...

Hallássérült telefonok: a legjobb javaslatok 2022-re

A hallókészülékkel kompatibilis telefont keresve a hallássérült személynek olyan kritériumokat kell figyelembe vennie, mint a következők

  • Milyen típusú telefon (mobil vagy vezetékes)?
  • a használat gyakorisága (akár állandóan, akár meghatározott helyzetekben);
  • A halláskárosodás mértéke (enyhe, közepes, súlyos vagy mély halláskárosodás).

Mivel a technológia folyamatosan fejlődik, hasznos lehet egy hallásgondozó szakember tanácsa. Ők képesek a legjobb lehetőségeket kínálni Önnek, valamint segíteni Önnek a hallókészülék telefonhoz való csatlakoztatásának illesztésében és folyamatában. A gyakorlat azt mutatja, hogy fel kell készülnie arra, hogy több telefont vásároljon. A különböző modellek tesztelése néha szükséges az optimális eszköz megtalálásához.

Mobiltelefonok

A mai világban nehéz elképzelni bárkit is mobiltelefon, okostelefon vagy táblagép nélkül. E technológiák fejlődésének sebessége – és elterjedésük mértéke – elképesztő. A hallássérültek nagy örömére az orosz Digitális Hírközlési Minisztérium megköveteli, hogy az új mobiltelefonok hallókészülékkel legyenek felszerelve.

Modern tippek a hallássérültek számára

A hallássérültek további eszközöket használhatnak

A hallássérültek további eszközöket használhatnak

Van egy másik módja is annak, hogy egy hallássérült személy mobiltelefont használjon.

2 okostelefont vagy egy okostelefont és egy táblagépet használ.

Ez egy lassú módszer, de nagyon hatékony, és segít fenntartani a kapcsolatot a füleivel, még akkor is, ha hallássérült.

Mindössze annyit kell tennie, hogy telepíti a speciális szoftvert az eszközökre.

Aki tud beszélni, az hangüzenetet ír, de a hallássérültek számára az üzenet szövegként jelenik meg.

Fordított válaszadás – a hívó tárcsázza az üzenetet, és azt hanggal visszahallgatják.

Igen, egy gyors kapcsolathoz valószínűleg nem segít, de ha van ideje, akkor egy hallássérült barátjával is megteheti.

A módszerről többet láthatsz a videóban

Módszer a hallássérültek számára

Módszer hallássérültek számára

Enyhe vagy közepes mértékű halláskárosodással élők számára alkalmas telefonok

A legtöbb halláskárosodásban szenvedő ember (presbyacusis, életkorral összefüggő.) ebbe a kategóriába tartoznak. A többség nagyon szerencsés, t.. A telefon és a hallókészülék kényelmes használatának biztosítása érdekében leggyakrabban az M-osztályozás használatos. A hangjel erősítése az „akusztikus csatolás” elvén alapul. Ez azt jelenti, hogy a hallókészülék mikrofonja felveszi a telefon hangjelét, és a kívánt szintre erősíti azt. Ha azonban ezt a módszert használja, ne feledje, hogy a környezeti zajok is felerősödnek.

Az „M minősítés” egy olyan mutató, amelyre érdemes odafigyelni, amikor eldönti, melyik telefon a legjobb az Ön számára. Ez az 1-4-ig terjedő értékelési skála a telefon és a hallókészülék kompatibilitását jelzi. Minél magasabb az érték, annál jobb a kompatibilitás és annál kevesebb interferenciát okoz a visszajelzés. Bár az M4 az etalon, a piacon lévő telefonok túlnyomó többsége M3-as. Még az Apple iPhone-családjának minden modellje rendelkezik ezzel a minősítéssel.

Telefonok súlyos vagy mély halláskárosodással élők számára

A súlyosabb halláskárosodás több technológiai megközelítést igényel. Annak érdekében, hogy az ilyen személyek tisztán hallják a továbbított hangot, meg kell győződniük arról, hogy hallókészülékük „tekercsben” van. E kapcsolat létrehozásakor a telefonról érkező jelet közvetlenül a hallókészülék processzorára továbbítják. A személyt körülvevő zaj, szemben az átvitt jellel, nem erősödik fel. Ez jelentősen javítja a hallott hang minőségét.

A tekercs üzemmód a készüléktől függően automatikusan aktiválódhat, vagy kézi aktiválást igényelhet. Részletesebb információkért érdemes megnézni a készülék felhasználói kézikönyvét. Amikor kiválasztja, hogy melyik telefont használja a „tekercs” jelének továbbítására, érdemes figyelni a „T-osztályzatra”. Ez is 1 és 4 pont között változik. A 4 pont a legjobb értékelés. A legtöbb modern mobiltelefon T4-es T-minősítéssel rendelkezik.

ClarityLife C900

ClarityLife C900

A telefon fő jellemzője a nagy teljesítményű hangerősítés.

A hangerőszabályzó gombok 30 dB-ig növelik a hangerőt. Az előlapon négy nagy gomb található, amelyekkel a telefont kezelheti.

A telefon hátoldalán van egy speciális gomb, az úgynevezett „elsősegélyhívás”.

Ha megnyomja, szöveges üzenetet küld a szoftver által beprogramozott 5 számra.

Ez nagyon kényelmes, mert az időseknek nem mindig van idejük segítséget hívni, így a rokonaik gyorsan reagálnak.

Úgy tervezték, hogy hallókészülékkel együtt könnyen használható legyen.

A ClarityLife C900 nagyon erős rezgéssel és villogó fényjelzéssel rendelkezik.

Egy hallássérült személy biztosan nem fog lemaradni egy hívásról egy.

Vezetékes telefonok

A vezetékes telefonok – vezeték nélküli és vezeték nélküli telefonok – használói számára jó hír, hogy az orosz Digitális Kommunikációs és Tömegmédiaügyi Minisztérium kötelezővé tette, hogy minden nyilvános, munkahelyi és segélyhívó telefon hallókészülékkel kompatibilis legyen.

Ha azonban vezetékes telefont vásárol otthonába, győződjön meg róla, hogy hallókészülék-kompatibilisnek van jelölve. Ezeken kívül a fent említett lehetőségeket is érdemes megvizsgálni.

Míg a vezetékes telefon nem képes a hívó mobilitását biztosítani, használata garantálja a kiváló hívásminőséget biztosító jelet. Számos hallókészülék-kommunikációs modell áll rendelkezésre, és sokan további funkciókkal vannak felszerelve, hogy kényelmesebbé tegyék őket a hallássérültek számára. Ezek lehetnek felerősített csengőhangok, fényjelzések stb.

Milyen telefont érdemes vásárolni az időseknek: fontos teljesítményjellemzők

Próbáljuk meg megérteni, hogy melyek a legfontosabbak ezek közül a funkciók közül, amikor mobiltelefont vásárolunk egy idősebbnek. Az összes elem részletes, részletes megfontolása után az olvasó megérti, hogy melyik modellre van szükség a szülei, nagyszülei számára.

Nyomógombok vagy háttérvilágítású érintőpad – melyiket válasszuk?

Valójában a mai modelleknél nem sokat számít, hogy a telefont az idősebb fogyasztókra szabták-e. Az idősebb generáció azonban konzervatívabb, és nehezen fogadja el az új fejlesztéseket. Néha azonban nem tudsz nélkülük boldogulni.

Nyomógombok. Ez az opció tartósabb, ismertebb az idősebb generáció számára, és lehetőséget kínál a texturált gombok megvásárlására, hogy azonosítsa a kulcsot az érintésre. A nagygombos modell hátránya a por, amely a billentyűzet alá szorulva tönkreteheti az érintkezést.

Az SOS gomb szintén fontos része az idősek számára készült kommunikációs eszközöknek

Briliáns érintőképernyős kijelző a látássérültek számára. De vegye figyelembe, hogy egy érintőképernyős panel nem olyan tartós, mint egy érintőképernyő. Érintőképernyővel és nyomógombos billentyűzettel ellátott hibrid telefonok már kaphatók.

A fényes képernyő: szerepe a kommunikációs eszköz kiválasztásában

A fényes, tiszta képernyő nagyon fontos. A csökkent látásélesség megakadályozza, hogy bizonyos részletek ne legyenek láthatók a homályos képernyőn. Figyelje meg azt is, hogyan változik a fényerő a látószögtől függően. A képnek minden szögből jól láthatónak kell lennie.

Hívás hangereje, kihangosító üzemmód – a paraméterek szerepe a készülék kiválasztásában

A hangos hang nem csak a halláskárosodott idősek számára fontos. Ahogy öregszik, egyre szórakozottabbá válik, és előfordulhat, hogy a telefonját a hátsó szobában hagyja, ahol biztonságban elfelejti. Ebben az esetben a hívás hangereje nagy szerepet játszik – a telefon bármely helyiségből hallható lesz. A hallássérült mobiltelefonokon a kihangosító üzemmód elengedhetetlen. Az Önhöz közel állóknak könnyebb bekapcsolni és normálisan beszélni, mint megpróbálni meghallani a beszélgetőpartnerét.

A töltőbölcső növeli a telefon bejövő hívásainak hangerejét

Az akkumulátor élettartama újratöltés nélkül

Ismét a szórakozottságról szólva. Gyakran előfordul, hogy a gyerekek nem tudják elérni szüleiket, és csak annyit hallanak, hogy „A hívó fél nem veszi fel a telefont, vagy átmenetileg nem elérhető”. Próbáljon meg később hívni. Azonnal kellemetlen gondolatok merülnek fel, az emberek felmondják a munkájukat, és rohananak a szüleikhez, akik egyszerűen elfelejtették feltölteni a telefont. Ha olyan készüléket vásárol, amely egy hétig vagy még tovább is el tud menni töltés nélkül, akkor ez nem fordulhat elő. Általában hetente legalább egyszer telefonálnak, ami csak egy emlékeztető, hogy a telefont feltöltsék.

A telefonnak fagyos hőmérsékleten is meg kell tartania a töltést

Az intuitív, érthető kezelőfelület is fontos jellemző

Az interfésznek elég egyszerűnek kell lennie. Az idősebb generáció nehezen fog tudni megbirkózni a különböző alkalmazásokkal, az internettel. Néha még a fiataloknak is nehéz megérteni a divatos kütyüket. De még ha a telefon nem is túl könnyű, a szeretteinknek ki kell találniuk, hogyan kell fogadni egy bejövő hívást, elolvasni egy üzenetet és hívást kezdeményezni. Ellenkező esetben a nagymama, nagypapa, anya vagy apa okostelefonja holt teherként fog feküdni. Mi értelme van a vásárlásnak?

A felületnek világosnak és egyszerűnek kell lennie

Egyéb kiválasztási kritériumok

Számos olyan funkció van, amely megkönnyítheti a halláskárosultak számára a telefon használatát.

  • Hangerőszabályzó. A piacon lévő összes telefon, mind a mobiltelefonok, mind a vezetékes telefonok rendelkeznek ezzel a funkcióval. A könnyű használat, mint például a csengőhangerő-szabályozás, fontos annak, akinek meg kell osztania a hallókészüléket másokkal.
  • Értesítés, ha hívás érkezik. Annak érdekében, hogy ne terheljük a már károsodott hallást, a csengőhangon kívül meg kell fontolni, hogy a bejövő hívásra figyelmeztető hangjelzést is adjunk. Ezek közé tartozhatnak a fényjelzők és a rezgés. Ezek a funkciók különösen hasznosak tévénézés vagy zenehallgatás közben.
  • Feliratok. Ez a típusú vezetékes telefon feliratozással sokkal könnyebbé teszi a hallássérültek számára a kommunikációt. A nagyképernyős feliratok segítenek a hallgatónak jobban megérteni a hallott hangjelzést.
  • Szöveges üzenetek. Ezt az SMS-ként is ismert kommunikációs módot sok hallássérült ember kedveli. Ebben az esetben olyan telefontípust válasszon, amelynek billentyűzete a legkényelmesebb gépelési élményt nyújtja, és olyan adatcsomagot, amely korlátlan számú üzenet küldését teszi lehetővé.

Mobiltelefon az idősek számára: a készülék jellemzői

Kétségtelen, hogy az időseknek szánt telefonnak könnyen használhatónak kell lennie. Figyelembe véve, hogy a korral a látás, a hallás romlik, a készüléket ennek megfelelően kell beállítani – a gyártó megérti az ilyen árnyalatokat. Ezért kezdett ma sok mobiltelefon, népszerű nevén nagymama-telefon, megjelenni a boltok polcain. Milyen funkciókkal kell rendelkeznie egy ilyen eszköznek?.

  • Nagy gombok – fontos, hogy a gombok jól láthatóak és könnyen megnyomhatók legyenek;
  • Világos, tiszta képernyő – A gyengén látó emberek nehezen láthatják, hogy mi jelenik meg a képernyőn;
  • hangos hang – a hívásnak jól hallhatónak kell lennie;
  • hosszú akkumulátor-üzemidő – az akkumulátor kapacitásának elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy ne kelljen gyakran tölteni a telefont;
  • egyszerű használat – az időseknek nincs szükségük extra funkciókra, az alapfunkciók elegendőek.

A megfelelő telefon nemcsak a kapcsolatot tartja fenn, hanem egy adott pillanatban megmentheti szerettei életét is.

Nagy gombok és tiszta kijelző – ez az, amit egy ilyen telefontól elvárunk

A lényeg

A hallókészülékkel kompatibilis telefon kiválasztásakor részletesen el kell olvasnia az egyes modellekről rendelkezésre álló összes információt. Ha lehetséges, érdemes a kiválasztott modellt vásárlás előtt kipróbálni. A térbeli helyzet és mozgás változása különböző módon hathat a különböző telefonokra. Fordítson különös figyelmet az „M és T minősítésekre”. Érdemes konzultálni egy hallásgondozó szakemberrel tanácsért. A kapott tanácsok segítenek a helyes választás meghozatalában.

Okostelefonok az idősek számára: a legjobb modellek az orosz polcokon

Nem minden idős ember konzervatív. Sokan próbálnak lépést tartani a korral. Ezért a gyártók megpróbálnak olyan modelleket gyártani, amelyek mind az idősebb generációnak, mind a fiataloknak megfelelnek. Pontosan az a fajta, amit most meg fogunk vizsgálni

” SENSEIT R450 – Jó okostelefon az idősek számára

A SENSEIT R450 ideális az idősek számára. Nincs SOS billentyű, de van egy intelligens billentyű, amely ilyen funkcióra állítható be. a hívások fogadása és befejezése mechanikus gombokkal történik, és nem kell feloldani a képernyőt. Az okostelefon helymeghatározó funkciója, amely megtalálja a személyt, nagyon hasznos lesz, még az alkalmazás ingyenes verziójában is. A teljes okostelefon minden funkciója megmarad, így a készüléket bármilyen generáció számára használhatja. Érdekes, hogy ez a készülék fröccsenés- és esőálló, valamint ütésálló. Ez azt jelenti, hogy ha a családja eldobja, annak nem lesznek következményei az egységre nézve.

Vízálló és ütésálló „SENSEIT R450”

Testalkat Akkumulátor kapacitás, mA/h Készenléti idő, h A SIM-kártyák száma Beépített memória, GB
Smartphone 3000 600 1 8

A SENSEIT R450 felülvizsgálata

Bővebben az Ozovik oldalon:

SENSEIT R450

Egy másik jó okostelefon, amely méltó a felülvizsgálatunkra – „Alcatel 1x 5059d”

Ebben az idősek számára alkalmas okostelefonban nincs semmi felesleges, és nincs is rá szükség. A készülék telefonként látja el a hozzá rendelt alapfunkciókat. Van naptár, szervező és még egy jó kamera is. Ugyanakkor egy ilyen eszköz költségei a költségvetésnek tulajdoníthatók. Android 8 operációs rendszer telepítve.0., amely viszonylag könnyen érthető az idősebb generációk számára (nem úgy, mint a Windows).

Az Alcatel 1x 5059d Senior okostelefon egyetlen akkumulátortöltéssel akár 547 óra készenléti időre is képes, ami egy hasonló készülék esetében meglehetősen sok. Ez pontosan a harmadik féltől származó felesleges alkalmazások és szolgáltatások hiányával érhető el.

„Alcatel 1x 5059d – az akkumulátor élettartama több mint 500 óra

Esettípus Akkumulátor kapacitás, mAh Készenléti idő, h SIM-kártyák száma Beépített memória, GB
Smartphone 2460 547 2 nano SIM 16

Az Alcatel 1x 5059d felülvizsgálata

Bővebben az Ozovik oldalon:

Alcatel 1x 5059d

„Fly life compact a legolcsóbb a mai felülvizsgálatban

Egy nagyon olcsó, mégis mindent tud, amire szükséged van, okostelefon. Nagyon elégedett a hanghívás és a hangvezérlés elérhetőségével – egy idős embernek nem kell semmit sem keresnie a készülék menüjében. Csak ki kell mondania egy szót vagy egy személy nevét, és a kütyü a többit magától elvégzi. Már csak meg kell nyomni a hívógombot.

Néhányan panaszkodtak a kis RAM-ra, de érdemes megjegyezni, hogy ezért az árért nem várhatunk sokkal többet. Ezenkívül most úgy tekintjük, hogy ez egy okostelefon az idősek számára, akiket teljesen érdektelen lesz, hogy mi a RAM és mi a processzor?.

A legolcsóbb okostelefon felülvizsgálata „Fly life compact”

Testalkat Akkumulátor kapacitás, mA/h Készenléti idő, h SIM-kártyák száma Beépített memória, GB
Smartphone 1900 120 2 8

Visszajelzések a „Fly life compact” alkalmazásról

Bővebben a Yandexen.Piac:

Fly life kompakt

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 3
  1. Blanka Farkas

    Van-e valami hallássérült telefon, amit ajánlhatnék valakinek? Érdekelne, hogy melyek a legjobb lehetőségek 2022-re.

    Válasz
    1. Olivér

      Igen, van néhány ajánlható hallássérült telefon a piacon. A 2022-es év legjobb lehetőségei közé tartozik az Apple iPhone 13, amelynek hallássérült funkciói segítségével könnyedén hozzáférhetsz a telefonodhoz. A Samsung Galaxy S21 Ultra is jó választás lehet, mivel számos beállítással rendelkezik a hallássérült emberek számára. Emellett a Google Pixel 6, a OnePlus 9 Pro és a Huawei P40 is ajánlható telefonok közé tartoznak. Ne felejtsd el, hogy mindig nézd át a telefon funkcióit és a saját igényeidet, mielőtt döntést hoznál.

      Válasz
      1. Csongor

        Igen, a piacon vannak olyan ajánlott hallássérült telefonok. Az Apple iPhone 13 és a Samsung Galaxy S21 Ultra 2022 legjobb lehetőségei közé tartoznak a hallássérült funkcióiknak köszönhetően. Emellett ajánlott lehet a Google Pixel 6, a OnePlus 9 Pro és a Huawei P40 is. Fontos azonban, hogy mindig tekintsd át a telefon funkcióit és a saját igényeidet, mielőtt döntést hoznál.

        Válasz
Megjegyzések hozzáadása