...

Legjobb Smart TV: Top 10 legjobb modell 2022

Milyen intelligens TV set-top box jobb vásárolni.

Smart TV piac 2022-ben adott egy csomó jó médialejátszók. Melyik set-top box smart TV jobb vásárolni már tudjuk, olvassa el a top 15 smart TV konzolok, mindegyik képes játszani 4k videó (3840 x 2160 képpont, 16:9) keresztül torrent és pay-per-view online TV-vel.
A legjobb Android set-top box TV-hez az Ugoos AM6 Plus, de az áttekintésünkben szereplő modellek mindegyike méltó az otthoni mozizáshoz. Itt nincsenek passzé lehetőségek, csak a legjobbak és optimálisak.

Hogyan válasszunk. Főbb jellemzők és a legfontosabb tudnivalók.

Határozza meg, hogy mit kell tudnia a TV-doboznak:

  • Licencelt Netflix;
  • Torrentek online 4k felbontásban 50GB-tól;
  • Engedélyezett hang;
  • Gyorsaság és nem trappolás.

A legjobb modellek 2400 rubeltől kezdődnek, további részletek szükségesek az egyes modellekhez. Lehetővé teszi az online torrentek 4K felbontásban történő megtekintését az összes legjobb minőségű Android készüléken.

Ellenőrizze az útválasztó beállításait, hogy a készülék gyorsan tudjon torrenteket letölteni.

Példa a sebességre az USB 3 rögzítésben.0 és USB 2.0

A legjobb Smart TV dobozok az Aliexpress-től 50$-től 100$-ig

Ugoos X3

Amlogic S905X3 négymagos processzoron alapuló intelligens set-top box 4 GB RAM-mal és 32 GB beépített memóriával. Android 9 operációs rendszerrel.0. Lehetővé teszi, hogy kényelmesen élvezze a 4K felbontású videót 60fps sebességgel. AV-porttal rendelkezik a régebbi televíziókhoz való csatlakozáshoz, valamint a modern HDMI-csatlakozáshoz.
Van néhány USB-port – 2.0 3.0, kártyaolvasó és Ethernet-port azok számára, akik Wi-Fi helyett inkább egy teljes internetkábelt használnak. Tiszta Androidon fut, de egy jó és informatív Launcherrel. Az Ugoos X3 egy minőségi és jól optimalizált eszköz, amely még a meglehetősen nehéz 3D-s játékokat is képes kezelni túlmelegedés nélkül.
Közepes

Mecool KM6

Amlogic S905X4 chipre épülő Smart TV set-top box, amely az előző minősítési modellel ellentétben előre telepített Android TV 10-es verziójú operációs rendszerrel rendelkezik. A beépített memória kétszer annyi – 64 GB, és a RAM szintén 4 GB. A modell a 4K 60 FPS videolejátszást is jól kezeli, ha minőségi HDMI-kábelt használ (a mellékelt kábellel problémák adódhatnak).
Az androidos játékok sem jelentenek majd problémát, bár nem ez a set-top boxok fő funkciója. Ez egy másik kiegyensúlyozott modell, de fontos szem előtt tartani – az Android TV használata jelentősen szűkíti a GooglePlay-ből telepíthető alkalmazások választékát.
Közepes

MECOOL KM1

Fut egy 4-magos Amlogic S905X3 processzor, a set-top box felszerelt Android TV 9, a Google által hitelesített, amely garantálja a firmware frissítés. Csak 2 GB RAM van, míg a beépített tárhely 16 GB.
De, mint általában az Aliexpress igazán jó set-top boxok esetében – ez nem kevés, de elég egy jól kiegyensúlyozott és stabil eszköz kényelmes működéséhez. A standard portok (2 USB, 1 HDMI, Ethernet) mellett a modell LED-es munkakijelzővel is fel van szerelve, amely a feladattól függően pulzál és különböző színekben világít.
Közepes

Mecool KM3

Amlogic S905X2 chipen működő set-top box. Mint más modellek a gyártó, fut Android TV. Ebben az esetben az operációs rendszer verziója 9, és „a motorháztető alatt”: 4 mag, 4 GB RAM, 64 GB alkalmazásmemória és minőségi Mali-G31 MP2 videoprocesszor.
Garantált 4K 30 képkocka mellett. A szintetikus teljesítménytesztek érdekes eredményeket mutatnak, amelyek a 8-magos processzoros eszközökkel egyenrangúvá teszik a készüléket. Pontosan a chipje miatt a Mecool KM3 gyors és kellemes munkát mutat, beleértve a „nehéz” tartalmakat is.

Ne vásárolja meg ezeket a Smart set-top boxokat 2022-ben!

Vásárlás előtt alaposan tanulmányozza a műszaki paramétereket. Gyakran a kínai „alagsori” gyártók másolják egy népszerű jó TV-doboz nevét, de más processzort forrasztanak be. Nem fog olyan jól működni, mint a mi rangsorunkban, mert a technológia más, rosszabb.

Még az 5GHz-es Wi-Fi is csak 45-50MB/s sebességig működik, szemben az eredetiek 200-300MB/s sebességével. Ebben az esetben sok hő jelenik meg, és ez azt jelenti, hogy a trotting (késések, lassúság a videó megtekintésekor).

Az Android 10 nem fog teljes mértékben működni a set-top boxokon 2022-ben. Ezért zárjuk ki azonnal ezeket a változatokat.

Ráadásul a LAN-port gyakran csak 100 MB/s-os, ami 10-szer rosszabb, mint a csúcsmodelleknél.

Hogyan válasszunk Smart TV boxot

Az intelligens TV set-top box (médialejátszó vagy Smart TV box) egy kis számítógépes eszköz saját processzorral, memóriával, videóval, hálózati adapterrel, operációs rendszerrel és bemeneti-kimeneti interfészekkel, amelyen a monitor a TV, a billentyűzet és az egér pedig a távirányító. Egyszerűen fogalmazva, ez egy „vasagyú doboz”, amely képes egy közönséges TV-t multimédiás PC-vé alakítani. Pontosabban, hogy ez egy analóg Smart TV, de sokkal alacsonyabb költséggel.

A set-top boxok típusukban az okostelefonokhoz és a táblagépekhez állnak a legközelebb. Hasonló processzorokkal (pontosabban SoC-ekkel – systems on a chip – és hasonló mennyiségű memóriával vannak felszerelve. Legtöbbjük Androidot futtat. Ez azt jelenti, hogy ugyanazokat a dolgokat kell megnéznie egy set-top box esetében, mint a mobiltelefon kiválasztásakor. Néhány különbséggel.

Processzor (SoC)

A processzor (chipkészlet vagy SoC) a médialejátszó „szíve és agya”. Meghatározza a teljesítményt és a fejlesztők által a termékeikben alkalmazott technológiákat. Különösen támogatja az audio/vizuális információk kódolásának/dekódolásának különböző módjait, a grafikai minőséget, a memória teljesítményét, a HDR elérhetőségét és verzióját, a Wi-Fi, Ethernet, USB stb. sebességét. . Röviden: minden, ami közvetlenül vagy közvetve befolyásolja a multimédiás tartalmak továbbítását és lejátszását.

A set-top boxok többsége Amlogic és Rockchip chipkészletekkel van felszerelve. Az előbbiek technológiailag fejlettebbek. Erősségük a gyönyörű kép és a jobb vizuális megjelenítés, mint a Rockchip. Az Amlojics azonban hajlamos a túlmelegedésre, és drágábbak.

A Rockchip processzorok viszont kevésbé látványosak, de energiatakarékosak és hűvösek. A set-top boxok megfizethetőbbek.

A médialejátszó kiválasztásakor a chipkészlet paraméterei illeszkedjenek a tévé képességeihez. Ha az Ön tévéje nem tartozik a csúcsmodellek közé, nincs ok arra, hogy túlfizetjen egy erős processzorért, amely nem ad minden funkciót. És fordítva: az UHD vagy UHD HDR (4k prémium) tévék esetében ne spóroljon a dobozon.

Ahhoz, hogy a kiváló minőségű tartalmakat kényelmesen nézhesse 4k TV-n, a chipkészletnek hardveresen kompatibilisnek kell lennie a következő technológiákkal:

  • HDR (dinamikus színtartomány bővítés).
  • H videó kódolás.264 és H.264 és H265.
  • Dolby Digital és DTR hangszabványok.
  • HDMI 2 interfész.0.

A 4k felbontást támogató processzorok az S9 családban és részben az S8-ban is megtalálhatóak. Modellek:

  • S812
  • S905, S905X, S905D, S905W, S905Z, S905D, S905W, S905Z
  • S912

A „H” utótag hozzáadása a processzor nevéhez azt jelzi, hogy az a Dolby Digital és a DTR számára engedélyezett.

Amlogic S812 és az egész S905 sorozat támogatja 4k inkább formálisan, mint ténylegesen. A sorsuk HD és Full HD. A True Ultra HD csak az S912-ben valósul meg.

A 4k felbontást a specifikációk szerint a következő 32xx és 33xx sorozatú modellek támogatják:

  • RK3229
  • RK3288
  • RK3328
  • RK3368
  • RK3399

De csak a régebbi RK3399 és RK3368 nyújt tényleges támogatást is.

Grafikus processzor

Grafikus mag – a médialejátszó videoprocesszora, az SoC része, ezért nem kell külön kiválasztani. Az Amlogic és a Rockchip lapkakészletek leggyakrabban Mali.

A költségvetési és középkategóriás modellek jellemzően Mali-450 MP/MP2/MP4/MP6/MP8 magokkal rendelkeznek. Az utolsó szám a pixelprocesszorok számát jelzi – minél több a szám, annál nagyobb a modul teljesítménye. A Mali-450 támogatja a nagyfelbontású videó kódolását/dekódolását, de a 4k felbontásra tervezett TV-dobozokban már nem használják.

A régebbi SoC modellekben fejlettebb grafikus megoldások találhatók: Mali-T820 MP3 (Amlogic S912) Mali-T864 (Rockchip RK3399) stb. .

RAM és tárhely

Egyszerű: a memóriakapacitás a legfontosabb, mind a RAM, mind a tárhely. És az a képesség, hogy ez utóbbit cserélhető kártyákkal és USB-stickekkel bővítheti.

A 4k TV-hez tervezett set-top boxoknak legalább 2 GB RAM-mal (RAM) és 8 GB ROM-mal (RAM) kell rendelkezniük. Az ilyen kapacitású készülékek esetében azonban az SD/SDHC foglalat nagyon kívánatos, mivel a hely egy részét az operációs rendszer foglalja el. Ellenkező esetben még az alkalmazások telepítéséhez sem lesz elég hely, nemhogy a tartalom tárolásához.

A mennyiség mellett a gyártók és a kiskereskedők a médialejátszók specifikációjában a RAM generációját is megadják. DDR3, DDR4, DDR3L, LPDDR3 és LPDDR4 memória az ultra-nagy felbontású televíziók számára fontosak.

Ami a ROM-modult illeti, a legtöbb set-top box olcsó és energiatakarékos eMMC 4 tárolóval rendelkezik.51-5.1.

Hálózat

A hálózati interfész valószínűleg a második legfontosabb elem a processzor után. A legtöbb set-top box (de nem mindegyik!) képesek Wi-Fi-hez csatlakozni. De az internetről jó minőségben és késleltetés nélkül videókat nézni vezeték nélküli kapcsolat nem comelfo. Ha a legkisebb problémája is van a wifi sebességével és stabilitásával, a vezetékes Ethernet 100/1000Mbps jobb választás.

Ha az Ön otthonában a rádiós levegőt nem zavarják más eszközök, és nincs lehetőség a TV kábeles csatlakoztatására, akkor használhatja a Wi-Fi-t. Ebben az esetben jobb, ha 802-es támogatással rendelkező TV-boxot választasz.11ac. Lehetővé teszi a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvenciák közötti váltást a stabilabb kapcsolat érdekében. Feltételezve természetesen, hogy a hozzáférési pont is támogatja ezt a szabványt.

Érdekes: Hogyan telepíthetjük a ForkPlayert Smart TV-re (LG és Samsung példák)

Egyes set-top box modellek Bluetooth. Figyeljen erre, ha vezeték nélküli fejhallgatóval fog tévézni, vagy más, azonos interfésszel rendelkező eszközöket használ.

Egyéb fontos részletek

  • TV-csatlakozók. A modern TV-készülékek és set-top boxok támogatják a HDMI-t, így általában nincs probléma. Ha a tévéje nem rendelkezik ilyen típusú csatlakozóval, válasszon egy olyan set-top-boxot, amelynek interfészei a következőkhöz hasonlóak. Az adapteren keresztül történő csatlakoztatás tompítja és torzítja a jelet, ami rossz hatással van a lejátszás minőségére.
  • Hang. Ha jó, korszerű audiorendszerrel rendelkezik, érdemes megfontolni a digitális többcsatornás hang támogatását.
  • Operációs rendszer. Néhány hivatalos médialejátszó firmware igazi szűk keresztmetszet, amely megakadályozza, hogy a nagy teljesítményű hardver megnyíljon. Az ilyen „disznó a zsákba” vásárlásának elkerülése érdekében válasszon egy ismert márkájú modellt. A gyártók nem felejtik el kiadni a szoftverfrissítéseket. A Smart TV-set-top box a Samsung és a Samsung okostévéjéhez jó választás, mert könnyen frissíthető és telepíthető új firmware-rel.
  • Az USB-csatlakozók verziója és száma fontos, ha USB-stickekről és merevlemezekről származó fájlokat kíván a tévén megjeleníteni.
  • Egyéb interfészek – ha megfelelő típusú eszközt fog csatlakoztatni.
  • Külső vagy belső tápegység helye. Inkább esztétikai, mint funkcionális szerepet játszik.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Csaba Dávid

    Melyik a legjobb Smart TV a Top 10 listából a 2022-es legjobb modell közül?

    Válasz
    1. Dániel

      A 2022-es legjobb Smart TV modellje a Samsung QN90A. Ez a modell kiemelkedik a többi közül a lenyűgöző képminősége és széles színtartománya miatt. Emellett rendelkezik a legújabb technológiai fejlesztésekkel, mint például a Quantum Dot technológia és a Mini LED háttérvilágítás. A Samsung QN90A Smart TV csúcskategóriás funkcióival és teljesítményével kiérdemelten szerepel az idei Top 10 listáján.

      Válasz
Megjegyzések hozzáadása