Ha találsz egyet, amelyik megfelel az igényeidnek, akkor sokkal jobb teljesítményt érhetsz el.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Dóra Fekete

    Kedves olvasó, 2022-ben a legjobb laptopokat keresed filmnézéshez és internetezéshez? Azt szeretném kérdezni, hogy melyik laptopot javasoljátok a legjobb élményhez ezen tevékenységek során? Milyen funkciókra kellene figyelnem a választás során? Köszönöm!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása