...

A legjobb nyomógombos telefonok időseknek 2022

A nyomógombos telefonok méltatlanul elavult technológiának számítanak. Ezek a modellek még mindig gyártásban vannak, és még mindig van rájuk kereslet. Az a tény, hogy nem minden idősebb ember képes elsajátítani az érintőképernyős kezelőfelületet. A divatos okostelefonok legtöbb funkciójára nincs szükségük. Azok a szülők, akiknek fontos a gyermekük iskolai előmenetele, egyre gyakrabban vásárolnak neki nyomógombos telefont egy „puccos” készülék helyett. A felhasználók visszatérnek a hagyományos mobiltelefonhoz, ha egy multifunkciós okostelefon elveszett vagy elromlott. Összegyűjtöttük neked a 2022-es év legjobb Alcatel telefonjait.

Előnyök:

  • megbízhatóság. Sokan emlékeznek a „törhetetlen tégla” viccekre. Ez részben igaz. A kézibeszélők hosszabb élettartamúak, mint az érintőképernyős modellek, és kevésbé valószínű, hogy leejtés vagy vízbe merítés esetén meghibásodnak;
  • egyszerű felület. Ez az a pont, amely lehetővé teszi, hogy a készülékek a polcokon maradjanak. A legtöbb idősebb ember nehezen sajátítja el az érintőképernyős modelleket, és néha még az újdonságnak számító készülékek ismeretlen kinézetétől is retteg;
  • korlátozott funkcionalitás. A mai gyerekek mobilalkalmazásokkal pazarolják az idejüket. Az iskolai teljesítmény súlyosan szenved ettől. Így a szülők kénytelenek nyomógombos telefont venni nekik. A gyermek mindig kapcsolatban lesz, miközben minden figyelmét az iskolai tananyag elsajátítására fordítja.

A nyomógombos telefonok fő hátránya a gyenge kamera. A gyártók nem hajlandóak erős fotóegységeket beépíteni ezekbe a modellekbe. Nehéz megtalálni egy 2 MP-nél nagyobb felbontású eszközt, és az ilyen modellek ára sokkal magasabb lesz.

Mire számíthatok ezen az áron?

Az Alcatel telefonokat az idősek számára tervezték. A gyártók nem a funkciókra, hanem a kényelemre és a hozzáférhetőségre összpontosítanak. Ezeket a modelleket népszerűen „nagymama-telefonoknak” nevezik. Az ilyen típusú mobilok elve – minél egyszerűbb a felület, annál jobb.

A telefon vásárlásakor a következő paraméterekre kell figyelnie:

  • egyszerű menü. Egy jó telefonnak el kell látnia a közvetlen feladatát – hívásokat kezdeményezni és fogadni. A tárcsázás teljes folyamata nem haladhatja meg az öt lépést. Egy nyugdíjas élete múlhat rajta. A zűrzavaros menük megterhelő feladatot jelentenek majd számára;
  • csengetési hangerő. Ahogy az emberek öregszenek, a hallásuk romlik. A hangos hívás közvetlenül befolyásolja a hívásfogadás sebességét, megkímélve a hívó idegeit. Az idősek gyakran elfelejtik, hová tették a telefont. A képernyő mérete miatt könnyű megtalálni. A halk csengőhangú mobiltelefon a hívó mellett feküdhet, de a hívó nem fogja hallani. Vásárlás előtt ellenőrizze a készülék hangerejét, hogy később ne kelljen új készüléket keresgélnie az üzletekben;
  • Kijelző és billentyűméret. A nyugdíjasok dicsérik az Alcatel telefonokat a nagy és fényes képernyőjük miatt. A vállalat készülékeinek kijelzője megnövelt fényerővel rendelkezik. A nagyméretű billentyűk könnyen megnyomhatók, még szemüveg nélkül is. Így a régi kedvenceid nem törik meg a szemüket tárcsázás közben;
  • az akkumulátor kapacitása. A korlátozott funkcionalitás ellenére a nyomógombos telefonokat is fel kell tölteni. Jobb, ha az akkumulátor kapacitásával rendelkező modellekre figyelünk – 400 mA/h-tól. Így a készülék nem fog lemerülni az akkumulátor az úton, és a kedvenc előfizető mindig kapcsolatban lesz;
  • Beépített hangszóró és mikrofon minősége. Ezek a paraméterek közvetlenül befolyásolják a hívók közötti kommunikációt. A hangos hangszóró és az érzékeny mikrofon csökkenti a megszakítások számát hívás közben;
  • kamera. Ez a funkció a nagyszülők számára is fontos. Szeretnek képeket készíteni kedvenc unokáikról, és a háttérképükre tenni őket a kezdőképernyőre. Győződjön meg róla, hogy telefonja legalább 2 megapixeles kamerával rendelkezik.

Az Alcatel nyomógombos mobiltelefonok minden modellje megfelel ezeknek a követelményeknek. A francia-amerikai vállalat évtizedek óta fejleszt ilyen típusú készülékeket. Nézze meg az Alcatel 2022-es rangsorát a legjobb készülékek között.

A legjobb olcsó telefonok idősek számára

Még a költségvetési mobiltelefonok szegmensében is számos modell létezik nagy gombokkal, szilárd testtel és jó akkumulátor-üzemidővel. Természetesen nem várhatunk sokat a fényerő és a kép részletessége terén, de fontos, hogy odafigyeljünk a szoftverre és az ikonok, betűtípusok és egyéb menüpontok kimenetére, és pontosan ezt tettük. Megvizsgáltuk az ügyfelek visszajelzéseit is a mobiltelefon-vétel hatékonyságával és a hangszórók minőségével kapcsolatban.

INOI 105

Az INOI 105 a kedvező árú, 1,8 hüvelykes kijelzővel az időseknek szánt készülékek listájának élén áll. A felbontás 160 x 120 pixel, 114 ppi sűrűséggel. Ez egyértelműen gyenge, de örül, hogy nappali fényben a képernyő nem tükröződik. Ennek ellenére a kütyü súlya körülbelül 50 gramm, így nagyon könnyen hordozható a zsebében. Van egy zseblámpa és egy meglehetősen nagy akkumulátor egy ilyen 600 mAh-s kijelzőhöz. Ez a hosszú akkumulátor-üzemidőnek köszönhető, még beszélgetési üzemmódban is. A GSM-kapcsolat szabványos, de a jel stabil, mindig nagy a sávszélesség, és a hangzás összetéveszthetetlen. Van egy szerény 0,1 megapixeles lencse, amellyel még közepes fotókat sem lehet készíteni – egy blokk a szépségért.

Előnyök:

  • kompakt méret;
  • jó gombok;
  • nagy kapacitású akkumulátor.

Hátrányok:

  • kijelző tisztasága.

Itel it6320

Top 10 legjobb gombos telefon idősek számára - Értékelés 2022

Ez a modell viszont jó képernyővel rendelkezik, de a gombokkal nem minden zökkenőmentes. A „Nem” és az „Igen” gombok akciógombokkal vannak kombinálva, és ez nem túl kényelmes, és nem is megbízható. A készülék ára azonban nem drága, és a memória eléggé elegendő a kapcsolatok széles körű listájának tárolására. Érdemes megemlíteni a stabil jelet 2G-hálózatot is. Itel it6320 Sötétszürke alapvető szabványok a világ legtöbb részén végrehajtják. Egy olcsó 2 SIM gombos telefon vonzza a kompakt testet, annak ellenére, hogy meglehetősen nagy, 2,8 hüvelykes képernyővel rendelkezik. A készülék legerősebb pontja ebben az esetben az 1900 mAh kapacitású akkumulátor.

Előnyök:

  • kommunikációs minőség;
  • Jó gombok;
  • Robusztus burkolat;
  • nagy kapacitású akkumulátor.

Hátrányok:

  • nem tökéletes gombok.

Nokia 106

Az ilyen eszközök felhasználói célközönsége számára fontos, hogy nagy gombokkal rendelkezzenek, amelyek egy olcsó, de megbízható mobiltelefonnal vannak ellátva a Nokia sorozatból 106. Egyáltalán nem új, de a viselhető kütyü nagyszerű akkumulátorral rendelkezik, amelynek kapacitása 800 mAh. Készenléti üzemmódban több hetes használatra elegendő. Az a tény, hogy szerény, 1,8 hüvelykes kijelzőméretet használ. A kép felbontása mindössze 160 x 120 pixel. A kép nem túl tiszta, de egy ilyen méretű panelen tisztának tűnik. Jó, hogy a tapasztalt márka kellő figyelmet fordított az ikonok méretére a menüben. Kétezer kapcsolat létrehozásához elegendő memória.

Előnyök:

  • képernyőfelbontás;
  • kompakt méret;
  • Jó hangzás;
  • jó hangszóró.

Hátrányok:

  • szerény képernyő.

Philips Xenium E125

A korábbi vezető pozícióját a költségvetési mobiltelefonok kiválasztásában a Xenium E125 sorozat egy kissé eltérő osztályú modellje veszi át. Ez a Philips ikonikus termékcsaládja, amelyet mindenekelőtt a stabil kapcsolat és a megbízhatóság miatt értékelnek. Ez a készülék 2000 mAh kapacitású akkumulátorral és viszonylag jó képernyővel rendelkezik, ha összehasonlítjuk az olcsó társaival. A kijelző mérete 1,77 hüvelyk, a pixelsűrűsége 116 PPI. Érdemes kiemelni, hogy itt nem kell fejhallgatót használni a rádió bekapcsolásához. A készülék hosszú élettartama a masszív műanyag és fém test használatának köszönhető.

Előnyök:

  • van egy zseblámpája;
  • a burkolat tartóssága;
  • akkumulátor kapacitása;
  • jó márka.

Hátrányok:

  • nem alacsony árcédula;
  • kép tisztasága.

Nokia 230 Dual Sim

A legjobb 2022-es telefon idősek számára a Nokia 230 két SIM-kártyával és közösségi hálózati támogatással. A telefon alapértelmezés szerint rendelkezik a Twitter, a Facebook és a Skype szolgáltatással. A 2 megapixeles kamera felbontása azt sugallja, hogy képes Skype-ozni. További előnye az erőteljes 1200mAh-s akkumulátor, amely készenléti állapotban akár néhány hetes üzemidőt is garantál. A megbízhatóságot a minőségi gombok és az alumínium hátlap használata indokolja. Hangkommunikáció lehetséges, de nincs Wi-Fi.

Előnyök:

  • Számos alkalmazás létezik;
  • jó akkumulátor-üzemidő;
  • nagyszerű felépítés
  • ismert márka.

Hátrányok:

  • nincs wifi a skype-hoz.

A legjobb kagylós telefonok

Ez a válogatás a legjobb kagylós telefonokat mutatja be, amelyekről sokan megfeledkeztek, pedig valójában igazi klasszikusok. Különösen ez a formafaktor kényelmes sok idős ember számára a különálló billentyűzetegységnek köszönhetően. Így nagyobb gombok elhelyezése is lehetséges. Ezenkívül nagyobb képernyőt használnak, ami vonzza a nagy betűtípusok és a nagy menüikonok jelenlétét. Figyelmet fordítottunk a vétel minőségére, a hangszóró hangerejére és más, az ilyen mobil megoldások vásárlóinak célközönsége alapján fontosnak tartott paraméterekre.

Alcatel 2053D

Az Alcatel 2053D kuplung sorozat, amely 2,4 hüvelykes képernyővel rendelkezik, 167 ppi-vel és 320 x 240 pixel felbontással, kiegészíti az idősebb felhasználók számára készült gombtelefonok minősítését. Ez a készülék kettős SIM-kártya-támogatással, fényes zseblámpával és rádióállomás-vevővel rendelkezik. Egy másik előnye a jó akkumulátor-üzemidő, amelyet a 970 mAh kapacitású akkumulátor használata indokol. Kagylóhéj alakú formája ellenére ez a mobil eszköz 90 gramm alatti súlyú, és kompakt méretű. A gombok méretére és kivitelezésének minőségére nincs panasz. Zavaró csak egy triviális saját OS, de a célközönség számára ez nem olyan fontos. A kamera csak mutatóba van, felbontása 0,3 megapixeles.

Előnyök:

  • alacsony súly;
  • éles kép;
  • Dupla SIM-támogatás;
  • stabil működés.

Hátrányok:

  • Haszontalan kamera.

BQ Mobile BQ-2445 Dream Dark

Egy másik praktikus mobil clamshell egy jó 800mAh akkumulátorral. Ez a telefon egy kicsit nehezebb, mint az értékelésünkben szereplő előző modell, de viszonylag keveset is nyom (körülbelül 100 grammot), 2,4 hüvelykes képernyővel rendelkezik. A kijelző felbontása szintén szerény (320 x 240 képpont), a pixelsűrűség 167 PPI. Ez elég ahhoz, hogy elég jól láthassa a nagy menü ikonokat és a névjegyzékeket. A tok tartalmaz egy zseblámpát és egy FM-vevőegységet. Az előnyök közé tartozik a bordázott hátsó borítás a kézhez való illeszkedés érdekében. Van egy fejhallgató-csatlakozó, microUSB kimenet. Nincs panasz a vétel minőségére. A fényképezőgépnek sincs jelentősége, csak egy dekoratív elem.

Előnyök:

  • Éles képernyő;
  • kényelmes borítás;
  • Robusztus tok;
  • süllyesztett gombok.

Hátrányok:

  • fotóminőség.

Alcatel 3025X

Ha nem tudja, hogy melyik mobiltelefont válassza a kagyló alakú mobiltelefonok közül, javasoljuk, hogy nézze meg az Alcatel 3025X-et is. Ez a modell vonzó a nagyméretű gombok, valamint a töltés és a csengetés jelzése miatt. Ezen kívül a felhasználók pozitívan nyilatkoznak a hangszóró hangerejéről és a stabil kommunikációról. A tok mechanikus billentyűzetet és egy 2,8 hüvelykes kis képernyőt tartalmaz. A kijelző felbontása szerény 320 x 240 képpont. A fő karakterek nagy nyomtatással vannak gravírozva, ami nagyon kényelmes a felhasználók számára a korban. Van egy vevőegység és egy 970mAh kapacitású akkumulátor. Készenléti üzemmódban a gyártó szerint ez a telefon akár 200 órán át is működhet újratöltés nélkül.

Előnyök:

  • akkumulátor kapacitása;
  • autonóm működés;
  • jó hangzás;
  • robusztus ház.

Hátrányok:

  • egyszerű kijelző.

Philips Xenium E255

Egy másik jó clamshell a nagymamák vagy nagypapák számára, amely szilárd akkumulátor-élettartamot vonz, akár 17 óra beszélgetési idővel. A modell vonzza a minőségi jelvételt az egyes SIM-kártyákról (2 telepíthető). Ezen kívül lehetőség van a memóriakapacitás növelésére a microSD-nyílásnak köszönhetően, akár 32 gigabájtig. Így hatalmas tárhelyet hozhat létre számtalan névjegy és akár fénykép számára. A gyártó gondoskodott arról is, hogy fényes kijelzővel rendelkezzen, ami a Philips által felvásárolt összes mobilkészülékre jellemző. A gombok kellően robusztusak, optimális méretűek és jól bevontak.

Előnyök:

  • A gombok tartóssága;
  • két SIM-kártya;
  • jel vétele;
  • jó hangszóró.

Hátrányok:

  • kamera felbontása.

Panasonic TU456

A legjobb kagylótelefon az idősek számára a Panasonic TU456 sorozatú ütésálló modell. Ez a mobiltelefon megfelel a MIL-STD-810G katonai szabványnak, így még a súlyos mechanikai sérülésektől sem kell tartania. Az akkumulátor élettartama akár 600 óra is lehet, és még egy szép 0,3 megapixeles előlapi kamera is van. Messze van az okostelefonoktól, de jobb, mint sok társa. A hallássérült felhasználók számára ez a telefon olyan erőteljes hangszóróval van felszerelve, amelyet a versenytársak nem tudnak felülmúlni. A tiszta 2,4 hüvelykes kijelző, amelynek felbontása eléri a 320 x 240 képpontot, szintén figyelemre méltó. A készülék alján egy igazán praktikus egység található nagy és tartós gombokkal.

Előnyök:

  • erős burkolat;
  • jó védelem;
  • autonóm működés;
  • gomb minősége.

Hátrányok:

  • nincs.

Milyen telefont érdemes vásárolni az időseknek 2022-ben?

Megpróbáltunk számos különböző megoldást figyelembe venni a vásárlók bejelentett célközönsége számára. Ha nem tudja, hogy melyik mobiltelefont válassza hozzátartozói számára, vegye figyelembe a következő modelleket:

  1. A kiváló minőségű ütésálló telefon – Panasonic TU456;
  2. Az ár és a minőség szempontjából jó kagyló a Philips Xenium E255;
  3. A legjobb olcsó nagymama telefon – Nokia 230;
  4. Megbízható és praktikus mobiltelefon idősek számára – Xenium E125.

Ne felejtse el megosztani véleményét, különösen azt, hogy mely modelleket (ár szempontjából) szeretné látni a választékunkban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Zsuzsa Szabó

    Melyik nyomógombos telefon a legjobb választás időseknek 2022-ben? Keresek egy olyan készüléket, amely könnyen használható, jó hangminőséggel és egyszerű funkciókkal rendelkezik. Kérlek, ajánljatok egy megbízható és felhasználóbarát opciót!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása