...

Értékelés TOP 19 tükör nélküli fényképezőgép 2022-ben: a legjobb modellek áttekintése

A „Komsomolka” a fotósokkal együtt összegyűjtötte a legjobb tükör nélküli fényképezőgépeket – az amatőrök számára megfizethetőtől a profik számára drágákig

2022-ben a tükör nélküli fényképezőgép egyszerű és megfizethető belépő a fejlett fotózásba. Alapvetően ennek a kamerának az általános elve nem különbözik a telefon kamerájától. Ez csak nem egy, még a legdrágább okostelefon is megadja a funkcionalitását egy tükör nélküli fényképezőgép (BZK). Egy olyan kamerával, amely alig több, mint egy modern telefon mérete, a széles látószögű objektívektől kezdve (tájképek fotózásához) a teleobjektívekig (távoli témák megörökítéséhez) bármit használhat.

Együtt egy esküvői fotós Adelina Minibaeva „KP” összegyűjtötte 10 a legjobb tükör nélküli kamerák 2022 az orosz piacon. Az Ön kényelme érdekében felsoroltuk az összeset – a legolcsóbbtól a legfejlettebb modellekig. Megjegyezzük, hogy a hivatalos piacról gyűjtöttük össze a kamera + objektív készleteket. Mindig van lehetőséged külön megvásárolni a lencsecsomagot, ha szeretnéd.

Tükör kamera

Alacsonyabb költség, mint egy tükör nélküli fényképezőgép.
Gyors automatikus fókuszálás – az egész a lencse eltolódásának irányának és nagyságának ismeretén múlik, hogy fókuszálni tudjon.

Az objektívek lebegő minősége – nem minden fényképezőgép rendelkezik mindig kiváló képminőséggel.

Fókuszálási pontosság – a fázis-autofókusz nem rendelkezik nagy pontossággal.

A modern lehetőségek hiánya.

A tükör nélküli kameráknak nincs tükördobozuk. Ehelyett a látás- és fókuszálási funkciókat vagy a fényképezőgép kijelzője vagy a digitális kereső végzi.

Mit várhatunk a megfizethető modellektől

Remek képminőségre, pontos digitális keresőre, átprogramozható gombokra és tárcsákra számíthat a paraméterek ellenőrzéséhez, valamint a professzionális fényképezéshez szükséges objektívek széles választékára, amelyek lefedik az összes fontos fókusztávolságot (a halszemtől a szuperzoomig).

Egyéb funkciók, amelyeket jó megtalálni egy eszközben – a héjba integrált képstabilizálás (ebben az esetben az amatőr fotósoknak nem kell aggódniuk a stabilizálás jelenléte miatt a lencsében).

Szüksége lesz még kiegészítő gombokra és tárcsákra (ezekből sosem lehet elég sok), egy integrált Wi-Fi egységre a vezeték nélküli csatlakozáshoz, valamint egy multi-touch kijelzőre a könnyű menüvezérléshez.

Jó, ha a modellnek dönthető képernyője van, és elég praktikus a burkolata, hogy hordozható legyen.

Tükör nélküli fényképezőgép

A kép bármely részének fókuszálási képessége. Megváltoztathatja a méretet, több zónát kombinálhat, beállíthatja az arcok és szemek automatikus felismerését.
Fejlett opciók széles választéka. A tükör nélküli kamerák több lehetőséget kínálnak a különböző szögekből történő fényképezésre: földszintről, felülről. Egyes modellek wifi vezérléssel rendelkeznek, ami még érdekesebb felvételeket tesz lehetővé.

Kompakt méret. Kisebb és könnyebb, mint SLR társaik.

Az akkumulátor gyorsan lemerül, de ez kivehető akkumulátorral és tápegységgel megoldható.

A tükör nélküli fényképezőgépek fokozatosan felváltják tükörreflexes társaikat, de ez inkább az amatőr szegmensben figyelhető meg. A profi fotósok még mindig a DSLR fényképezőgépeket részesítik előnyben. A gyártók csak nemrégiben kezdték el kiadni a szakembereknek szánt digitális modelleket.

Mire kell figyelni a tükör nélküli fényképezőgép kiválasztásakor

A megfelelő tükör nélküli fényképezőgép kiválasztásához figyelni kell az alapvető paraméterekre:

  1. Érzékelő mérete.
  2. Érzékelő típusa.
  3. Autofókusz típusa.
  4. Stabilizálás.
  5. Cserélhető lencsék.
  6. Úti cél.
  7. Megapixelek száma.
  8. Gyújtótávolság.
  9. Mennyire nyitott a rekesznyílás.

Érzékelő mérete

Az érzékelő a fényképezőgép legfontosabb eleme. Minél nagyobb, annál több fényt enged át. A tükör nélküli fényképezőgépek cropped vagy „cropped” érzékelővel rendelkeznek. Méretüket milliméterben vagy a vágott terület arányában adják meg, ami azt jelzi, hogy az érzékelő hányszor kisebb, mint egy teljes képkockás érzékelő. Alapvetően minden gyártó saját paramétereket határoz meg. A Panasonic és az Olympus például saját Micro Four Thirds szabványt használ, míg a Pentax 4,7x-5,6x érzékelőket használ.

A fényképezőgép kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy minél kisebb az érzékelő, annál kisebb és könnyebb lesz a fényképezőgép, de a képminőség valamivel rosszabb lesz. Ha jó képminőségű kompakt fényképezőgépet szeretne, válasszon egy Micro Four Thirds érzékelővel rendelkező modellt.

Érzékelő típusa

Az érzékelő típusa nem jelent nagy különbséget a fényképek minősége szempontjából. A fényképezőgép kiválasztásakor azonban érdemes tájékozódni a típusáról:

  • BSI-CMOS – ezek az érzékelők több rétegből állnak. Szinte hangtalanok, de drágábbak, mint hagyományos társaik;
  • X-trans CMOS – ezt a típust a Fujifilm fejlesztette ki. Az ilyen érzékelők nagy képélességet biztosítanak, de növelik a processzor terhelését;
  • Live MOS – a Panasonic által gyártott CMOS érzékelők egy változata. Energiatakarékosabbak.

Az autofókusz típusa

Sajnos a tükör nélküli fényképezőgépek nem rendelkeznek fázis-autofókusszal, amely jól rögzíti a témát a képben. Más elven működnek, és kontraszt AF-jük van, ami kevésbé pontos, mint a fázis AF. A gyártók megpróbálják helyrehozni a dolgokat, ezért olyan hibrid autofókuszt fejlesztettek ki, amely a fázis- és a kontrasztos autofókuszt kombinálja. Jelenleg ez a legolcsóbb megoldás.

Képstabilizálás

Ha megfelelő tükör nélküli fényképezőgépet keres, válasszon képstabilizátorral rendelkező modellt. Ez éles lövést eredményez, mivel kiküszöböli a rezdüléseket. Lehetővé teszi, hogy távolról és gyenge fényviszonyok mellett is jó képeket készítsen.

A stabilizálás magában a fényképezőgépben vagy az objektívekben található. Jobb, ha beépített stabilizátorral rendelkező fényképezőgépet vásárol, mivel így megspórolhatja az objektíveket.

A lencseváltás képessége

Az egyik leghasznosabb funkció a cserélhető objektív funkció. A tükör nélküli eszközöket gyártó cégek azonban különböző foglalatokat használnak hozzájuk. Tehát azoknak, akik különböző objektíveket szeretnének, sok időt kell eltölteniük a megfelelő elemek keresésével.

Úti cél

Nincs sok teljes képkockás tükör nélküli fényképezőgép opció a professzionális fotósok számára. A Sony full-frame modelljeit vagy a Fujifilm közepes formátumú eszközeit érdemes megnézni. A legtöbb modellt amatőr fotósok számára tervezték. A nem profiknak nem szabad a legdrágább modelleket hajszolniuk. Jobb egy olcsó fényképezőgépet és egy drága objektívet beszerezni, mint fordítva. Emellett a tükör nélküli modellek felszereltsége nem sokat változott az utóbbi időben. A legnépszerűbb modellek a Sony, a Panasonic és a Fujifilm.

Megapixelek száma

A megapixelek nagy száma inkább a gyártók marketingfogása. Valójában a 16-32 megapixel elég jó a minőségi fényképezéshez. Nagy pixelszám esetén a diffrakció és a szórt fény az egyes pixelek méretét meghaladó torzulást okozhat. A kép élességét jobban befolyásolja az objektív minősége, mint a megapixelek száma.

Gyújtótávolság

A gyújtótávolság befolyásolja a fényképezőgép célját. Minél magasabb az érték, annál jobban nagyítja az optika a tárgyat. A legfeljebb 20 mm-es fókusszal rendelkező objektívek alkalmasak panorámákhoz és tájképekhez.

Minél rövidebb a gyújtótávolság, annál nagyobb teret rögzít az objektív. A 20-40 mm-es tartomány nagyszerű csoportképekhez és portrékhoz érdekes háttér előtt.

Az 50-80 mm-es beállítás ideális lenne a mindennapi fényképezéshez. Ha a gyújtótávolság 80 mm-nél nagyobb, akkor ezek már teleobjektívek, amelyeket portrékhoz vagy riportokhoz használnak.

A nyílásnyitás mértéke

A nyitott rekesznyílás mértéke befolyásolja, hogy mennyi fény éri el az érzékelőt. Ez viszont befolyásolja a mélységélességet, amelyet az F paraméter határoz meg (1,8 és 32 között). Minél kisebb az F-szám, annál nagyobb a rekesz átmérője. Minél nagyobb a szám, annál tisztább a háttér.

Melyik márka a legjobb

A praktikum az egyik legfontosabb kiválasztási kritérium a lelkes fotósok számára. Abban az esetben, ha mindent „kattintani” kell a világon, akkor elég könnyű megérteni, hogy melyik modell jobb megvásárolni. Mindenesetre először ki kell osztania egy költségvetést, és meg kell találnia egy olyan üzletet, ahol nyereségesen megvásárolhatja a kívánt fényképezőgépet.

A kezdők számára kevés technológiai különbség van a különböző gyártók készülékei között. A megbízható kamerákat a legjobb gyártók gyártják:

  • Canon.
  • Fujifilm .
  • Olympus.

Valamint kevésbé elismert vállalatok:

  • Panasonic.
  • Samsung.
  • Sony.

Néhány olyan márka, amelyek népszerűsége még tavaly is szárnyalt, most gyorsan veszít az első helyéről. Ebben a tekintetben manapság kevesen vásárolnak Praktica, Kodak vagy Polaroid teljesítményű fényképezőgépet. A Casio kis fényképezőgépek, egyébként, is most már nincs kereslet.

Nehéz megnevezni a General Electric vagy a Hewlett Packard sikeres felvásárlását és neprofilját „digitális”, és a Rekam és más gyártók olcsó egységei még az integrált okostelefon-kamerával sem hasonlíthatók össze.

Top tükör nélküli fényképezőgépek 2022

A legjobb tükör nélküli fényképezőgépek cserélhető optikával

Olympus OM-D E-M1 Mark II készlet

Kamera cserélhető optikával. Micro 4/3 tartóval felszerelve. Live MOS érzékelő 21,8m pixeles és 36 bites színmélységgel. A készülék érzékelőtisztító funkcióval van felszerelve.

Vörösszem-csökkentő vaku és vakupapucs. A fényképezőgép optikai képstabilizátorral és érzékelőeltolással rendelkezik.

15,3 képkocka/másodperc sebességgel képes fényképezni. Az időzítő 2-10s között állítható be. A fényképezőgép 2360000 pixeles elektronikus keresővel rendelkezik. A képernyőt keresőként használhatja. 3 hüvelykes képernyő.

A záridő és a rekeszérték kézi vezérlése elérhető. A kamera hibrid autofókusszal rendelkezik, a fókuszpontok száma 121. A készülék jellemzői: AF-segítő megvilágítás, kézi fókusz, elektronikus távolságmérő és arcfókusz.

A készülék támogatja az SDHC, SD, SDXC memóriakártyákat és a JPEG, RAW képformátumokat. Wi-Fi, USB, audio, HDMI, mikrofonbemenet, hang, HDMI. A kamera por- és nedvességálló, súlya 498 g akkumulátor nélkül.

Specifikációk:

  • Érzékelőméret 4/3 (Four Thirds) (17,3×13,0 mm);
  • A maximális felbontás 5184×3888;
  • vágott-tényező 2;
  • Érzékenység 64 – 3200 ISO, Auto ISO;
  • Akkumulátor kapacitás 440 fotó.

Kiváló minőségű képstabilizátor

Melyik a jobb: tükörreflexes vagy tükör nélküli??

A modern tükör nélküli fényképezőgépek a képminőség és a használhatóság szempontjából ugyanolyan jók, mint a DSLR fényképezőgépek, így a típus kiválasztását pusztán a preferencia határozza meg.

A tükör nélküli kamerák előnyei a következők:

  • könnyű és kompakt;
  • jobb videóminőség;
  • Csendes működés;
  • elektronikus kereső.

A tükörreflexes készülékek garantálják:

  • Jobb képminőség gyenge fényviszonyok mellett;
  • hosszú akkumulátor-üzemidő;
  • objektívek szélesebb választéka.

A tükör nélküli fényképezőgépek idővel valószínűleg háttérbe szorítják a már most is terjedelmes DSLR kamerákat.

De ez nem fog egyhamar bekövetkezni, így a DSLR-rajongók száma nem fog csökkenni a következő néhány évben.

Nikon Z50 készlet

kompakt méret és alacsony súly;
jó stabilizáció;

Két memóriakártya-hely;

Jó érintőképernyős kijelző.

Az autofókusz nem működik jól szürkületben;

Lelassul zoom üzemmódban.

Fujifilm X-S10 készlet

Fujifilm X Mount fényképezőgéppel és objektívvel együtt. BSI CMOS érzékelő 26 millió képponttal. A fényképezőgép beépített vakuval rendelkezik 7 méterig, cipővel.

Optikai képstabilizátor szenzoreltolással. 30 képkocka/másodperc sebességgel rögzít. Időzítő futási ideje 2-10 másodpercig.

Elektronikus képkeresővel és 3 hüvelykes LCD érintőképernyővel felszerelve. A záridő és a rekeszérték kézi vezérlése. A következő fókuszálási funkciók állnak rendelkezésre: AF-asszisztens megvilágított, kézi fókuszálás, fókuszálás arc alapján.

A készülék támogatja az SDHC, SD, SDXC memóriakártyák típusát, valamint a JPEG és RAW képformátumot. Kamera interfészek: Wi-Fi, USB, Bluetooth, HDMI, mikrofon bemenet, fejhallgató kimenet. A kamera 29/30 fps sebességgel készít felvételeket.

Specifikációk:

  • Az érzékelő maximális felbontása 6240×4160;
  • Érzékenység 160-12800 ISO, Auto ISO;
  • 325 fényképet tartalmazó akkumulátor kapacitása;
  • 4096×2160 maximális felbontás
  • Súly 465g elemek nélkül.

Kényelmes fogás

Fujifilm X-S10 készlet

kényelmes fogás;
forgó képernyő;

Jó képminőség;

építési minőség.

Az akkumulátor gyorsan lemerül videofelvételek készítésekor;

nincs por- és vízvédelem.

Canon EOS M200 Kit

Kamera cserélhető objektívvel, Canon EF-M foglalattal. CMOS érzékelő összesen 25,8 millió képponttal. Fel van szerelve érzékelőtisztító funkcióval. Akár 5 méteres beépített vaku vörös szemek csökkentésével.

Beépített optikai képstabilizátor. 6,1 képkocka/másodperc sebességgel készíthet felvételeket. Az időzítő 2 vagy 10 másodpercre állítható be.

3 hüvelykes érintőképernyő mint képkereső. A záridő és a rekeszérték kézi vezérlése lehetséges. A Focus 143 ponttal fázisba kerül. Megvilágított automatikus fókusszal, kézi fókusszal és arcfókusszal rendelkezik.

A fényképezőgép támogatja az SDHC, SD, SDXC memóriakártyákat és a JPEG, RAW képformátumokat. A készülék Wi-Fi, USB, Bluetooth, HDMI interfészekkel van felszerelve.

A kamera MP4 formátumú filmeket tud felvenni, maximális képkockasebesség 120 fps sebességgel. 4GB videofájl mérete. A kamera súlya akkumulátorral 299g.

műszaki specifikációk:

  • APS-C érzékelő mérete (22,3 x 14,9 mm)
  • 6000×4000 maximális felbontás;
  • 1,6-os szorzóval vágva;
  • Érzékenység 100-25600 ISO, Auto ISO
  • akkumulátor kapacitás 485 fotó.

Gyors automatikus fókuszálás

Kiválasztási kritériumok

Ha hajlandó vagy 66 000 rubel körüli összeget befektetni egy tükör nélküli fényképezőgépbe, a képminőség valószínűleg nagy szerepet fog játszani. A személy valószínűleg már dolgozott kézi vagy félautomata üzemmóddal, és próbál találni valamit, ami nem korlátozza a kreativitását, és lehetőséget ad arra, hogy javítsa saját tapasztalatait a fotózás művészetében.

Ha a felhasználó kezdő a fotóművészet területén, aki biztos abban, hogy később hosszú ideig lesz a hobbija, akkor 66 000 rubel – nem nagy összeg, hogy egy megbízható és tartós eszközbe fektessen be, valamint optikába, amely hosszabb ideig szolgál, mint a fényképezőgép teste.

A felhasználó értékelni fogja a kereső frissítését, a speciális külső vezérlőket és a kézi expozíciós módot is. Ha nem vagy meggyőződve arról, hogy szükséged van rá, vagy csak szeretnél könnyedén nagyszerű felvételeket készíteni, akkor bölcs dolog lenne valami költségvetés-barátabbat választani. Például egy tükör nélküli fényképezőgép a közepes árszegmensben vagy egy praktikus fényképezőgép 33 000 rubel költséggel, cserélhető optikával.

Ha egy felhasználó egy praktikus kütyü boldog tulajdonosává akar válni, érdemes közelebbről megvizsgálni a Panasonic Lumix G5 modell képességeit. Bár a képminőség itt gyengébb, mint a hírhedt Sony A6000 – ez egy jó választás, ha összehasonlítjuk más eszközökkel. Széles optikai választékkal rendelkezik a „felnövéshez”, és elég kicsi ahhoz, hogy magával vigye, de ne hagyja figyelmen kívül azt a tényt, hogy nem rendelkezik nagyon jó minőségű lencsével.

Körülbelül ugyanezért az árért van egy eszköz CANON EOS M10 KIT. A képminőség itt rosszabb, mint a Sony A6000, de ez a készülék jobban felszerelt, ha összehasonlítjuk a szokásos „szappanos dobozokkal” 13-15 ezer rubelért. A modell nagy rekesznyílású, fényes optikájával is kiemelkedik a versenytársak közül. Ebben a szegmensben jó választás, de a képminőség biztosan nem lesz a legjobb. Ha Ön régóta profi, aki már rendelkezik DSLR fényképezőgéppel, és egy praktikus kütyüt keres a DSLR helyettesítésére, akkor érdemes tisztában lennie azzal, hogy gyakran hiányzik néhány megszokott funkciója. Ez különösen az ellenőrzési elemek hiányában mutatkozik meg.

Canon EOS M200 Kit

Gyors autofókusz;
kompakt méret és könnyű súly;

A gombok kényelmesen helyezkednek el;

Hosszú ideig megőrzi a töltést.

néhány lencse;

Az érintőképernyő véletlen érintése lehetséges.

A legjobb kompakt fényképezőgépek

Panasonic Lumix DC-LX100M2

Kompakt fényképezőgép 3,10x optikai zoommal. CMOS típusú érzékelő

Összesen 21,77 millió képponttal rendelkezik, mérete 4/3 (Four Thirds) (17,3×13,0 mm), maximális felbontása 5152×3552 pixel.

A készülék optikai képstabilizátorral van felszerelve. 30 fps sebességgel tud lőni. 3 hüvelykes keresővel és 3 hüvelykes képernyővel felszerelve.

Kontrasztos fókuszálást és 49 fókuszpontot kínál. A kamera a következő funkciókkal rendelkezik: automatikus élességállítás, arcfókuszálás és kézi fókuszálás.

A fényképezőgép támogatja az SDHC, SD, SDXC memóriakártyákat, JPEG képeket, RAW képeket. A készülék Wi-Fi, USB, Bluetooth, HDMI interfészekkel működik. Videófelvétel AVCHD és MP4 formátumban lehetséges maximum 60 fps képkockasebességgel. A fényképezőgép súlya akkumulátorok nélkül 350 g.

Specifikációk:

  • A gyújtótávolság 24-74,40 mm;
  • F1.7-F2.8 rekeszérték;
  • vágott tényező 2;
  • Érzékenység 100-12,800 ISO, Auto ISO;
  • 340 fotó akkumulátor kapacitás.

Jó kereső

Panasonic Lumix DC-LX100M2

építési minőség;
kiváló minőségű mátrix;

egy jó kereső;

minőségi lencse.

Sokáig tart a bekapcsolás;

Kis formafaktor.

Fujifilm XF10

Kompakt fényképezőgép aszférikus lencsével. A CMOS érzékelő összesen 24,2 millió képponttal rendelkezik, mérete APS-C (23,5 x 15,7 mm). Maximális felbontás 6000×4000.

A kamera beépített vakuval rendelkezik 5,3 méteres távolságig, vörösszem-csökkentéssel. Nincs képstabilizátor.

Felvételi sebesség 6 fps. Nincs képkereső, csak egy 3 hüvelykes LCD érintőképernyő.

A záridő és a rekeszérték kézi vezérlése a fényképezőgépen. Hibrid autofókusz, a fókuszpontok száma 91. Van még háttérvilágításos autofókusz, manuális fókusz és arcfókusz is.

SDHC, SD, SDXC memóriakártyák legfeljebb 256 GB kapacitással helyezhetők be. A kamera Wi-Fi-vel, USB-vel, HDMI-vel, mikrofonbemenettel és távirányító aljzattal van felszerelve.

A készülék MP4 formátumban rögzít videót, maximum 60 képkocka/másodperc képkockasebességgel. A megengedett képfájlméret 4 GB vagy 29 perc. A készülék súlya elemekkel együtt 279 g.

Specifikációk:

  • 28 mm-es gyújtótávolság;
  • F2.8-as rekesznyílás;
  • A vágási arány 1,5;
  • Érzékenység 200 – 3200 ISO, Auto ISO;
  • Akkumulátor kapacitása 330 fotó.

Magas képminőség

A Sony, Canon, Nikon és Panasonic legjobb full-frame fényképezőgépei

A legjobb full-frame fényképezőgép kiválasztása fontos döntés, figyelembe véve annak költségeit. A full frame fényképezőgépek nagyszerű választás azok számára, akik kompromisszumok nélküli képminőséget szeretnének egy modern testben, de ezek a fényképezőgépek gyakran meglehetősen magas árcédulával rendelkeznek.
Az ilyen fényképezőgép kiválasztása sokkal egyszerűbb volt, mint most. Egy évtizeddel ezelőtt a legtöbb minőségi fotózás szerelmese Canon DSLR vagy Nikon fényképezőgépet választott. Manapság azonban a Canon, a Panasonic, a Nikon és a Sony DSLR és tükör nélküli modelljeinek széles választéka áll rendelkezésre.

Az első teljes képkockás tükör nélküli fényképezőgépek a Sony-tól érkeztek, majd néhány évvel később a Sony mellett a Nikon, a Panasonic és a Canon is megjelent. Most minden vezető márka megpróbálja felülmúlni egymást azzal, hogy vonzó fényképezőgép-vázzal és új, nagy teljesítményű objektívekkel kínálja rendszereit. Kétségtelen, hogy a full-frame fényképezés most már nemcsak lenyűgözőbb, hanem megfizethetőbb is, mint valaha.

A full-frame fényképezőgépek különlegessége és vonzereje a 35 mm-es filmnek megfelelő érzékelőben rejlik, amely sokkal nagyobb, mint az MFT és az APS-C fényképezőgépeké, és sokkal nagyobb, mint a legtöbb kompakt fényképezőgépé.

A nagyobb érzékelőméret nagyobb fénygyűjtést eredményez, ami viszont jobb képminőséget eredményez, különösen, ha az érzékelő érzékenysége magas.

A full frame DSLR fényképezőgépeket elsősorban a professzionális fotósok használták, de ahogy az áruk csökkent, olcsóbb modellek jelentek meg, amelyek a komoly amatőrök és a fotózás szerelmesei számára is megfizethetőek. Most már élvezhetik a full frame DSLR és DSLR fényképezőgépek előnyeit. A rajongók is vásárolhatnak kompakt full-frame fényképezőgépet, de ezek hiánypótlóak és drágák.

Talán a legjobb full-frame fényképezőgép jelenleg a Nikon Z6, amely könnyű testet, nagyszerű specifikációkat és sok hasznos funkciót ötvöz viszonylag alacsony ár mellett. A kamera ugyanolyan jó a fényképezéshez, mint a videofelvételhez.

Fujifilm XF10

Magas képminőség;
jó lencse;

építési minőség;

kényelmes működés.

lassú autofókusz;

instabil wifi adatfogadás.

Olympus Tough TG-6

Kompakt fényképezőgép 4x optikai zoommal és 9 optikai elemmel. Akár 7,9 méteres beépített vaku vörös szem csökkentéssel. Optikai képstabilizátor, mátrixeltolás.

A kamera makró funkcióval és 20fps felvételi sebességgel rendelkezik. Nincs kereső; a 3 hüvelykes képernyő helyettesítheti a keresőt.

Kontrasztos autofókusz 25 fókuszponttal. Háttérvilágításos autofókusz és arcfókusz. SDHC, SD, SDXC memóriakártyák és JPEG, RAW képformátumok támogatása. A beépített memória kapacitása 55MB.

A következő interfészekkel rendelkezik: Wi-Fi, videó, USB, hang, HDMI, HDMI. A filmek MOV formátumban kerülnek rögzítésre 25/30 fps sebességgel. A kamera nedvesség, por és alacsony hőmérséklet elleni védelemmel van ellátva. Súlya 250g.

Specifikációk:

  • 25-100mm gyújtótávolság
  • Az érzékelő képaránya 5,7
  • 4000×3000 maximális érzékelő felbontás;
  • Érzékenység 100-12800 ISO, Auto ISO;
  • Akkumulátor kapacitás 340 fotó.

Kiváló minőségű kép

Sony A7 III

Azon felhasználók számára, akik a legjobb választás a videózáshoz, egyértelműen a Sony A7 III-at ajánljuk. Ez a fényképezőgép messze nem olcsó, de a full-frame modellek között a legjobb ár/teljesítmény aránnyal rendelkezik.

A profik az A7 lll-t az őrült ISO sebesség és a beépített képstabilizátor miatt választják. A tükör nélküli fényképezőgép nagyon érzékeny autofókusszal is rendelkezik, és a Sony széles optikai készlete, valamint a más gyártóktól származó számos elérhető objektív lehetővé teszi, hogy bármilyen költségvetésnek megfelelő objektívekkel felszerelhető legyen.

A haladó fotósok talán jobban kedvelik az újabb A7R lll és A7 IV modelleket, de szerintünk az átlagfelhasználóknak nem érdemes túlfizetni ezeket.

Olympus Tough TG-6

magas képminőség;
por és vízszigetelés;

praktikus,

jó háttérvilágítás.

nehezen fellelhető tartozékok;

nincs jó objektív sapka mellékelve.

Canon PowerShot G9 X Mark II

A kamera 3x optikai zoommal és 8 optikai elemmel rendelkezik. Az érzékelő 20,9 millió képponttal van felszerelve. A képkivágási tényezője 2,7, maximális felbontása pedig 5472×3648.

Beépített vaku a vörös szemek csökkentésével. Optikai képstabilizátorral van felszerelve. Makró üzemmódban is működhet. 8,2 fps sebesség.

3″-os LCD-képernyő mint kereső. Kézi záridő és rekeszérték beállítása. Kontraszt-típusú autofókusz háttérvilágítással, manuális fókusz és arcfókuszálás.

SDHC, SD, SDXC memóriakártyák behelyezése lehetséges. Támogatja a JPEG és RAW képformátumokat, valamint a Wi-Fi, USB, Bluetooth, HDMI, NFC interfészeket.

A videofelvétel MP4 formátumban lehetséges, maximális képkockasebesség 60fps sebességgel. Súly 206g elemekkel.

Specifikációk:

  • A gyújtótávolság 28 – 84 mm;
  • Az érzékelő képaránya 2,7;
  • Apertúra F2 – F4.9 ;
  • Érzékenység 100 – 12800 ISO, Auto ISO;
  • 235 fotó akkumulátor kapacitás.

Nagyméretű, kiváló minőségű érzékelő

Canon PowerShot G9 X Mark II

Nagyobb, jobb minőségű érzékelő;
Jó optikai stabilizátor;

az automatikus módban készített képek minősége;

Kényelmes érintőképernyő.

Az akkumulátor gyorsan lemerül;

sötétebb lencse a zoomban;

Lezárt lencse.

Nikon Coolpix B500

Kompakt fényképezőgép 40×-es optikai zoommal és 12 optikai elemszámmal. A BSI CMOS típusú érzékelő teljes pixelszáma 16,76 millió pixel. A fényképezőgép beépített vakuval és vörösszem-csökkentéssel rendelkezik.

Optikai képstabilizátor. Makró módban 7,4 fps sebességgel lehet fényképezni. A 3 hüvelykes dönthető LCD képernyő keresőként is használható.

Kontrasztjavított autofókusz arc-autofókusszal. SDHC, SD, SDXC memóriakártyák használhatók; JPEG képformátum. Csatlakozási interfészek: wifi, videó, USB, audio, HDMI, NFC.

A tápellátás 4 AA elemről történik. MP4 formátumú videót rögzíthet 1920×1080-as maximális felbontással és 120 képkocka/másodperc képkockasebességgel. Elektronikus stabilizálás filmfelvételek készítésekor. Súly 542 g elemekkel.

Specifikációk:

  • 22,5 – 900mm gyújtótávolság;
  • Az érzékelő képaránya 5,62;
  • Maximum 4608×3456 felbontás;
  • F3 – F6 rekesz.5;
  • Érzékenység 125 – 3200 ISO, Auto ISO.

Hosszú akkumulátor élettartam

GYIK

A tükör nélküli fényképezőgépek objektívje cserélhető

A tükör nélküli fényképezőgépeken is lehet objektívet cserélni, de nem minden modell teszi ezt lehetővé. Az objektív cseréjére alkalmas készülékek objektívtartóval vannak felszerelve – egy speciális készlet az objektívnek a testhez való rögzítéséhez. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy minden gyártó csak a saját fényképezőgépéhez ad ki objektívkészletet. Ezért az egyik vállalat objektívjei nem használhatók egy másik vállalat eszközein.

Mi a legjobb kezdőknek: tükörreflexes vagy tükör nélküli fényképezőgép??

A tükör nélküli fényképezőgép jobb kezdőknek. Könnyebb használni, és kevesebb időt igényel az elsajátítása. Minél nehezebb beállítani egy tükör nélküli fényképezőgépet. A tükör nélküli modellek kisebbek és könnyebbek tükörreflexes társaikhoz képest.

Melyik érzékelő a jobb?

A tükörreflexes társaikhoz hasonlóan a tükör nélküli fényképezőgépek is képérzékelőt használnak, ahol az objektívből érkező kép a. Kivéve, hogy a tükör nélküli eszközökben a fény közvetlenül az eszköz belsejébe esik, megkerülve az „akadályt”, amely éppen a tükör formájában van. Ennek megfelelően a tükör nélküli fényképezőgépek mátrixai többféleképpen léteznek: csökkentett vagy vágott mátrixok. ige a vágásra) és a full-frame.

Azoknak, akik első tükör nélküli fényképezőgépüket vásárolják, nincs értelme egy drága full-frame változatra költeniük. A kezdők nem kritikusak ebben a kategóriában. Sőt, a túlnyomó többsége a kamerák elérhető az árkategóriában akár 100 ezer rubel – vágott. Sokkal könnyebb eladni, ha egy nap megunod, vagy egy kicsit drágábbra akarsz frissíteni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Csaba Kovács

    Sziasztok! Szerintetek melyik a legjobb tükör nélküli fényképezőgép 2022-ben? Ebben az áttekintésben a TOP 19 modellt értékelik. Ti melyiket választanátok és miért? Van valakinek tapasztalata valamelyikkel kapcsolatban? Köszönöm!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása