...

A legjobb fogkrém érzékeny fogakra 2022

Helyszín Név Jellemzők a rangsorban
Top 10 legjobb fogkrémek érzékeny fogakra
1 Lacalut Extra Sensitive A legjobb fogkrém érzékeny fogakra
2 PresiDENT Sensitive A legjobb a hiperérzéstelenítéshez
3 Sensodyne fluorral Ideális koronákhoz
4 Blend-a-med Pro-Expert Érzékenység-csökkentés Kiváló választás a plakkok elleni küzdelemhez
5 R.O.C.S. Érzékeny helyreállítás és fehérítés nem tartalmaz fluoridot
6 Mexidol Sensitive Legalacsonyabb kopás
7 BlanX Med Fehér fogak Maximális fehérítés
8 SPLAT Professional Biokalcium A legjobb ár-érték arány
9 Biomed Sensitive A legjobb fogkrém összetétel szerint
10 Colgate Sensitive Pro-Relief holisztikus gondozás

Piacvezető fogkrémek érzékeny fogakra

A szakértők azt javasolják, hogy a hatékony fogkrém keresését a megbízható fogkrémgyártók megismerésével kezdje. Ez a lista a legjobb fogkrémek érzékeny fogakra több vezető cég termékeit tartalmazza.

Lacalut

– Német márka a piacon 1925 óta. A gyártó termékkínálata több mint 40 terméket tartalmaz felnőttek és gyermekek számára.

Splat

– Oroszország vezető szájhigiéniai termékek gyártója. A Splat kínálatában környezetbarát háztartási termékek, természetes kozmetikumok, valamint.

Sensodyne

– A vállalat fogkrémek, fogöblítők gyártására specializálódott érzékeny fogak számára. Az első márkás termék 1961-ben került forgalomba.

R.O.C.S.

– Egy orosz vállalat, amely világszerte több mint 50 szabadalommal rendelkezik termékformuláira, három tudományos laboratóriummal.

PresiDENT

– A Betafarma tulajdonában lévő olasz márka. A gyártó története 1971-ben kezdődött.

BlanX MED fogak

Ez a termék vezeti a listát. A gyártója egy jól bevált, népszerű olasz cég. Ez a termék képes korrigálni egy problémás helyzetet. Ha az elváltozások kiterjedtek, a fogorvos fluoridálást írhat elő. A kezelés után segít kiválasztani a megfelelő fogkrémet a sérülékeny koronákhoz. A termék jellemzői:

  • A használat során oxigénatomok szabadulnak fel.
  • Kíméletesen távolítják el a lepedéket a zománc károsítása nélkül.
  • A termék alkalmazása biztonságos és hatékony.
  • A világosítás és az érzékeny rágórendszer ápolásának optimális kombinációja.

A termék formulája természetes összetevőkből áll. Alapja az izlandi moha, amely gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Képes kezelni a koronák felszínét és a metszőfogak, szemfogak és őrlőfogak belső rétegeit, megakadályozza a gyulladást, sikeresen küzd a patogén baktériumok ellen. A monofluorfoszfát és a nátrium-fluorid erősíti a fogágyat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb fogkrémet az érzékeny fogak számára?

A fogkrém kiválasztásakor célszerű fogorvossal konzultálni, de ha nem, akkor több fontos kritériumra kell figyelni:

Fluorid jelenléte

. A fluorid szükséges a fogzománc számára, de csak korlátozott mennyiségben. Ha olyan területen él, ahol az ivóvízben magas az elem koncentrációja, a legjobb, ha fluoridmentes terméket használ.

Enyhíti a fájdalom intenzitását

. A nem kezelt fogfájás esetén bármelyik fogkrém a fogfájás kategóriában megfelelő választás. Ha fogai túl erősen reagálnak a forró vagy hideg ételekre, a káliumtartalmú fogkrém a megfelelő választás. Blokkolja az idegvégződéseket és gyorsan enyhíti a fájdalmat.

Allergiás reakciókra hajlamos

. A nyálkahártyával érintkező anyagok nagyon gyorsan bejutnak a véráramba. A termék kiválasztásakor figyeljen az összetételére, és kerülje az olyan összetevőket, amelyek allergiát okozhatnak.

Oral-B Sensitive Original

Manapság gyakran használnak azonnali hatású speciális termékeket. Ez a termékcsalád magában foglalja a Sensitive Original. A hidroxiapatumok a következő képlet alapját képezik. Ez az anyag a természetes zománc analógja. Tökéletesen megerősíti a koronákat. A zománcréteg gyorsan regenerálódik. Nem irritálja az idegvégződéseket a külső tényezők miatt. Ha szisztematikusan alkalmazzák, csökkenti vagy megszünteti a hiperérzéstelenséget. A keverék sikeresen tisztítja a baktériumos szennyeződéseket, ételmaradékokat a koronákról, mivel szilícium-dioxidot tartalmaz. A legkisebb részecskék a zománc károsítása nélkül oldják meg a tisztítási feladatokat.

Az ideális összetétel

A szakértők ajánlásai a következők: mielőtt végleges döntést hozna arról, hogy melyik terméket vásárolja meg, fontos, hogy figyelmesen olvassa el a termék tartalmát. Milyen anyagoknak kell jelen lenniük? A fő lista a következő

  1. Pirofoszfátok. Megakadályozza a lepedék és a vízkő kialakulását, és gátolja a baktériumok szaporodását.
  2. Fluorid. Remineralizálja a zománcot, erősíti a zománc szerkezetét. Küzd a kariogén baktériumok ellen, minimalizálja a plakk kialakulásának kockázatát. Fő cél – a fogak erősítése.
  3. xilit. Segít a fogszuvasodás elleni küzdelemben. A természetes összetevők kategóriájára utal. Megöli a patogén baktériumokat. Remineralizálja a bevonatot, keményebbé teszi azt.
  4. Cink-citrát. Megakadályozza az ásványi anyagok megkeményedését és a baktériumok elszaporodását.
  5. Bromelain, papain. Természetes összetevő. Ideális túlérzékenység esetén.
  6. Karbamid-peroxid. Elősegíti a zománc fényesedését anélkül, hogy károsítaná azt. A fehérítő termékek alapvető összetevője.
  7. Kamilla, zsálya, tölgyfa kéreg kivonatok. Ideális fogínyvérzés esetén. Csillapítja a gyulladást. A termék fő szerves összetevői.
  8. Klórhexidin. Erős fertőtlenítőszer. Fertőtleníti, gyógyítja és gyorsan meggyógyítja a szájat.
  9. Peptidek. Az összetevők az organikus kategóriába tartoznak. Szabályozza a sejtek állapotát. Regenerálja a sérült területeket.
  10. Nanohidroxiapatit. A zománc erősítésére, felfrissítésére és remineralizálására tervezték. Kitölti a mikro repedéseket. A drága termékek kulcsfontosságú összetevője.

Sensodyne fluoriddal

Ez a fogkrém csodálatos hatással van az érzékeny fogakra! A termék kiváló minőségű és megbízható. A fogorvosok gyakran ajánlják, hogy növeljék a száj keményszöveteiben lévő hasznos ásványi anyagok szintjét. A vegyület mélyen behatol a dentinrétegekbe, és a belső csatornákra hat. Így az idegvégződések kevésbé sérülékenyek lesznek, és a fájdalom enyhül vagy megszűnik. A termék fluoridot és kálium-nitrátot tartalmaz, amely eltávolítja a gyulladást és erősíti az egységet. A termék terápiás és megelőző hatású is. A problémák súlyosbodásának elkerülése érdekében az anyagot puha sörtéjű ecsettel kell felvinni. A pasztát felnőttek és serdülők is használhatják 12 éves koruk után.

Silca Complete Sensitive

Ha étkezés közben vagy után fájdalmat tapasztal, akkor valószínű, hogy a zománc sérülékenyebb. A Complete Sensitive-t pontosan ezeknek a betegeknek fejlesztették ki.

  • Formulája kíméletes ápolást biztosít az érintett egységeknek.
  • A termék alacsony abrazivitása kíméletesen távolítja el a lepedéket a zománcréteg károsítása nélkül.
  • A kálium-citrát csökkenti a savanyú, édes, hideg és forró ételek okozta kellemetlen érzést.
  • A narancsolaj kivonat gondoskodik a fogínyszövetről.

Azt szeretné, hogy a koronák erősek legyenek, és a mosolya ragyogjon? Teljes érzékenység rendszeres használata!

SPLAT Professional Biokalcium

Teljes szájhigiénia az egészséges mosolyért. A kezelést 6-12 havonta egyszer kell elvégezni. A kezelés után a fogorvosok olyan termékek használatát javasolják, amelyek csökkentik a rágószervek sebezhetőségét.

  1. Ennek a fogkrémnek a fő összetevője a biokalcium. Tojáshéjból izolálják. Ez az elem jó építőelem a zománcrétegek regenerációjához.
  2. Segíti a kemény szövetek hidroxiapatit képződését.
  3. A papain gátolja a korona szennyeződését.
  4. Hatóanyagokban gazdag, erősíti a fogágyat.
  5. A nátrium-bikarbonát normalizálja a szájban lévő mikroflórát.

A termék gyengéden ápolja az egész szájat, kezeli az ínyt, tisztítja a metszőfogakat, a szemfogakat és a zápfogakat. Ennek a fogkrémnek az új formulája lehetővé teszi, hogy helyreállítsa a fogzománc állapotát.

PresiDENT Sensitive

A termék még a nagyon érzékeny zománcra is alkalmas. A felhasználók megjegyzik, hogy az alkalmazás nem okoz kellemetlenséget. A termék fő előnyei:

  1. A kopás mértéke kevesebb, mint 25 %.
  2. Zéró zománc kopás a tisztítás során.
  3. Nincs trauma a rágószerveket és az ínyt érő sérülés.
  4. Fluoridvegyületek magas koncentrációja – 1350 egység.

Mindez lehetővé teszi a jó szájápolást. A PresiDENT Sensitive korrigálja az egységek ásványi anyag hiányosságait is. A zománc erősebbé válik, nem kopik le olyan gyorsan. A sebezhetőség jelentősen csökken. A termék aktív összetevői a hidroxiapatit, nátrium-fluorid, kálium-nitrát. A fogkrém ápolja az egész szájat, megszünteti a kellemetlen érzést és megelőzi a fogszuvasodást.

Új gyöngy kalcium

Ez a fogkrém univerzális. Az egész család használhatja. Hároméves kortól engedélyezett gyermekek számára. A formula megelőző és gyógyító hatású. Ha az egységek enyhén reagálnak a hőre és a hidegre, ez a termék megszünteti ezeket a kellemetlen érzéseket. Erősíti a zománcot és csökkenti a zománc sérülékenységét. A fogkrém nagy mennyiségű kalciumot tartalmaz. Egészséges ásványi anyagokkal gazdagítja a zománcot. A fogkrém káliumot, fluoridot és fluoridot tartalmaz. Lassan szabadul fel, így nem lesz azonnali hatása. Az anyag fokozatosan, gyengéden hat.

A termékek értékelése 600 rubel ár szerint

Biorepair Plus, 75 ml

A terméket a zománc túlérzékenység csökkentésére, fogfehérítésre, a lepedék eltávolítására, a szuvasodás kockázatának minimalizálására, ínyvisszahúzódásra tervezték. Nem tartalmaz fluort. Fő funkciója az íny védelme a külső ingerekkel szemben. Olaszországban gyártott. A körömvirág-, spirulina- és varázsmogyoró-kivonat jelenléte segít a fájdalomcsillapításban. Hat éven felüli gyermekek is használhatják.

Biorepair Plus fogkrém, 75 ml

Előnyök:

  • hatékonyság;
  • biztonság;
  • kiegyensúlyozott összetétel;
  • Jó ár-érték arány;
  • praktikusság;
  • könnyen kezelhető.

Hátrányok:

  • nincs.

RemarsGel

Optimális a túlérzékeny fogak számára. A fogkrém a kétfázisú fogkrémek kategóriájába tartozik. Helyreállítja a zománcot, elősegíti a fogszuvasodás megelőzését, átfogó védelmet nyújt a szájüregnek. A termék klinikailag tesztelt, és bizonyítottan hatékony és biztonságos. Nincs jelentős ellenjavallat. Két változatban kapható: kék és narancssárga. Egyszerre használatos.

Átlagos költség – 890 rubel.

RemarsGel fogkrém

Előnyök:

  • helyreállítja a meggyengült zománcot;
  • minimalizálja a fogszuvasodás kockázatát;
  • csökkent érzékenység;
  • a szájüreg normalizálása;
  • védelem a demineralizáció ellen.

Hátrányok:

  • nincs.

Apadent Total Care (mineralizáló), 60 ml

A terméket kifejezetten az extra érzékeny fogakra tervezték. Elősegíti a kíméletes lepedékeltávolítást és a zománc regenerálódását. Japánban gyártják Apadent márkanév alatt. A készítmény hidroxiapatitot tartalmaz. A termékben nem használnak fluoridot. Segít helyreállítani a sérült zománc eredeti megjelenését, kitölti a mikrorepedéseket és karcolásokat, visszaadja a simaságot és a természetes fényt. Gazdaságos fogyasztás. Ha naponta egyszer használ fogmosást, egy 60 ml-es tubus egy hónapig tart. Egy borsó nagyságú paszta elegendő a teljes tisztításhoz.

Nincsenek súlyos ellenjavallatok. A készítmény olyan kíméletes és kiegyensúlyozott, hogy csecsemők és terhes nők, valamint szoptatós anyák is használhatják. Nem fog ártani azoknak sem, akik brikettet használnak. A szilícium-dioxid fehéríti a fogakat és eltávolítja a lepedéket. A csiszolási index minimális. A folyamatos használat tökéletes és káprázatos mosolyt varázsol a mosolyodból.

Apadent Total Care fogkrém (ásványi anyagokat tartalmazó), 60 ml

Előnyök:

  • könnyű használat;
  • takarékosság;
  • hatékonyság;
  • Biztonság;
  • Nincs ellenjavallat;
  • Funkcionalitás.

Hátrányok:

  • nem azonosított.

Apadent Perio, 90 g

Japánban gyártott termékek. 90g-os tubusokban kapható. A fő összetevő a hidroxiapatit. A fluor hiányzik. Pozitív hatással van az ínyre, megszünteti a vérzést. Teljesen kiegyensúlyozott összetétel, nem tartalmaz veszélyes összetevőket. A fogkrém megelőzi a szuvasodást, helyreállítja a normál szájflórát, gátolja a baktériumok növekedését és szaporodását, csökkenti a gyulladást és erősíti az ínyt. Gyorsan és hatékonyan megszabadul a túlzott érzékenységtől. Minden nap használható. Nincs súlyos ellenjavallat. A fogorvosok még gyermekeknek és terhes nőknek is ajánlják ezt a terméket.

Átlagos költség – 2179 rubel.

Apadent Perio fogkrém, 90 g

Előnyök:

  • univerzális;
  • Funkcionális;
  • Számos pozitív tulajdonság;
  • biztonságos;
  • hatékony.

Hátrányok:

  • magas ár.

Klinikai vizsgálatok

Több klinikai vizsgálat bizonyította, hogy az ACEPTA SENSITIVE preventív fogkrém egy hónapos rendszeres használata 62%-kal csökkenti az ínyvérzést, 48%-kal a fogak és az íny érzékenységét és 66%-kal a gyulladást.

Túlérzékenységi terápia

A túlérzékenység kezelésére teljes szájhigiéniai kezelés ajánlott, legalább naponta kétszer, közepes vagy puha keménységű kefével és speciális fogkrémmel. Melyik a legjobb az érzékeny fogak számára? A minősítés, leírás, összetétel, kritikák a későbbiekben kerülnek megfontolásra, de egyelőre – általános pontok.

Ajánlott az étrendet kalcium- és foszfortartalmú termékekkel kiegészíteni, és korlátozni a friss gyümölcslevek, édes üdítők, savas gyümölcsök és bogyós gyümölcsök, termálkontrasztos italok (pl. kávé fagylalttal) fogyasztását. Minden étkezés vagy uzsonna után öblítse ki a száját tiszta vízzel. meg kell látogatni a fogorvost, aki egyéni megelőző programot készít, és speciális terápiát ír elő.

fogkrém érzékeny fogak véleménye
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Zsófia Kántor

    Mi a legjobb fogkrém az érzékeny fogakra 2022-ben?

    Válasz
    1. Dávid

      A legjobb fogkrém az érzékeny fogakra 2022-ben a Sensodyne Sensibilidade és Gentle Care fogkrém. Ez a fogkrém kifejezetten az érzékeny fogakra kifejlesztve, enyhíti a fogszuvasodás okozta fájdalmat, erősíti az ínyt és védi a fogzománcot. Emellett kellemes mentolos ízt biztosít, és hatékonyan távolítja el a fogakon lerakódott szennyeződéseket is. Összességében nagyszerű választás azoknak, akik érzékeny fogakra küzdenek és hatékony védelmet keresnek.

      Válasz
Megjegyzések hozzáadása