...

— top 10 professzionális hajsamponok

Az első lépés az, hogy azonosítsa a hajtípusát, és megértse, mi okozza a problémát, hogy kiválaszthassa a kifejezetten az adott helyzetre tervezett sampont.

A céljuk a hajtípus szerint oszlik meg:

  • Zsíros hajra.
    Erős szennyeződések kezelésére, jó a faggyú feloldására, táplálásra és hidratálásra. Gyakran tartalmaznak természetes összetevőket, amelyek összehúzó tulajdonságokkal rendelkeznek.
  • Száraz samponokhoz.
    Gyengéd tisztítás, intenzívebb hidratálás és rugalmasság. A száraz fejbőr gyakran szenved a túlzott irritációtól, ezért jó ötlet, ha nyugtató hatású összetevőket, olajokat tartalmaz. A statikát enyhítő samponokat is érdemes megfontolni.
  • Színes telefonokhoz.
    Ezek a samponok mindkét irányba hatnak – segítenek a színkárosodások kijavításában és a szín hosszabb ideig tartó telítettségének megőrzésében. A speciális összetételnek köszönhetően nem mossa ki a színpigmentet.
  • Normál hajra.
    Ennek a hajtípusnak szüksége van a természetes zsírosodás egyensúlyának fenntartására, ezért a samponokat úgy tervezték, hogy ne zavarják ezt.
  • Finom, törékeny hajra.
    A hangsúly itt a feszesítésen, tömítésen és a rugalmasság növelésén van. A termékek gyakran tartalmaznak fehérjéket, tápláló olajokat és olyan összetevőket, amelyek vastagságot és térfogatot adnak a hajnak.

A fő különbség a professzionális samponok és a hagyományos samponok között az, hogy egy adott probléma kezelésére tervezett kategóriák szerinti részletes felosztás. Az alapokat fentebb már ismertettük, de a szalonok által inspirált samponok szélesebb hatásspektrummal rendelkeznek. A kiválasztáshoz meg kell venni a szakember tanácsát, aki tudja, hogy melyik sampon kezeli a korpásodást, amely a göndör hajra, amely fényt ad hozzá. A probléma, nem pedig a tünet lesz a fontos kiválasztási kritérium. Például a száraz és zsíros bőr korpásodása más megközelítést igényel a korpásodás megszüntetéséhez.

Egy másik dolog, amit figyelembe kell venni, az az összetétel osztályozása.

Háromféle sampon létezik:

  • Szilikon.
    A klasszikus lehetőség, amelyet mindenki méltatlanul kritizál, felsorolva a szilikonok romboló tulajdonságait. A probléma létezett, de a múlt század végén tetőzött, amikor ezek az adalékanyagok ténylegesen nagy kárt okoztak. A mai szilikonok, különösen a professzionális termékekben, biztonságosak. Nem hatolnak be a hajszerkezetbe, de segítenek a hatóanyagok eloszlatásában és védőburkolatot biztosítanak.
  • Szerves.
    Amikor ezt az opciót választja, ne feledje: nem minden szerves, ami így van elhelyezve. A piac oroszlánrésze a hagyományos termékeké, néhány növényi összetevő, amelyekben a forgalmazók szerves formulává alakultak. Ha bio terméket választ, nagyon alaposan ellenőrizze, hogy a sampon valóban megfelel-e az előírásoknak, és hogy egy független, nonprofit tanúsító szervezet (BDIH, EcoCert, USDA Organic, Soil Association stb.) tanúsítja-e, és hogy egy független tanúsító szervezet jóváhagyta-e.). Az organikus hajápolás egyik fő előnye a kíméletes hatás, ami hátrányt jelent, ha a haj zsíros vagy gyakran kell formázni. Ebben az esetben a természetes sampon egyszerűen nem tisztít.
  • Szulfátmentes.
    Sokan ezt a típust organikusnak tartják, pedig nem az. A szulfátmentes samponok olyan samponok, amelyek nem tartalmaznak szulfátos felületaktív anyagokat (tenzideket). Ezek felelősek a haj habzásáért és méregtelenítéséért. Egyesek meglehetősen agresszívek, mások biztonságosnak tekinthetők. Érdemes megjegyezni, hogy a gyenge habzás a szulfátmentes sampon előnye, mivel az ellenkezője azt jelzi, hogy szulfátokat tartalmaz. A szulfátmentes termékek kíméletes hatásuk miatt gyakran nem képesek eltávolítani a makacs szennyeződéseket, ezért ajánlott őket hagyományos termékekkel váltogatni.

Professzionális samponcsaládunk 2022. A legjobb 16 termék, amelyet szakértőink a felhasználói vélemények és értékelések alapján választottak ki.

Értékelés (2021) Árak, ₽ Az ország
A legjobb professzionális samponok zsíros hajra
1. Aravia Professional Volume Pure 600₽-tól Oroszország
2. Redken Scalp Relief Oil Detox 1,300₽-tól Spanyolország
3. Lebel Cosmetics IAU Cleansing Freshment tisztító frissítő ₽1200-tól Japán
4. Sim Sensitive System 4 Shale Oil sampon 4 500₽-tól Finnország
A legjobb professzionális samponok festett hajra
1. Lebel Cosmetics Proscenia festett hajra 1300₽-tól Japán
2. L’Oreal Professionnel Serioxyl Színezett 900₽-tól Franciaország
3. Londa Professional Color Radiance 400₽-tól Németország
4. Kaaral 3A keratinos színápoló 400₽-tól Olaszország
A legjobb professzionális samponok hajhullás esetén
1. Betekintés Veszteségkontroll megerősítése 900₽-tól Olaszország
2. Kaaral K05 Anti hajhullás 800₽-tól Olaszország
3. Londa Professional Vital Booster 460₽-tól Németország
4. Ollin Professional Care mandulaolaj 280₽-tól Olaszország
A legjobb professzionális samponok száraz hajra
1. Davines NaturalTech Energizing 1000₽-tól Olaszország
2. Aravia Professional Hydra Pure sampon 560₽-tól Oroszország
3. Kaaral Purify Hydra Hidratáló hidratáló sampon 300₽-tól Olaszország
4. Insight Anti-Frizz Idratante Hidratáló hidratáló 350₽-tól Olaszország

Matrix Total Results So Long Damage

A legjobb professzionális samponok

A lányok gyakran panaszkodnak a sérült hajra. A rendszeres hajszárítás, formázás, göndörítés és kondicionálás megviseli a hajadat. A hibátlan frizurakészítés és a nagyszerű állapot kombinálása érdekében a szakértők kifejlesztettek egy speciális formulát a haj ápolására és helyreállítására, amelyet a professzionális sampon – Matrix Total Results So Long Damage – testesít meg.

A termék ceramidokat tartalmaz. A lipidsejtek tartják össze a hajszálat, mint a cement, összeragasztják a sejteket, és a hajszálat teljes hosszában erősebbé teszik. Ezért gyakran választják a hosszú, de törékeny hajú lányok. Rendszeres használat mellett nem törnek le és erősödnek, így nem rövidítik meg a frizurát.

Előnyök:

  • Finom gélszerű szerkezetű, gyöngyházfényű és tejszerű színű;
  • jó illatú és jól habzik;
  • Kezelhetővé és fényessé teszi a hajat;
  • szemet gyönyörködtető design;
  • Kényelmes adagolós flakon;
  • Alacsony fogyasztás, hosszú élettartam;
  • finom illat.

Hátrányok:

  • Nem alkalmas nagyon száraz hajra.

Könnyen alkalmazható, nincs bonyolult kezelés. Egyszerűen masszírozza be a nedves hajba, masszírozza be és öblítse ki.

A legjobb professzionális kozmetikai márkák értékelése

Jelölés Helyszín Név Értékelés
Professzionális hajápoló márkák 1 Kerastase 5.0
2 Alterna 4.9
3 American Crew 4.8
4 Redken 4.7
5 Paul Mitchell 4.6
6 Szexi haj 4.5
7 Mátrix 4.4
8 OSMO 4.3
9 L’Oreal 4.2
10 Estel 4.1
Top professzionális arckozmetikai márkák 1 La Roche Posay 5.0
2 Ahava 4.9
3 Clinique 4.8
4 Clarins 4.7
Top professzionális sminkmárkák 1 Make up for ever 5.0
2 Mac 4.9
3 NYX 4.8
4 Gosh 4.7
A professzionális testápoló kozmetikumok legjobb márkái 1 Follement Professionnel 5.0
2 Friss vonal 4.9
3 SesDerma 4.8
4 Premier Holt-tenger 4.7

Natura Siberica

Natura Siberica sampon

Az orosz kozmetikai cég professzionális samponok széles választékát kínálja. Ezek közé tartozik a semleges gyengéd és micellás a mélytisztításhoz, az enyhe, adalékanyagok és illatanyagok nélküli, valamint a különböző természetes összetevők, például gyógynövénykivonatok. Bármilyen hajtípusa vagy problémája is van, minden lány megtalálja az optimális terméket a Natura Siberica széles ápolási kínálatában.

A samponok hosszúkás műanyag flakonokban kaphatók, könnyen használható biztonsági dugóval. A legtöbb esetben minden sorozat egyedi kialakítású, és tartalmaz kondicionálókat, hajkondicionálókat. a samponok állaga a géltől a krémes állagúig változik. A legtöbbjük természetes illatanyagokat tartalmaz; az erős parfüm-adalékanyagok általában hiányoznak.

Előnyök:

  • Kiváló termékek természetes összetevőkkel;
  • a samponok széles választékából bármilyen hajtípusra és állapotra választhat;
  • kényelmes nagy csomagolás: van egy hagyományos palack alakú tartály és egy puha, amely olcsóbb;
  • A termékek homogén állagúak és jól habzanak;
  • megfizethető ár.

Hátrányok:

  • Némelyiknek sajátos szaga van.

A Natura Sibirica professzionális samponok mindig elérhetők, és könnyen megvásárolhatók a szokásos üzletekben és drogériákban.

A különbség a professzionális és a hagyományos samponok között

Mi a különbség a hagyományos és a profik által használt samponok között?

  1. A tömegesen forgalmazott samponok csak a higiéniát szolgálják. Megtisztítják a fejbőrt a faggyútól és a szennyeződésektől. A gyengéd tisztítás mellett a professzionális kozmetikumok gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek, javítva a haj minőségét és megjelenését.
  2. A professzionális samponok egyedileg választhatók. A problémától függ: zsíros, száraz, sérült haj.
  3. A hagyományos samponok univerzálisak, és egy csomagban érkeznek kondicionálóval vagy balzsammal. Szakmai – egy konkrét probléma megoldására irányul.

A professzionális tisztító kozmetikumok nemcsak higiéniai termékek, hanem a haj minőségének javítására is alkalmasak. Ezek a samponok egyedülállóan terápiás, revitalizáló összetevőket tartalmaznak. Rendszeres használata javítja a haj egészségét, természetes fényt, ragyogást és volument biztosít.

L’Oreal Professionnel Expert Absolut Repair Lipidium

sampon

„A Loreal kozmetikumokat és ápolószereket nem kell bemutatni. A cég samponjai jól ismertek és sok lány szereti őket. Ennek a sampon sorozatnak a samponját nem csak a sérült, hanem a nagyon legyengült hajra is tervezték. Ezt fontos figyelembe venni a vásárlás előtt, mivel a termék olyan összetevőket tartalmaz, amelyek fő feladata a hajszál szerkezetének táplálása és helyreállítása.

Tejsavval a hajszövet táplálására és ceramidokkal (zsírsejtek) a szerkezet megerősítésére és fokozatos visszanyerésére. A sampon finom, krémes állagú és nagyon sűrű, így könnyen felvihető. Szín – tejes, gyöngyházfényű csillogással. Halvány arany színű, kellemes mintájú műanyag flakonba csomagolva.

Előnyök:

  • a textúra puha és kellemes, nem feltűnő illatú;
  • gyönyörű csomagolás;
  • Az első használat után a haj puhábbá, kezelhetőbbé válik;
  • Könnyű fésülhetőséget biztosít;
  • Nem szárít ki és nem nehezíti el;
  • jól habzik;
  • gazdaságos a használata.

Hátrányok:

  • Ez drága;
  • nem ajánlott zsíros hajra;
  • A haj másnap már ápolatlannak és koszosnak tűnik;
  • Nagy mennyiségű szilikont tartalmaz.

Vezető sampon márkák

  • 1 Az Estel egy hazai vállalat, amelynek termékeit az ország szalonjainak felében használják.
  • 2 A Wella az érzékeny bőrűek számára a német szépségápolás vezetője.
  • 3 A L’Oreal egy francia márka, amely az ápolószerek legszélesebb választékát kínálja.
  • 4 A Kerastase egy másik francia márka, amely hatékony, de drága samponjairól ismert.
  • 5 A Bonacure, a híres Schwarzkopf Professional cég agyszüleménye, a holisztikus szalonkezelések hosszú sora mögött álló név.

Kicsit kevésbé népszerűek a Mulsan, Kapous, Periche, Matrix és Londa.

Kerasys Esthaar Hair Energy Line

Professzionális sampon zsíros hajra a dél-koreai gyártótól. A termék hatékonyan tisztítja és táplálja a bőrt, szabályozza a faggyúmirigyeket. Tizenkét sav és számos aktív összetevő található benne. Speciális formulájának köszönhetően a tiszta haj hatása hosszan tartó, a haj a kezelés után napokig tiszta és bolyhos marad.

A termék állaga gazdag fehér krém, gyöngyházfényű csillogással, kellemes, nem feltűnő illattal. Nagy, krémszínű műanyag flakonba csomagolva, nagy, kényelmes adagolóval. Nem egy rossz habzó termék, de a felhasználói vélemények alapján a jó, sűrű hab csak a második alkalmazáskor jelenik meg, miután az „első zsírt” kimosták a hajból.

Előnyök:

  • finom textúra, közepes vastagsággal;
  • A sampont könnyű használni; masszírozáskor nem csöpög a hajra;
  • A haj puha és fényes;
  • a haj nem zsírosodik és sokáig tiszta marad;
  • a terméknek kellemes illata van, amely egész nap tart;
  • Nincs szükség kondicionálóra vagy balzsamra, a haj puha és könnyen kifésülhető.

Hátrányok:

  • Első alkalommal nem tisztítja meg a hajat, két alkalmazást igényel;
  • gyorsan használható;
  • magas ár.

Kérastase Fludealiste gyengéd fürdő sampon

Kérastase Fludealiste gyengéd fürdő sampon Photo No. 2

Kérastase Fludealiste Gentle fürdősampon A Fludealiste Gentle fürdősampon személyes bemutatásakor először a gyöngyházfényű textúrája tűnik fel, amely jól habzik és következetesen tisztít. De aztán a kezdeményezést átveszi egy kellemes virágos illat, amely a jól ápolt, hidratált hajon megmarad. Aminosavak triója (glutaminsav, arginin és szerin), búzafehérje-származékok, ceramid R és egy polimer, amely második bőrhatást, azaz sima hajat eredményez.

Wella Enrich

Ez a sampon a híres Vella kozmetikai márkától jó volument ígér a normál és száraz hajra. Ráadásul a gyenge és törékeny fürtök esetében is nélkülözhetetlen. Selyemkivonatot és más alapvető összetevőket tartalmaz, amelyek gyengéd ápolást biztosítanak. A zselés textúra hatékonyan habzik és tisztít a dobozból kivéve.

A sampon kiváló tápláló tulajdonságokkal rendelkezik, erősíti és egyenesíti a hajat. A haj puha, gubancolódásmentes és könnyen kifésülhető lesz tőle. Megakadályozza a hajszál további károsodását fésülés közben. Kellemes bónusz a finom illat és a kellemes, hosszan tartó frissítő érzés.

Előnyök:

  • Kellemes állagú, nem csomósodik;
  • gyorsan és egyszerűen habosítja a haját;
  • Használata gazdaságos;
  • a haj dús és dús lesz;
  • A hatás azonnal észrevehető;
  • A haj puha és sima, nem száraz;
  • 2-3 napig táplált és tiszta marad a gyökérzónában;
  • feltűnő design: a sampon lédús narancssárga színű flakonba van csomagolva.

Hátrányok:

  • magas költség.

Kerastase

Kerastase márka

A prémium márka Kerastase drága termékeket kínál, de megéri. Az alapok formulái valóban méltóak: természetes összetevőket használnak, a durva felületaktív anyagokat kíméletesebbekre cserélik, vannak szulfátmentes változatok.

Minden Kerastase sampon a „bath” előtaggal rendelkezik. Ennek oka az, hogy szappanos habot képez, ami habfürdőt hoz létre a fejbőr számára.

Találja meg a megfelelő terméket a munkához:

  • A formula száraz és sérült fejbőrt hagy maga után;
  • meggyengült;
  • hajhullásra hajlamosak számára;
  • Sötét, dús hajra;
  • színes;
  • normál haj.

Vannak tápláló, regeneráló, mélytisztító és sárgulás elleni szőke termékek is. Kiegészíthető maszkok alkalmazásával. A balzsam is könnyen megtalálható.

Szinte minden termék, például a sérült vagy legyengült hajra való samponfürdő 2290 RUB. 250ml. 100 ml-re számítva. – 916 dörzsölés.

TIGI Bed Head Colour Goddess

A nők a gyors szépségápolást keresve gyakran választják a színbevonatot. Ez egy olyan kezelés, amely megváltoztatja a haj szerkezetét. Ennek eredményeként a hajszálak sérülnek, vékonyak és törékenyek lesznek. a hajvégek töredeznek, a haj száraz, kusza lesz, elveszti természetes fényét és szépségét. Ennek a problémának az orvoslására a szakértők kifejlesztettek egy speciális formulát, amely kíméletesen és regenerálóan ápolja a festett és legyengült hajat, így született meg a TIGI Bed Head Colour Goddess Professional sampon.

A formula keratint tartalmaz a haj szerkezetének helyreállítására, B- és E-vitaminokat, valamint karit, kókusz, lenmag és keserűmandula gyógyító olajokat. Egyedülálló kombinációjuk tökéletesen táplálja és erősíti a fürtöket, erőssé és fényessé teszi őket, kisimítja és megakadályozza a statikus feltöltődést. A sima, krémes massza piros-barna színű flakonban van, adagolóval, így a kívánt mennyiségben adagolható.

Előnyök:

  • Innovatív formula, amely nagyszerűen működik a sérült hajon;
  • A lenyűgöző karamellás illat;
  • Egészséges és professzionális kinézetűvé teszi a hajat a kezelés után, akárcsak egy szalonlátogatás után;
  • gazdaságos használat, könnyen használható csomagolás;
  • kellemes design.

Hátrányok:

  • magas költség.

A listák legjobbjai

Emeljük ki a legjobb profi samponokat az egyes kategóriákban.

Legjobb ár-érték arány: OLLIN Professional Megapolis fekete rizs sampon

Szilikonmentes, parabénmentes, szulfátmentes és hipoallergén. 500 rubel alatti áron a gyártó kiváló terméket kínál, amely elvégzi a munkáját. Vitaminokban gazdag, volument és fényt ad, erősíti a hajat, segít megelőzni a töredezett hajvégeket.

Legnépszerűbb termék: ESTEL Otium Aqua sampon intenzív hajhidratálásra

A legtöbb lány olyan samponra szavaz, amely viszonylag olcsó. Minden hajtípusra alkalmas. Vonzó, mivel nem tartalmaz szulfátokat, és látható pozitív hatásai vannak. A sampon aktívan hidratál, fényessé teszi a hajat és antisztatikus hatású.

A legjobb termék a felső-közép árkategóriában: TIGI Colour Goddess sampon

Színezett hajra tervezve. A lányok, annak ellenére, hogy több mint 1000 rubel per palack ára, örömmel vásárolják meg a terméket. Jót tesz a hajnak, megakadályozza a szín kimosódását, és véd a környezeti ártalmak ellen.

Londa Color Sugárzás

Folytatva a színezés kérdését, érdemes megjegyezni, hogy a hajkárosodási problémák mellett sok lány panaszkodik a szín gyors kifakulására. Hajmosás után a haj fakó és rendezetlen lesz. Ahhoz, hogy színe hosszabb ideig megőrizze dússágát, és elkerülje az ismételt színező kezeléseket, a szokásos sampon helyett professzionális sampont ajánlunk. Speciálisan kiválasztott összetevőket tartalmaz, amelyek nagyszerű színvédelmet és élénk fényt biztosítanak a hajnak.

Formulája két hatóanyagon alapul: az egzotikus maracuja kivonatán és a narancshéjból kivont lipidvegyületeken. A sűrű, viszkózus állag könnyen kijön az ezüstös üvegből. Egy kis mennyiség elegendő ahhoz, hogy kellemes illatú, terjedelmes habfelhőt hozzon létre. Jól mossa a hajat, anélkül, hogy kiszárítaná a hajvégeket vagy a hajtöveket.

Előnyök:

  • A fehér, vastag, gyöngyházfényű massza nem feltűnő virágillatú;
  • A magas olajtartalom ellenére hosszabb ideig marad tiszta és bolyhos;
  • Kis mennyiségű termék elegendő volt a kezeléshez, így takarékosan lehet használni;
  • Nem allergén.

Hátrányok:

  • Magas ár;
  • Nem mindenki számára alkalmas.

Miért vásároljon sampont online, és ne a gyártó weboldalán vagy a szalonban??

Nehéz elképzelni egy olyan fodrász-szakembert, aki, amikor megkérdezik, hogy tanácsot adjon a helyes hajápolásról, elküldi Önt a következő szupermarketbe. Valószínűbb, hogy egy terméket a kirakatban kínálnak fel. És bár a termék elég jó lehet, megfosztják a választéktól, mert általában az ilyen vitrinek választéka meglehetősen ritka.

Az egyetlen másik lehetőség, hogy a kedvenc kozmetikai márkájának weboldalát használja, de itt is csak egy márkára korlátozódik a választék. Az online hajápoló kiskereskedő az ideális hely a vásárlásra. Először is, mi rendelkezünk a legszélesebb márkakínálattal, és nem érdekel minket, hogy bármilyen márkát eladjunk. Szeretnénk, ha Ön hozzáértő tanácsadásban és kiváló szolgáltatásban részesülne, és hűséges ügyfelünkké válna. Annál is inkább, mert a bónusz és a hűségprogramunk! Másodszor, az áraink alacsonyabbak, mint a szalonokban vagy „offline” üzletekben. Harmadszor, rendelkezünk a termékeink minőségét igazoló összes tanúsítvánnyal. Ha tehát rájöttél, hogy a professzionális sampon nem divat, hanem elengedhetetlen kellék, üdvözöljük üzletünkben!

Bonacure Moisture Kick

Bonacure Moisture Kick sampon

Ez a sampon hidratáló céllal készült. Alkalmas a száraz és normál vastagságú haj tisztítására és ápolására; különösen hasznos a göndör, göndör haj számára. A hialuronsav és a panthenol molekulák egyedülálló kombinációjának köszönhetően a termék megtartja a nedvességet a hajszálban, miközben helyreállítja a hajszövetet. Az optimális hidratáló tulajdonságoknak köszönhetően a haj rugalmas és rugalmas, puha és sima tapintású lesz. a termék kifejezett csillogással és antisztatikus hatással rendelkezik.

A sampon viszonylag híg állagú, amely kis mennyiségben is jól habzik. Nagyszerű illata van, és az illat a kezelés után sokáig a hajon marad. Az illata kissé édes, de nem nyomasztó. öblítés után a haj sima és selymesen puha, száradás után pedig dús és fényes lesz.

Előnyök:

  • Gélszerű termék finom, édes illattal;
  • jól kiöblíti a hajat;
  • Mélytisztítást biztosít;
  • Egészséges és kezelhetővé teszi a hajat;
  • hosszú ideig tart.

Hátrányok:

  • Nem alkalmas zsíros hajra; elnehezíti a hajat.

Alan Hadash

Alan Hadash egy nanotechnológiai izraeli kozmetikai cég. A vállalat legnagyobb eredménye a nano-allotrop szén kifejlesztése, amely hatékonyan küzd az öregedő bőr és haj ellen.

A termékválaszték szegényes, de a cég szerint még ez a kis választék is minden kozmetikai problémát lefed.

A gyártó katalógusa a következő samponokat tartalmazza:

  • kivilágosított haj;
  • hidratálás és ragyogás;
  • finom haj és volumennövelés.

Fontos, hogy minden samponhoz kondicionáló, maszk és olaj is járjon.

a készítmények természetes olajokban, vitaminokban, növényi kivonatokban és hialuronsavban gazdagok. Az Alan Hadash szintén szulfátmentes, így a gyengéd síelőknek érdemes lehet kipróbálniuk a márkát.

A samponok 200 ml-es kiszerelésben kaphatók.

ESTEL Otium kötet

Ez a professzionális samponok sorozata kifejezetten dús haj létrehozására lett kifejlesztve. A különböző hajtípusokhoz a gyártó kétféle terméket gyárt: külön a zsíros és külön a száraz hajra. Nagyszerű, hosszantartó volument ad a hajnak. A vállalat szerint hatékonysága a sampon egyedülálló formulájának köszönhető, amely fokozza a fejbőr vérellátását, és ezáltal a hajgyökerek táplálását.

A formula fehérjéken és búzakivonaton alapul a zsíros hajra, és ugyanezeken a fehérjéken és panthenolon a száraz hajra. Egyszerűen szappanozza be a hajszálakat, rövid ideig masszírozza és öblítse le. Nincs szükség különleges kezelésre.

Előnyök:

  • egy finom folyékony massza;
  • a haj fényes, sima és jó érzésű;
  • Kellemes kialakítás, kényelmes használat;
  • megfizethető ár.

Hátrányok:

  • Nem habzik jól;
  • magas fogyasztás;
  • a hatás gyorsan elmúlik;
  • másnapra zsíros lesz a haj.

Hogyan válasszunk egy professzionális hajsampont?

A hajmosáshoz szükséges konkrét termék kiválasztásakor a következő árnyalatokat kell figyelembe vennie:

  1. Fokozott hatékonyság. A professzionális termékek magas koncentrációjúak. Nem jó ötlet minden nap használni őket. A rendszeres és a professzionális samponok váltakozása optimális.
  2. A fejbőr állapotának figyelembevétele. Ha zsíros, és néha korpásodik, akkor a megfelelő termékcsaládot kell kiválasztani. A fejbőröd lehet száraz, finom, göndör, göndör vagy rakoncátlan, de ha nincsenek bőrproblémáid, fontos, hogy a megfelelő terméket keresd. A hajápolás többoldalú megközelítése fontos, ezért vásároljon kondicionálót és maszkot ugyanattól a gyártótól.
  3. Helyes használat. Kétszer alkalmazott professzionális tisztító kozmetikum. Az első lépés a szennyeződések, a zsírok és a hajformázó termékek eltávolítása. A második lépés a haj táplálása, helyreállítása.

Hair Company Double Action

Professzionális olasz sampon revitalizáló tulajdonságokkal. Kellemes állagú és kellemes illatú, szépen habzik, gyengéd, mégis mélytisztító hatást biztosít. Szokatlanul zöldes árnyalatú, minőségi műanyag flakonba csomagolva. Érdekes és visszafogott, a piros-fehér design kellemes a szemnek és felemelő.

A profik:

  • Enyhén folyékony állagú, gélszerű szerkezetű;
  • Jó illatú és kiváló hatású;
  • Gazdaságos használat;
  • Kiválóan alkalmas a sérült haj helyreállítására, fényessé és egészségessé téve azt;
  • Nem nehezíti el a hajat.

Hátrányok:

  • olívaolajat tartalmaz, nem alkalmas problémás hajra.

A kozmetikai termékek megfelelő kiválasztása

Ha a haj természetes módon finom és petyhüdt, kerülje az olajban gazdag és szilikont tartalmazó termékek használatát. Az olaj nem nehezíti el a hajat, így nem lesz teltebb és jobb textúrájú. A szilikon a finom hajat is túlterheli, ami fokozott hajtöredezést eredményez.

Ha ezzel szemben a fürtök nagyon sűrűek és durva textúrájúak, de nagyon göndörek is, akkor a simító termékek hasznosak, ha nem akarod meghagyni a fürtöket. A hajra a hajformázás előtt egy leave-in terméket kell felvinni.

A színezett vagy szőkített haj helyreállítható egy sor magas fehérjetartalmú termékkel. Segít helyreállítani a fürtök sérült szerkezetét. Érdemes megfontolni az antioxidánsokat és UV-szűrőket tartalmazó termékeket.

A megbízható gyártók professzionális tisztító termékei nem rakódnak le a hajban, és elősegítik a természetes regenerálódást. Gyakori használat esetén is hosszú élettartamúak. Ennek ellenére minden márka folyamatosan bővíti kínálatát, így a samponmárkától kérdezve biztosan találsz majd terméket.

Milyen felületaktív anyagok?

Sok háztartási mosószer tartalmaz felületaktív anyagokat, amelyek eltávolítják a szennyeződéseket. A felületaktív anyag úgy működik, hogy beágyazódik a bőr felszíni rétegébe, csapdába ejti a zsír- vagy szennyeződésmolekulát, és elvonja azt a hajról vagy a bőrről.

Hátránya, hogy a természetes védőgátat képező hasznos lipideket is lemossa. A lipidhiányos bőr kiszáradhat, ami száraz, feszülő és esetleg viszkető bőrt eredményezhet. A lipidkárosodás mértéke a felületaktív anyag százalékos arányától és a felületaktív anyag formulájától függ.

Kétféle tenzid létezik: nem ionos és ionos (az ionos tenzidek a vízzel kölcsönhatásba lépve ionokat képeznek, töltésüktől függően lehetnek anionosak, kationosak vagy amfoterek).

Ionikus felületaktív anyagok

Anionos tenzidek Alacsony költségű termékekben használatosak, nagy habképző képességgel és magas zsírtalanító tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek az összetevők azonban bőrszárítónak minősülnek. Az SLS (nátrium-lauril-szulfát) és az SLES (nátrium-lauret-szulfát) ebbe az alfajba tartozik, és alacsony áruknak köszönhetően sok samponban használják őket.

Érdemes megemlíteni, hogy a tudósok kíméletes anionos tenzideket fejlesztettek ki: a samponban alacsony százalékban minimális kárt okoznak.

Kationos felületaktív anyagok „+” töltésű ionokból állnak, amelyek jól kölcsönhatásba lépnek a hajjal, amelynek „-” töltése van. Ezeket a felületaktív anyagokat alaposan ki kell öblíteni, mivel a haj hosszú ideig illékony maradhat tőlük.

Az amfoter tenzidek a víz pH-értékének megfelelően változtatják a töltésüket (lehetnek anionosak, kationosak vagy semleges pH-értéknél is amfoterek maradnak). Ezek az adalékanyagok jól kompatibilisek a szövetekkel és alacsony toxicitásúak.

Nem ionos felületaktív anyagok

Nincs töltésük, nem képeznek ionokat. A jó bőrkompatibilitás és az alacsony habzás a jellemzője. A kozmetikai termékekben a nem ionogén felületaktív anyagokat általában ionos felületaktív anyagokkal kombinálják, hogy csökkentsék az utóbbiak káros hatásait.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Bendegúz

    Kérdésem az lenne, hogy melyik a legjobb professzionális hajápoló termék, amit javasolnál a hajam számára? Hajlamos vagyok problémás hajra és szeretném kipróbálni a legjobb minőségű samponokat. Van valamilyen kedvenc terméked vagy ajánlatod? Köszönöm előre is a válaszodat!

    Válasz
  2. Nikolett Nagy

    Szia! Az olvasó nevében szeretnék kérdezni, hogy melyek a legjobb 10 professzionális hajsampon? Hogyan tudnám kiválasztani az ideális samponomat a saját hajtípusomhoz? Köszönöm szépen!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása