...

A legjobb fémvázas okostelefonok rangsorolása 2021-2022-re

Néhány évvel ezelőtt a fém használata az okostelefon testeként ritka jelenség volt, és a kütyü magas státuszának jelképe. Ezután a gyártók elkezdték bővíteni a fém modellek számát, ami befolyásolta a költségeket – sokkal alacsonyabb lett, és hasonló eszközök több.

Az evolúció következő lépcsőfoka a többrétegű üvegpanelek, amelyek a törékeny anyag esztétikai és gyakorlati tulajdonságainak javítására szolgálnak. 2022-ben az alumíniumtest ritkaságszámba megy, és többnyire keret vagy váz létrehozására használják. Ennek ellenére érdekes modelleket találhat fémtesttel eladásra. Ezeket az alábbi szöveg mutatja be.

A cikk tartalma

XIAOMI MI MAX 3

  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 636
  • Képernyő: 6,9 hüvelyk, Full HD
  • Kamera: 12 + 5 MP / 8 MP
  • Memória: 4/6GB és 64/128GB
  • Akkumulátor kapacitás: 5500mAh

A Mi Max 3 nagyméretű okostelefon modern és friss dizájnnal rendelkezik. Meglehetősen vékony kerettel, lekerekített kijelzősarkokkal és kecses testformával rendelkezik. A készülék teste alumínium és jól összeszerelt, csúszásmentes bevonattal, ami nagy előny egy ilyen nagy telefon esetében.

A képernyő 6,9 hüvelykes, 2160×1080 felbontású, 6,9 hüvelykes. Egy ilyen kijelző mindenképpen lenyűgöző – jó betekintési szögekkel és széles színskálával rendelkezik. A Mi Max 3-at egy okta-core Snapdragon 636 processzor hajtja, amely az okostelefont simán és gyorsan futtatja. A RAM itt 4 vagy 6 GB, a verziótól függően, és beépített 64 GB vagy 128 GB.

A Xiaomi Mi Max 3 kettős fő kamerával rendelkezik – 12 + 5MP, és egy elülső kamera nyolc megapixeles modullal. Képminőség elfogadható – nem rossz részletesség és tisztaság. A fényképezőgép kezelőfelülete a fényképek javítására szolgáló szabványos üzemmódokkal rendelkezik.

Az okostelefon 5,500mAh akkumulátorral érkezik. Átlagos munkaterhelés esetén egyetlen töltéssel körülbelül három napig, nagy intenzitással pedig másfél napig működik.

A hátrányok közé tartozik az NFC hiánya, a multimédiás hangszórók átlagos minősége és a súlya – 221 gramm.

Motorola Moto Z 32GB: stílusos és erős

A Motorola Moto Z 32GB

Szokatlan kialakítású okostelefon, vékony, masszív alumíniumból készült testben. Az okostelefon anyaga nem hajlamos kicsúszni a kezéből, felülete kevésbé jeles.

Ne hívja a Moto-t teljesen ütésállónak, de az esések és a kisebb ütések méltóak rá.

Az okostelefon megjelenése nem tűnik unalmasnak a szemnek. Az elülső oldalon a képernyő felett található a beépített hangszóró, előlapi kamera, fényérzékelő, LED vaku. Négyzet alakú ujjlenyomat-olvasó az alsó oldalon (csak a szkenner, nem az érintőgomb), mikrofon az egyik oldalon, mozgásérzékelő a másikon.

A 13 MP-es elsődleges kamera középen helyezkedik el a hátlapon, a test fölé kiemelkedve.

A Motorola Moto Z 32GB domború kamera

Motorola Moto Z 32GB domború kamera

Egy másik „dolog” a Moto Z 32GB-ról a beágyazott modulok az okostelefonon:

  1. JBL SoundBoost Speaker vezeték nélküli hangszóró.
  2. Akkumulátor hátlapja.
  3. A projektor egy kivehető modul, amely a mobilt hordozható „mozivászonná” alakítja át.
  4. A kameramodul, amely a Moto Z 32GB készüléket egy nagy kamerává alakítja át tízszeres zoommal.

A modulok ára a telefon árától független.

Az okostelefon előnyei:

  • szokatlan kialakítás;
  • a kamera jó minőségű fényképeket készít;
  • fényes, tiszta képernyő;
  • Az ujjlenyomat-olvasó azonnali működése;
  • lenyűgöző az egyediségében modulok;
  • Kiváló teljesítmény;
  • hangszóró.

A Moto Z 32GB-nak nincsenek jelentős hátrányai.

GOOGLE PIXEL 5

  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 765G
  • Képernyő: 6 hüvelyk, OLED, FHD+
  • Kamerák: 12,2 + 16 MP / 8 MP
  • Memória: 8 GB és 128 GB
  • Akkumulátor kapacitás: 4080 mAh

A Pixel 5 nem tűnik ki különösebb különlegességgel vagy bármilyen sallanggal. Testét műanyag borítja, de itt érnek véget a középkategóriás készülék jelei, mivel az olcsó anyag külső rétege elrejti az elülső és hátsó panelt összetartó tömör alumíniumot. A képernyőt Gorilla Glass 6 üveg védi, és mind a test, mind a kijelző masszív, így a készülék tökéletesen illeszkedik a kezébe. Ráadásul a modell IP68-as víz- és porálló, és mindössze 151 grammos súlyú.

A Google Pixel 5 6 hüvelykes kijelzője jó fényerővel és széles betekintési szögekkel rendelkezik. 12,2 és 16 megapixeles felbontású kettős fő kamerával és 8 megapixeles előlapi kamerával rendelkezik. A fényképek megfelelő színvonalon készülnek – természetes színvisszaadással, jó dinamikatartománnyal és tiszta képpel.

A telefon teljesítménye a Qualcomm Snapdragon 765G processzorral rendelkezik. Ez elég egy sima és gyors felülethez, de ha több igényes alkalmazást futtat, akkor valószínűleg enyhe késedelmet tapasztalhat.

Az okostelefon akkumulátorkapacitása kiváló – 4080 mAh. Ezenkívül a modell támogatja a vezeték nélküli töltést, és képes más eszközök töltésére is.

A hátránya, hogy a Google Pixel 5 nem rendelkezik memóriakártya-nyílással és WI-FI 6 támogatással.

Blackview BV5100

Ez az okostelefon egy fiatal kínai gyártótól egyedülállóan beépített professzionális QR-kódolvasóval, valamint vízvédelemmel rendelkezik. IPS-kijelző mérete átlós 5.7″ felbontása 1440×720. A Media Tek Helio P22 processzor felelős a teljesítményért. Ez a paraméter a Blackview BV5100-ban – nem a tetején.
Néhány igényes alkalmazás futtatásakor az okostelefon lóg. A RAM memória mennyisége nagyon szerény – mindössze 4 GB. De a beépített memória elegendő – 128 GB.

A fő kamera fő moduljának felbontása – 16 megapixeles. A beállítások között szerepel az éjszakai üzemmód. Az előlapi kamera (13 megapixeles) az éjszakai mód mellett portré móddal is rendelkezik.

A gyártó nem spórolt az akkumulátoron – kapacitása 5580 mAh. Egy nap alatt készenléti üzemmódban az akkumulátor teljesítményének mindössze 4%-át fogyasztja. Vezeték nélküli töltés elérhető.

Előnyök:

  • nagy teljesítményű akkumulátor,
  • vízvédelem,
  • beépített QR-kód olvasó,
  • vezeték nélküli töltés.

Hátrányok:

  • szerény teljesítmény,
  • kis mennyiségű RAM.

BQ 5528L STRIKE FORWARD

  • Processzor: UNISOC SC9863A
  • Képernyő: 5,4 hüvelyk, HD+
  • Kamera: 13 + 0,3 MP / 5 MP
  • Memória: 2 GB és 16 GB
  • Akkumulátor kapacitás: 3000mAh

Az 5528L Strike Forward tokja egy fém hátlapból áll, két műanyag betéttel a WIFI, a Bluetooth és a hálózati átjáró számára, valamint egy keret nélküli 5,4 hüvelykes kijelzővel. Összességében a készülék könnyű és kompakt, kényelmesen ül a kézben, és nem csúszik benne.

Az 5528L Strike Forward egy UNISOC SC9863A okta-core processzorral, valamint 2 GB RAM-mal és 16 GB belső memóriával rendelkezik; ez utóbbi 64 GB-ra bővíthető microSD kártya telepítésével.

Az élet fényes, pozitív pillanatainak megörökítéséhez a fejlesztők a 13 + 0,3 megapixeles fő kettős kamerát és az 5 megapixeles előlapi kamerát javasolják. Természetesen a kameráktól nem várhat kiváló részletességű felvételeket, de igénytelen felhasználó, szép színekkel, gyors fókusszal és jó dinamikatartománnyal lephetnek meg.

A(z) BQ 5528L Strike Forward 3000 mAh nem cserélhető akkumulátorral rendelkezik. A telefon egy feltöltéssel töltött üzemideje a terhelés típusától függ.

Ennek a modellnek a hátránya az NFC hiánya és az akkumulátor, amely erős használat mellett gyorsan lemerül.

VERTEX D514: vas régi iskola

VERTEX D514
A Vertex D514 acél telefon a „múlt visszhangja”, ha a designról van szó. Egy nyomógombos telefon kis képernyővel és minimális lehetőséggel, ez minden, amit a készülék nyújtani tud.

Azoknak való, akiknek nincs szükségük drága, sok funkcióval rendelkező okostelefonokra, azoknak készült, akiknek a telefonra csak a fő céljára van szükségük – beszélgetésre. Csatlakozó 2 sim-kártyához, hogy hozzájáruljon ehhez.

A D514 megjelenése üzleties és letisztult. Ugyanakkor a „nyugdíjas” nem nevezhető semmilyen módon. A legfontosabb: A test tartós acélból készült, amely megbízhatóan védi a belső szerkezetet az esésektől és ütésektől, valamint stílusossá teszi az okostelefon kialakítását.

A készülék hátlapjának teteje, valamint a keret kijelzője polikarbonátból készült. A műanyag nem rendelkezik védő tulajdonságokkal, de a dekoráció javítására szolgál.

Annak ellenére, hogy a VERTEX D514 egyszerű, mind külsőleg, mind belsőleg, megkülönböztethető néhány előnye és hátránya.

A VERTEX D514 hátulja

A VERTEX D514 hátulja

Előnyök:

  1. A billentyűzet és a karakterek kijelzője nem kicsi, így a gyengén látók is használhatják a telefont.
  2. Mobiltelefon tartós fémötvözetből készült tokban.
  3. Hangos hangszóró, amely lehetővé teszi, hogy a hívó fél még a készüléktől távolabb is hallja a hívást.
  4. Hosszú akkumulátor élettartam.
  5. Alacsony költségű mobil. Átlagosan 1900 rubelért lehet megvásárolni.
  6. Szilárd kialakítás.

A hátrányok a következők:

  1. 0,3 MP kamera.
  2. Ritka interfész.
  3. Primitív opciók.
  4. Kap sim kártyák a régi módon, azaz távolítsa el a hátsó borítást, távolítsa el az akkumulátort, majd elérheti a slot kártyák.
  5. Magas szintű zajcsökkentés.

Közbenső vagy tartalék telefonként a Vertex D514 tökéletes lenne. A legtöbb modern ember számára azonban túlságosan elavultnak és értelmetlennek fog tűnni.

MEIZU 16

  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 710 SoC
  • Képernyő: 6 hüvelykes, FullHD+
  • Kamerák: 12 + 20 MP / 20 MP
  • Memória: 6GB és 64/128GB
  • Akkumulátor kapacitás: 3100mAh

A Meizu 16 okostelefon fémtesttel stílusos és gyönyörűen néz ki. Vékony és könnyű, mindössze 155 gramm, és jól fekszik a kézben.

A készülék 6 hüvelykes Super AMOLED-kijelzővel van felszerelve. A képernyő az elülső felület körülbelül 91%-át fedi le.

A készülék elülső kamerája 20 megapixeles felbontású. A fényképek minősége kiváló – a képek részletesek és jól élesítettek. A Meizu 16 hátlapi kamerája két modulból áll – 12MP és 20MP, tripla zoom és autofókusz segítségével. A fényképek minősége attól függ, hogy hol és milyen napszakban készíti őket: napközben a fő kamera nagyszerű, zajmentes felvételeket készít.

A Meizu 16 teljesítményét a Qualcomm Snapdragon 710 processzor támogatja, amely nem a maximális, de meglehetősen nagy sebességet mutat. A RAM 6 GB, a tárhely pedig 64 GB vagy 128 GB. Memóriakártya telepítésére azonban nincs lehetőség.

A 3100 mAh-s akkumulátor nem a legnagyobb kapacitású egy okostelefon esetében, így a készülék nem büszkélkedhet jó akkumulátor-üzemidővel. Az akkumulátor mérsékelt használat mellett akár 24 órát is kibír. A hátrányok közül – nincs NFC chip.

Doogee S88 Plus

Ez az okostelefon 6,3 hüvelykes IPS-kijelzővel van felszerelve, amelynek felbontása 2340×1080. A fényerő jó szinten van. A készüléket egyedi kialakítása különbözteti meg.
De a fő előnye a 10000 mAh kapacitású, nagy teljesítményű akkumulátor! Az akkumulátor 14-15 órán át bírja az online videók Full HD nézését.

Processzor – Helio P70. A Dogee S88 Plus memóriakapacitással nincs gond: 128 GB beépített memória, 8 GB RAM. Ha a beépített memória nem elegendő, bővítheti microSD-kártyával.

A fő kamera fő érzékelőjének felbontása 48MP. Autofókusszal van felszerelve. Az elülső kamera felbontása 16 megapixeles.

Előnyök:

  • nagy teljesítményű akkumulátor,
  • megjelenítés,
  • hangos hang,
  • vezeték nélküli töltés,
  • NFC támogatás,
  • Memóriakártya foglalat.

Hátrányok: Nincs fejhallgató-csatlakozó.

XIAOMI REDMI 5 PLUSZ

  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 625 SoC
  • Képernyő: 5,99 hüvelyk, FullHD+
  • Kamera: 12 Mpix / 5 Mpix
  • Memória: 3/4 GB és 32/64 GB
  • Akkumulátor kapacitás: 4000mAh

Az okostelefon Xiaomi Redmi 5 Plus vékony fémtestből áll, két műanyag betéttel a végeken; a képernyőt 2,5D üveg Gorilla Glass borítja. Az anyagok és a kivitelezés minősége a legmagasabb szinten, de a szerkentyű használata közben óvatosnak kell lennie, mert csúszik a kezében.

Az okostelefon előlapi kamerája 5MP felbontású, míg a fő kamera 12MP felbontású lesz. A szelfi felvételek teljesen elfogadhatóak. Ami a fő kamerát illeti, ez egyszerű – jó fényben a fényképek jó élességgel és részletességgel rendelkeznek.

A Redmi 5 Plus Qualcomm Snapdragon 625 hardverplatformot használ. 3 GB vagy 4 GB RAM és 32 GB vagy 64 GB belső memória áll rendelkezésre. Képes a memóriakártya bővítésére microSD-kártyák telepítésével.

Az okostelefon 4000mAh nem cserélhető akkumulátorral rendelkezik. Nagy terhelés mellett egyetlen töltéssel estig tart, mérsékelt munkával pedig néhány napig is eltarthat.

A Redmi 5 Plus nem támogatja a gyors vagy vezeték nélküli töltést, és hiányzik az NFC chip – ezek valószínűleg a modell hátrányai.

HUAWEI Mate 20 lite: megbízható, korlátlan potenciállal

HUAWEI Mate 20 lite

A HUAWEI és a Honor rajongói hasonló specifikációkat fognak észrevenni a HUAWEI Mate 20 lite és a Honor 8X között. Erőteljes belső, gyors teljesítmény, hosszú ideig tartja a töltést.

A HUAWEI Mate 20 lite azonban kiemelkedik a szélesebb képernyő és a test kialakítása miatt.

Robusztus fémötvözetből készült, és bár nem rendelkezik IP68-as védettséggel, mégis képes túlélni az ütéseket.

Egy másik jellemző a fő kamerák elhelyezkedése a hátlapon: középen, az ujjlenyomat-olvasó felett.

A HUAWEI Mate 20 lite színei

Fényes és lédús színes képernyő HUAWEI Mate 20 lite

Előnyök:

  • Széles képernyő kiváló minőségű színvisszaadással;
  • elegáns megjelenés;
  • Az akkumulátor 2-3 nap alatt lemerül, és 2-3 óra alatt feltöltődik;
  • nagy teljesítmény;
  • Rengeteg praktikus lehetőség;
  • Zászlóshajó szintű kamerák.

Mint ilyen, a HUAWEI Mate 20 lite nem rendelkezik hátrányokkal. Megbízható asszisztens lesz a mindennapi életben.

Nokia 3.1

  • Processzor: MediaTek MT6750
  • Képernyő: 5,2 hüvelyk, FullView, HD
  • Kamerák: 13Mpix / 8Mpix
  • Memória: 2GB /16GB
  • Akkumulátor kapacitás: 2990mAh

Olcsó és jó megjelenésű modell nagyon jó minőségű kivitelben. A Gorilla Glass üveggel borított képernyő egy gyémántcsiszolt alumínium tokba van beágyazva. A telefon 5,2 hüvelykes, 18:9-es képarányú, HD felbontású képernyőt kap. Teljesítmény – okta-core MediaTek MT6750, 2/16GB. Akkumulátor – 2990mAh. A kamera 13/8 megapixeles. Az okostelefon támogatja az AR-alkalmazásokat. Összességében a modul nem a legerősebb, de a szép eszközök kedvelői, akiknek nincs szükségük csúcsminőségű funkciókra, szeretni fogják.

OnePlus 5T

  • Processzor: Snapdragon 835
  • Képernyő: 6,01 hüvelyk, FHD+
  • Kamerák: 16+20 Mpix / 16 Mpix
  • Memória: 6/8 GB és 64/128 GB
  • Akkumulátor kapacitás: 3300 mAh

A készüléket 2022 elején adták ki, ami befolyásolta a hozzá választott processzor kiválasztását. Snapdragon 835 – az egyik legerősebb megoldás az újabb Snapdragon 845 megjelenése előtt. A chipkészlet és a kiváló memória azonban lehetővé teszi, hogy a készülék bármilyen feladatot könnyedén kezeljen. A telefon minőségi Amoled kijelzője átlagosan 6,01 hüvelyk méretű, 2160*1080 pixel felbontású. Akkumulátor élettartam – 3300mAh, gyorstöltés. Sony kamera – 16+20MP, előlapi modul – 16MP.

A jó pontok közül – jó teljesítmény, arcszkennelés a feloldáshoz, NFC, nagyszerű hangminőség. Hátrányok – a test csúszós és nem figyelemre méltó, a kamera nem rendelkezik optikai zoommal, ami befolyásolja a képek minőségét menet közben. A modell ára nem a leghűségesebb, így ha a fémtest nem prioritás, akkor sok érdekesebb eszközt választhat ugyanolyan áron és jobb vagy hasonló paraméterekkel.

Nem eladó

Top 5 legjobb fém telefonok nagy kapacitású akkumulátorral

  • Lenovo P2 (5100mAh, 13830 RUB.).
  • Oukitel K6000 Pro (6000 mAh, 8311 RUB.). Vásároljon
  • Xiaomi Mi Max 2 (5300mAh, 15050RUB).). Vásárolja meg a
  • Samsung Galaxy A9 Pro (5000 mAh, 20800 dörzsölés).).
  • Asus Zenfone 3 Zoom (5000 mAh, 27890 USD). Vásárolja meg a

Az új Doogee BL7000 7060mAh akkumulátorral nem szerepel a toplistán, mert a készülék teste nem teljesen fémből készült. Bőrből készült borító.

Szintén hiányzik a listáról az Oukitel K10000, 10k akkumulátorral. mAh. Bár ez az okostelefon lenyűgöző akkumulátor-élettartam paraméterekkel rendelkezik, de a gyakorlatban a feltüntetett számok messze vannak a valóságtól. A fejlesztés során nem sikerült elérni a megfelelő akkumulátor élettartamot. Tehát a kütyü a 4500 és 5k közötti akkumulátorral rendelkező bármely más készülékkel egyenrangúan teljesít. mAh.

De az Oukitel K6000 Pro felkerült a toplistára. Optimális megoldás, ha kedvező árú, fém alapú készüléket vásárol, magas akkumulátor-élettartammal. Ha korábban egy ilyen kombináció lehetetlennek tűnt, akkor ma az ilyen jellemzők valósággá váltak, köszönhetően a kínai iparnak.

Egy másik kínai hosszú élettartamú akkumulátor a Lenovo P2. Ez a készülék kisebb milliamperrel rendelkezik, mint az Oukitel K6000 Pro, de ez messze nem az akkumulátor élettartamának fő mutatója, és nem közvetíti az általános képet. A P2 tesztelése azt mutatta, hogy az okostelefon sok más társainál jobb. A telefon három napig működik egyetlen feltöltéssel – ami azt jelenti, hogy a szokásos módon használod majd: bejelentkezel az internetre, telefonálsz párat, és néha SMS-t írsz. A készülék intenzív üzemmódjában egy akkumulátortöltés másfél napig tart (videótartalmak rendszeres megtekintése és a közösségi hálózatok aktív használata mellett).

A P2 megfelelő alternatívája – Xiaomi Mi Max 2. Ez azonban amatőr választás, mert a 6,4 hüvelykes kijelzővel a készülék elég nagy, és nem mindig fog elférni a zsebében. Sokan kellemetlennek találják, hogy egy kézben tartsák.

BQ-5510 Strike Power Max 4G

  • Processzor: MediaTek MT6737
  • Képernyő: 5,5 hüvelyk, HD
  • Kamera: 13MP / 8MP
  • Memória: 1GB /8GB
  • Akkumulátor kapacitás: 5000 mAh

Költségvetési készülék fém testtel, amelynek fő jellemzője az 5000 mAh kapacitású, nagy teljesítményű akkumulátor. A többi paraméter meglehetősen szerény. A telefon egy tipikus alacsony költségű képviselő, de vonzó lesz azok számára, akiknek hosszú futásra van szükségük. A készülék normál terhelés mellett körülbelül három napot bír ki. Teljesítmény – négymagos MediaTek MT6737, 1/8 GB. A kamera 13/8 megapixeles. 5.5 IPS 5,5 hüvelykes HD mátrix 5,5 hüvelykes IPS. Az okostelefon ujjlenyomat-olvasóval biztosított.

Hogyan válasszunk egy okostelefont egy fém tokban

Az alumínium vagy fém okostelefonokat ugyanúgy választják ki, mint a többi mobiltelefont – a legfontosabb funkciókat szem előtt tartva. Segítünk eldönteni, hogy mi a legjobb az Ön számára, bármilyen feladatot is végezzen.

Képernyő átlója és felbontása

Átlós tartományok 3,5 és 7,0 hüvelyk között. Minél nagyobb, annál kényelmesebb a filmnézés, a dokumentumok olvasása, a játék. A nagyobb átló azonban hatással van az okostelefon méretére is. Nehezebb egy kézzel kezelni, és nagyobb az esélye, hogy leesik. A kis tenyérrel rendelkezők 5,0-5,5 hüvelykes készüléket javasolnak.

A felbontás határozza meg, hogy mennyire lesz tiszta a kép. A mai okostelefonoknál a minimum 1440×720-nál kezdődik, a maximum pedig eléri a 3840×1644-et. 6,0 hüvelykes vagy annál nagyobb képátló esetén a 2300×1080-as vagy annál nagyobb felbontás az optimális.

Processzor és magfrekvencia

Fém házas okostelefon lehet 4 vagy 8 magos is. Jobb, ha egy 8 magos modell kiválasztásakor figyelni kell. Minél magasabb a frekvencia, annál gyorsabban dolgozza fel a mobileszköz a parancsokat.

Az energiatakarékos magok 1,8 GHz-től, a nagy teljesítményű magok pedig 2,2 GHz-től kívánatosak.

Beépített memória és RAM

A beépített állandó memória fényképek, zenék, filmek és dokumentumok, valamint letöltött és telepített alkalmazások tárolására alkalmas. A ROM külső memóriakártyával bővíthető, de egyes modellekhez egy második SIM-kártya feláldozására van szükség.

Nem minden művelet működik a csatolt adathordozón tárolt fájlokkal (pl. Word-dokumentumok szerkesztése). Válasszon tehát olyan méretű belső memóriát, amely elég nagy az alkalmazások és egyéb fájlok számára. A legtöbb esetben 64 GB-ról van szó.

A RAM biztosítja a megnyitott programok működését. Nagyobb kapacitású RAM, több alkalmazás használható egyszerre. Nem fog megfagyni. Kívánatos a 4 GB RAM.

A kommunikáció moduljai

A Bluetooth és a Wi-Fi minden fémvázas okostelefonban megtalálható, de a többi modul – nem mindig. Ha videohívásokhoz vagy nagyméretű fájlok letöltéséhez nagy sebességű internetre van szüksége az otthonán kívül, keressen 5G-t támogató telefonokat. Ha okostelefonjával szeretne fizetni az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön anélkül, hogy elővenné a pénztárcáját, válasszon NFC-kompatibilis készülékeket.

A kamerák száma és felbontása

Minél több hátsó kamerával rendelkezik egy okostelefon, annál változatosabbak a felvételi lehetőségek. Például a 2 objektív lehetővé teszi panorámafotók (nagy épületek, tájképek) és portrék, közeli témák készítését. A fő téma kiemelkedik, a háttér pedig elmosódott. A harmadik objektív gyakran képes egyszerre megmutatni a témát háromszoros zoomban, ami jól jön makrófotózásnál vagy távoli témák fényképezésénél. A kamera felbontása határozza meg a kép tisztaságát. Szelfikhez lehetőleg 12MP-től.

SIM-kártyák száma

A legtöbb okostelefon két SIM-kártya foglalattal rendelkezik. Néha a nano-SIM + e-SIM kombinációja is elérhető. Ha több számot szeretne hívni, és nem szeretne egyszerre két okostelefont használni, keressen 3 vagy 4 SIM-kártyás modelleket.

Az akkumulátor kapacitása

Meghatározza az akkumulátor élettartamát. Ha sok időt tölt otthonától távol és sokat használja az okostelefonját, válasszon 3000 mAh vagy annál nagyobb kapacitású modelleket. A kempingezés szerelmesei imádni fognak egy olyan okostelefont, amely fém védőburkolattal és legalább 5500 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik.

Meizu M6s

  • Processzor: Exynos 7872
  • Képernyő: 5,7 hüvelyk, FullView, HD+
  • Kamera: 16 MP / 8 MP
  • Memória: 3 GB és 32/64 GB
  • Akkumulátor kapacitás: 3000 mAh

A Meizu modellje alumínium testben, érdekes processzorral a Samsungtól. Az Exynos 7872 lapkakészlet hat maggal rendelkezik, és jól teljesít egy alsó kategóriás modellben. Ez az egyik legjobb megoldás egy 10k alatti készülékhez. Memória: 3 és 32/64 GB. Kijelző: IPS, 5,7 hüvelyk, HD+, képarány 18:9. A modell előnye a gyors töltésnek tekinthető, amely olcsó eszközök ritkán. Akkumulátor: 3000mAh. Kellemesen elégedett a kamerával – 16/8 MP. A kategóriájában minőségi képeket és videókat készít. A Meizu M6s egy jó telefon teljesítmény és akkumulátor-üzemidő szempontjából, szép kialakítással.

Honor 7C Pro

  • Processzor: Snapdragon 450
  • Képernyő: 5,99 hüvelyk, FullView, HD+
  • Kamerák: 13 + 2 MP / 8 MP
  • Memória: 3GB/ 32GB
  • Akkumulátor kapacitás: 3000mAh

Az egyik legkiegyensúlyozottabb olcsó telefonok fém. A készüléket egy szép, okta-core Snapdragon 450 lapkakészlettel, 3/32 GB memóriával, 3000 mAh akkumulátorral szerelték fel. IPS 5,99 hüvelykes képernyő, FView, HD+. Kellemes tény a dedikált memóriakártya-nyílás akár 256 GB-ig. Kettős hátsó kamera – 13+2MP, elülső kamera – 8MP.

A modell azok számára vonzó, akik egy modern telefont szeretnének jó paraméterekkel, de nem drágán. Lehet játszani rajta, és tisztességes akkumulátor-üzemidő, és a kamera jól rögzíti a képeket. Plusz nagy képernyő kis méretben. Mínusz – nincs NFC.

Apple iPhone 7 128 GB

Az iPhone 7 128 GB nem különbözik az iPhone 7 32 GB-tól, kivéve a belső memória mennyiségét.

Mi a legjobb változat a választáshoz? A 128 GB-os iPhone 7-et javasoljuk, mivel ez a memóriamennyiség a legtöbb felhasználó számára elegendő lesz. 32 GB nem elég, azért is, mert egy részét a firmware-hez használják. Még így is használhatja a felhőalapú tárolást a tároláshoz.

  • Képernyő átlója / felbontás: 4,7 hüvelyk / 1334×750
  • A készülék súlya: 138g
  • Processzor: Apple A10 Fusion
  • Azonnali / beépített memória: 2GB / 128GB
  • Akkumulátor kapacitás: 1960 mAh
  • Első / hátsó kamera felbontása: 7 MP / 12 MP
  • Kártyahely: Nincs

Xiaomi Mi A2

  • Processzor: Snapdragon 660
  • Képernyő: 5,99 hüvelyk, 18:9, FHD+
  • Kamerák: 12+20 Mpix / 20 Mpix
  • Memória: 4 GB és 32/64 GB
  • Akkumulátor kapacitás: 3010mAh

A készüléket az Android One projekt hozta létre. Ez lehetővé teszi, hogy a telefon megfizethetővé váljon, és tisztességes tölteléket tegyen bele. A modell előző verzióját – az A1-et a minőségi fotó- és videófelvételekért dicsérték. A frissített készülék folytatja a trendet, és kettős 12+20MP modult kínál az ügyfeleknek. A kamera érzékelője nagyobb pixelmérettel rendelkezik, ami javítja az éjszakai képek minőségét. Ezen kívül az AI technológiát használják a forgatásban is. Az elülső kamera felbontása 20MP.

Teljesítmény – Snapdragon 660, 4 és 32/64GB. Kijelző – IPS, 5,99 hüvelyk, FullView, FHD+. Akkumulátor – 3010mAh. A készülék többféle élénk színben kapható. Mi A2 – ez egy nagyszerű fiatal eszköz nagy teljesítményű anyagokkal. Nem mentes a hátrányoktól – nincs NFC, gyors töltés, fejhallgató-kimenet és memóriafoglalat.

Honor Play

  • Processzor: Kirin 970
  • Képernyő: 6,3 hüvelyk, FullView, FHD+
  • Kamera: 16+2Mpix / 16Mpix
  • Memória: 4/6GB és 64/128GB
  • Akkumulátor kapacitás: 3750mAh

Eléggé atipikus okostelefon egy kínai cég számára. Egyik szögből kicsit úgy néz ki, mint az Apple – a kamera kivágása és az antenna betétek a hátlap tetején és alján, de egy másik szögből nem az idegesítő üveg hátlapok csillogó felületekkel. A modell, ahogy a neve is sugallja, játékként van pozícionálva. A firmware GPU Turbo technológiával rendelkezik, amely 60%-kal növeli a teljesítményt, miközben 30%-kal csökkenti az akkumulátor fogyasztását.

Az egyéb paraméterek teljesen összhangban vannak az árral – erős Kirin 970 lapkakészlet, 4/64 vagy 6/128 GB memória, nagy FullView 6,3 hüvelykes kijelző FHD+ felbontással, mátrix típusa – IPS. 16+2 MP-es hátlapi kamera, 16 MP-es szelfi kamera. Mindkettő támogatja az AI-t. Az akkumulátor – 3750 mAh, Quick Charge funkcióval rendelkezik. A tipikus fekete változat mellett piros és lila színben is kapható. Élvezi az NFC jelenlétét.

Fém okostelefon rangsor 2022-re

1. A legjobb okostelefon fémtestben Samsung Galaxy Z Flip3

Árak összehasonlítása

Miért tetszett nekünk: A hajlékony kütyü a korai kagylós telefonokhoz hasonlóan félbehajtható. A nagyméretű képernyőt egy robusztus alumínium burkolat fedi. Amikor kinyitja, egy nagy, 6,7 hüvelykes képátlójú kijelzőt kap. A szerkesztő értékelése:

Főbb jellemzők:

  • Kamerák: 12+12MP hátlapi, 10MP elülső kamera
  • Képernyő: 6.7″ (2640×1080)
  • Memória: 8/128GB
  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 888
  • Akkumulátor: 3300 mAh

Kialakítás és tok jellemzői

Ez egy okostelefon-transzformátor, amely nagy üvegképernyője ellenére képes félbehajtani a készüléket. Összehajtogatva a tok 86x72x17 mm-es, így kevés helyet foglal a zsebében. Nem kell kihajtania a telefont, hogy lássa az időt, a dátumot vagy az üzenet feladóját – egy második, 1,9 hüvelykes mini képernyő van a külső oldalon. A zene is vezérelhető belőle. Az okostelefon teste alumíniumból készült, de a készülék súlya mindössze 183 g. Akár 4 szín az Ön ízlésének megfelelően. Az IP68 vízállóság lehetővé teszi, hogy a telefont a strandon vagy a medencében is használhassa – nem károsodik a vízzel való érintkezés miatt.

„What’s On?

A fémből készült okostelefon a 8 magos Qualcomm Snapdragon 888 processzornak köszönhetően nagyobb teljesítményt nyújt. Fele 1,8 GHz-en fut az energiahatékonyság érdekében, fele pedig 2,4 GHz-en, hogy könnyen kezelje a megnövekedett terhelést. „Beépített 128 GB memória a zenék, fényképek és videók tárolására. 8GB RAM kiküszöböli a szoftverek lefagyását. De az akkumulátor egy ilyen nagy teljesítményű okostelefon gyártó megkímélte. A 3300 mAh kapacitású akkumulátor elegendő a telefon néhány órás aktív használatához.

Képernyő és kamerák

A kettős 12+12MP-es hátsó kamera széles látószögű, kiváló minőségű panorámaképeket biztosít. A szelfikhez 10MP-es elülső objektív áll rendelkezésre. A 2640×1080-as felbontású színes AMOLED kijelző tökéletesen reprodukálja a grafikát és gazdag színekben jeleníti meg a képet.

Előnyök a

  • nagy processzorteljesítmény;
  • Összehajtogatva kompakt méretű;
  • Egy második mini kijelző;
  • Élénk képernyő gazdag színekkel.

Hátrányok

  • Az akkumulátor gyorsan lemerül.

2. Apple iPhone 13 512GB legjobb fémvázas okostelefon a tárolás szempontjából

Apple iPhone 13 512 GB

Árak összehasonlítása

Miért tetszett nekünk: Az okostelefon az egyik legnagyobb belső tárolókapacitással rendelkezik fémházban, ami lehetővé teszi, hogy hordozható merevlemezként használhassa, és mindent egyetlen készülékben tároljon, amire szüksége van. A szerkesztő értékelése:

Kulcsfontosságú jellemzők:

  • Kamerák: hátul 12+12MP, elöl 12MP
  • Képernyő: 6.1″ (2532×1170)
  • Memória: 4/512GB
  • Processzor: Apple A15 Bionic
  • Akkumulátor: 3095mAh

Kialakítás és karosszériajellemzők

Az okostelefon méretei 71,5×146,7×6,65 mm és 173 g súlyú. A készüléktest alumíniumból (keret) és üvegből (hátlap) készült. 5 színben kapható: piros, rózsaszín, kék, fehér és fekete. Az IP68-as vízszigetelésnek köszönhetően akár úszhat és merülhet is a víz alatti fotózáshoz.

A „töltelék”

Az Apple A15 Bionic processzor, amely 50%-kal nagyobb feldolgozási teljesítményt nyújt, mint az A14-es változat. A készülék 6 maggal rendelkezik. Négy 2,0 GHz-es és két 2,5 GHz-es chip. A processzor gyorsítótár szintje 32 MB-ra nőtt, és a nagy teljesítményű processzormagok akár 15,8 trillió műveletet is képesek feldolgozni másodpercenként. A nagy 512 GB tárhely egy laptop kapacitásának felel meg. És itt nincs annyi RAM, mint más 2022-es zászlóshajókban – mindössze 4 GB.

Kijelző és kamerák

A 6,1 hüvelykes OLED színes kijelző felbontása 2532×1170, és jól láthatóan mutatja a finom részleteket. A 19:5:9 képarány a képernyőt keret nélkülivé teszi. A vélemények szerint a hátsó kamera ugyanúgy képes a háttér elmosására, mint a modern DSLR fényképezőgépek, mivel a rekesznyílás f/1,60-ra nyílik.

Előnyök:

  • nagy teljesítményű processzor;
  • nagy mennyiségű belső memória;
  • a test különböző színei;
  • Szép hátsó kamera.

Hátrányok

  • Csak 4GB RAM.

3. Samsung Galaxy S20 FE (SM-G780G) legjobb szelfi okostelefon fém tokban

Árak összehasonlítása

Miért tetszett nekünk: Az okostelefon előlapi kamerája nagyszerű, továbbfejlesztett felvételeket készít háttér elmosódással és bokeh mód nélkül is. A legjobb a szelfik szerelmeseinek és bloggereknek. A szerkesztő becslése:

Főbb jellemzők:

  • Kamerák: hátul – 12+12+8MP, elöl – 32MP
  • Képernyő: 6.5″ (2400×1080)
  • Memória: 6/128
  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 865
  • Akkumulátor: 4500mAh

Kialakítás és karosszériajellemzők

Az okostelefon méretei 74,5×159,8×8,4mm. Vastagsága miatt „pufókabbnak” tűnik, mint a fenti rangsorban szereplő versenytársak. Csak fémkerettel rendelkezik, a hátlap pedig műanyagból készült. Összesen 6 színválaszték áll rendelkezésre, ami a készüléket a legjobbak listáján a többiek elé helyezi. Az ujjlenyomat-feloldás gyorsan és helyesen működik.

„A bátorság”

A Snapdragon 865 processzor csak kis mértékben marad el a ranglista vezetőjétől. Teljesítmény tekintetében az Apple A13-mal van egy szinten, így a felülvizsgálatban a második modellel szemben veszít. A vélemények különösen dicsérik a sztereó hangszórókat és az okostelefon minőségi hangzását egy fém tokban. A felhasználónak nem lesz laza töltőnyílás, mivel az akkumulátor feltöltése itt vezeték nélkül történik. De néhányan hiányolják a 4G internet sebességét, és az 5G adatátviteli technológiát nem támogatja a készülék.

Képernyő és kamera

Fém testtel és jó elülső kamerával rendelkező okostelefon, amelynek lencséje 32 megapixeles felbontású és nagyon tiszta képeket készít. A vélemények szerint a szelfik részletesek, és a mesterséges intelligencia jól finomítja azokat a felvételeket, ahol a fotós keze remegett, vagy a fény nem volt elég jó. Super AMOLED 6,5 hüvelykes képernyő 2400×1080 felbontással és 20:9 képaránnyal, amely tökéletesen megjeleníti a dinamikus és statikus képeket egyaránt. A 120 Hz-es frissítési frekvenciának köszönhetően a játékokban nincs késleltetés a grafika megjelenítésében.

Előnyök

  • Gyors ujjlenyomat-feloldás;
  • sztereó hangszórók;
  • nagy teljesítményű elülső kamera;
  • 120 Hz-es képernyőfrissítési sebesség;
  • vezeték nélküli töltés.

Hátrányok:

  • Nem támogatja az 5G-t;
  • A processzor valamivel gyengébb, mint a fenti okostelefonoké.

4. Az egyik legvékonyabb okostelefon az Apple iPhone SE 2020 fém tokban

Árak összehasonlítása

Miért tetszett nekünk: Az okostelefon alumínium teste az egyik legvékonyabb a versenytársak között. A telefon könnyű és kompakt, nagyszerű egy gyermek vagy egy nő kezében. A szerkesztő értékelése:

Kulcsfontosságú jellemzők:

  • Kamerák: hátul 12MP, elöl 7MP
  • Képernyő: 4.7″ (1334×750)
  • Memória: 3/64
  • Processzor: Apple A13 Bionic
  • Akkumulátor: 1821 mAh

Kialakítás és ház jellemzői

Alumínium ház és IP67 vízállóság. A készülék méretei 67,3×138,4×7,3 mm, ami az egyik legkompaktabb és legvékonyabb a versenytársakhoz képest (nem számítva a rangsor élén álló rugalmas modellt). A vékony, fémházas okostelefonok kényelmesek a kis női kezek számára, hogy könnyen elérjék a képernyő tetején lévő ikonokat, és anélkül, hogy az ujjukat a „Home” megnyomásához nyújtani kellene. Csak 148g súlyú. A modell piros, fehér és fekete színben kapható.

A „töltelék”

Az Apple A13 Bionic processzora meglehetősen hatékony, de a feladatfeldolgozási sebesség tekintetében elmarad a vezetőktől. Az akkumulátor kapacitása egy napig tart aktív használat mellett játék nélkül. Az érintés nélküli fizetés az NFC-nek köszönhetően lehetséges, de csak a 4G internetre kell berendezkednie. Az érintőképernyő mellett az okostelefon hangutasításokkal is vezérelhető, ami praktikus, ha a keze elfoglalt. A 3 GB RAM a mai szabványok szerint nem a legnagyobb, de a belső tárhely 64 GB. A modell 128 GB vagy 256 GB ROM memóriával is elérhető.

Képernyő és kamera

Az 1334×750-es képernyőfelbontás 4,7 hüvelykes képátló mellett rendben van, de azok, akik már hozzászoktak a 6,0-6,5 hüvelykes kijelzőkhöz, ezt az okostelefont kicsinek találják. Az egyetlen hátsó 12 megapixeles kamera optikai stabilizátorral és autofókusszal 3840×2160-as videót készít, de az elülső 7 megapixeles – elég gyenge és gyenge fényben a szelfik már elmosódottak.

Előnyök

  • Vékony test;
  • Van egy NFC modul;
  • Kiváló minőségű felvétel a hátsó kamerával;
  • Támogatja a hangalapú tárcsázást és vezérlést.

Hátrányok

  • A 4,7 hüvelykes képernyő nem mindenki számára kényelmes;
  • Alacsony akkumulátorkapacitás;
  • Az elülső kamera gyenge;
  • nincs 5G.

5. A legjobb okostelefon fémtesttel az akkumulátor élettartamának növelése érdekében DOOGEE S88 Plus

Árak összehasonlítása

Miért tetszett nekünk: Fémvázas okostelefon nagy teljesítményű akkumulátorral. Ez lehetővé teszi, hogy ritkán töltse fel a készüléket, és ne vigye magával a Powerbankot kirándulásokra vagy túrákra. A szerkesztő becslése:

Főbb jellemzők:

  • Kamerák: hátul 48+8+8MP, elöl 16MP
  • Képernyő: 6.3″ (2340×1080)
  • Memória: 8/128
  • Processzor: MediaTek Helio P70
  • Akkumulátor: 10000 mAh

Tervezés és jellemzők

Az okostelefon méretei 75,5×171,6×18,7 mm, tehát elég vastag ahhoz képest, hogy. A test teljes egészében fémből készült, és a külseje gumiborításba van „öltöztetve”, amely tovább védi a sarkokat a sérülésektől. De ennek a védelemnek köszönhetően a telefon súlya 373g. Három színben kapható vas tok: ásványi fekete, hadsereg zöld, tűz narancssárga. Tartozik hozzá egy nyakpánt, hogy ne ejtse le a telefont, amikor aktívan használja.

A „töltelék”

Az okostelefon akkumulátor kapacitása 10000mAh. Akár 27 órán keresztül hallgathat zenét, vagy 23 órán keresztül beszélhet mobiltelefonon. A készenléti energia 192 órán át tart, ami az egyik rekordszám, amelyet más modellek nem érnek el a rangsorban. A gyorstöltési funkció kényelmes az akkumulátor kapacitásának gyorsabb feltöltéséhez. A processzor itt a középáras szegmensből származik, de teljesítmény tekintetében nem marad el a csúcs „Sárkányoktól”, bár a specifikációk a Snapdragon 675-össel egy szinten vannak, mivel ugyanazzal az egychipes platformmal rendelkeznek. A nyolc mag 4 energiatakarékos 2,0 GHz-es és 4 nagy teljesítményű 2,4 GHz-es magra oszlik. 8 GB RAM elegendő a játékokhoz és az összes üzenetküldőn való kommunikációhoz.

Képernyő és kamerák

A képernyő 6,3 hüvelykes, 2340×1080 felbontású, fényes és világosan közvetíti a képet. A három objektívvel rendelkező hátsó kamera, amelyből az egyik 48MP-es, nagyszerű panorámafelvételeket készít. A 16 megapixeles szelfikamera kifejező portréfotózást kínál. A hangszórók jó hangzást biztosítanak, de fejhallgatót csak a Type-C adapteren keresztül lehet csatlakoztatni.

Előnyök:

  • Kézi zsinórral rendelkezik
  • Teljesen fémből készült test, kiegészítő sarokvédelemmel;
  • Teljesítményfeldolgozó;
  • 8 nap készenléti energiát tárol.

Hátrányok

  • A 373 grammos súlyt a zsebben érezni;
  • vastag test;
  • A 3,5 mm-es csatlakozóval rendelkező fejhallgató csatlakoztatásához adapterre van szüksége.

6. A legszebb a „armadillo” Blackview BV9600E

Árak összehasonlítása

Miért szerettük: A fémtestű, karosszériás okostelefonok terjedelmesek és nehezek. Ez kivétel, mivel jól védett, de jól néz ki. A szerkesztő véleménye:

Főbb jellemzők:

  • Kamerák: hátul – 16+0,3 MP, elöl – 8 MP
  • Képernyő: 6.21″ (2248×1080)
  • Memória: 4/128GB
  • Processzor: MediaTek Helio P70
  • Akkumulátor: 5580mAh

Kialakítás és karosszériajellemzők

„A Battleship mérete 81,4 x 162,9 x 12 x 85 mm, tehát 5 mm-rel vékonyabb, mint a fenti modell. Az alváz alumíniumból készült, és a telefon sarkai ferdén lekerekítettek és gumi ütközőkkel vannak ellátva, hogy tompítsák az esés okozta ütést. Az összes mechanikus gomb a jobb oldalon található, és alig áll ki, de elég könnyű velük babrálni. A súly tekintetében az okostelefon is nyer a test azonos védelmével rendelkező versenytársával szemben – a mobil eszköz súlya 268 g.

„Töltelék”

A processzor itt is hasonló a fenti okostelefonhoz. Az akkumulátor kapacitása feleakkora – 5580 kontra 10000mAh. Az IP68-as vízállóság lehetővé teszi, hogy a telefonnal együtt ugorjon a vízbe. A 128 GB belső tárhely elég tágas a zenék, klipek és videofelvételek tárolására.

Képernyő és kamerák

A 6,21 hüvelykes, 2248×1080-as felbontású képernyő tiszta képet biztosít. De a fényerő egyértelműen hiányzik, amint azt a tulajdonosok a véleményekben megjegyezték. A kettős hátsó kamera lehetővé teszi a panoráma és a bokeh felvételét, de ez utóbbit nem szoftveresen, hanem a gyenge 0,3 MP-es lencse miatt éri el. Ezért nem tudja beállítani az elmosódás mélységét. A modell rendelkezik NFC-modullal, de nem mindenki számára működik megfelelően – a beállítások biztonsági funkcióinak hiánya miatt letiltja a kártyát.

Előnyök

  • vízálló tok;
  • csinos megjelenés;
  • A sarkokat további gumipárnák védik;
  • tágas belső tárolóhely.

Hátrányok

  • A hátteret nem a szoftver, hanem egy gyenge második kamera homályosítja;
  • A képernyő nem elég fényes;
  • Az NFC nem mindig működik megfelelően.

7. A legjobb olcsó okostelefon teljesen fém tokban Blackview BV5100 4/128GB

Árak összehasonlítása

Miért tetszett nekünk: a vasalt okostelefon a versenytársakhoz képest a legkedvezőbb árral rendelkezik. A fém tok mellett más előnyei is vannak. A szerkesztő becslése:

Fő jellemzők:

  • Kamerák: hátsó – 16 + 8 + 0,3 megapixel, előlap – 13 megapixel
  • Képernyő: 5.7″ (1440×720)
  • Memória: 4/128GB
  • Processzor: Mediatek Helio P22 (MT6762V)
  • Akkumulátor: 5580mA⋅h

Kialakítás és ház jellemzői

Az okostelefon teste teljes egészében fémből készült. A készülék méretei – 77.7×159.4×13.7 mm. Ezért egy kicsit vastagabb, mint a BV9600. A vélemények szerint a tulajdonosok szeretik azt a tényt, hogy nincsenek dugók, bár a vízállóság IP68 szinten van. De a képernyő üveg elég törékeny. Ha a BV9600 betonpadlóra esik és sértetlen marad, a BV5100-nak biztosan megreped az üvege. Teljesen fekete színben vagy színes betétekkel kapható. Ez utóbbi lehet sárga, zöld vagy narancssárga.

A „töltelék”

A processzor itt a Mediatek Helio P22 (MT6762V) – ez egy 2018-as fejlesztés, így a telefon ára és megfizethetőbbé vált. De a 8 mag (4×2,0 GHz és 4×1,5 GHz) elég jól kezeli a játékokat, a navigációt és más feladatokat. A 128 GB tárhely elegendő egy egész sorozat vagy több ezer kép tárolására. By the way, eltévedni szinte lehetetlen ezzel az okostelefonnal, mivel vannak: BeiDou, Galileo, GLONASS, GPS a geopozíció meghatározásához. 5580mAh akkumulátor több napos használatot biztosít újratöltés nélkül.

Képernyő és kamerák

A 13 megapixeles előlapi kamera szelfik készítésére alkalmas, de a hármas hátsó kamera csak nappal készít jó videókat. A kezét simán kell mozgatnia a telefonnal, különben elmosódott töredékek lesznek. Az 5,7 hüvelykes, 1440×720-as felbontású képernyő tisztasága gyengébb, mint a versenytársaké, és ez egy újabb „áldozat” a költségvetés javára.

Előnyök:

  • nincs szükség dugókra a víz elleni védelemhez;
  • ROM: 128GB;
  • IP68 vízállóság;
  • Rengeteg földrajzi helymeghatározási lehetőség.

Hátrányok

  • gyenge üveg;
  • a kamera homályosan videózik;
  • A képen látható kis tárgyak gyenge részletgazdagsága a képernyőn.

ZTE Nubia Red Magic Mars

  • Processzor: Snapdragon 845
  • Képernyő: 6 hüvelyk, FHD+
  • Kamerák: 16Mpix / 8Mpix
  • Memória: 6/8/10 GB és 64/128/256 GB
  • Akkumulátor kapacitás: 3800mAh

Játékeszköz egy kínai cégtől. A modell megkapta az eredeti tokot, amelyet a pozícionálás magyaráz – okostelefon a játékosok számára. A hátsó borítás fém, kellemes tapintással. RGB háttérvilágítás középen, amely gyönyörűen változtatja a színeket játék közben. Minden sarokban pirosra festett lyukak a levegő keringtetéséhez. Ezenkívül a telefon folyadékhűtéses rendszerrel van ellátva.

A készülék Snapdragon 845 lapkakészlettel rendelkezik. Memória: 6GB és 10GB között, tárhely: 64GB és 256GB között. Mátrix – IPS, 6″, FHD+. Akkumulátor kapacitás: 3800 mAh. Kamerák: 16 és 8 MP. A modell jellemzői – további érintési területek az oldalsó széleken, amelyek „váltásokként” működhetnek, 4D sokk (mechanikus visszajelzés), sztereó hangszórók irányított hangzással és DTS 7 támogatással.1. Az összes játékkészülék közül – és 2022 vége óta sokan megjelentek – a ZTE-nek sikerült az egyik legérdekesebb dizájnt létrehoznia.

Meizu 15

  • Processzor: Snapdragon 660
  • Képernyő: 5,46 hüvelyk, FHD
  • Kamerák: 12 + 20 Mpix / 20 Mpix
  • Memória: 4 GB és 64/128 GB
  • Akkumulátor kapacitás: 3000 mAh

A zászlóshajó előtti modell, amely a vállalat számára a formatervezés tekintetében új lendületet jelentett. A félreértések elkerülése érdekében érdemes rögtön megjegyezni, hogy a Meizu 15 a fehér változathoz kerámia testtel rendelkezik, a többi színhez pedig fém borítással rendelkezik. Bizonyos mértékig a készüléket a konzervatív vásárlóknak tervezték, mivel klasszikus 16:9-es képaránnyal rendelkezik. A készülék nem nagy, az átlója 5,46 hüvelyk, FHD. A mátrixot a Samsungtól vásárolták – Amoled, ami önmagában a minőségről és a gyönyörű képről szól.

Teljesítmény: Snapdragon 660, 4 GB RAM és 64 GB vagy 128 GB tárhely. A kamera külön dicséretet érdemel – kettős 12+20MP-es modul háromszoros hibrid zoommal, fázis- és lézerfókusszal, valamint optikai stabilizátorral. Mindkét mátrixot a Sony készítette, zafírüveggel borítva a védelem érdekében. Selfie modul – 20MP. Az akkumulátor élettartamát 3000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja gyorstöltéssel. Ne felejtsük el, hogy a Meizu a minőségi hangzás szakértője. A Qualcomm zajcsökkentés, a Hexagon 680 audio chip és a sztereó hangszórók újdonsága. Hátránya az NFC hiánya. Egyébként a modell nagyon kényelmes – az ergonómiától és a megjelenéstől a kiváló töltelékig.

Xiaomi fekete cápa

  • Processzor: Snapdragon 845
  • Képernyő: 5,99 hüvelyk, FHD+
  • Kamerák: 12 + 20 Mpix / 20 Mpix
  • Memória: 6/8 GB és 64/128 GB
  • Akkumulátor kapacitás: 4000 mAh

A jó hardverrel rendelkező játékkészülékek másik képviselője – Snapdragon 845, 6/8GB és 64/128GB. A kijelző – IPS, 5,99 hüvelyk, 18:9, FHD+. Akkumulátor – 4000mAh, gyorstöltés támogatása. Kamera – 12+20MP és 20MP. A készülék agresszív fémtestet kapott a zöld és fekete árnyalatok kombinációjában, hűtőfolyadékot. A vállalat mérnökei szerint a processzor hőmérséklete még a legnagyobb terhelés mellett sem haladja meg a 8 fokot.

Általános játék A Xiaomi Black Shark egy olyan okostelefon, amely a mindennapi életben használható (jó kamerák, kép, hang, akkumulátor-üzemidő), és közvetlenül a játékhoz. Érdemes megérteni, hogy a készülék nem a legkönnyebb, ez a jobb hűtésnek köszönhető. Mínusz – nincs NFC.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Bence

    Melyik fémvázas okostelefon tartozik ideálisan a legjobbak közé 2021-2022-ben?

    Válasz
  2. Dóra Hegedűs

    Kedves Olvasó! Szeretném megkérdezni, hogy hol található a legfrissebb és legpontosabb rangsorolás a 2021-2022-es legjobb fémvázas okostelefonokról? Érdekelne, hogy melyik telefonok kerültek az első helyre és milyen kritériumok szerint értékelték őket. Köszönöm!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása