...

A legjobb ablakgyártó cégek értékelése 2022 Moszkvában

A kiváló minőségű faszerkezetek ellenére a műanyag ablakok előnyben részesülnek. Az új épületekbe az építési fázisban műanyagot tesznek, a régebbi lakások és ipari létesítmények ablakait pedig fáról műanyagra cserélik. Csökkentik a zajt, távol tartják a huzatot és illeszkednek a kialakításhoz. A műanyag ablakok gyártói többféle kialakítási lehetőség közül választhatnak, a turistaosztálytól a prémium szegmensig. Ebben a cikkben elemezni fogjuk, hogy melyik műanyag építési profil jobb, hogyan válasszuk ki, és hogyan készítsük el a moszkvai ablakgyártó cégek értékelését.

Melyik műanyag ablakprofil a jobb?

Ahhoz, hogy megértsük az értékelés bonyolult árnyalatait, jelentős mennyiségű információs szöveget, rengeteg amatőr és szakmai véleményt kellett tanulmányoznunk, és egy kis saját kutatást kellett végeznünk.

A termék, amelynek leírásáról annyi másolat van törve, valójában a leggyakoribb műanyag bot, de igaz, összetett felülettel és belső szerkezettel. a további tartósság érdekében a profil belsejében horganyzott acélból készült fémbetét található, a belső műanyag válaszfalak pedig légkamrákat hoznak létre, amelyek biztosítják a hő megőrzését. Minden. Úgy tűnik, min lehet vitatkozni? Az acél az acél, bármit is teszel, és minden vállalat ugyanazt a műanyagot használja – PVC-t. Ebből következik, hogy minden gyártás ablakprofiljának azonos minőségűnek kell lennie. Valóban?? És mégis, hogyan válasszuk ki a legjobbat ugyanabból a definíció szerint?

A legjobb műanyag ablakgyártók Moszkvában

  1. „Windowa-Click
  2. „Öko-ablakok
  3. „Növekedési ablakok
  4. „Eurowindows
  5. „A 21. század ablakai
  6. „Rusokon
  7. „Domcom.”
  8. „Moszkvai ablakok”
  9. „Windows megvilágosodás”
  10. „WindowAlliama
  11. „Windows Consult
  12. „Ablak műanyag
  13. „Ablakrendszerek”
  14. „Windows Master
  15. „Windowa Attica
  16. „Moszkvai ablaküveg”
  17. „Ablakmágnes”
  18. „Német ablakok”
  19. „Ablakgyár
  20. „Panoráma
  21. „Ablak kontinens
  22. „Erkélyek árai”
  23. OOO Rusrolls

A műanyag ablak egy több elemből álló szerkezet, amelyek mindegyike nagyon fontos az ablak számára. Ha egy alkatrész nem megfelelően készül, az hatással van a működésre. Jobb, ha egy jól ismert gyártót választunk a moszkvai referenciák alapján.

A fiatalabb cégek is képesek minőségi kivitelezést végezni, és alacsonyabb árat kínálhatnak, de ebben az esetben minden attól függ, hogy a cég mennyire értékeli a hírnevét.

A profil kiválasztásának kritériumai

Profil gyártó ország

minden olyan cég, amely felújítja az ablakprofilokat, megjelöli a származását. nagyon gyakran a „német” szót találja a leíró részben. tanácsos tisztázni, hogy mit értünk a „legjobb” szó alatt, mert az eladók szeretik azzal indokolni a választásukat, hogy a legjobb ablakokat számos előnnyel kínálják.. az eladók szeretik igazolni a kész ablak magas árát. az ilyen profilok oroszlánrészét Oroszországban, német technológiával készítik. viszonylag olcsó energiát és munkaerőt használnak fel, ezért a termék költségei eltérnek a Németországban gyártott profiltól.

A szigetelő kamrák száma

Természetesen a legfontosabb kritérium. Úgy vélik, hogy minél több kamra, annál jobb a szigetelés. Azonban ne felejtsük el, hogy túl sok kamrák vezethet az a tény, hogy a hővezetési együttható fordítva is növekedhet, mivel a műanyag válaszfalak, amely úgy fog működni, mint egy radiátor hűtés. Ezért kell figyelmet fordítani a következő kritériumokra.

Profil szélessége

Jobb, ha nem takarékoskodik ezzel a paraméterrel, amikor kiválasztja a nappali profilját. Minél szélesebb a profil, annál melegebb, annál jobb. Az egyetlen dolog, amit érdemes megemlíteni, hogy a kis méretű, széles profilok könnyen deformálódhatnak.. kevés merevítőelemmel rendelkeznek.

Szigetelő üvegablakok száma

Azt tanácsoljuk, hogy csak dupla üvegezésű ablakokat válasszon, még a loggiák üvegezéséhez is. A hőszigetelő üvegegység kiválasztása azonban egy külön cikk témája.

Betonacél betét

Nyitott vagy zárt kontúrral kapható. Ha nincsenek erőhatárok, javasoljuk, hogy válassza a nyílt végű, ez melegebb.

ISO 9001 tanúsítvány

Biztosítja a profilgyártás ellenőrzését a minőségirányítási rendszerben.

Hogyan válasszunk műanyag ablakokat

A műanyag ablakok gyártói a módosítások széles skáláját kínálják, de hogyan válasszuk ki, melyik a jobb?? Megítélheti saját maga, vagy használhat egy ajánlást.

a kamrák száma nem befolyásolja az ablak minőségét, a profil szélességére kell hagyatkoznunk. Ha az éghajlat hideg, akkor jobb, ha 72 mm-es profilt választunk. A dél- és közép-európai országokban 58 mm elegendő. Minél szélesebb a profil, annál drágább, ezért nincs értelme túlfizetni.

Hardverek és tömítések, még ha széles profilt és kétkamrás üvegezést választ, az ablakok huzatot és zajt engednek be, ha a szerkezet nem zár szorosan. a forgó mechanizmusok és a gumiszalagok befolyásolják, ezért nem szabad spórolni rajta, ha az ablak a lehető leghosszabb ideig szolgál.

Stabil ablakpárkány – nem csak a tervezéshez, hanem többfunkciós állványként is használható, virágok, könyvek és egyéb dolgok számára. A stabilitást a bordák határozzák meg, és minél több van belőlük, annál nagyobb terhelést bír el az ablakpárkány.

A kondenzáció gyakran megjelenik az ablakokon a hőmérsékletváltozás miatt, az ablak minősége nem befolyásolja azt, ha a szoba hőmérséklete több mint 24-25 fok és a páratartalom több mint 50-60%, akkor a kondenzáció még mindig előfordul. Ebben az esetben a helyiségeket gyakrabban kell szellőztetni, vagy be kell kapcsolni a ventilátorokat és a légkondicionálót.

Kialakítás – a szabványos műanyag ablakok különböző színűek lehetnek, kívül fából, belül fehérből. Intelligens filmek, az átláthatóságot világosból sötétbe lehet állítani, helyettesítheti a redőnyöket. A tükörüveg több árnyalatú és visszaveri a fényes napfényt. Ezenkívül a legtöbb gyártó színes üveget is kínál.

A legjobb PVC ablakprofilok a „Price Expert” szerint

Ablak profil neve Ár, rub/ablakonként 1470ő1420 Különleges jellemzők
VEKA 9500 Legnépszerűbb eladók. A profil a legtöbb rangsorban az első 3 helyen szerepel
REHAU 9500
KBE 7700
SALAMANDER 26000 A piacon bevált profil. A legtöbb ranglistán folyamatosan az első 10-ben szerepel.
MONTBLANC 7800
Kaleva 10000
Proplex 8800
Deceuninck 10600 Híres profilok. Néha az első 10-ben

Középméretű, ambiciózus vállalatok

Miért a mi rangsorunkban: Ezek a PVC-ablakok mindig is közismertek, a szakemberek becslése szerint gyakran az első tízben vannak.

Profil SALAMANDER r. Türkheim, Németország

A SALAMANDER Industrie-Produkte GmbH termékeit csak az „oroszországi eladások” tekintetében értékeljük „átlagosnak”. A Salamander Industrie egy német vállalat, amely több gyárral rendelkezik Európában, köztük egy fehéroroszországi gyárral, Brestben. A gyártó szerint a SALAMANDER profilok kizárólag Németországban készülnek, a BRÜGMANN profilokat pedig más német vállalatok gyártják. A szerzőnek lehetősége volt személyesen meggyőződni ennek az állításnak a helyességéről a fehéroroszországi üzemben tett látogatása során.

A vállalat a következő profilrendszereket gyártja:

  • 2D kivitel – 3 (4) kamra, szélesség 60 mm
  • 3D kivitel – 4 (5) kamra, szélesség 76 mm
  • Streamline – 5 kamra, szélesség 76 mm

Előnyök:

  • A külső felület minősége
  • tervezés
  • Az európai minőségellenőrzésre támaszkodhat
  • A gyártó által végzett kereskedői ellenőrzés

Hátrányok:

  • Költségek

Tipikus vélemények a SALAMANDER ablakokról: „A Salamander profilok egy bevált lehetőség” „A Salamander egy komoly eszköz, nincs rá panasz

Profil Montblanc d. Electrostal

A „Montblanc” profilt az STL-Extrusion nemzetközi vállalat gyártja, amely négy gyárral rendelkezik a FÁK-ban. A tizenhárom éves gyártás során a MONTBLANC profil meglehetősen ismert márkává vált, és a vállalat kiterjedt kereskedői hálózatot szerzett. Jelenleg hét termékcsalád áll rendelkezésre:

  • TERMO 60 – 5 kamra, szélesség 60 mm
  • QUADRO 70 – 4 kamra, szélesség 70 mm
  • NORD 70 – 5 kamra, szélesség 70 mm
  • LOGIC – 3 kamra, szélesség 58 mm
  • GRAND 80 – 6 kamra, szélesség 80 mm
  • ECO 60 – 3 kamra, szélesség 60 mm
  • CITY 120 – 5 kamra, szélesség 120 mm

A SALAMANDER Industrie-Produkte GmbH által a németországi Gavinban gyártott profil. Mogilev, ISO tanúsítvánnyal. A vállalat más vállalatainak terméktanúsításáról nincs információ.

Előnyök:

  • Minőség
  • Profilváltozatok széles választéka
  • Demokratikus ár

Hátrányok:

  • Az orosz üzemek ISO-tanúsításának hiánya

Tipikus ablakértékelésekMonblanc: „Az orosz piacon a jó profil nem ritka. Olcsó és minőségi – ez ritkaság … Mindennel elégedettek vagyunk” „… A hő kiválóan tartja”

Profil Kaleva d. Moszkva

A Kaleva (Kaleva) ablakegységeket gyárt. A profil házon belül készül. A szakemberek visszajelzései inkább semlegesek, mint negatívak. A felhasználókat gyakran elcsábítja a profil megjelenése – a moszkvaiak jó munkát végeztek a tervezésen. A vállalat két klasszikus és három dizájn profilrendszerrel rendelkezik:

  • Kaleva Standart – 4 kamra, szélesség 70 mm
  • Kaleva Vita – 4 kamra, szélesség 70 mm
  • Kaleva Design – 4 kamera, szélesség 70 mm
  • Kaleva Design+ – 4(5) kamra, szélesség 70 mm
  • Kaleva Deco – 5(6) kamra, szélesség 70 mm

Előnyök:

  • külső nézet
  • A termelés teljes ciklusa

Jellemző megjegyzések a Kaleva ablakokról: „…általában jó” „Általában nagyon elégedettek vagyunk az ablakokkal”

Proplex profil r. Podolszk

A Proplex egy orosz vállalat, amely nagy erőfeszítéseket tesz a termelés modernizálására és új ablakrendszerek bevezetésére. Néhány évvel ezelőtt még egy kis cég volt, amely külföldi profilú ablakokat készített, de mostanra a vállalat egy teljes termelési ciklust hozott létre. Az innovatív ablakrendszereket neves osztrák fejlesztőkkel közösen hozták létre, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek a hőszigetelő komplexumok tervezésében. A Proplex a következő típusú profilokat kínálja:

PROPLEX-Optima – 3 kamra, szélesség 58 mm PROPLEX-Optima – 3 kamra, szélesség 58 mm PROPLEX-BALCON – 3 kamra, szélesség 46 mm PROPLEX-Comfort – 4 kamra, szélesség 70 mm PROPLEX-Premium – 5 kamra, szélesség 70 mm PROPLEX-Lux – 5 kamra, szélesség 127 mm

Előnyök:

  • Költségek

Hátrányok:

  • A nemzetközi tanúsítás hiánya
  • Elavult rendszerek megléte a tartományban

Tipikus vélemények a Proplex ablakokról: „A 110 mm x 150 mm-es ablakért 7 ezer rubelt fizettünk. Elfogadható ár” „Meghallgattam a szakértő véleményét, és nem bántam meg. Minden nagyszerű”

Legjobb PVC műanyag ablakok

A műanyag ablakokat a funkcionalitás, a kereslet és az ügyfelek visszajelzései alapján vizsgálják felül. A lista a szerkezetek jellemzőinek, tulajdonságainak elemzése után készült. A márka népszerűségét, a termékek versenyképességét és árát is figyelembe vették.

A népszerű Rehau márka profilja

A legjobb PVC ablakok 2022-ben

Az átlagos költség 10000 rubel
Oroszországban a német Rehau márka kiváló minőségű, nagy tartósságú műanyag ablakokat gyárt. „Rehau – a világ egyik értékesítési vezetője. A vállalat termékeit számos országban gyártják, és nemzetközi minőség-, biztonsági és megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Számos profilmodell van telepítve gyermek- és egészségügyi intézményekben. A gyártási hibák kizárhatók a vállalat vezetősége és szakemberei által végzett abszolút ellenőrzésnek köszönhetően. A Rehau ablakelemek élettartama 50-60 év.

A Rehau profilgyártó vállalatok többféle többkamrás és egyszerű high-tech ablakszerkezetet gyártanak. A német gyártók profilanyagai nem szabványos ablakok gyártásához is felhasználhatók. A vállalat profiljai a specifikációk, méretek és paraméterek tekintetében különböznek egymástól.

profiltípusok

  • Delight Design (beépítési szélesség 70 mm az 5 kamrás változatban és 80 mm a 6 kamrás változatban, 41 mm vastag szigetelőüveg egység elfogadható),
  • Rehau Brillant Design (beépítési szélesség 70-80 mm, 5-6 kamra, üvegegység 44 mm-ig),
  • Geneo (beépítési szélesség 86 mm, 6 kamra, a dupla üvegezésű ablak 54 mm-ig),
  • Euro Design (beépítési szélesség 60 mm, 3 kamra, üvegezés 24/32 mm),
  • Intelio (beépítési szélesség 86 mm, 6 kamra, üvegezés 51 mm-ig),
  • Blitz New (beépítési szélesség 60 mm, 3 kamra, üvegezés 32 mm-ig),
  • Sib Design (beépítési szélesség 70 mm, 3 kamra, 5 kamrás thermoblock, üvegezés 40 mm-ig).

Ismertessük a legnépszerűbbeket:

  1. A Brillant Design prémium kategóriás profil. Az anyagot jobb hő- és hangszigetelő tulajdonságok jellemzik. 2 féle tömítés biztosítja a légzárást és a nedvesség elleni védelmet. A zárszerkezetek fokozott védelmet nyújtanak a betörés ellen. A hőszigetelő üvegegység vastagsága meghaladja a 40 millimétert.
  2. a Blitz New profil kedvező árú változata jó paraméterekkel rendelkezik a hőtartás érdekében még erős fagyban is. A kialakítás betörés elleni zárszerkezettel, 2 féle tömítéssel rendelkezik a levegő behatolásának és a nedvesség elleni védelemnek a biztosítása érdekében.
  3. Sib Design profil alkalmas az orosz éghajlati zóna számára. A szerkezetek kiváló hővédelmet biztosítanak (2 féle tömítés), a standard változatnál vastagabb dupla üvegezésű egység lehetőségét, vízzáróságot, betörés elleni zárszerkezetet.
  4. Profile Geneo – a német szakemberek új fejlesztése. A magas hővédelmi tulajdonságokat a kompozit szálas anyag biztosítja. A nehéz acélelemek helyett használt anyagnak köszönhetően a termékek súlya alacsony. A kialakítás kiváló hangszigetelést biztosít – 50 decibel, betörés elleni zárszerkezettel, 2 féle tömítéssel, konvekciókorlátozóval rendelkezik.
  5. Az Euro Design kedvező árú változata megbízható védelmet nyújt a hideg, a nedvesség és a betörés ellen. A kialakítás a következőket tartalmazza: 2 féle tömítés, betörés elleni zárszerkezetek, dekoratív fafólia.

Előnyök:

  • Költség-minőség arány;
  • Széles választék;
  • minden építmény betörésbiztos;
  • tömít a nedvesség ellen;
  • garancia.

Hátrányok:

  • nagyszerű ár;
  • Rengeteg utánzat;
  • Standard eltérés. A vállalat nem minden modellje felel meg a meglévő globális szabványoknak és az orosz GOST 30674-99 szabványnak, amely szerint ez a paraméter nem lehet kevesebb, mint 3 mm. A Rehau economy osztály egyes modelljeiben a falvastagság 2,8 mm. Kicsit, de lehetővé teszi a költségek akár 15%-os csökkentését.

Kiváló minőségű szalamander profil

A legjobb PVC ablakok 2022-ben

Átlagos költség – 26000 rubel
Profil a német „Salamander” márkától () Németországban gyártott profil. A leányvállalatok a Brugmann név alatt gyártanak ablakokat. A vállalat különböző paraméterekkel és jellemzőkkel rendelkező profilok széles választékát gyártja. Az ablakok színes és fehér színben kaphatók. Választható egykamerás és hatkamerás profil között.

Profil típusok:

  1. Streamline (szélesség 76 mm, 6 kamra, 48 mm vastagságú szigetelőüveg-egység beépítésének lehetősége),
  2. 3D kivitel (75 mm szélesség, 4-5 kamra, 48 mm vastagságú szigetelőüveg beépítésének lehetősége),
  3. 2D kivitel (szélesség 60 mm, 3-4 kamra, 30 mm vastagságú szigetelőüveg beépítésének lehetősége),
  4. A kategória (szélesség 92 mm, 3 tömítés, 5-6 kamra, a dupla üvegezésű ablak legfeljebb 60 mm).

Akár 46 decibeles hangszigetelő tulajdonságok. A termékek tartóssága feltételes években – 45 év. Gyári garancia – 5 év, szerelvényekre – 10 év. Garantált fagyállóság -55 fokig. A „Salamander” konstrukciókban vannak betörésbiztos mechanizmusok (RC2 ellenállás), kiváló minőségű tömítések 9A osztályú ellenállással a heves esővel szemben, B4-C4 osztályú ellenállással a szélterheléssel szemben.

Előnyök:

  • Belső és külső anyagminőség;
  • a minőséget a vállalat képviselői ellenőrzik;
  • gyönyörű design;
  • hosszú garancia és garancia utáni szerviz;
  • különböző színek;
  • Kiváló hővédelem, vízzáróság, hangszigetelés.

Hátrányok:

  • Nagy értékű profil.

Profil KBE

Az átlagos költség 7,800 rubel
Az orosz vásárlók nagyra értékelik a „CBE” márka német minőségét. A termékek versenyképesek a hőszigetelés, a nedvességvédelem, a szélvédelem, a zajszigetelés és a költségek tekintetében. A termékek minőségét és ISO-megfelelőségét tanúsítják.

a vállalat termékeket állít elő:

  1. CBE 88 (szélesség 88 mm, 6 kamra),
  2. KBE Extra + (szélesség 127 mm, 5 kamra),
  3. KBE Select (szélesség 70 mm, 5 kamra),
  4. MOTOR (szélesség 58 mm, 3 kamra),
  5. Etalon (szélesség 58 mm, 3 kamra),
  6. KBE Expert (szélesség 70 milliméter, 5 kamra),
  7. KBE Energy (szélesség 70 milliméter, 3 kamra),
  8. KBE Etalon (szélesség 58 mm, 3 kamra),
  9. KBE Extra (szélesség 127 mm, 5 kamra),
  10. KBE mérleg (szélesség 70 mm, 3 kamra),
  11. KBE Elita (szélesség 70 mm, 5 kamra).

Garantált fagyás-olvadásállóság -40 és -65 fok között. 48 decibelig terjedő hangszigetelés. A termékeket Németországból szállítják és orosz üzemekben gyártják. A termék élettartama feltételes években – 50 év.

Előnyök:

  • Hosszú élettartam;
  • jó minőség-ár arány;
  • kiváló tulajdonságok (nedvességvédelem, hőszigetelés, zajvédelem);
  • termékek széles választéka;
  • gyártói garancia.

Hátrányok:

  • Nincs hátránya.

Montblanc profil

A legjobb PVC ablakok 2022-ben

Átlagos ár – 7900 rubel
a Montblanc márkanév alatt működik, és standard és prémium profilokat gyárt. A német gyártmányú minőségi elsődleges polivinil-kloridot (Vinolit), amely ökológiailag tiszta és tűzálló anyagnak minősül, a gyártás során használják fel.

A konszern nagy kereskedői hálózattal és számos üzemmel rendelkezik Európában és a volt szovjet köztársaságokban. A termékeket a szépség, a könnyű használat, a jól átgondolt tervezés és az egyszerűség jellemzi. Fényes, lekerekített profilú, könnyen tisztítható formák. Széles színválaszték, minőség és ISO tanúsítványok.

A formatervezési minták köre az alábbi alapmodelleket foglalja magában

  1. Grand 80 (szélesség 80 milliméter, 6 kamra),
  2. City 120 (szélesség 120 milliméter, 5 kamra),
  3. Termo 60 (szélesség 60 milliméter, 5 kamra),
  4. Nord 70 (70 mm széles, 5 kamra),
  5. Eco 60 (szélesség 60 mm, 3 kamra, B2 hővédelmi osztály),
  6. Quardo 70 (szélesség 70 milliméter, 4 kamra), Logic (szélesség 58 milliméter, 3 kamra).

A profil zajszigetelő tulajdonságai – akár 49 decibel is lehet.

Előnyök:

  • Jó minőség-költség arány
  • nincsenek éles szögek a modellekben;
  • az anyagok és az összeszerelés minősége;
  • megbízható, európai minőségű szerelvények;
  • tartósság (60 év);
  • termékek széles választéka;
  • megbízható hang- és hőszigetelés;
  • környezetbarát anyag;
  • a különböző éghajlati övezetekben való felhasználás lehetősége;
  • tűzvédelem.

Hátrányok:

  • Nem észlelt hiányosságok.

Veka profil

Átlagos költség – 9600 rubel
A „Veka” márkanév alatt Németországban és Oroszországban gyártják a profilt. A vállalat kiterjedt kereskedői hálózattal és számos leányvállalattal rendelkezik. A termék minősége nagyon magas. A Veka profil kiemelkedik a fokozott környezeti biztonság, a jobb hőszigetelés, a zajvédelem és a betörésvédelem révén. A „Veka” profil rendelkezik RAL (Németország) minőségjelzéssel, nemzetközi tanúsítványokkal és ISO minőségbiztosítással. A termékek tartóssága feltételes években – több mint 40 év.

energiatakarékos, hangszigetelt és szabványos dupla üvegezésű ablakokat használnak az ablakszerkezetek gyártása során. A PVC nem sárgul meg és nem ég ki. A minőségi tömítések nem zsugorodnak össze meleg időben, és nem fagynak meg fagyos hideg időben.

A formatervezési minták köre a következő modelleket tartalmazza

  1. Proline (szélesség 70 mm, 4 kamra),
  2. Alphline (szélesség 90 milliméter, 6 kamra),
  3. Softline (szélesség 70 milliméter, 5 kamra),
  4. Euroline (szélesség 58 milliméter, 3 kamra),
  5. Softline 82 (70 mm széles, 6-7 kamra),
  6. Swigline (82 mm szélesség, 5 kamra).

Előnyök:

  • Kiváló minőségű anyag és összeszerelés;
  • nagy választék;
  • Megfelelőségi tanúsítványok, minőségi jelek;
  • alkalmas Oroszország minden éghajlati övezetében;
  • a színek sokfélesége;
  • környezetbarát anyag.

Mínuszok:

  • Kissé túlárazott.

Profil Kaleva

Átlagos ár – 10000 rubel
A Kaleva termékeket nagy megbízhatóság és egyszerű megjelenés jellemzi. A vállalat erkélyajtókat és tolóajtókat, műanyag ablakokat gyárt a szokásos változatban (PVC) és kombinált, négy- és kétkamrás, dupla üvegezésű ablakokat. A vállalat kiváló minőségű loggiák és erkélyek szerkezetének gyártására specializálódott. A vállalat osztrák eredetű, kiváló minőségű anyagot használ a gyártáshoz, amely nem színeződik el és nem deformálódik a fagy vagy a hő hatására.

A modellválaszték a következőket tartalmazza:

  1. Kaleva Deco (szélesség 70 mm, 5-6 kamra),
  2. Kaleva Design (szélesség 70 milliméter, 4 kamra),
  3. Kaleva Standard (szélesség 70 milliméter, 4 kamra),
  4. Kaleva Design+ (szélesség 70 milliméter, 4-5 kamra),
  5. Kaleva Vita (szélesség 70 mm, 4 kamra).

A termékcsaládban klasszikus és dizájnváltozatok állnak rendelkezésre.

A vállalat maga is gyárt egy sor különböző formájú formatervezési mintát: trapéz, sokszögletű, téglalap, háromszögletű, téglalap alakú és háromszögletű. Különféle eszközök: billenő-csúszó, forgó, billenő-fordítható, billenő-fordítható, billenő-fordítható. A vetemedés elleni védelmet és a tömörséget a triplex szigetelő üvegegységhez történő ragasztása biztosítja. A profil átlagos zajszigetelő tulajdonságai – akár 38 decibel is lehet.

Előnyök:

  • vonzó design;
  • jó minőségű anyag és összeszerelés;
  • Mechanizmusok és formák sokfélesége.

Hátrányok:

  • kissé túlárazott.

Deceuninck profil

Jobb PVC ablakok 2022-ben

Átlagos ár – 10800 rubel
a belga Deceuninck márka a kiváló minőségű PVC profilok gyártásának egyik vezetője. gyárak nyílnak Európa-szerte és Oroszországban. A vállalat termékei nagyon alacsony hőmérsékleten – akár -60 Celsius-fokig – is ellenállnak. A gyártás során nem használnak káros anyagokat. A rugalmas tömítések ellenállnak a napfény, a nedvesség, a fagy káros hatásainak. A Deceuninck termékek nemzetközi minőségi és ISO tanúsítványokkal rendelkeznek.

A formatervezési minták köre a következőket tartalmazza:

  1. Eforte (szélesség 84 milliméter, 6 kamra),
  2. Előre (szélesség 60 milliméter, 3 kamra),
  3. Favorit Space (76 mm széles, 6 kamra),
  4. Bautec (szélesség 71 mm, 3 kamra),
  5. Favorit (szélesség 71 mm, 5 kamra).

A tömítések nem fagynak meg extrém hidegben, és nem zsugorodnak össze melegben. A termékek tartóssága szabványos években – több mint 40 év.

Előnyök:

  • Ár-érték arány;
  • innovatív rendszerek, mechanizmusok és formák sokfélesége;
  • kiváló minőségű anyag;
  • kiváló minőségű összeszerelés;
  • jó hőszigetelés nagyon alacsony hőmérsékleten;
  • biztonság;
  • nagy választék;
  • funkcionalitás;
  • gyönyörű design.

Hátrányok:

  • Nem észlelt hiányosságok.

Euro-ablakgyártó cégek, amelyek rendszeresen bekerülnek a top 10-es rangsorba

Miért a mi rangsorunkban: ezek a műanyag ablakok figyelemre méltóak.

Profil Deceuninck Belgium, Deceuninck fiók Belgiumban. Protvino

A Deceuninck-csoport a moszkvai régióban gyártja saját profilját. A gyártás nincs tanúsítva, ami azért furcsa, mert a vállalat minden európai üzeme rendelkezik ISO tanúsítvánnyal. Hogy ez az instabil minőség miatt van-e, vagy a vezetőség egyszerűen csak „még nem jutott el odáig”, nem tudni. A profil a szokásos arányban kapott pozitív és negatív értékeléseket egyaránt. Termékválaszték:

  • Előre – 3 kamra, szélesség 60 mm
  • Bautek – 3 kamra, szélesség 71 mm
  • Kedvenc – 5 kamra, szélesség 71 mm
  • Favorit Spaces – 6 kamra, szélesség 76 mm
  • Eforte – 6 kamra, szélesség 84 mm

Előnyök:

  • Több nagy teljesítményű rendszer rendelkezésre állása
  • Minőség

Hátrányok:

  • Az elavult módosítások magas költségei

Tipikus vélemények a Deceuninck ablakokról: „A Deceuninck profilok nagyon megbízhatóak és nagyon jól tartják a hőt” „Az ablakok nagyon jól kiállták a téli tesztet” „Az ablakok nagyon jól kiállták a téli tesztet” „Az ablakok nagyon jól kiállták a téli tesztet

SOK profil g. Syzran

  • SOK-470 profil – 4 kamra, szélesség 62 mm
  • Profil SOK-570 – 5 kamra, szélesség 72 mm

Előnyök:

  • minőség
  • egyedi elrendezésű kamerák

Hátrányok:

  • Túlárazott késztermékek
  • kis választék

Tipikus vélemények a SOC ablakokról: „A SOC egy OK profil, nem jobb és nem rosszabb, mint sok más” „Tetszett a profil, egyszerű és robusztus”

Egy modern műanyag ablak tipikus kialakítása

A műanyag ablak alkotóelemei:

  • PVC profilok;
  • dupla üvegezésű ablakok;
  • tömítő kontúr;
  • szerelvények;
  • csepegtetőlécek;
  • ablakpárkányok;
  • bélések;
  • üveggyöngy.

Ha műanyag ablakot választunk egy lakásba vagy házba, először is feltesszük magunknak a kérdést: mi a legjobb minőség?? Az ablak nem csak a napfény és az esztétika helye, hanem biztonságos és könnyen karbantartható is. Emlékezzen, mennyi időt vett igénybe a fakeretek és az üveg tisztítása… A PVC-vel időt takarítunk meg, amit fontosabb dolgokra fordíthatunk.

Egyes szkeptikusok szerint a műanyag ablakok káros anyagokat bocsátanak ki, és melegítéskor megolvadhatnak. De minden anyag romlik magas hőmérsékleten. Például tűz esetén, és ez nem csak a műanyag ablakokra vonatkozik, nyáron +30 és +50 között a PVC könnyen túléli a tűzveszélyt.

A régi faablakok egy kis ablakszárnnyal rendelkeztek, vagy az egyik oldalon teljesen kinyithatók voltak. A műanyag ablakok funkcionalitása szélesebb, balra, jobbra, teljesen kinyithatók és szúnyoghálóval rendelkeznek.

Amikor a „szakemberek” csapata műanyag ablakok beépítésére érkezik, kész szerkezeteket hoznak, és egyszerűen beépítik azokat az ablaknyílásokba, majd felhabosítják az illesztéseket, és eltávolítják a felesleget.

A műanyag ablak tipikus felépítése a következőkből áll:

  • Keretek – hegesztett téglalap alakú profil az ablaknyílás méretének megfelelően.
  • Ablakszárnyak – az ember választhat olyan ablakot, amely egy vagy több pozícióban nyílik, vagy egy „süket” ablakot, amely egyáltalán nem nyílik ki. Például folyosók vagy pajták esetében. más esetekben, hogy a szerkezet nyitottá váljon, nem nélkülözheti a szárnyakat.
  • Imposztok – ha az ablaknyílás kicsi, akkor egyszemes ablakként készülnek, ha pedig egy nappali vagy hálószoba standard ablakáról van szó, akkor a szerkezetet imposztokkal osztják. Biztonságosan rögzítik a nagy ablakot, és részekre osztják.
  • egy légkamra, de nem egy, hanem több, különben az ablak nagyon vékony lesz, általában 3-6, vastagságban és szélességben változó.
  • Erősítő armatúra – a műanyag keret belsejében van egy erősítés, amely formát ad a szerkezetnek és megbízhatóan rögzíti azt.
  • Dupla üvegezés – egy-, két- vagy háromrétegű üvegezéssel kapható. A zaj- és hőszigetelés a beépítéstől függ. Minél vastagabb az ablak, annál magasabb az ár.
  • Tömítések – vulkanizált vagy szintetikus gumit vagy rugalmas hőre lágyuló műanyagot használnak a gyártáshoz. idővel a gumiszalagok elhasználódnak, és ki kell cserélni őket.

Melyik műanyag ablak még mindig a legjobb, hogy a legjobb, hogy tegye be?

És végül és ami a legfontosabb – a legjobb profil is válhat rossz szemétté a gondatlan ablakgyártók vagy a fegyvertelen szerelők miatt. Ezért, mielőtt ablakokat rendelne, konzultáljon szomszédjaival, barátaival vagy egyszerűen csak ismerőseivel, akik már kapcsolatba léptek az Ön által kiválasztott céggel. Ne feledje, hogy a profil csak egy darab műanyag, amelyet, bár az ablakegység fontos alkotóeleme, olyan tényezőkkel együtt kell kiválasztani, mint a megbízható szerelvények, a jó üvegezés és a lelkiismeretes mesterember.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Patrik

    Milyen paramétereket érdemes figyelembe venni, amikor ablakgyártó cégek értékelésére kerül sor Moszkvában 2022-ben?

    Válasz
  2. Kristóf Fekete

    Kedves Olvasó, szeretném megkérdezni, hogy hol találhatok megbízható információkat és értékeléseket a legjobb ablakgyártó cégekről Moszkvában 2022-ben? Érdekelne, hogy milyen tapasztalatok vannak az ablakok minőségével és a vállalatok szolgáltatásaival kapcsolatban. Köszönöm előre is a segítséget!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása