...

11 legjobb okostelefonok erős processzorokkal 2022-ben

A legjobb CPU-k okostelefonokhoz

Amikor az üzletbe megy az okostelefon keresésére, mindig figyeljen a műszaki specifikációkra. Azonban gyakrabban esik a szemük a belső memória mennyiségére, a speciális funkciókra, a vezeték nélküli támogatásra, a memóriában lévő megapixelek számára stb.. Természetesen ez könnyebben érthető, mint a RAM fontossága, és hogy mi a CPU. Nem ritka, hogy ez utóbbit teljesen figyelmen kívül hagyják, és 20 000 RUB-ért kapnak egy olcsó telefont, túlfizetve a levegőért… Annak érdekében, hogy ez soha ne történjen meg, a webhely szerkesztői „Elkészítettem az Ön számára a legjobb okostelefonok legjobb processzorainak értékelését 2022-ben.

A CPU fontossága

A processzorok központi szerepet játszanak az okostelefonokban, laptopokban, asztali számítógépekben, táblagépekben, e-könyvekben, zenelejátszókban és még sok más eszközben. Ez a készülék szíve és agya is egyben. Ellenőrzi a rendszer megfelelő működését.

A telefonprocesszorok és a számítógépes processzorok közötti különbség az, hogy az előbbiek ARM architektúrán alapuló CPU-kat használnak, mivel ez energiatakarékosabb. Ennek köszönhetően az okostelefonok 3-4 óra aktív használat után nem merülnek le, és néha hosszú akkumulátor-élettartamot érnek el. Tehát nem mindig a kapacitás vizsgálata a helyes döntés.

Exynos 1080

Ezt a platformot eddig csak a Vivo okostelefonjaiban használták, és a Samsung 5 nanométeres technológiával hozta létre. A platform 8 maggal rendelkezik, amelyek 3 klaszterre vannak osztva (1+3+4). A Cortex-A78 fő mag 2,8 GHz-en fut.
A lapkakészletet egy 10 magos Mali-G78 MP10 videó gyorsító segíti. Bluetooth, Wi-Fi és rádió adapterrel rendelkezik. Minden Exynos 1080-as okostelefonnal rendelkező okostelefon támogatja az akár 200 MP felbontású kamerát, valamint a 4K videofelvételt.

Előnyök:

Hátrányok: Legfeljebb 8 GB memóriával működik.

Termelők

A legtöbb okostelefon-processzort olyan nagy cégek gyártják, mint például:

  • A Qualcomm egy 1985-ben alapított amerikai vállalat, amely vezető szerepet tölt be az értékesítésben.
  • Samsung Exynos – Ezt a CPU-t jellemzően ugyanezen cég márkás telefonjaiban használják.
  • MediaTek – Egy kínai vállalat, amely a költségvetési modellek, és a Dimensity vonal megjelenése óta – a zászlóshajók képviselői számára keresett.
  • Intel Atom. A vállalat termékei, amelyeket gyakrabban használnak alacsony költségű modellekben.
  • NVIDIA Tegra. A Microsoft KIN-ben használt processzorok.
  • Apple Ax. Csak Apple termékekben használt minőségi processzorok. Számos tesztben jól teljesít, és jól teljesít, ahogy azt a legtöbb vásárló is megerősítette.

Márkák

Kezdheti a régóta keresett márkákkal. Szilárdan egy piaci résben vannak, az eladások tekintetében vezető szerepet töltenek be. Figyelembe véve a verseny szintjét a területen, el lehet képzelni, mennyire hatékonyak ezek az eszközök, amelyek megbízhatóságukról ismertek.

A végső következtetések levonásához könnyű elolvasni a véleményeket, az alapvető eszközspecifikációkat és a gyártók iránymutatásait. Ez akkor fontos, ha az igényes felhasználók nagy teljesítményű, megbízható processzorral rendelkező készüléket szeretnének, amely hosszú ideig működik. Megbirkózik a nagy terhelésekkel, biztosítja a készülék stabil működését, nagy sebességét.

Mi a processzor órajele (TCF)?

A legtöbb rendszeres vásárló ritkán figyel a processzor neve melletti jelzőre, amely négy vagy két számjegyet tartalmaz. Az alapismeretekkel rendelkezők pedig gyakran minél többet, annál jobbat vesznek. De ez nem ilyen egyszerű, és a magas frekvenciák nem mindig jelentenek nyerő megoldást. Mielőtt egy adott termék felé hajlana, tudnia kell, hogy a processzor mire képes a kiválasztott telefonmodell esetében. Mert előfordul, hogy ugyanaz a frekvencia, de a különböző gyártóktól eltérő eredményeket mutat. Kivételesen az 1 GHz alatti processzorokat egyáltalán nem szabad venni, még akkor sem, ha Samsung vagy Nokia mobileszközökről van szó.

Ahhoz, hogy megtudja, hogy a processzor megfelel-e a felhasználó preferenciáinak, csak nézze meg az AnTuTu Benchmark eredményeit Az internet szinte minden ismert CPU tesztjét bemutatja, így nincs sok nehézség ezzel kapcsolatban. Még azt is láthatja, hogy mit tettek a zászlóshajó képviselői, ami szintén nagyon praktikus megoldás. Ez lehetővé teszi, hogy vásárlás közben éber legyen, és ne fizessen túl sokat, ha nem megfelelő.

Snapdragon 870

Ez a Snapdragon 888 lapkakészlet egyszerűsített változata, és nem sokban különbözik a 865-ös szériától+. Megnövelt, 3,2 GHz-es frekvenciával és Wi-Fi 6 támogatással rendelkezik. 7 nm-es gyártástechnológiával készül, és a sebességéről nevezetes, de nem rendelkezik beépített 5G modemmel.
A Motorola és a Xiaomi okostelefonok ezen a lapkakészleten készülnek. 16 GB memóriával működik, és a zászlóshajó telefonokban is megtalálható lesz. Az első modell, amelyet ezzel a processzorral adtak ki, a Motorola Edge S.

Az okostelefon támogatja a Wi-Fi 6E-t, és az AnTuTu-ban több mint 600 ezer pontot ér el, ami nagyon jó.

Nagy terhelésnél észrevehető a trotting és a test érezhető felmelegedése, de a nehéz játékok sikeres húzásához még mindig elegendő erővel rendelkezik. A kép nem fagy meg vagy rángatózik, a grafika sima és éles. az ezen a processzoron alapuló okostelefonok ára 40k-tól kezdve. rubel.

Előnyök:

Hátrányok: Sokat melegszik.

Magszám

Ez minden felhasználó egyik kedvenc témája. A magok számáról szóló vita még 2022-ben is folytatódni fog. A legfontosabb dolog nem az, hogy egyetlen maggal rendelkező képviselőt vásároljon, mert ebben az időszakban veszteséges. Igen, és vannak modellek ezzel a számmal a költségvetési szegmensben, de ott és az áruk eléri a 10 000 rubelt (feltűnő példa – Nokia C6-01, amely még mindig megtalálható néhány üzletben), és ennyi pénzt eldobni nem a legjobb megoldás.

A legjobb olcsó okostelefonok több maggal vannak felszerelve, és jó teljesítményt nyújtanak, mivel a feladatokat megfelelően végzik. Az optimális választás 2-4 mag vásárlása. Itt a „minél több, annál jobb” szabály nem mindig helyes. Mert a játékok és az igénytelen alkalmazások zökkenőmentes futtatásához 2 mag is elég, különösen mivel nem mindegyik van úgy tervezve, hogy 4 vagy 5, pláne nem 10 maggal működjön. Ez annak köszönhető, hogy a mobil eszközök nem használják az összes magot egyszerre. Tehát egy 10 magos termék megvásárlása nem mindig képes jobb teljesítményt nyújtani, mint egy 4 magos modell (ha csak ezért is).

Erre kiváló példa a Samsung Galaxy S II GT-I9100. Ez az okostelefon elnyerte a legtöbb felhasználó szeretetét és bizalmát. A teljesítménye jobb volt, mint az iPhone 5s, ami szintén nem volt rossz. Mindez a hardver minőségi optimalizálásának köszönhetően lehetséges. Természetesen, az instabil Android 4 operációs rendszer.1 észrevehető volt, de nem volt kritikus. Különösen, mivel ez a modell két évvel korábban jelent meg, mint az iPhone.

A13 Bionikus

A chipset 7 nanométeres eljáráson alapul, és nagy energiahatékonysággal és teljesítménnyel büszkélkedhet. Az Apple klasszikusai szerint csak két klaszter magok vannak, de ez nem befolyásolja negatívan az eredményt.
Két hatékony maggal és 4 energiatakarékos maggal rendelkezik. A Bionic automatikusan kiszámítja a készülék optimális üzemmódját, és az energiafogyasztás csökkentése érdekében aktiválja azt.

Az ezzel a chipkészlettel ellátott okostelefonok 40%-kal energiatakarékosabbak lettek, mint a korábbi verziók, és most már egy kis akkumulátor is tovább bírja. A gyártó ezt úgy érte el, hogy a megfelelő időben kikapcsolta a passzív alkatrészeket.

A chip minden iPhone 11 és iPhone SE készülékben megtalálható. Az okostelefonok sikeresen húznak bármilyen játékot és erőforrás-igényes programot. A hőelvezető rendszer itt nagyszerűen működik, az okostelefon még a legforgalmasabb időkben sem melegszik fel.

Előnyök:

Hátrányok: Nem támogatja az 5G-t.

A legjobb CPU okostelefonokhoz

MediaTek MT6739

Az első a gazdasági szegmensből. A modell fő jellemzője, hogy Cat-4 (DL) modemjének köszönhetően az LTE FDD/TDD frekvenciák széles skáláját támogatja. Ettől eltekintve a nagy eredmény a 18:9-es képernyőkkel való munka. A processzor magjainak száma – 4 db. Az új PowerVR GE8100 videoprocesszor, amely támogatja a szélesvásznú kijelzőket. A CPU órajel sebessége 1500 MHz.

Összességében ez egy jó megoldás egy olcsó okostelefon számára. Hosszú ideig jó teljesítményt és termelékenységet biztosít a felhasználó számára. Antutu – 37 000.

Az okostelefonok átlagos költsége ezzel a CPU-val – 5 000 rubel.

Előnyök:

  • Jó grafikus gyorsító;
  • Támogatja a 18:9-et;
  • 1080p 30 fps videolejátszás;
  • Kettős kamera támogatása;
  • Több mint 200 okostelefonban használatos;
  • Minőségi alkalmazás-feldolgozás.

Hátrányok:

  • Órássebesség.

SNAPDRAGON 617

Méltó versenytársa a MediaTek MT6739-nek, amelyet 270 olcsó mobilkészülékbe építettek be. Itt nyolc processzormag van, és az órajel sebessége 1.5GHz. A modell fő jellemzője az integrált X5 LTE-modul, amelynek köszönhetően támogatja az LTE Advanced technológiát. Ezenkívül a modell minden vezeték nélküli interfésszel megfelelően működik, és a képernyő maximális felbontása 2560×1600 pixel. Antutu – 45 000.

Átlagos ára egy telefon SNAPDRAGON 617 – 7-8k. Rubelek.

Előnyök:

  • Támogatja a vezeték nélküli interfészeket;
  • Felbontás;
  • LPDDR3 memória;
  • Quick Charge 2 technológia.0;

Hátrányok:

  • Nem észlelt.

Snapdragon 845

Ez az egyik legjobb 2022 processzor, amelyet olyan telefonokba építettek be, mint a Samsung Galaxy Note 9, Nubia X, Oneplus 6T, stb. Hosszú időn keresztül bizonyított. A chipet a koreai Samsung vállalat egyik gyárában gyártják. 10 nm-es gyártástechnológia (minél alacsonyabb a gyártási érték, annál kisebb a hőelvezetés).

A CPU nyolc processzormaggal rendelkezik, órajele – 2.8GHz. Ennek a modellnek a fő jellemzője az Adreno 630 GPU, amely 710MHz-en fut. Támogatja az összes vezeték nélküli interfészt: NFC, Wi-Fi minden verziója, gyors töltés 4/4+, Bluetooth 5.0.

Egy ilyen CPU-val működő okostelefon minimális ára 15 000 rbl.

Előnyök:

  • Teljesítmény;
  • Támogatja az LPDDR4x-et;
  • Minden vezeték nélküli interfésszel működik;
  • Ár;
  • 10 nm-es gyártástechnológia.

Hátrányok:

  • Nem észlelt.

Samsung Exynos 7885

Minőségi mobil ARM-chipset, amelyet aktívan használnak az alsó- és felső kategóriás okostelefon modellekben. Ezt 2022. január 1-jén jelentették be. Az első telefon, amely az Exynos 7885-öt tartalmazza, a Samsung Galaxy A8 2022.

A 2200 MHz-es órajelű órajel jó teljesítményt nyújt a felhasználónak 2022-ben. Az Exynos 7885 14 nm-es gyártástechnológiával készül, ami energiahatékonysági előnyt biztosít számára. A grafikus feldolgozás a Mali-G71 MP2 GPU-nak köszönhetően történik, amely Full HD felbontás mellett is zökkenőmentesen működik+.

Az ilyen processzorral rendelkező okostelefon átlagos költsége – 10 000 rubel.

Előnyök:

  • Játéksebesség;
  • Energiahatékonyság;
  • Grafikus gyorsító frekvencia;
  • A memória típusa LPDDR4;
  • Ára.

Hátrányok:

  • Nem található.

MediaTek Helio A22 MT6761

Költségvetési feldolgozó 2022. Ez a modell több mint 50 telefonon bizonyított sikeresen, amelyek ára 10 000 rubel között mozog. Ez a processzor gyorsan és simán működik. Minden fontos interfész jelen van. Funkciók 21 MP, 13+8 MP kamerákkal.

A PowerVR GE8320 grafikai feldolgozásra szolgál. Maga az eszköz 12 nm-es gyártástechnológiával készült, ami a terméknek jó energiahatékonyságot biztosít bármilyen terhelés mellett. Maximális órajele – 2GHz. Ezenkívül ez a processzor 70%-kal gyorsabb, mint a Qualcomm Snapdragon 425, amelyet több mint 100 okostelefonban használnak.

A telefon átlagos ára ezzel a CPU-val – 11 000 USD.

Előnyök:

  • Minőségi teljesítmény;
  • Folyamattechnológia;
  • Teljesítmény;
  • Energiahatékonyság;
  • Ár.

Hátrányok:

  • Nem látható.

Helio P70

Kiváló költségvetési lehetőség a legjobb gyártótól. Teljesítményét több mint tízezer felhasználó értékelte, és a vélemények többsége pozitív. Az NFC zökkenőmentesen működik, így nem okoz nagyobb sorbanállást a pénztárnál. A Helio P70 ráadásul 30%-kal gyorsabb, mint elődje, a P60, így olyan csúcsjátékok is játszhatók vele, mint például: PUBG, CoD Mobile, stb.

12 nm-es processzorral gyártott, amely minimális hőelvezetést biztosít a felhasználó számára bármilyen terhelés mellett. Magok száma a CPU-ban – 8, ahol 4x Cortex-A73 órajelen 2.1GHz és 4 Cortex-A53 2.0GHz. Egyéb tekintetben ez a modell nem rosszabb, mint elődje.

Egy ilyen CPU-val rendelkező okostelefon ára – 10 000 rubel.

Előnyök:

  • Jó teljesítmény;
  • Minőség;
  • Technoprocess;
  • Magok;
  • Problémamentes teljesítmény.

Hátrányok:

  • Nem észlelt.

Kirin 980

Az egyik legjobb processzor a mobiltelefonok számára, amely a 7 nm-es gyártástechnológiával készült. Mindent megad a felhasználónak, amire szüksége van a csúcsjátékok átadásához vagy az online csatákhoz. Órássebesség – 2.6GHz. A termék nagy jellemzője azonban a hálózati sebesség, amely akár 1.4 Gbps.

A CPU támogatja a leggyorsabb memóriát, az LPDDR4X-et is, 2133 MHz-es órajelen. Ez biztosítja a felhasználó számára a legjobb teljesítményt, amikor a lapok nyitva vannak.

Fejlett képstabilizátor – egy másik hasznos funkció, amely nélkül nem tudsz elképzelni egy modern telefont. Ez a funkció nem kerülte meg a fejlesztők kirin 980, így a felhasználó csak a legjobb minőségű fényképeket kapja a CPU-ban a képfeldolgozáshoz egy saját processzort használ. A fő különbség a korábbiakhoz képest a pixelsávszélesség, amely 46%-kal nagyobb.

Az ezzel a CPU-val rendelkező készülékek átlagos ára 15 000 rubel.

Előnyök:

  • Ez volt az első 7 nm-es processzor;
  • Teljesítmény;
  • Minden fontos alkalmazás teljesítményének javítása;
  • Jó GPU;
  • Nagy sebességű kapcsolat.

Hátrányok:

  • Nem észlelt.

Apple A12

Ez egy prémium szegmensbeli chip, amelyet csak az Apple termékekben használnak. Az egyik legjobb eredményt érte el a különböző teszteken. Csak 6 magot tartalmaz, de ez elég ahhoz, hogy nagy teljesítményt és megbízható működést biztosítson a felhasználónak. Az eszköz 7 nm-es gyártástechnológiával készült, ami nagy energiahatékonyságot biztosít a tulajdonosnak. Az egyetlen hátránya, hogy az Apple nem hozta nyilvánosságra a CPU architektúráját.

Az Apple A12 Bionic GPU-ja nem teljesített olyan jól, mint amennyire az igényes játékokban kellett volna. Tehát, a PUBG-ben magas beállításokkal az FPS 35 volt, ami nem olyan jó szám, figyelembe véve a termékeik költségét. Szintén rossz eredmények voltak a játékban Asphalt 9: Legends, ahol a videó processzor stabil 30 FPS-t mutatott, így teljes mértékben élvezni a versenyt nem lehetséges. Más játékoknál ez a GPU 4.5 pont. Tehát, ha egy személy vásárol egy okostelefont ennek a cégnek, hogy igényes játékokat játsszon, akkor jobb, ha ezt nem teszi meg, és figyeljen a Qualcomm Adreno 630-ra, amely ugyanazt az eredményt mutatja, sőt néhány pillanatban jobb, de a telefon ára ezzel a GPU-val többször alacsonyabb.

Az Apple A12 okostelefon átlagos ára 50.000 rubel.

Előnyök:

  • Nagy teljesítmény;
  • Energiahatékonyság;
  • GPU;
  • Márka.

Hátrányok:

  • Ár.

Snapdragon 855

Ez a legjobb processzor a mobileszközökhöz 2022 elején. Az ARM Cortex-A76-os fő mag órajelét 2.84 GHz, ami kiváló eredmény. A teljesítményért felelős másik három mag órajelét 2.43GHz és a fennmaradó 4 ARM Cortex-A55.8GHz. A fő mag magas frekvenciája nagy egyszálú teljesítményű okostelefont biztosít a felhasználónak.

Az új modell kényelmesen felveszi a versenyt az Apple A12 Bionic-jával, persze nem minden tesztben, de az árak eltérőek. A Snapdragon 855 elmarad az Apple mögött egy- és többmagos teljesítményben, de tartós terhelés esetén jobban teljesít, mint versenytársai.

A lapkakészlet tartalmaz egy X24 LTE modemet, amely nagy letöltési sebességet (akár 2 Gbps) és 316 bps átviteli sebességet biztosít a felhasználó számára. A Snapdragon 855 is működik 5G-vel. Grafikus gyorsító – az Adreno 640 a legtöbb modern játékban az Apple A12 Bionic GPU-jával fog versenyezni.

Az okostelefonok átlagos költsége ezzel a CPU-val: 16.000 rubelből.

Előnyök:

  • Nagy teljesítmény;
  • Ár;
  • 5G támogatás;
  • Egy jó videoprocesszor;
  • Csúcsteljesítmény hosszabb terhelés mellett.

Hátrányok:

  • Nem észlelt.

Huawei Kirin

Egy másik szereplő a piacon, amely a saját tervezésű formaterveket részesíti előnyben. Általánosságban elmondható, hogy a Huawei már évek óta az Olympus felé veszi az irányt, és egy SoC mellett döntött, természetesen az ARM licencet használva. Mindent egybevetve – ezek tipikus SoC-k a szokásos specifikációkkal, kivéve a Huawei azon vágyát, hogy lépést tartson az idővel. Így fokozatosan a mesterséges intelligencia feladatfeldolgozásának elemei, például az NPU koprocesszor is bekerül az SoC-be. Ráadásul a Huawei nagy kutatási létesítményekkel rendelkezik Európában. Hogy sikerült-e a Huawei-nek utolérnie a vezetőket, hamarosan kiderül.

Kirin 6xx – középkategóriás mobiltelefonokhoz. Ezek az SoC-k a Snapdragon 4x-gyel versenyeznek. 8 maggal rendelkeznek 4+4-es konfigurációban. Sajnos, a grafikai teljesítmény hiányzik. Ez a 6xx sorozat fő hátránya. A Kirin 658, 655 és 650 nagyon hasonlítanak egymásra. A Huawei fokozatosan túlhajtja őket, és megváltoztatja az indexeket. Ugyanakkor a grafikus rész változatlan marad, és a Mali-T830 MP2 magon alapul. A most nyugdíjba vonuló LPDDR3 memória támogatása jelen van. A 658 átdolgozásra került, és van egy frissített kommunikációs modul (802.11 b/g/n/ac). De a 9xx régebbi változatai még mindig érdekesebbek.

Kirin 9xx. Ezek a 8-magos SoC-k valamivel gyorsabbak, mint a Mediatek Helio X termékcsaládja, bár kevesebb maggal rendelkeznek. Az SoC-k szabványosak, nincs innováció, de jól működnek és pénzt takarítanak meg a vállalatnak. Összességében a Kirin 970, 960, 955 trió tipikus specifikációkkal rendelkezik, amelyek az evolúciót mutatják. A 955, amely A72+A53 magokból állt, végül A73+A53-ra változott. A frekvenciák csökkentek, az energiafogyasztás csökkent, és az A73-as magok belső optimalizálásával sikerült elérni, hogy a teljesítmény valahol a Snapdragon 835 és 660 között legyen. Éppen ezért egy másik lépés a gyorsabb memóriával való cserével adott egy lökést, hogy egyenrangúan álljon fel a Snapdragon 835-össel szemben. Az eredmények őszintén szólva jók, jobbak, mint a 10 magos Helio, amit a Huawei nyilvánvalóan követett.

Meg kell említenünk a társprocesszor NPU hatékonyságát is, mert az eredmény igazán érdekes. Amint azt számos kritikus megjegyezte, a Kirin 970-en alapuló okostelefonok elsősorban a konkrét számítások egy részének a koprocesszorra történő átvitelével – például a kamera futtatásakor és a felvételi forgatókönyvek azonosításakor – jó akkumulátor-üzemidőt mutatnak. A mesterséges intelligencia alkalmazásokra jellemző feladatokat is többszörösére gyorsítja. Plusz elemzi az okostelefonok használati forgatókönyveit, előkészíti őket az indításra vagy alvó üzemmódba helyezi őket a jobb akkumulátor-üzemidő érdekében.

Snapdragon 865 Plus

A 7-magos a legerősebb processzor, amely 10%-kal több túlhajtott Snapdragon 865-nek van pozícionálva. Támogatja az 5G-t, és megtalálható a Samsung és az Asus okostelefonokban.
A 865 Plus a legjobb választás a játékosok számára a játékra szánt okostelefonok számára. A chip nem rendelkezik beágyazott 5G modemmel, de az okostelefonokban külön modulként lesz jelen.

Ezt a chipet tartják a legtermékenyebbnek az Android készülékek számára, de az ilyen okostelefonok ára megfelelő lesz. A platform már nem rendelkezik integrált LTE modemmel, az összes kommunikációs modul egy külön LTE-képes 5G modembe került át.

Előnyök:

Hátrányok: az okostelefonok ezen a platformon meglehetősen drágák.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Dániel

    Kérdezem, hogy melyik okostelefonok rendelkeznek az erőteljes processzorokkal 2022-ben?

    Válasz
  2. Benedek Sándor

    Melyik okostelefon ajánlott a legjobb erősített processzorokkal 2022-ben?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása